X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o laktatorze też pomyślę jak będzie już dzidzia, ja obecnie jestem 4 kg na plusie, i się cieszę bo nie mam dużej ochoty na słodycze, chodź jak to wynika z przesądów powinno mi się chcieć dużo słodkiego bo dziewczynka :) Z ciążowych ciuszków to na razie mam tylko spodnie, bo w bluzki czy kurtkę jeszcze bez problemu się mieszczę. Ogólnie to podobno tak mi mówią mój brzuszek nie jest duży ale dziewczynka w tamtym tygodniu ważyła 470.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1990 gratuluję masz dziewczynkę tak jak ja i już ma twoja ładną wagę :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jeszcze lekarz nie zlecił krzywej cukrowej, to chyba po 24 tc się robi, prawda?
    Co do leżenia to tez mi nie zalecił po łyżeczkowaniu, ale po tym jak powiedział, że szyjka ma 31 mm i trzeba kontrolować, to sama postanowiłam przestać latać to tu to tam. W sobotę idę do lux medu, żeby sprawdzili czy przez te kilka dni się nie zmniejszyła. Z lekarzem prowadzącym mam się spotkać dopiero po długim weekendzie, a wolę dmuchać na zimne.

Mi się dziś cały dzień czegoś chce i przed chwilą odkryłam, że chodziło mi o budyń śmietankowy. zaraz będziemy robić :)

Niezmiernie się cieszę z udanych wizyt, ale Wasze dzieciaczki już duże :)

SunSun, bella82, Niunia86, Madzik82 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Witam po dluzszej nieobecnosci ;-) mam nadzieje ze nie macie mi tego za zle

troszke was podczytuje tyle ile moge. Widze ze jest nas coraz wiecej i przybyly juz 3nowe mamuski ;-) super!

powodzenia na dzisiejszych wizytach ;-) gratuluje odbytych w ostatnim czasie.. Powiem tylko tyle ze ze u mnie i maluszka wszystko ok wczoraj wizyta kontrolba u Dr prowadzacej na wadze +3kg ;-) zblizaa sie weekend jakie ciasto proponujecie?
    ;-)

aha czy pila ktoras z Was karmi? jest dozwolone w ciazy?

Ja jakoś ochoty na takie trunki nie mam, ale dużo koleżanek piło, więc chyba można, jest też takie piwo bezalkoholowe Bavaria chyba, tam jest całkiem 0 procent a smakuje jak z procentami

noa8 lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja przy pierwszej ciąży calkiem sympatycznie wspominam glukoze...taki slodki napoj w smaku podovny do vibovitu

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma sie co bac tej glukozy bo kazdy inaczej reaguje. Ja nie strasze, tylko mowie jak jest ze mna. Wiekszosc to znosi dobrze. Ja to jestem jakims wyjatkiem popostu ze moj organizm sobie nie radzi z takim obciazeniem:-)
    Mysle ze u Was bedzie bez problemow. Wezcie sobie tylko jakies ksiazki, gazety, tablety:-) dla zabicia czasu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin, niunia sliczne pociechy macie:-)

Niunia86, jasmin lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca, tak po 24tym tyg ciazy :-)

• Emrica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Cześć wszystkim :)

My po badaniach,wszystko książkowo,widoki boskie,synuś śliczny :) Jestem szczęśliwa. Ułożony nisko bardzo,dlatego chyba latam tak do toalety często ;) 550g,19cm -od główki do dupki. Wspaniale,że możemy teraz tak podglądać nasze dzieciątka :)

Witam nowe mamusie.
    Witam również, fajnie że wizyta udana, i dzidzia ładnie róśnie, ja niestety też dość częst biegam do toalety, chodź wcześniej nie miałam takich problemów

jasmin lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja tez zaczelam puchnac moze woda sie w organizmie zatrzymala i moze stąd te dodatkowe kg
    patrzcie mamuski co znalazlam zakochalam sie w tych misiach
    http://szydelkowe-chwile.pl/duzy-mis-szydelkowy/

Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szyjce narazie nie mysle bo jak do tej pory (odpukac) nie bylo problemow. Na kazdej wizycie gin sprawdza recznie. Na usg tez narazie lekarz nie zauwazyl nic niepokojacego. Klucia nie mam juz, wiec narazie nie martwie sie na zapas. Ale wiadomo trzeba byc czujnym. Szczegolnie jak macie jakies podejrzenia. Cale szczescie wielkimi krokami zblizamy sie do tego waznego 25 tyg. I bedzie bezpieczniej dla dziecka. Dokladnie na tym samym etapie ciazy w jakim jestem teraz, 2 lata temu bylam na patologii i straszono mnie ze dziecko za male i nie ma szans jesli dojdzie do porodu. Jak o tym mysle to ciary mam. A obok spi ten maly lobuz co tyle strachu i lez mi zapewnil:-)

SunSun, Niunia86 lubią tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne misie, ja do robótek ręcznych nie mam predyspozycji, ale bardzo bym chciała zrobić coś dla małego. Macie jakąś ciekawą stronkę, gdzie można się nauczyć?

f2wl20mm925bvyc3.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na glukozę wybieram się około za 2 tygodnie. Mam już skierowanie. Liczę na to,że tak strasznie nie będzie. ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede chciala zrobic taka podusie:

https://www.youtube.com/watch?v=Ow8YfY5L8GQ

gosiaczek31, Emca, SunSun lubią tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 ja w pierwszej ciąży karmii piłam nałogowo hehe normalnie 2-3 mogłam wypic na imprezie teraz jedno czasem dwa jak są te mniejsze

ja tej warki 0% jakoś nie moge za bardzo gazowane jak dla mnie i zgage mam po nim okropną

Jasmin, Niunia gratulacje!

co do imion to ja też nie lubie udziwnianych bo dzieci są bezpośrednie i potem jest problem niania znajomych ma syna ziemowita i chłopak ma takie kopleksy przez to że szok całe życie mu dokuczali u nas w przedszkolu jest małżeństwo z 3 dzieci Lew Aurora i Sawitar które też każdy komentuje bo słysze na placu zabaw rozmowy innych rodziców więc dziewczyny pomyślcie dobrzed nad imieniem

Niunia86, gosiaczek31, SunSun, noa8, jasmin, kasss lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza po 24 jesli nie ma podejrzen i zwiekszonego ryzyka cukrzyca. Mozna robic juz po 20 tc jesli sa wskazania. Bo juz wtedy wydziela sie hormon odpowiedzialny za cukrzyce ciazowa. Ale wszystko zalezy od lekarza. Co lekarz to inne teorie. Ze mna test obciazenia robila dziewczyna ktora miala pobranie na czczo i po 2 h dopiero. Ja mialam po 1h i po 2h czyli 3 pobrania w sumie. I pani w laboratorium sie dziwila ze takie roznice. Sama powiedziala ze lekarze roznie zlecaja pewnie tak samo jest z czasem kiedy to robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 21:25

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne te buciki szydełkowe ja to nie mam cierpliwości do takich rzeczy wole kupic gotowca

a moje dziecko zabrało mi dziś poduszke ciążową i smacznie sobie na niej śpi nie wiem jak to zrobie żeby jej zabrać i żeby sie nie obudziła

Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym chciała szydełkować i nawet mam szydełka i wełnę tylko jakoś wierzę w przesąd w tej sprawie że jak się szydełkuje czy robi na drutach to dziecku może pępowina się owinąć

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poduszke ciazowa maz zabiera:-)

Niunia86, SunSun, sylwia85 lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał zrobić glukoze za jakieś 2-3 tyg więc będzie jakoś 24 tydz. I powiedział,żeby przypilnować panie w laboratorium,żeby robiły właśnie 3 pobrania bo czasami idą na łatwizne i robią tylko dwa. A ważne są 3. No i ja mam 75g.... Ciekawe co to będzie. Wezme ze soba cytryne w razie co - może pomoże???

Idę spać bo dzisiejszy, pełen atrakcji dzień mnie zmęczył :)

Dobranoc kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 21:44

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ