Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja o laktatorze też pomyślę jak będzie już dzidzia, ja obecnie jestem 4 kg na plusie, i się cieszę bo nie mam dużej ochoty na słodycze, chodź jak to wynika z przesądów powinno mi się chcieć dużo słodkiego bo dziewczynka
Z ciążowych ciuszków to na razie mam tylko spodnie, bo w bluzki czy kurtkę jeszcze bez problemu się mieszczę. Ogólnie to podobno tak mi mówią mój brzuszek nie jest duży ale dziewczynka w tamtym tygodniu ważyła 470.
-
Mi jeszcze lekarz nie zlecił krzywej cukrowej, to chyba po 24 tc się robi, prawda?
Co do leżenia to tez mi nie zalecił po łyżeczkowaniu, ale po tym jak powiedział, że szyjka ma 31 mm i trzeba kontrolować, to sama postanowiłam przestać latać to tu to tam. W sobotę idę do lux medu, żeby sprawdzili czy przez te kilka dni się nie zmniejszyła. Z lekarzem prowadzącym mam się spotkać dopiero po długim weekendzie, a wolę dmuchać na zimne.
Mi się dziś cały dzień czegoś chce i przed chwilą odkryłam, że chodziło mi o budyń śmietankowy. zaraz będziemy robić
Niezmiernie się cieszę z udanych wizyt, ale Wasze dzieciaczki już dużeSunSun, bella82, Niunia86, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
noa8 wrote:Witam po dluzszej nieobecnosci
mam nadzieje ze nie macie mi tego za zle
troszke was podczytuje tyle ile moge. Widze ze jest nas coraz wiecej i przybyly juz 3nowe mamuskisuper!
powodzenia na dzisiejszych wizytachgratuluje odbytych w ostatnim czasie.. Powiem tylko tyle ze ze u mnie i maluszka wszystko ok wczoraj wizyta kontrolba u Dr prowadzacej na wadze +3kg
zblizaa sie weekend jakie ciasto proponujecie?
aha czy pila ktoras z Was karmi? jest dozwolone w ciazy?
Ja jakoś ochoty na takie trunki nie mam, ale dużo koleżanek piło, więc chyba można, jest też takie piwo bezalkoholowe Bavaria chyba, tam jest całkiem 0 procent a smakuje jak z procentaminoa8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny nie ma sie co bac tej glukozy bo kazdy inaczej reaguje. Ja nie strasze, tylko mowie jak jest ze mna. Wiekszosc to znosi dobrze. Ja to jestem jakims wyjatkiem popostu ze moj organizm sobie nie radzi z takim obciazeniem:-)
Mysle ze u Was bedzie bez problemow. Wezcie sobie tylko jakies ksiazki, gazety, tablety:-) dla zabicia czasu. -
nick nieaktualny
-
jasmin wrote:Cześć wszystkim
My po badaniach,wszystko książkowo,widoki boskie,synuś ślicznyJestem szczęśliwa. Ułożony nisko bardzo,dlatego chyba latam tak do toalety często
550g,19cm -od główki do dupki. Wspaniale,że możemy teraz tak podglądać nasze dzieciątka
Witam nowe mamusie.jasmin lubi tę wiadomość
-
Scarlet ja tez zaczelam puchnac moze woda sie w organizmie zatrzymala i moze stąd te dodatkowe kg
patrzcie mamuski co znalazlam zakochalam sie w tych misiach
http://szydelkowe-chwile.pl/duzy-mis-szydelkowy/Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyO szyjce narazie nie mysle bo jak do tej pory (odpukac) nie bylo problemow. Na kazdej wizycie gin sprawdza recznie. Na usg tez narazie lekarz nie zauwazyl nic niepokojacego. Klucia nie mam juz, wiec narazie nie martwie sie na zapas. Ale wiadomo trzeba byc czujnym. Szczegolnie jak macie jakies podejrzenia. Cale szczescie wielkimi krokami zblizamy sie do tego waznego 25 tyg. I bedzie bezpieczniej dla dziecka. Dokladnie na tym samym etapie ciazy w jakim jestem teraz, 2 lata temu bylam na patologii i straszono mnie ze dziecko za male i nie ma szans jesli dojdzie do porodu. Jak o tym mysle to ciary mam. A obok spi ten maly lobuz co tyle strachu i lez mi zapewnil:-)
SunSun, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
noa8 ja w pierwszej ciąży karmii piłam nałogowo hehe normalnie 2-3 mogłam wypic na imprezie teraz jedno czasem dwa jak są te mniejsze
ja tej warki 0% jakoś nie moge za bardzo gazowane jak dla mnie i zgage mam po nim okropną
Jasmin, Niunia gratulacje!
co do imion to ja też nie lubie udziwnianych bo dzieci są bezpośrednie i potem jest problem niania znajomych ma syna ziemowita i chłopak ma takie kopleksy przez to że szok całe życie mu dokuczali u nas w przedszkolu jest małżeństwo z 3 dzieci Lew Aurora i Sawitar które też każdy komentuje bo słysze na placu zabaw rozmowy innych rodziców więc dziewczyny pomyślcie dobrzed nad imieniemNiunia86, gosiaczek31, SunSun, noa8, jasmin, kasss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGlukoza po 24 jesli nie ma podejrzen i zwiekszonego ryzyka cukrzyca. Mozna robic juz po 20 tc jesli sa wskazania. Bo juz wtedy wydziela sie hormon odpowiedzialny za cukrzyce ciazowa. Ale wszystko zalezy od lekarza. Co lekarz to inne teorie. Ze mna test obciazenia robila dziewczyna ktora miala pobranie na czczo i po 2 h dopiero. Ja mialam po 1h i po 2h czyli 3 pobrania w sumie. I pani w laboratorium sie dziwila ze takie roznice. Sama powiedziala ze lekarze roznie zlecaja pewnie tak samo jest z czasem kiedy to robic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 21:25
-
fajne te buciki szydełkowe ja to nie mam cierpliwości do takich rzeczy wole kupic gotowca
a moje dziecko zabrało mi dziś poduszke ciążową i smacznie sobie na niej śpi nie wiem jak to zrobie żeby jej zabrać i żeby sie nie obudziłaNiunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi lekarz kazał zrobić glukoze za jakieś 2-3 tyg więc będzie jakoś 24 tydz. I powiedział,żeby przypilnować panie w laboratorium,żeby robiły właśnie 3 pobrania bo czasami idą na łatwizne i robią tylko dwa. A ważne są 3. No i ja mam 75g.... Ciekawe co to będzie. Wezme ze soba cytryne w razie co - może pomoże???
Idę spać bo dzisiejszy, pełen atrakcji dzień mnie zmęczył
Dobranoc kochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 21:44