Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do glukozy to zapomnialam wam powiedziec ze ja nie musze robic tego badania , bo robulam w czerwcu takze ciesze sie ogromnie ze mnie to ominie.
Mnie tez nie podobaja sie wymyslne imiona ale oczywiscie to rzecz gustu .
Ale tłoczno zrobilo sie tu na forum , bardzo duzo nas tutaj
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualny
-
Dzień doberek z rana.
Co za koszmarna noc.
Wczoraj skurcze przeponowo-żołądkowe mnie złapały. Myślałam że nie dam rady. Albo się zatrułam, albo odwodniłam. W ostatniej chwili przeszło po 7 godz, bo chciałam sobie ulżyć i na IP jechać. Teraz boję się cokolwiek zjeść, by nie wróciło.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Co do glukozy, to w przyszłym tygodniu pojadę, bo nie mam póki co ochoty na kolejne "złe samopoczucie".
A jutro kolejny tydzień się zaczyna. To będzie 25tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 06:09
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
Kasha na takie bóle polecam kisiel albo zwykła bułkę z masłem
Byle nie jogurty czy soki! Nie powinno zaszkodzić
Witam z rana. Coś mi się poprzestawialo i ostatnio wstaje przed 7.00. Paranoja jakaś!
Miłego dnia życzę.
Przede mną ciężki weekend... -
Hejka. Ja wlasnie się szykuje na badanie połówkowe. U mnie nie leje ale mrzy. Miłego dnia dziewczyny odezwe się jak wrócę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 07:31
Niunia86, noa8, czekaja, gosiaczek31, Sarah88, Emartea, kasss, MamaAdasia, jasmin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też się witam
u mnie akurat pobudki przed 7 a nawet 6 to norma... mój organizm sam się jakoś tak uregulował i budzę się o świcie nawet jak nie idę bo pracy.
Aneta trzymam kciuki za Twoje badania. Ktoś jeszcze idzie dziś?
Kasha ja ratuje się w takich sytuacjach chrupkami kukurydzianymi... Filusie to też dla mnie smak dzieciństwa
Niunia Dlaczego ciężki weekend? Wesela?
Mnie czeka długi weekend mocno Juniorkowy.... dni otwarte szpitala, badania krwi i moczu, spotkanie z położną ze szkoły rodzenia i decyzja czy się zapisuje. Poniedziałek mam wolny więc zamierzam pochodzić po sklepach i poszukać fajnych okazji i kupić Juniorowi coś w dobrej ceniea potem od wizyty dzielić będzie mnie już tylko kilka dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 08:06
gosiaczek31, anet525 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak w ogóle to zaczynam nowy tydzień i chyba też nowy miesiąc choć akurat w miesiącach się gubię
został mi tydzień do wizyty i dwa do magicznej granicy 24ego tygodnia. NA USG wygląda co prawdę że Junior jest trochę młodszy ale tylko trochę
może 1 może 3 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 08:08
noa8, Niunia86, bella82, gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość
-
Scarlett dzisiaj gramy na balu nauczyciela,jutro idziemy na wesele ale (UWAGA) jako goście (Mój M pierwszy raz od 22 lat...) a w niedziele gramy poprawiny z naszym drugim zespołem... Także jak na moje leżenie i nie przemęczanie się to akurat nie są dobre wiadomości. Ale mam swoje krzesełko i zamierzam je wykorzystać do maximum
Później jeszcze dwa wesela i do 27 grudnia będę leżeć i pachnieć -
SunSun wrote:Sylwia85 to ty podawalas przepisy na takie fajne sałatki? Poratuj mnie,proszę! W sobotę mam gości i robię salatke z tuncxyka ale wiadomo..nie każdy lubi.I potrzebuje jeszcze coś
a na którą chcesz
-z makaronem ryżowym chińskim
- z makaronem w kształcie ryżu
- z pekinki
- z zupek chińskich
- chrzanowa -
Scarlett2014 ja też czuję się opuchnięta, na szczęście już z jakiś miesiąc temu zdjęłam obrączkę, bo coś czułam, że ciasnawo. No i znajoma mnie nastraszyła wcześniej jak jeszcze w niej chodziłam, że komuś tam musieli rozcinać.
Ja przytyłam sporo, bo 8 kg i wcale nie pociesza mnie w tym momencie fakt, że to z bliźniakami, bo ani nie jem dużo, nie mam strasznej ochoty na słodycze, a piwo nawet bezalkoholowe mi przez myśl nie przeszło, nie chce mi się po prostu.
Jeśli chodzi o badanie glukozy to jeszcze nie dostałam takiego skierowania.
Wczoraj byliśmy z mężem na takim spotkaniu z położną w przychodni i zastanawiam się czy dodatkowo zapisywać się na szkołę rodzenia przy szpitalu. Czy to ma sens?
Wczoraj jeszcze bardziej ta osoba uświadomiła mi, ze na poród naturalny raczej nie mam co liczyć. Bo ciąża bliźniacza, może być dużo wcześniej no i jeszcze te problemy z ciśnieniem. No i na dodatek raczej nie urodzę w szpitalu, który mam najbliżej, tylko ten do którego mam 60 km, bo tam jest przystosowany do wcześniaków.
O tych sprawach cały czas mówiłam mężowi, ale on się upierał żebym się tak nie nastawiała na cesarkę, ale po wczorajszym spotkaniu już nic nie mówił.
-
hej dziewczynki!
wczoraj już nie pisałam, bo byłam zdołowana i mąż w ramach poprawy nastroju zabrał nas do kina na maraton- 2 filmy
koniec mojej aktywności sportowej, bo o seksualnej nie wspomnędoczekałam się wpisu w książeczkę: RYZYKO PRZEDWCZESNEGO PORODU
do tego infekcja i dół, jak 150!
ja chciałabym karmić, jak karmiłam Tymka- sam się odstawił w 20miesiącu,na pewno jednak zweryfikuję schemat karmienia, dlatego musze kupić laktator, bo zamierzam odciągać pokarm, aby małego zostawiać z tatusiem.. ważne jest nastawienie..mnie na sile usiłowała pielęgniarka środowiskowa zmusić do karmienia małego mieszanka, gdy przyjechała na patronaż..ryczałam, bo mały niby mało przybierał na wadze..ale sie uparłam- poświeciłam 2 dni, budziłam go,bo zasypiał przy cycu i sie udało!
Flores, ja spod W-wy, ale rodzić zamierzam w IMiDzWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 09:13
-
Dziewuszki, u mnie nawet woda nie chciała pozostać w żołądku.
O tyle plus że nie pojechałam do szpitala, bo właśnie przyszedł niezapowiedzianie pan ze spółdzielni, by sufity odmalować po zalaniu. Zrobiłam dym i pan prezes nie miał wyjścia
Połówkowe ... piękne chwile. Poprosimy o zdjęcia.
Limcia. To bardziej spotkanie rekreacyjne niż szkoła. A sens jakiś zawsze jest. Dowiesz się jak przebiega poród, jakie szpitale maja warunki, listy do szpitala jakie zabrać i rzeczy, prawa rodzącej, jak rodzić cc czy sn i tak dalej. Po za tym prowadzi to położna, więc jak masz jakieś wątpliwości można się zapytać. No i przede wszystkim ćwiczenia dla ciężarówek. Ja już byłam na 4 spotkaniach. Jest bardzo fajnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 09:13
-
nick nieaktualnyLimcia dla mnie zajęcia dotyczące porodu na szkole rodzenia mogłyby nie istnieć. Interesują mnie tylko tematy związane z opieką nad noworodkiem. I jeśli nie będzie w programie SR albo jeśli się na nią nie zapisze zajęć z pierwszej pomocy dla maluchów to na to na pewno pójdę na takie zajęcia osobno bo wydaje mi się to strasznie ważne.
Niunia oj ciekawy masz weekend... ja mam jeszcze wesele na które jestem zaproszona jako gość 20stego grudnia. I zastanawiam się co ja wtedy na siebie włożę