X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama adasia szybko he he ja mam worki u teściowej na strychu pewnie jak bym miała u siebie to też by mnie już roiło tyle że ja nie mam na razie gdzie tego trzymać musze jakąś komode zakupic a żeby pasowała do sypialni to wycieczke do ikea musimy zrobić

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Sylwia dzięki wielkie!!
    Konwalijka bardzo mi przykro z powodu szyjki.A musisz leżeć? Czy tylko zmniejszyć intensywnosc życia?
    No i trzymam kciuki za wizyty :-)

polecam sie na przyszłość :)

SunSun lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

U mnie szaro i ponuro :(
    Też miałam wizytę Pana ze spółdzelni. U nas rury przy kaloryferze stukają nocą i spać nie można.Ostatnio to z bezsilności aż płakałam :D
    Przyszedł Pan i wielkie G...zrobił. Za to ja jeszcze dziś z mężem zamierzam być u prezesa. Jestem wściekła i czuję,że wybuchnę jak wulkan. Niech uważają ;)
    Nie rozumiem stwierdzenia....tak musi być. Wrrrr ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:) I dziękuje za miłe słowa i komentarze:)

MamaAdasia, Kasha lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Adasia piękny brzuszek i imponująca półka - zazdroszczę :)

Bella ja nospęe wzięłam raz w ciąży ale momentalnie mi pomogła - wzięłam ją razem z magnezem.

Konwalianka odpoczywaj w takim razie i zachowak spokój. A do senatorium z synem możesz jechać?

MMarina wybieram się na dni otwarte, ale chyba bez męża bo może nie dać rady więc jeszcze zobaczę jutro czy się zmobilizuje. Jeśli tak napisze jak było :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, Ty też nowy tydzień zaczynasz, czekam na zdjęcie ;)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie..
    Konwalianka nie denerwuj się..odpoczywaj i wszystko będzie dobrze..
    MamaAdasia jakby mój mąż to zobaczył to by się pewnie załamał że po co tyle tego..ja go muszę jakoś przygotować żeby mnie potem nie denerwował że za dużo nakupowalam..

Powodzenia na dzisiejszych wizytach..

Ja idę w pon. Badać sth ft4 i mam nadzieję że mi spadło..

Póki co jestem 3kg wieksza..ciekawe kiedy popłynę :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, większość z tych rzeczy dostałam po kuzynki synku, Adas je nosił i nadal są ok, tych co sama kupiłam jest niewiele. Ale na pewno coś dokupię :)

Mój mąż wczoraj stwiedził ze niepotrzebnie znoszę te rzeczy, bo jak będą potrzebne ,,to się kupi ". Faceci..

justwol, Rubi lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Ja juz po wizycie. Wg usg rozpoczelam 21 tydzień. Wszystko jest w porządku nie byla pewna tylko co do plci i powiedziała tylko ze mala jest kiepsko ulozona do zdiagnozowania dokładnego ale na chłopca nie wygląda. Za dwa tyg mam usg prywatne z szczegolowym badaniem serduszka i nagraniem 4D wiec mysle ze się wtedy potwierdzi Plec.
    Konwalijka będzie dobrze nie martw sie. Mama Adasia super brzusio i fajna szafka z ciuszkami.
    ja mam przepis na sałatkę z szynka i ananasem jesli ktoras jest zainteresowana to piszcie podam przepis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:02

MamaAdasia, SunSun, kasss, jasmin, bella82, Niunia86, Scarlett2014, noa8, Sarah88, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet super ze wszystko w porządku.Gratuluję!To ja poproszę przepis,bo za tydzień mam kolejnych gości ;-) to coś innego zaserwuje:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:11

ex2btv738sn49jef.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinnam,jak najwięcej leżeć..a do Sanatorium warunkowo..
    Tymka urodziłam w 38 tygodniu, ale później okazało się, że powinnam o 10 dni wcześniej (urodził się w zielonych wodach płodowych)

Anet- to czekamy jeszcze kilka dni na potwierdzenie płci

Mama Adasia-ale to ślicznie wygląda, tyle ciuszków

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Emrica Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    MamaAdasia bardzo ładna szafka z ubrankami dla chłopczyka :), ja również biorę codziennie magnez ponieważ mój brzuch był taki twardy i teraz jak biorę odczuwam go już normalnie, lekarka przepisała mi również lek rozkurczowy spasmolinę ale na chwilę obecną go nie biorę gdyż magnez pomaga.
    Ja wręcz to bym mogła spać i spać:)
    Konwalinka odpoczywaj jak najwięcej:)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faceci to już tak chyba mają, nie odczuwają potrzeby by coś było na zaś, z wyprzedzeniem, wszystko się kupi później... tylko ciekawe kto to zrobi jak my będziemy z dzieciaczkami w domu, a oni najpewniej w pracy
    pozostaje niezawodna poczta i kurierzy :P
    co do spania to u mnie nie ma problemu, zasypiam w mig i najchętniej spałabym i spała :)

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet cieszę się, że wszystko dobrze!
    Konwalianka postaraj się więc ten wyjazd wykorzystać też trochę do odpoczynku... przynajmniej od obowiązków domowych.

Justwol ja jestem przerażona bo jak rozmawiam z mężem to dużo rzeczy zostawiam mu na "po porodzie" i coś czuje, że polegnie :) ale nic - będę dzwonić do ukochanej mej przyjaciółki i prosić o dokupienie np. laktatora czy ciuszków :) choć na razie mój mąż dzielnie obiecuje że da radę :)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia fajna półeczka. Zrobiłabym zdjęcie mojej ale jest na niej bałagan bo jeszcze nie prałam i nie segregowałam ubranek. I właśnie się dowiedziała,że szykuje się kolejna paczka z ubrankami bo moja siostra,która jest w Anglii w lipcu urodziła synka i ma po nim sporo rzeczy takich całkiem neutralnych więc na dziewczynce tez będą fajnie wyglądać :)

Także oprócz wózka,łóżeczka,kocyka,akcesoriów do jedzenia,mycia itp już nic nie kupuję :)
    Rożek mam dostać od koleżanki :)
    Ewentualnie jakis kombinezonik w zależności od pogody po porodzie i niedrapki bo nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:49

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem z tych co ostrożnie podchodzą do zakupów dla maluszka, na razie ma kupioną komodę i tyle, może jak już przyjdzie ten bezpieczny termin dla maluszka to zacznę kupować aby później wszystkie wydatki nie skumulowały się w jeden czy dwa miesiące. Ale oglądam i wyszukuje w internecie żeby wiedzieć co gdzie i jak najlepiej kupić.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Ja o laktatorze też pomyślę jak będzie już dzidzia, ja obecnie jestem 4 kg na plusie, i się cieszę bo nie mam dużej ochoty na słodycze, chodź jak to wynika z przesądów powinno mi się chcieć dużo słodkiego bo dziewczynka :) Z ciążowych ciuszków to na razie mam tylko spodnie, bo w bluzki czy kurtkę jeszcze bez problemu się mieszczę. Ogólnie to podobno tak mi mówią mój brzuszek nie jest duży ale dziewczynka w tamtym tygodniu ważyła 470.

ja przez pierwsze miesiace nie jadlam slodyczy i chyba nic nie slodzilam, pilam tylko wodę, a teraz mam mega ochotę na słodycze jak tylko oczy rano otworzę :) aż czasem mam wyrzuty sumienia, że tyle słodyczy pochłaniam (poza tym u mnie dwa chłopaki więc wg przesądów powinna mieć ochotę na kwaśne a nie na słodycze)

a jak tam u was? dużo jecie słodyczy?

relgj44jmw4925t7.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:

a jak tam u was? dużo jecie słodyczy?

Ja muszę codziennie mieć w torbie batonika i zjadam ze względu na niski cukier... Czasami mi spada i wtedy mam zawroty głowy i drżenie rąk. No i sporadycznie robi mi się niedobrze :/
    Poza tym do słodkiego niestety zaczęło mnie ciągnąc zaraz na początku drugiego trymestru...

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas - bzdury z tymi przesądami :) u mnie Junior a też mnie ciągnie do słodyczy :) kwaśnych rzeczy więcej jadłam przed ciążą.

• kasss Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj wróciły wymioty myslalam ze mam to z glowy a jednak nie w ogole dzis slabo sie czuje
    pocahontas ja tez wczesniej nie jadlam slodyczy dopiero tak od miesiaca i widac efekty ale ty sie nie przejmuj wagą pamietaj ze masz dwa okruszki;)
    Konwalianka pewnie to nie latwe przy malym dziecku ale staraj si odpoczywac;)
    A moj maz wczoraj przyszedl i mowi ze tesciowa mu mowila ze duzy wybor wozkow jest w entliczku a ja na to ze mowie mu to od dwóch tygodni to tak mnie wlasnie slucha i nawet pytalam czy wie gdzie to jest to powiedzial ze ja za duzo mowie i ciazko mu jest to wszystko zapamietac ah ci faceci

MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio przeszukując właśnie internet natrafiłam na taki materac Ubimed LifeNest Sleeping podobno zapobiega spłaszczeniu główki a przede wszystkim zapobiega ryzyku uduszenia się, nie wiem wiem też że dużo osób kupuje do łóżeczka monitoring oddechu dziecka, ze wszystkim są dylematym co naprawdę jest potrzebne a co nie koniecznie. link z opiniami to tego materacu: http://www.bangla.pl/dzieci/meble-wyposazenie-domu/materace/ubimed-lifenest-sleeping-system-pd21197.htm?sid=mf6t31tici68tmgv26u1goomt2#informacje

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ