Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
mama adasia szybko he he ja mam worki u teściowej na strychu pewnie jak bym miała u siebie to też by mnie już roiło tyle że ja nie mam na razie gdzie tego trzymać musze jakąś komode zakupic a żeby pasowała do sypialni to wycieczke do ikea musimy zrobić
-
SunSun wrote:Sylwia dzięki wielkie!!
Konwalijka bardzo mi przykro z powodu szyjki.A musisz leżeć? Czy tylko zmniejszyć intensywnosc życia?
No i trzymam kciuki za wizyty
polecam sie na przyszłość
SunSun lubi tę wiadomość
-
Witajcie:)
U mnie szaro i ponuro
Też miałam wizytę Pana ze spółdzelni. U nas rury przy kaloryferze stukają nocą i spać nie można.Ostatnio to z bezsilności aż płakałam
Przyszedł Pan i wielkie G...zrobił. Za to ja jeszcze dziś z mężem zamierzam być u prezesa. Jestem wściekła i czuję,że wybuchnę jak wulkan. Niech uważają
Nie rozumiem stwierdzenia....tak musi być. Wrrrr
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:) I dziękuje za miłe słowa i komentarze:)
MamaAdasia, Kasha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama Adasia piękny brzuszek i imponująca półka - zazdroszczę

Bella ja nospęe wzięłam raz w ciąży ale momentalnie mi pomogła - wzięłam ją razem z magnezem.
Konwalianka odpoczywaj w takim razie i zachowak spokój. A do senatorium z synem możesz jechać?
MMarina wybieram się na dni otwarte, ale chyba bez męża bo może nie dać rady więc jeszcze zobaczę jutro czy się zmobilizuje. Jeśli tak napisze jak było
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Witajcie..
Konwalianka nie denerwuj się..odpoczywaj i wszystko będzie dobrze..
MamaAdasia jakby mój mąż to zobaczył to by się pewnie załamał że po co tyle tego..ja go muszę jakoś przygotować żeby mnie potem nie denerwował że za dużo nakupowalam..
Powodzenia na dzisiejszych wizytach..
Ja idę w pon. Badać sth ft4 i mam nadzieję że mi spadło..
Póki co jestem 3kg wieksza..ciekawe kiedy popłynę
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi, większość z tych rzeczy dostałam po kuzynki synku, Adas je nosił i nadal są ok, tych co sama kupiłam jest niewiele. Ale na pewno coś dokupię

Mój mąż wczoraj stwiedził ze niepotrzebnie znoszę te rzeczy, bo jak będą potrzebne ,,to się kupi ". Faceci..
justwol, Rubi lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za wsparcie. Ja juz po wizycie. Wg usg rozpoczelam 21 tydzień. Wszystko jest w porządku nie byla pewna tylko co do plci i powiedziała tylko ze mala jest kiepsko ulozona do zdiagnozowania dokładnego ale na chłopca nie wygląda. Za dwa tyg mam usg prywatne z szczegolowym badaniem serduszka i nagraniem 4D wiec mysle ze się wtedy potwierdzi Plec.
Konwalijka będzie dobrze nie martw sie. Mama Adasia super brzusio i fajna szafka z ciuszkami.
ja mam przepis na sałatkę z szynka i ananasem jesli ktoras jest zainteresowana to piszcie podam przepisWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:02
MamaAdasia, SunSun, kasss, jasmin, bella82, Niunia86, Scarlett2014, noa8, Sarah88, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
powinnam,jak najwięcej leżeć..a do Sanatorium warunkowo..
Tymka urodziłam w 38 tygodniu, ale później okazało się, że powinnam o 10 dni wcześniej (urodził się w zielonych wodach płodowych)
Anet- to czekamy jeszcze kilka dni na potwierdzenie płci
Mama Adasia-ale to ślicznie wygląda, tyle ciuszków -
Witam,
MamaAdasia bardzo ładna szafka z ubrankami dla chłopczyka
, ja również biorę codziennie magnez ponieważ mój brzuch był taki twardy i teraz jak biorę odczuwam go już normalnie, lekarka przepisała mi również lek rozkurczowy spasmolinę ale na chwilę obecną go nie biorę gdyż magnez pomaga.
Ja wręcz to bym mogła spać i spać
Konwalinka odpoczywaj jak najwięcej:)
-
faceci to już tak chyba mają, nie odczuwają potrzeby by coś było na zaś, z wyprzedzeniem, wszystko się kupi później... tylko ciekawe kto to zrobi jak my będziemy z dzieciaczkami w domu, a oni najpewniej w pracy
pozostaje niezawodna poczta i kurierzy
co do spania to u mnie nie ma problemu, zasypiam w mig i najchętniej spałabym i spała

-
nick nieaktualnyAnet cieszę się, że wszystko dobrze!
Konwalianka postaraj się więc ten wyjazd wykorzystać też trochę do odpoczynku... przynajmniej od obowiązków domowych.
Justwol ja jestem przerażona bo jak rozmawiam z mężem to dużo rzeczy zostawiam mu na "po porodzie" i coś czuje, że polegnie
ale nic - będę dzwonić do ukochanej mej przyjaciółki i prosić o dokupienie np. laktatora czy ciuszków
choć na razie mój mąż dzielnie obiecuje że da radę
-
MamaAdasia fajna półeczka. Zrobiłabym zdjęcie mojej ale jest na niej bałagan bo jeszcze nie prałam i nie segregowałam ubranek. I właśnie się dowiedziała,że szykuje się kolejna paczka z ubrankami bo moja siostra,która jest w Anglii w lipcu urodziła synka i ma po nim sporo rzeczy takich całkiem neutralnych więc na dziewczynce tez będą fajnie wyglądać

Także oprócz wózka,łóżeczka,kocyka,akcesoriów do jedzenia,mycia itp już nic nie kupuję
Rożek mam dostać od koleżanki
Ewentualnie jakis kombinezonik w zależności od pogody po porodzie i niedrapki bo nie mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 11:49
-
Ja również jestem z tych co ostrożnie podchodzą do zakupów dla maluszka, na razie ma kupioną komodę i tyle, może jak już przyjdzie ten bezpieczny termin dla maluszka to zacznę kupować aby później wszystkie wydatki nie skumulowały się w jeden czy dwa miesiące. Ale oglądam i wyszukuje w internecie żeby wiedzieć co gdzie i jak najlepiej kupić.
-
Emrica wrote:Ja o laktatorze też pomyślę jak będzie już dzidzia, ja obecnie jestem 4 kg na plusie, i się cieszę bo nie mam dużej ochoty na słodycze, chodź jak to wynika z przesądów powinno mi się chcieć dużo słodkiego bo dziewczynka
Z ciążowych ciuszków to na razie mam tylko spodnie, bo w bluzki czy kurtkę jeszcze bez problemu się mieszczę. Ogólnie to podobno tak mi mówią mój brzuszek nie jest duży ale dziewczynka w tamtym tygodniu ważyła 470.
ja przez pierwsze miesiace nie jadlam slodyczy i chyba nic nie slodzilam, pilam tylko wodę, a teraz mam mega ochotę na słodycze jak tylko oczy rano otworzę
aż czasem mam wyrzuty sumienia, że tyle słodyczy pochłaniam (poza tym u mnie dwa chłopaki więc wg przesądów powinna mieć ochotę na kwaśne a nie na słodycze)
a jak tam u was? dużo jecie słodyczy? -
Pocahontas wrote:
a jak tam u was? dużo jecie słodyczy?
Ja muszę codziennie mieć w torbie batonika i zjadam ze względu na niski cukier... Czasami mi spada i wtedy mam zawroty głowy i drżenie rąk. No i sporadycznie robi mi się niedobrze
Poza tym do słodkiego niestety zaczęło mnie ciągnąc zaraz na początku drugiego trymestru...
-
nick nieaktualny
-
A mi dzisiaj wróciły wymioty myslalam ze mam to z glowy a jednak nie w ogole dzis slabo sie czuje
pocahontas ja tez wczesniej nie jadlam slodyczy dopiero tak od miesiaca i widac efekty ale ty sie nie przejmuj wagą pamietaj ze masz dwa okruszki;)
Konwalianka pewnie to nie latwe przy malym dziecku ale staraj si odpoczywac;)
A moj maz wczoraj przyszedl i mowi ze tesciowa mu mowila ze duzy wybor wozkow jest w entliczku a ja na to ze mowie mu to od dwóch tygodni to tak mnie wlasnie slucha i nawet pytalam czy wie gdzie to jest to powiedzial ze ja za duzo mowie i ciazko mu jest to wszystko zapamietac ah ci faceci
MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
[/url]

-
Ostatnio przeszukując właśnie internet natrafiłam na taki materac Ubimed LifeNest Sleeping podobno zapobiega spłaszczeniu główki a przede wszystkim zapobiega ryzyku uduszenia się, nie wiem wiem też że dużo osób kupuje do łóżeczka monitoring oddechu dziecka, ze wszystkim są dylematym co naprawdę jest potrzebne a co nie koniecznie. link z opiniami to tego materacu: http://www.bangla.pl/dzieci/meble-wyposazenie-domu/materace/ubimed-lifenest-sleeping-system-pd21197.htm?sid=mf6t31tici68tmgv26u1goomt2#informacje