Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
SunSun wrote:Anet super ze wszystko w porządku.Gratuluję!To ja poproszę przepis,bo za tydzień mam kolejnych gości
to coś innego zaserwuje:-)
Przepis na sałatkę:
3/4 surowego pora
1puszka ananasa krojonego
1słoik selera konserwowego ( wyciśnięty i pokrojony)
25 dag szynki konserwowej
5 jajek ugotowanych na twardo
1 duże jabłko lub dwa male pokrojone w kostkę
Sól i pieprz do smaku
Sloik majonezu
Wszystko pokroić i razem wymieszać dodac przyprawy i majonezSunSun, noa8, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny piszecie o tych sałatkach aż się głodna zrobiłam! Musze wyprobować tą z pekinki od Sylwi i tą z selerem od Anet koniecznie!
Co do słodyczy to też pochłaniam ich więcej niż wcześniej dzisiaj już 2 pączki zjadłam echh od kwietnia wezme się za siebie a teraz mam to daleko gdzieś
Mamo Adasia okazały brzuszekzaszalałaś z tymi ubrankami
ja czekam na komode dzisiaj powinna przyjść i też zaczne sobie układać
Anet super że połówkowe udane!anet525, sylwia85 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnyNiunia86 wrote:Ewa faktycznie Twoja Niunia duża w porównaniu do mojej. Ale moja wg USG jest 5 dni młodsza... A Ty już skończone 23 tc
Super,że tak dzieciaczki nam rosną
Dziewczynki dziękuje za wczorajsze gratulacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 12:33
-
Ja tez mam straszna ochote na slodycze. Z synkiem pochlanialam ogromne ilosci i teraz z corka tez.
MamaAdasia mianuje Ci Perfekcyjna Pania Domupieknie poukladane! Wow...
SunSun lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyKurcze ja bardziej kupiłabym monitor oddechu niż nianię elektroniczną. Choć jak nasz plan wypali i przeprowadzimy się do domu w połowie przyszłego roku to i niania może się przydać. Choć swego czasu jak się opiekowaliśmy z mężem jego chrześnicą to opatentowaliśmy nianię elektrofoniczną w postaci dwóch telefonów bez limitu rozmów
działało super.
Kass my też wybieramy się do Entliczka ale nie wiem kiedy bo czekam na męża
Dziewczyny czy podgrzewacz do butelek się przydaje? warto kupić go już teraz czy dopiero po porodzie jak będzie wiadomo co z karmieniem?
-
nick nieaktualnykonwalianka odpoczywaj dużo i się nie martw wszystko bedzie dobrze
scarlett co do podgrzewacza do butelek to ja bym kupiła właśnie dopiero po porodzie
Co do słodyczy to czasami coś zjem jak mie najdzie ochota a tak po za tym to wogule nie mam apetytu nieraz to dosłownie jem na przymus bo wiem że musze zjeść trochę to dziwne bo myślałam że w ciaży będe dużo jadła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 12:42
-
MamaAdasia brzuszek masz maly, szczegolnie jak na,druga ciaze.
Podgrzewacz przydaje mi sie bardzo ale dopiero od momentu kiedy synek przeszedl na mm. Uzywam go w nocy. Utrzymuje stala temperature wody w butelce. Jak sie maly budzi w nocy tylko dosypuje proszek i gotowe. Nie wyobrazam sobie schodzic do kuchni i czekac na wrzatek w czajniku w srodku nocy. Synek by sie rozbudzil na dobre. Wiec podgrzewacz kupilam po roku. A niania obowiazkowa i baaaardzo sie pezydaje do dzisNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
MamaAdasia wrote:Madzik- haha, dobre:) Ja też jjem słodycze
chociaż z Adasiem mniej niż teraz...
Noa, mój brzuszek wydaje mi się, że mały, zależy w co się ubiorę.
Mały czy nie mały ale widoczny w 100%..z Adasiem też rósł podobnie?
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
mamaadasia - brzuszek śliczny, my czekamy na komodę, chyba dopiero na początku grudnia będzie i wtedy powinien ruszyć szał zakupów ubranek, bo będzie gdzie chować
rubi - mój jak teraz chodzi ze mną na wizyty to się nasłucha, że nie ma co czekać, że potem może będę musiała leżeć, stwierdził, że te większe rzeczy lepiej już kupić i takim to sposobem za jednym zamachem zamówiliśmy wózek i dwa łóżeczka w hurtowninie byłam gotowa na to, że tak szybko nam pójdzie.
w ogóle mój to już najchętniej wszystko by kupił dla mnie i dzieci żeby było, ale to dopiero po wizycie, jak położna powiedziała, że jakieś 10 tygodni mi zostało:) przeraziło go to troszkędo tej pory mówił, że mamy czas:)
konwalijka - odpoczywaj, chociaż wiem, że ciężko położyć się w dzień jak wiadomo, że pod koniec ciąży może będziemy miały kilka tygodni leżeć
WITAM TEŻ NOWE KOLEŻANKI, KTÓRE WCZORAJ DOŁĄCZYŁY
ewka - gratuluję dziewczynkiEmrica, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
,,Mały czy nie mały ale widoczny w 100%..
z Adasiem też rósł podobnie?"
Noa, tak, z Adasiem był podobny
A na kilka dni przed porodem wyglądał tak:
noa8, Rubi, bella82, Emca, Emily83 lubią tę wiadomość
-
MamaAdasia to prawda szafka z ubrankami imponujaca ja mam na razie taka malutka
zabralam mezowi ale tez nie mam duzo rzeczy planujemy kupic komode klups żeby to wszystko pomiescic monitor oddechu raczej odpada jest za drogi a niania nie wiem czy bedzie potrzebna wszystko sie okaze mala i tak bedzie z nami
Scarlet ja tez nie wiem kiedy sie wybierzemy jak bedziemy przed wami to dam znac co i jak
w dalszym ciagu czekam na moj kocyk mam nadzieje ze dzis juz bedzie i w takim kolorze jak mial byc
mamuski a potrzebne sa pieluchy tetrowe tesciowa kupila mi 10 flanelowych takich kolorowych?MamaAdasia, SunSun lubią tę wiadomość
[/url]
-
MamaAdasia wrote:,,Mały czy nie mały ale widoczny w 100%..
z Adasiem też rósł podobnie?"
Noa, tak, z Adasiem był podobny
A na kilka dni przed porodem wyglądał tak:
[/url]
-
Flanelowe czy tetrowe - co kto lubi. Nie ma roznicy. Flanelowe sa mieciutkie i mile. Tetrowych nie bylo mi szkoda pobrudzic czy zniszczyc bo sa tansz i po kilkunastu praniach i tak sie szmaca.
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!