Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rubi wrote:bo ja miałam w 2d a chciałam na pamiątkę 3d ale chyba opuszczę..najwyżej na tym ostatnim usg w 30tc zapytam czy jest możliwość żeby na chwilę przełączył na 3d
-
Emrica, myślę że zwykły materac jest wystarczający, ja mam zwykły i nie kupuję innego. Noworodka trzeba przekręcać, raz kłaść na jednej, raz na drugiej stronie, wtedy główka się ładnie ukształtuje. To bardzo ważne.
Położne i lekarze po odpadnięciu pępuszka zalecają też jak najwięcej kłaść dziecko na brzuszku.SunSun, anet525 lubią tę wiadomość
-
MartaM wrote:Kasss też czekam na swoje zamówienie minky. Dziś powinno pojawić się w paczkomacie
ja chyba zamowie taki laktator wole miec wczesniej niz pozniej wysylac meza bo u nas w aptece drogo co myslicie?
http://allegro.pl/laktator-avent-330-20-butel-kosmetyczka-war-90zl-i4733310887.html[/url]
-
Tak patrzę na te wszystkie gadżety dla dzieci i myślę,że nasze mamy wychowały nas bez tego i świetnie sobie poradziły:) Teraz na Nas przyszłych mamach producenci robią biznes.
Nie żebym była jakaś przeciwna tym wszystkim rzeczom,ale uważam ,że trzeba z głową podchodzić do tego.
SunSun, MamaAdasia, bella82, Sarah88 lubią tę wiadomość
-
Co do usg 3D/4D to jestem w szoku ze tyle placicie. Ja z plyta zapłacę za 4d 200 zl. Przy czym zbadają dokladnie wszystkie narządy i będę miała film wiec nie tak dużo tym bardziej ze lecze sie na nfz i raz na 9 mcy jak wydam za 4 d na usg to nie tak dużo. Co do niani elektronicznej nie kupuje bo mieszkam w bloku a łóżeczko będzie w sypialni. Są tylko 3 pokoje wiec placz dziecka napewno uslysze. Podgrzewacza nie kupuje bo liczę ze będę karmila piersia jak poprzednio. Jak cos to butelkę szybko się podgrzeje w kubku z goraca woda. Co do tego wymyślnego materaca wydaje mi się zbędny bo faktem jest ze dzidzie trzeba ciągle obracac na boki. Jedynie co kupię to laktator i podobno na katar sie juz gruszki nie stosuje tylko jakies rurki z ustnikiem z aventu koszt to jakiej 30zl wiec chyba to będę musiała kupic ale nie wiem jak w praktyce sie sprawdzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 14:40
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
dziewczyny super brzuszki
SunSun angelcare byl ostatnio w smyku w przecenie- tez sie nad nim zastanawiam.
ja USG 3di 4d mam wliczone w cenie wizyty- za wszystko place 150zl, plus do tego mam wszystko nagrane na pamieci wiec w domu moge sie wszystkim chwalic
ja po no-spie czuje sie o niebo lepiej i brzuch juz mieciutkikasss, Rubi, MamaAdasia, SunSun, Emca, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Ja placilam 250 zł za genetyczne drugiego trymestru.Dostałam fotke i filmik.Ceny sie naprawdę różnią widzę ..ale mała cała sie przysłania przez cały czas.Wiec fotka raczej raczek jest.A nikt ci Rubi nie zagwarantuje ze synus nie zrobi wam psikusa;-)
Bella super ze ci przeszło.Ja tez zazywam nospe jak czuje ze coś nie tak.Uważam ze nie zaszkodzi małej a ja bede spokojna co raczej jej posłuży:-)bella82 lubi tę wiadomość
-
MamaAdasia wrote:Ja do noska polecam NoseFrida:
http://allegro.pl/frida-aspirator-do-nosa-nosefrida-gruszka-4filtry-i4745731937.html
ja też mam taką polecam tylko nie od tego sprzedawcy u niego kupiłam właśnie poduszke gdzie gratis miał być smoczek który nie dotarł i odzewu na razie brak
a przyznam sie szczerze że jak pierwszy raz miałam użyć tej fridy to miałam odruch wymiotny ale później to już luzanet525 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie o takie cos do nosa mi chodziło tez wydaje mi się to obrzydliwe. No ale cóż. Jesli tylko zda to egzamin to dam rade. Chociaż moim zdaniem to gruszki nie byly takie niebezpieczne raczej to firmy chca zarobić na takich gadżetach i przez nie wycofano gruszki
-
anet to może i jest troche obrzydliwe przynajmniej na początku później mi było wszystko jedno aby dziecku ulżyć
sa jeszcze takie do odkurzacza tego bym sie nie odważyła użyć bałabym sie ze dziecku krzywde zrobie
http://allegro.pl/abakus-aspirator-do-nosa-na-katarek-do-odkurzacza-i4687824251.html -
Oczywiście, że do wszystkiego trzeba podchodzić z głową. Na pewno możliwe jest wychowanie dziecka bez tego wszystkiego, bo nasze mamy, babcie dały radę. Jeżeli dziecko jest zdrowe, nic się nie dzieje to ok. Ale kiedyś były inne czasy i mojej mamie z bólu brzucha zdarzało się w pracy zemdleć, a pracowała dalej. U moich babć były po dwa przypadki śmierci malutkich dzieci. Bo to były inne czasy, ale zamiast 3 moi rodzice pewnie mieliby pięcioro rodzeństwa.
W kwestii monitora oddechu to się z mężem nie zamierzam sprzeczać, bo moja kuzynka zostawiła w pokoju samego synka, gdy spał w ciągu dnia. Gdy weszła do pokoju mały nie oddychał, był siny. Szybka reanimacja mojej cioci (pielęgniarki) i małego udało się uratować. Okazało się, że to padaczka. Niby wszyscy byli w domu, a jednak. Podobnie wyglądało to u mojej koleżanki, też padaczka, na szczęście była obok.
Moja siostrzenica 100% zdrowa, dwa razy się dusiła. Raz przez zabawkę, raz przez kawałek jabłka.
Nie jesteśmy w stanie wszystkiego przewidzieć, a jeżeli pewne gadżety mogą pomóc? -
Kasss u mnie też pojawiły się takie grudki naokoło sutków, ale nie wiem czy to to samo, jeżeli Cię to niepokoi pokaż położnej lub ginekologowi.
Chyba zostanie Ninka. Byłam pewna, że nadamy Małej imię po babciach, ale mężowi się podobała Nina. Tak już zaczęłam mówić do brzuszka i chyba zostanie. Z resztą widzę jak B. się cieszy, że jego zdanie też jest ważneSunSun, kasss, anet525 lubią tę wiadomość