WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emca Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać :( szyjka dziś 29 mm, martwi mnie to, bo we wtorek była o 2 mm dłuższa. Mam za 2 tyg.skontrolować, ale już po weekendzie to zrobię.
    Piszę,kasuję, nie wiem co jeszcze dodać...skupić się na niczym nie mogę. 11-letnia siostra przyjechała do mnie na weekend, a ja smutna leżę.
    Oby wszystko dobrze było. Trzymajcie kciuki, proszę.

f2wl20mm925bvyc3.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wiem,że łatwo jest mi mówić(pisać) "nie przejmuj się" ale naprawdę odpoczynek i relax może ci bardzo pomóc.Nie zamartwiaj się kochana na zapas.We wtorek szyjka była 2 mm dłuższa i może znów się wydłużyć o 2-3 mm w ciągu kilku dni.Trzymam kciuki i głowa do góry :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 02:26

201503231678.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca dasz rade! No szkoda, ze sie,skraca ale 3cm to jeszcze nie dramat wiec na pewmo sobie poradzisz, twarda babka jestes. Zobaczymy jak kontrola, moze sie wydluzy.
    moja sasiadka w 15tc nie miala juz w ogole szyjki, za to rozwarcie. Lezala plackiem i udalo jej sie w 30tc urodzic blizniaki.
    Daj nam znac jak po kontroli.

Dzieki dziewczyny za mobilizacje. Teraz to na pewno zadzwonie w poniedzialek do dentysty

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki...a ja spać nie moglam eh oczy zamknelam po 3 a po 6 pobudka corcia mnie obudzila bo przeciez jest rano i pora wstać

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca trzymamy kciuki, lez duzo, wstawaj tylko jesli musisz to pomaga.
    3 cm to faktycznie nie jest jeszcze tragedia, aby tylko wiecej sie nie skracala i zostala twarda. Teraz lekarze umieja sobie skutecznie z tym radzic wierz mi. Ja poprzednio na patologii lezalan z dziewczyna wlasnie z blizniakami w 24 tyg. Miala 1,4 szyjke i szlo dalej szybko. Zalozyli jej pesar i bylo dobrze z tego co wiem donosila do 32 tyg do planowej cc bo dzieciaki byly po przejsciach z syndromem podkradania. I poniewaz byly blizniaki to rodzila. A tak pewnie dotrwalaby do konca. Trzeba lezec, oszczedzac sie maksymalnie i zaufac lekarzowi. Idz na kontrole w tygodniu koniecznie i dawaj nam znac kochana jak sytuacja.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca trzymam kciuki, lez lez i jeszcze raz lez. wstawaj tylko jak musisz, odpoczywaj jak najwiecej i prosze nie stresuj sie. wszystko bedzie dobrze <3

• Kasha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba pojadę na konsultację do szpitala. Po "zatruciu" już nie bolą mięśnie, ale wczoraj wieczorem i dzisiaj ogromnie słabo czuję córcię. By było mało szyjka mnie kilka razy zakuła. Przez 3 dni miałam niebolący twardy brzuszek. Nie wiem czy panikować czy nie. Mam mieszane uczucia.
    Chcę poczekać, ale martwię się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 09:14

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca trzymamy kciuki jak dziewczyny mówią lez i odpoczywaj wszystko będzie dobrze kasha nie wiem co ci poradzić jak czujesz ze coś jest nie tak moze jedz na IP jesteśmy na takim etapie ze lepiej jechać i się upewnić ze wszystko jest ok a moze mala się rozkręci jeszcze trzymam kciuki za was dziewczyny ;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey jak tam weekend mija ;)?

kasha ja juz tez nie raz mialam ochote jechac na IP a poki co byLam tylko raz jak mialam plamienia...

zazwyczaj jak juz postanowilam ze JADE to niepokojace objawy mijaly ;)
    zjedz sniadanko, wypij herbatke z cytrynka, poloz sie i licz ruchy przez godzine. jesli bedzie za malo to moze faktycznie jedz to sprawdzic?

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAsha jeśli masz się martwić to jedź....mój mały cwaniaczek odzywał się wczoraj o nietypowej porze bo jak nie leżałam a siedziałam przy późnej kolacji...a jak się kładłam to cisza...i teraz rano nie ma go ze mną jak zwykle to bywa :( więc Franuś nie denerwuj matki bo o nie wskazane w ciąży...:(

ja jeszcze do wizyty mam 8 dni bardzo długo jakoś :(

dziewczyny piękne rzeczy kupiłyście...Bella ten komplecik boski ;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czułam tylko 2 może 3 smyrnięcia, potem to kłócie i do teraz nic. Czekam na USG. Lekarz najpierw stwierdził że w 25tc często bywa że nie czuje się ruchów. Jak mu powiedziałam że co dzień były do wczoraj, to ochrzanił że wczoraj nie przyjechałam.
    Właśnie dlatego nie nawidzę szpitali. Zamiast porozmawiać o problemie w 4 oczy, to przy wszystkich i jeszcze krytykują. Wrrr

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha czyli jestes juz na IP? Dobrze ze pojechalas. Mam nadziej ze wszystko jest dobrze. Daj znac po usg co u Malej

• flores Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Czułam tylko 2 może 3 smyrnięcia, potem to kłócie i do teraz nic. Czekam na USG. Lekarz najpierw stwierdził że w 25tc często bywa że nie czuje się ruchów. Jak mu powiedziałam że co dzień były do wczoraj, to ochrzanił że wczoraj nie przyjechałam.
    Właśnie dlatego nie nawidzę szpitali. Zamiast porozmawiać o problemie w 4 oczy, to przy wszystkich i jeszcze krytykują. Wrrr
    trzymamy kciuki!

f2w39n735mpdiyvo.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Kasha trzymam kciuki,żeby maluch był cały i zdrowy :) Czekamy na wieści :)

Emca dużo leż i nie przemęczaj się się.Ponoć nie powinno się za dużo chodzić ani dźwigać. Mam nadzieję,że szyjka stanie w miejscu lub wróci do swojej długości :)

Miłego weekendu dziewczynki:)

Ja na szczęście po weselu dobrze się czuje,ale cały czas boje się,ze szyjka zacznie się skracać bo mała jest nisko i lekarz kazał mniej chodzić. A Tu taki weekend taneczny. Jeszcze jutro ważny dzień i od wtorku leże więcej!! Obiecuję!:) Bo następna wizyta dopiero 4 grudnia :(

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha trzymam kciuki, daj znac <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

kasha trzymam kciuki po mo im szpitalu miało być u nas już wszystko dobrze. i napewno będzie pewnie mała dzisiaj ospala.

ja wczoraj z mężem wieczorem do galerii i do Tesco pojechaliśmy i kilka rzeczy małej kupiliśmy kilka bodow polspiochy niedrapki czapeczke skarpetki i śliczna spódniczkę jeansowa heh smialismy się ze będzie mała modnisia. wyczailam w smyku śliczny kocyk i go kupie bo i tak dwa potrzebne będą. zdjęcia rzeczy wstawię jutro bo dzisiaj jedziemy do mojego męża babci i nie będę miała jak

Rubi, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan doktor stwierdził że bolące skurcze tuż pod płucami to zgaga. Myślałam że go wyśmieje. No cóż. Najważniejsze że wszystko jest ok.
    Lekarz bardzo niemiły ale nie dziwie mu się. Dzisiaj jest niedziela :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 13:03

MamaAdasia, Niunia86, bella82 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wszystko będzie dobrze nie martw się trzymam kciuki za ciebie i za dzidziusia
    kasha trzymam kciuki za was bedzie napewno wszystko w porzadku

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca będzie dobrze :) odpoczywaj
    Kasha dobrze że wszystko jest w porządku :) nie potrzebne te stresy...

a co do termometrów to ja sie zastanawiam nad kupnem takiego

http://sklepmati.pl/termometry/3560-mescomp-bezdotykowy-termometr-elektroniczny-ac-880.html

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha super że wszystko jest ok

‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ