Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEmca mój lekarz mówi że martwić można się zacząć dopiero jak szyjka ma mniej niż 2,5cm. W każdym razie trzymam kciuki żeby na kolejnym badaniu szyjka szła do góry!
Kasha ważne że wszystko ok!
My wczoraj oglądaliśmy ze znajomymi walkę Szpilkq-Adamek w naszej ulubionej knajpie. Zjadłam pyszną pizze i mimo że do domu wróciliśmy bardzo późno czułam się super a Junior kopał mocno
Dziś za to Junior jest cicho i jak Was czytam to zastanawiam się czy to normalnezwykle czuje Juniora każdego dnia ale czasami przerwy trwają po killk godzin. Jednego dnia Junior jest mocnp odczuwalny ale innego ledwie, ledwie. Dziś ma taki cichy dzień i mam nadzieję że tylko o to chodzi. A i ja cały czas czuje raczej smyranie niż typowe kopniaki.
-
scarlett ja wczoraj bylam w knajpie Adamka (w Gilowicach skad pochodzi) na walce
a dzieciaczki daja nam szkole cierpliwosci bo moj tez sie zbuntowal... z rana bardzo mocno sie wiercil az mnie bolalo i od tego czasu pare smyrniec raczej delikatnych... ;/
troche sie denerwuje... ale moj m mowi ze napewno maly spi i zebym mu dala odpoczac a nie stresowaa sie niepotrzebnie...
-
nick nieaktualnyMój mąż twierdzi że nasz Junior odsypia dziś zarwaną noc
może coś w tym jest
inna sprawa że zwykle czuje Juniora o 6 rano, potem koło 9 a dziś te pory przespałam bo po raz pierwszy od lat spaliśmy do 11stej
ale może dlatego że kładliśmy się koło 3
-
nick nieaktualny
To z milszych tematów - rzeczy które dziś kupiliśmy bo sporo chodziliśmy po sklepach.
Co do ruchów to muszę zapytać o to lekarza... kiedy powinnam zacząć się niepokoić a co jest normalne. Póki co wierzę że będzie ok i czekam aż Junior się uaktywni i uspoki mamusieale jeśli ma charakter po tatusiu to pewnie jak na złość będzie dziś cicho
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 18:33
bella82, kasss, Emartea, SunSun, madziutek 23, Emca, loszcz, Justyska89, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Bella piękny brzunio:-)
Madzik Scarlet pewnie maluszki sie ułożyły inaczej niż zwykle ..choc nie powiem że ja bym nie czuła niepokoju.W takich sytuacjach idzie na uspokojenie u mnie detektor;)
Kasha cieszę sie ze wszystko ok!
Sylwia sałatka to był prawdziwy hit!!! Przeeeeepycha:-)
Scarlet jak było na Ujastku? Dziś sobie przypomniałam o koledze który tam pracuje.Chyba sie go podpytam trochę o szpital.bella82, sylwia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUjastek dla mnie ok. Przynajmniej patrząc na sale i po rozmowie z położoną. Sale przedporodowe i porodowe jednoosobowe. Małe ale schludne. Sale poporodowe dwuosobowe. Jak chcesz możesz sobie wykupić pokój tylko dla siebie i męża (300 zł / doba). Nie ma problemu ze znieczuleniem (tak mówią), możesz też rodzić w wodzie (po przejściu odpowiedniej kwalifikacji). Po porodzie dziecko jest cały czas z mamą chyba że ta jest zmeczona albo obolała wtedy można zostawić malucha u położnych. Jest też opcja wyjścia do domu nawet po 8h o ile oczywiście mama chce i wszystko jest w idealnym porządku. Nie można wykupić indywidualnej opieki położnej przy porodzie bo nie ma takiej opcji. Ale główny minus dla mnie jest taki że choć odwiedziny są właściwie cały dzień to zalecają żeby na sali była u Ciebie tylko jedna osoba czyli np. Jeśli dobrze zrozumiałam najpierw będzie mogła wejść do mnie mama a potem tata a nie razem. Po porodzie naturalnym trzymają w szpitalu 2 doby, po cesarce 3 (wydaje mi ssię że dość krótko).
Sama organizacja dni od otwartych chyba też ok:wykłady (na które nie zdążyliśmy), stoiska gdzie możesz porozmawiać z położoną, prawnikiem, kimś od krwi pepowinowej etc. Co 20 minut wejście na oddział i zwiedzanie. Z gratisów dostaliśmy smoczek Lovi
Ogółem nadal skłaniam się ku opcji rodzenia na Ujastku. To co widziałam plus rekomendacja mojego prowadzącego do mnie przemawiają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 21:05
SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i dziewczyny z Krakowa: byliśmy dziś z mężem w Entliczeku na Dobrego Pasterza i na Wadowickiej.I jestem popozytywnie zaskoczona: mają spory wybór wózków, dobre ceny choć miałam ich za drogi sklep i fajnych sprzedawców - zainteresowali się nami, odpowiadali na pytania i probowali doradzić.
I rada do wszystkich: właśnie dziś zauważyłam że teraz jest trochę wózków na wyprzedaży bo np. od stycznia ta firma wprowadza nowy model. Może więc warto kupić wozek jeszcze w tym roku. Np. W Entliczku był model gracco evo 3w1 za niecałe 1500 zł. Fajny wózek - lekki i łatwo składający się ale my go odrzuciliśmy bo w planach mamy jednak przeprowadzke do domu i może nam się przydać wózek z wiekszymi kołami.
Ogółem po raz pierwszy czuje że zaczynam łapać temat wózków. Dziś np. odrzucilismy Jedo bo okazało się że dość ciężko montuje się gondle na stelażu a ja pewnie często będę jeździć sama i muszę stosunkowo łatwo złożyć wózek, włożyć go do bagażnika a potem od nowa rozłożyć. Podobają nam się xlandery i tako. Tako to polska firma ale prezentuje się naprawdę nieźle i ma dobre ceny. Jest nieco cięższa niż xlander ale dla nas nie jest to az tak ważne bo mieszkamy na parterze a docelowo chcemy przenieść się do domu.
Tako to dla mnie nowość. Może któraś z Was coś wie na temat tej marki? Albo słyszała jakieś opinie na ich temat?
Nam np. Spodobał sie ten model:
http://www.tako.net.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=42
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 21:01
SunSun, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:Emca mój lekarz mówi że martwić można się zacząć dopiero jak szyjka ma mniej niż 2,5cm. W każdym razie trzymam kciuki żeby na kolejnym badaniu szyjka szła do góry!
Kasha ważne że wszystko ok!
My wczoraj oglądaliśmy ze znajomymi walkę Szpilkq-Adamek w naszej ulubionej knajpie. Zjadłam pyszną pizze i mimo że do domu wróciliśmy bardzo późno czułam się super a Junior kopał mocno
Dziś za to Junior jest cicho i jak Was czytam to zastanawiam się czy to normalnezwykle czuje Juniora każdego dnia ale czasami przerwy trwają po killk godzin. Jednego dnia Junior jest mocnp odczuwalny ale innego ledwie, ledwie. Dziś ma taki cichy dzień i mam nadzieję że tylko o to chodzi. A i ja cały czas czuje raczej smyranie niż typowe kopniaki.
-
nick nieaktualnyBella fajny brzuszek
O mój Junior chyba się budzi choć bardzo delikatnieMadziutek mam nadzieję że u Ciebie podobnie.
Kurcze teoretycznie wiem że to normalne że raz czuje Juniora mocniej a raz słabiej ale jak daje mi się porządnie poczuć kilka dni z rzędu a potem jest cisza to czuje się łysonie powinno się robić matce takich numerów bo ja jestem już stara i szybko mi się zmarszczki robią od stresów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 21:04
bella82, SunSun, loszcz lubią tę wiadomość
-
Scarlet dzięki za info! Mnie powoli przekonuje Ujastek.Z która koleżanka nierozmawiam to tam rodziła i poleca.A co do tako to moja przyjaciółka która teraz urodziła w październiku go ma.Fajne jest to ze możesz dogadać sie z przedstawicielem i daje spory rabat.Mam na emeilu parę ich modeli,mogę podeslac.Bardzo porządne i ogolnie przyjaciółka zachwycona.
-
SunSun wrote:Bella piękny brzunio:-)
Madzik Scarlet pewnie maluszki sie ułożyły inaczej niż zwykle ..choc nie powiem że ja bym nie czuła niepokoju.W takich sytuacjach idzie na uspokojenie u mnie detektor;)
Kasha cieszę sie ze wszystko ok!
Sylwia sałatka to był prawdziwy hit!!! Przeeeeepycha:-)
Scarlet jak było na Ujastku? Dziś sobie przypomniałam o koledze który tam pracuje.Chyba sie go podpytam trochę o szpital.
ciesze sie a która konkretnie?
scarlet ja mam tako jumper model z przed 4 lat ale byłam zadowolona i dla drugiego dzidziusia trzymamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 21:09
-
nick nieaktualnyNo to SunSun jeszcze możemy skończyć na jednej sali
Podeślę Ci maila i poproszę o zdjęcia. Muszę jescze poszukać opinii o Tako ale dziś naprawdę mi się spodobały
p.s. cud sie stał - mój mąż chodzi za mną i powtarza że musimy zacząć kupować rzeczy dla Juniora. Co więcej wybrzydza! To mu się nie podoba bo brzydkie, tamto bo nie ma jakiejś funkcji. No normalnie męża mi podmienili! W nagrodę zrobię mu ciasto bo jeszcze się w ten weekend się nie zebrałam
Sylwia super że piszesz! Opinia kogoś kto już ma ten wózek jest dla mnie bezcenna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 21:16
SunSun lubi tę wiadomość
-
teraz sa pewnie nowe modele i nowe wzory ja miałam 3w1 i posłużył chociaż najmniej spacerówka bo dosyć duża i kopiliśmy parasolkę
dziewczyny zastanawiałam sie czy wam pisać ale widze że kupujecie ubranka na allegro jeżeli byłybyście zainteresowane to zapraszam na
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612
ubranka dla maluszków są polskiego producenta z Radomia bawełna 100 % ,dla starszych dzieci ubranka na licencji disney bardzo dobre gatunkowo
z chińszczyzny sa tylko rajstopki -
Scarlet śliczne zakupy Bella piękny brzuszek;)
kasha ciesze sie ze wszystko ok;)
Ja wyjatkowo czuje dziś moja małą śmiejemy sie z mężem że bedzie lubiła gotowac bo jak ogladamy masterchefa do zawsze bryka;)
Scarlet by bylismy wczoraj w entliczku ale byl zamkniety a na stronie czytalam ze do 19 bylismy tez kolo krokusa w takim centrum dzieciecym ale nic ciekawego nie bylo mam dwa typy jeden to jedo fyn a drugi camarelo carara ktorego niestety nigdzie w krakowie nie mozna zobaczyc ten co wsawilas link bardzo fajny ale jednak dla nas troche za drogi
fajnie ze jestes zadowolona ze szpitala a maż jak nic zasłużył na ciasto;)
bella82, SunSun lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyKass wózki Tako zaczynają się od 1200 zł za 2w1. W sumie nie wiem dlaczego na tej stronie którą wkleiłam jest taka cena, w Entliczku ten model kosztował 1800 zł a sprzedawca mówił jeszcze o rabacie.
Kass nie wiem czy to ma dla Ciebie znacznie ale jeśli tak to sprawdź sobie jak w Jedo zakłada się gindole albo spacerówkę na stelaż. Dla mnie to ważna rzecz a nie było to aż tak proste.
Sylwia dobrze że podjesz link. Dzięki.
Centrum dziecięce koło Krokusa faktycznie słabe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 21:55
sylwia85 lubi tę wiadomość