Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny skoro jestesmy juz na etapie zakupow to chcialam Wam napisac vo bardzo mi sie przydalo przy pierwszym dziecku a co nie. Nie wiem czy u Was bedzie podobnie ale dziele sie doswiadczeniem
LEZACZEK BUJACZEK - u mnie obowiazkowy. Dzidzia jest w wygodbej pozycji, widzi co robi mama, oglada zabawki na palaku. Bezpieczne, wygodne a my mamy wolne rece zeby zrobic obiad czy sie umyc
MATA EDUKACYJNA - swietna, rozwija dziecko. Na kazdym etapie rozwoju maluch odkrywa nowe elementy. Pozniej kiedy juz ucieka, kladlam na macie i zmienialam pieluche. Chociaz chwile lezal spokojnie.
KARUZELA NA LOZECZKO - wtopa na maxa w naszym wypadku. Kupilam karuzele z misiami i projektorem fisher price na wypasie. Przez pierwsze 2 miesiace zycia dziecko nie powinno patrzec na nic co sie kreci w kolko bo oczka jeszcze za slabe. Jak maly juz,skumal o co chodzi to zamiast spac, gapil sie na misie! Rozbudzalo go to a nie usypialo. W moim wypadku porazka, szybko zdjelam
NOSIDELKO - tez wtopa. Kupilam Babybjorn, cholernie drogie. W pierwszych miesiacach dziecko nie trzyma glowki wiec bezwladnie mu opadala w tym nosidelku. I tak podtrzynywalam rekami wiec bezsensu. Pozniej nosilam go "przodem do swiata" ale mimo super pasow myslalam, ze mi szyja i plecy odpadna z bolu. Niewygodne! Wolalam go normalnie nosic na rekach. Poza tym bylo lato i za goraco!
teraz chce kupic chuste..
zobaczymy czy sie sprawdzi.
SPIWOREK DO SPANIA, OTULACZEK - slyszalam, ze sa super bo dziecko w nocy sie nie rozkopuje a w otulaczku jest ciasno opatulony jak w brzuchu mamy. Niestety moje dziecko czulo sie w tym jak w kaftanie bezpieczenstwa, darlo sie, kopalo. Do dzisiaj spi rozwalony jak orzel na caaalym lozku. Moj typ tak ma, ze niestety nie dla niego ciasne otulanie
Dajcie zbac jezeli Wy cos speawdzilyscie!Emartea, gosiaczek31, SunSun, Emca, loszcz, Scarlett2014, MamaAdasia, bella82 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
dziewczyny ruchy na tym etapie nie muszą być regularne.. zdarza się, że nie czuję młodego wcale.. a jak czuję to tylko wiercenie, albo mnie nie kopie, albo łożysko skutecznie utrudnia odczuwanie.. w każdym razie obserwuje się aktywność bodajże od 32 tygodnia
Scarlet - śliczne ciuszki
Bella - zgrabniutki brzuszek
a ja znowu mam coś dziwnego.. od kilku dni jestem na globulkach, ale wczoraj zauważyłam podczas kąpieli jakby powiększone węzły? biegnące przy prawej stronie pochwy -sory za dosłowność..ale nie wiem czy teraz się tym martwić.. do tego..mam wrażenie, że wszystko tam stało mi się takie "otwarte"; nieco się martwię, mam nadzieję, że do środy jakoś wytrzymam, wtedy wizyta u lekarzagosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalianka ja mam podobnie, uczucie wlasnie takiego rozpulchnienia "podwozia"
wizyte mam w piatek wiec gin zobaczy jesli cos nie tak. Ale myske ze to w ciazy normalne chyba ukrwienie jest wieksze.
Madzik zgadzam sie w 100% z Twoja lista. U nas tez lezaczek, mata obowiazkowe, spiworek zero bo Ola do tej pory woli miec nogi swobodne i sie rozkopuje spiac jak Twoj synek na calym lozku a w spiworku kopala nogami jak szalona z nerwow. Karuzela tez porazka a tez podniecilam sie ta z fisher price z projektorem tyle ze rybki. Teraz mam z nia problem bo nie wiem jak zdemontowac projektor z tego palaka. Latwo sie skladalo na klinkniecie ale rozlozyc sie nie da. Ciezkie cholerstwo do tego. Olka nie byla zainteresowana wcale. Otulacza i nosidelka nie mialam wiec nie wypowiem sie.
Scarlet ja tez mam Tako (warrior 3w1) solidny, lekko i wygodnie sie prowadzi, nawet w sniegu zima dawalam rade na wiejskich nieodsniezonych drogach czy w lesie. w sumie zadowolona bylam z niego choc ze spacerowki nie kozystalam wcale bo kupilam parasolke ze wzgl na lepsze skladanie do mojego malego samochodu. A z tym tako w przypadku spacerowki jest kiepski wg mnie. Stelaz mi sie miescil w bagaznik ale nic wiecej. No i na minus waga dla osob ktore musza wnosic. Ja nie mialam tego problemu bo mieszkamy domu. Pozatym ladny jest i trwaly. Ja kupilam uzywany, corcia jezdzila a teraz czeka na kolejne dzieciatko a stan super i kolory zywe jak w nowceWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 23:22
Scarlett2014, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatlo dziewczyny jaką miałam noc - nawet nie chce mi się pisać. Spałam może 4 godziny. Ale nic przynajmniej teraz wiem dlaczego moje dziecko jest takie spokojne w dzień - zdaje się, że porę szaleństwa ma w nocy
W każdym razie zebrałam się i idę na badania m.in. sprawdzić toksoplazmozę. Trzymajcie proszę kciuki! Zawsze działają!a ja choć wiem, że powinno być ok to lekko się stresuje patrząc na mojego kochanego kocura jak śpi obok.
A i dzięki za Wasze rady są bezcenne!Dzięki Wam np. inaczej spojrzałam na karuzelę. Co do leżaczka/bujaczka jestem przekonana, że chcę go kupić. Tylko taki może większy tzn. z wagą maksymalną dziecka do 18 kg. A co myślicie o krzesełku do karmienia? Ja ilekroć karmię syna przyjaciółki dziękuje za ten wynalazek i myślę, że będę chciała go kupić też dla siebie. Tylko oczywiście jak Junior trochę podrośnie.
Konwalianka Twoje objawy to dla mnie czarna magiaEmartea wózka o którym piszesz nawet nie widziałam.
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 07:22
gosiaczek31, Emily83 lubią tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:Tako to dla mnie nowość. Może któraś z Was coś wie na temat tej marki? Albo słyszała jakieś opinie na ich temat?
Nam np. Spodobał sie ten model:
http://www.tako.net.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=42
Plusem wyboru polskiej firmy jest to, że nie ma problemu z częściami, sprzedawca nam mówił, że jak w tej samej cenie jest polski i zagraniczny wózek to lepiej wybrać nasz. Jakaś para zamawiała u niego koła do swojego wozka (niepolskiego) - nie pamiętam jakiego i 600zł musieli dać.
niby nic zazwyczaj z wózkami się nie dzieje, ale pech chodzi po ludziach...
bella- brzuszek rośnie ślicznie
scarlett2014 , emca
-ja wczoraj myślałam, że oszaleje, nie pamiętałam, czy rano czułam ruchy w obu bokach i potem z lewej strony caly dzien cisza, usnąć nie mogłąm, ale w nocy się odezwaly po obu stronach, wiec poszlam spac juz spokojnie
dzis jeden mnie strasznie skopał, wszystko mnie boli, a drugi tylko dał znać, że nie śpi:) teraz już ciszaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 08:01
gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość
-
Krzeselko do karmienia jest bardzo potrzebne ale jeszcze nie teraz wiec spokojnie. Dopiero jak dziecko samo siedzi ale na dlugo starcza. Moj synek jeszcze,z niego korzysta.
Na poczatku karmilam w lezaczku.
Racja Gosiaczek! Te karuzele sa okropnie ciezkie! Balam sie, ze sie odczepi i malemu spadnie na glowe. A jak ktos ma lozeczko turystyczne to w ogole chyba nie da sie zanontowac. Poza tym strasznie szybko zjada baterie. Ladowalismy akumulatory co chwile. Bo zestaw tych wielkich baterii kosztuje ponad 20zl.gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyPocahontas co do braku awaryjności wózków to ja się nie zgadzam
dwójka naszych najbliższych znajomych oddawała swoje wózki do reklamacji właśnie z powodu problemów z kołami
wózki naprawili ale.jedni byli 2 tygodnie bez wózka, drudzy na szczęście dostali wózek zastępczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 08:06
-
Witam was, Scarlett a jak się idzie na te dni otwarte do ujastka to jak pisze ze zaczynają się o 10 to gdzie trzeba byc? W tym glownym hollu? Ja juz raczej jestem zdecydowana tam rodzic, ale tak z ciekawości chce jeszcze pojechać i zobaczyć.
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMmarina wrote:Witam was, Scarlett a jak się idzie na te dni otwarte do ujastka to jak pisze ze zaczynają się o 10 to gdzie trzeba byc? W tym glownym hollu? Ja juz raczej jestem zdecydowana tam rodzic, ale tak z ciekawości chce jeszcze pojechać i zobaczyć.
My co prawda nie zdążyliśmy na początek ale jak weszliśmy właśnie do głównego holu to od razu były stoiska i informacje więc chyba najlepiej iść tam.Mmarina lubi tę wiadomość
-
hej Mamuśki
Konwalianka ja mysle że to moze od tych globulek bo ja biore czesto i wlasnie jak bralam nastatyne przez 10 dni to po paru juz mialam dosc bylam cala obolala i opuchnieta od środka
Ja dzisiaj jade na kontrole do endo mam nadzieje że wszysto bedzie ok mam zamiar wczesniej skoczyc do galeri i kupic cos malutkiej;)
Fajnie ze piszecie o karuzeli bo ja bylam przekonana ze musi byc tak jak i lezaczek ale mysle ze spokojnie moge go kupic po porodzie
co do badan u nas robia miedzy 7-9 i o 7 i przed 9 nie ma nikogo najwiekszy tlok o 8
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania;)MamaAdasia lubi tę wiadomość
[/url]
-
Hej,
Zgadzam się z Madzik i Gosiaczkiem, ja miałam karuzelę z Canpola z pluszakami, ale mój mały zbyt się do niej wyginał w takie ,,S'', więc rehabilitantka kazała mi ją zdemontować. Mata super sprawa, leżaczek mam też z Fisher Pricea, fajna rzecz , nosidełka nie miałam, a śpiworek mam , ale mój mały tez nie chciał być,, mumią''
Konwalianka, ja tez biorę tą Nystatynę, tylko gin zaleciła co 2gi dzień.Nie nawidzę tego.
Scarlett, śliczne ciuszki
Ja mam krzesełko do karmienia teraz rozmontowane, mały używa go jako krzesełka do ławy, plus do tego mam stolik, coś takiego:
http://allegro.pl/kolory-krzeselko-do-karmienia-3w1-atesty-super-i4753411338.html
jest o tyle fajne że ma w stoliku nawet podkładkę do klocków.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 10:08
kasss, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
Acha , Scarlett, ja miałam i mam Tako Jumper X, ten starszy model i będę go nadal używać jako gondoli, bo spacerówka jest co prawda cięzka, ale na śniegu czy piachu np świetnie się sprawdza, także na przyszłą zimę będzie jak znalazł, ogólnie wózek ok , polecam .
Zrobiłam wczoraj sałatkę z zupek chińskich, czeka w lodówce, bo dziś mają wpaść znajomi z synkiem. Robię jeszcze raz tą z selerem, bo tamta już znikła.
Bella, piękny brzusio, mam podobny , tez tak wysoko się zaczyna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 10:06
bella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasss karuzele same w sobie moze nie sa zle. Ale nie ma co kupowac bardzo drogiej np tych z projektoren fishera bo wg mnie to zbedne i sie nie sprawdza. Chyba lepiej kupic jakas tansza bez bajerow.
Lezaczek to super sprawa, krzeselko tez ale to pozniej ja na poczatku tez karmilam w lezaczku. Mam z bright starts sa super. Fisher te do 18 kg wg mnie maja slabe wykonanie takie malo solidne, bratanica miala dla synka i polamal szybko:-) juz nie nadaje sie do uzytku. Wiec byl w uzyciu moze rok:-)Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:Sylwia dobrze że podjesz link. Dzięki.
Centrum dziecięce koło Krokusa faktycznie słabe.
scarlet jak napiszecie że z forum dorzucę wam coś gratisW chwili obecnej mało mam wzorów dla chłopców czekam na dostawę a że biorę prosto od producenta będzie za ok 2 tyg