Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
u nas krzesełko jest używane do dziś mialam podobne jak mama adasia, mate mam,
bujaczek miałam pożyczony a że ta mamusia też w ciąży musze teraz kupić swój bo super sprawa,
karuzele miliśmy ale mała połamała jak już nie była taka mała,
nosidełko mieliśmy dla takich wiekszych dzieci za grosze nie użyliśmy nawet raz
śpiworka nie mieliśmy i nie zamierzam kupować u nas ciepło w domu zawsze
a wogule to byliśmy u malutkiej Hani teraz ma 2 miesiące i waży 3600 (jak moja po urodzeniu) a Iga zachwycona co chwile wołała mnie żeby zobaczyć jak śpi potem czy może dotknąć rączki albo nóżki pytała, podgladała karmienie i przewijanie dziś już z rana pytała kiedy pojedziemy do dzidzi
mam nadzieje że jej fascynacja nie przejdzie jak już bedzie miała swojego dzidziusia w domkugosiaczek31, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny dawno nie pisałam. u mnie dzisiaj ciężka noc wczoraj zjadłam wieczorem makrelę wędzoną tak mi się jej chciało ale co z tego jak w nocy bolał mnie okropnie brzuch i był twardy (chociaż nie wiem do końca czy to przez makrelę), myślałam ze bedzie trzeba jechać do szpitala, na szczęście nad ranem przeszło i teraz Oskar szaleje w brzuszku więc myślę że jest wszystko ok.
Skarlett co do wózków to my z mężem zdecydowaliśmy się na tako tylko wersje klasyczną: model dalga granatowy, mamy duży bagażnik i nie muszę dźwigać wózka więc jest idealny jeszcze dla nas gdzie mieszamy pod lasem... myślę że fajne rozwiązanie.
Dziewczyny jak któraś z Was albo ktos w rodzinie ma konto w banku ING to tam jest akcja bankujesz zyskujesz, za zakupy płacone kartą dostaje się punkty, siostra mi to pokazywała i zamówiła mi myślę że w dobrej cenie zestaw butelek z firmy avent. 4 butelki plus szczotka do czyszczenia plus smoczek 59 zł plus 10 zł przesyłka. Wydaje mi się ze jest to dobracena bo kuzynka ostatnio kupowała jedną butelkę za 30 zł. podaje link do butelek, ale jest tam też wiele innych ciekawych rzecz:
http://bankujesz-zyskujesz.pl/artykuly-dla-dzieci/zestaw-startowy-z-butelkami-natural
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Emartea wrote:A ja się coraz bardziej zastanawiam nad wózkiem Navington Cadet. Któraś z mam coś o nim wie?
Swego czasu to był mój nr 1. Przede wszystkim ze względu na niedużą wagę wózka i nieduże koła. Teraz sama już nie wiem, mam dylemat. Póki co x-lander pulse bardzo mi odpowiada. Przede mną jeszcze wizyta w hurtowniach i sklepach z wózkami,więc może zupełnie co innego wpadnie mi w ręce.
Emartea lubi tę wiadomość
-
MamaAdasia wrote:Sylwia, moze i ja coś zamówie, a na rozmiar 98 byś coś miała dla mojego synka, np fajną piżamkę, albo sweterek?
bluzki długi rękaw
http://allegro.pl/98-t-shirt-cars-spiderman-thomas-pepa-dl-rekaw-i4784607092.html
albo piżamki
http://allegro.pl/pizama-roz-98-spiderman-i4687286782.html
wiesz co mam bardziej takie bawełniane rzeczy głównie dla maluszków bo ogólnie sie lepiej sprzedają,ciuszki od roz 98 do 128 mam licencjonowane czyli z postaciami z bajek są bardzo dobre gatunkowo ale sprzedaż na allegro troche sie rządzi innymi prawami trzeba mieć dużo wzorów z jednej kategorii żeby był wybór we wzorach a trzeba wystawiać chłopiec dziewczynka oddzielnie czyli koszt podwójny to wysprzedaje to co kupiłam a zamawiam już tylko niemowlęce typu śpiochy półśpiochy body pajace itd itp -
o rany Kaczamila a po co Ci aż 4 butelki?
Scarlet, a to nie jest z wózkami podobnie jak z samochodami....że lepiej zaczekać do nowego roku bo te z ubiegłego będą przecenione, jako że będzie nowa kolekcja?
Ja się zastanawiam jakie pojemności tych butelek mam kupić, bo planuję dwie sztuki mieć..możecie coś doradzić?
wróciłam właśnie niedawno z krwi...tragedia z tymi starymi babami...ja tam się nie przejmuje, ale szkoda mi tych co nie umieją się odezwać..wyniki tsh i ft4 będę miała po południu...mam nadzieję, że mi spadło do 1,5..
a co do kolejek to już przetestowałam wszystkie dni tygodnia...i nie ma na to reguły oprócz godziny, jak się przyjdzie 7:30-7:45 to jest luzik...ale ja nie mogłam tak przyjść bo nie byłam pewna czy dziś jest czynne (różnie to bywa przed takimi świętami wypadającymi w tygodniu, no więc musiałam zadzwonić i dotarłam tam dopiero na 8:30 a mam 3 przystanki jeszcze z przesiadką...więc nie uśmiechało mi się jechać na darmo..gosiaczek31 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyRubi pojęcia nie mam ale widziałam wczoraj przeceny wózków z 2013 roku
Mmarina pewna nie jestem ale to chyba były wykłady dotyczące lqktacji i opieki nad noworodkiem.
Sylwia to daj proszę znać jak będziesz miała dostawę ubranek dla takich maluchów. Myślę że cos wybiorę.
Kaczamika dzięki za info ale mam pytanie czy jeśli planuje karmić piersią o ile oczywiście będzie to możliwe to ile powinnam kupić butelek na początek? Ten zestaw jest 0-6 mcy. Czy 4 butelki to ne za dużo?
Kurcze czyli Tako jest całkiem popularne a tylko ja nie słyszałam o nim wcześniej
Kass nasi przyjaciele kupili prawie całą wyprawkę w świecie dziecka i mówili że ceny są super. Tylmo na wózek ktory wybrali czekali jakieś 2/3 tygodnie.sylwia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySama nie wiem:) nie trzeba tyle butelek??
ja tam się nie znam, pierwsze dzieciątko będziemy mieć i znając mnie będziemy mieć wszystkiego za dużo
to pogadam z kuzynką ona też w ciąży to może zamówimy na pół. tam są dwie butelki 125ml i dwie 260ml...
Rubi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByliśmy w kilku sklepach z wózkami i firmę tako chwalili. firma rodzinna już ileś tam lat na rynku (chyba ze 20) i właśnie mówili o czasie rozpatrzenia i naprawienia ewentualnie zepsutego wózka ze się krótko czeka... ciocia ma córkę 14 letnią i miała wózek tako i naprawde chwaliła...
-
ja już zdecydowałam się na baby design comfort...tylko właśnie chyba zadzwonię do tego sklepu bo tam była taka fajna babka to może mi powie jak się mają ceny w nowym roku do tych jeszcze w grudniu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 11:39
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Scarlet wlasnie widzialam na stronie ze ceny sa duzo nizsze niz nawet na allegro tak ze musimy sie wybrac ja moge czekac nawet miesiac nie zalerzy mi na czasie najwazniejsze zeby wybrac i miec z glowy maz sobie wczoraj uswiadomil ze to wcale nie jest taka prosta sprawa i nie ma duzo sklepow z wozkami
Ja lece na zakupy mam nadzieje ze kupie spodnie ciazowe bo juz co raz zimniej sie robi i pózniej do lekarza pewnie odezwe sie dopiero wieczorkiem;)[/url]
-
nick nieaktualnyRubi na poczatek butelka 125ml tylko jest w uzyciu warto miec na wszelki wypadek 2 jesli karmi sie butelka,duza ta 260 to pozniej dla starszego juz dziecka jak wypija wiecej mleka. Ja kupilam 1-125 ml i jedna 260 w zestawie bo karmilam piersia rok i tyle nam wystarczalo. Dopiero pozniej dokupilam jej inne jak juz sama pila inne napoje: niekapki itp.
Teraz nie kupuje bo mam po Oli wiec tylko wysterylizuje. Ew nowe smoczki dokupie.MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja właśnie dostałam wynik TSH, biorę euthyrox 18 dni, i TSH z 4,780 pięknie spadło do 2,045 więc jestem happy, co prawda późno zaczełam leczenie, ale lepiej późno niż wcale, a co się zamartwiałam i płakałam to chyba mogę odetchnąć, mam nadzieje że to nie miało wpływu na moją córęczke..
Emca, kaczamila, Emily83, gosiaczek31, Madzik82, Emartea, kasss, bella82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kurde a ja zgłupiałam z tą tarczycą ;/ mam tak:
tsh 3,98
ft4 1,02 (norma 0,70- 1,48 )
anty PO 0,03 (norma 0,00- 5,61 )
no i teraz pytanie...dlaczego nie spadło mi tshi o co chodzi, że mam poprawne te dwa pozostałe wyniki? i czy te normy są dla kobiet w ciąży też? bo tsh mi podali do prawie 5 normę a ja wiem że jest 1,5 w ciąży ale tych dwóch pozostałych nie wiem;/ co się sprowadza do tego że nie wiem czy brać całą tabletkę od jutra czy pozostać przy połówce do wtorkowej wizyty u endo...
Styczeń 2014 [*] 9t
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Zaczyna mnie przerażać, że na razie mam tylko ubranka i butelki, które dostałam dla dzieci. Muszę koniecznie wybrać się w środę na jakieś zakupy, żeby powoli przygotowywać rzeczy do szpitala. Męczy mnie to, że już tyle czekałam, ale z kim nie rozmawiam, to każdy mówi, że lepiej nie kupować za wcześnie -przesądy itd. Tylko, że to nie oni,będą później za wszystkim latać w ostatniej chwili.
-
Ja mam 6 butelek 260 ml(tyle było w zestawie).Będe używała na początku tylko 2-3 a jak się zniszczą to je wymienie na pozostałe.Nie muszę kupować tych małych po prostu będę wlewała do dużych tyle mleka ile potrzebuje i już.Przecież nie sa ciężkie i ręka mi od nich nie odpadnie
-
nick nieaktualnyczesć dziewczynki
ja miałąm wczoraj kiepski wieczór i poranek do teraz jestem cała w nerwach nawet jeść mi się nie chce z tego stresu ;( mój były się odezwał i mi groził masakra co za psychiczny człowiek ja tomam przechlapane w życiu
limcia nie martw się ja też nie mam jeszcze dużo rzeczy ani rzeczy do szpitala wszystko można po mału na spokojnie kupywać zdąrzy się
co do butelek to ja też mam dwie sztuki na wszelki wypadek kupioneWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 15:59