Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
wracając do imion...wczoraj miałam gości i się bratowa moja pyta jakie imię..mówimy, że Franek..a ona mi na to "tylko nie Franek";/ normalnie ręcę i cycki opadają...chyba myślała, że żartujemy bo mowi tak: " jak będziecie tak mówić to się jeszcze przyzwyczaicie i tak zostanie";/ ehh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 13:20
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Witam się z Wami w ten brzydki dzionek.
Trzymam kciuki za wizyty. Ja też idę do drugiego lekarza na konsultacje.
Dobija mnie ta ciąża. Odnoszę wrażenie że wszystko robi mi na przekór. Włosy nie chcą się pofarbować (były blond, teraz są szaro-zielone po użyciu czarnej szmponetki), samopoczucie poniżej normy, nie mogę zdecydować się jakie drobiazgi kupić, mój A (chyba) specjalnie gra mi na nerwach, o przytulankach nie wspomnę (z obu stron).
A jutro na glukozę i krew muszę się wybrać. Czytałam że to bardzo nie przyjemne (picie glukozy). Ciekawe jak będzie to u mnie. Słodkości prawie pod każdą postacią uwielbiam, więc może nie będzie tak źle?!
Moja córcia bryka prawie od rana do wieczora. Nie daje spać z rana i z wieczora. Ale mam na nią sposóbJak mój A kładzie rękę na brzuszek od razu grzeczniejsza jest i czasami połaskocze rączką.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 13:28
SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmmm wiesz Rubi moja przyjaciółka przez całą ciążę mówiła do małego Franek. Ona, ja, jej mąż i wszyscy dookoła. Po czym mały przyszedł na świat i nagle im się zmieniło i jest Michał. Przez pierwszych kilka miesięcy nie mogłam się przyzwyczaić i zdarzyło mi się mówić do małego Franek
A tak serio to Wasza sprawa jakie chcecie imię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 13:37
-
nick nieaktualnyAh i nie napisałam wcześniej ale oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Rubi takie zmniejszenie ruchów ja przerabiałam na początku weekendu.... minęło kilka dni i teraz znów mały bardziej daje o sobie znać.
Kasha to chyba hormony dokuczają nam wszystkimRubi lubi tę wiadomość
-
skądś znam to podejście do imion, moja babcia na wzmiankę imienia Helena powiedziała "nigdy w życiu!" tak niestety ma na imię jej znienawidzona sąsiadka
moja mama też powiedziała, "no może nie Helena"... po czym jak dowiedziała się, że takie imię chcemy dać córce stwierdziła, że nawet ładne
ogólnie jakby tak wszystkich pytać czy im się podoba czy nie i jeszcze przejmować się tą opinią to chyba w ogóle nie wybrałybyśmy żadnego imieniagosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
mi to wisi co inni mówią tylko drażnią mnie komentarze...co to znaczy tylko nie franek;/ ja imienia ich córki nie komentowałam
ja też zapisałam się na piątek do dentysty...dzięki temu, że któraś tu napisała, bo miałam dzwonić już w pon ale oczywiście zapomniałam..
a co do ruchów to mam nadzieję, że zaraz powrócą...gosiaczek31 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyU nas przytulanek zero od czasu zajscia w ciaze. Do polowkowego mialam zakaz bo lozysko bylo na ujsciu, po polowkowym lekarz pozwolil na male co nieco a maz nic, zero. Zreszta w pierwszej ciazy bylo to samo. Nawet nie chce mi sie o to zagadywac bo i tak mamy ostatnio na pienku. Ale pamietam z poprzednich lat ze mowil ze sie boi ze cos zrobi dziecku. No i w tym temacie pustelnia.
Madzik fajny malutki brzuszek. Pewnie jak ktos nie wie o ciazy to nawet sie nie zorientuje? Zazdroszcze figury:-) szegolnie ze jestes juz mama:-)
Ja tez mam niska hemoglob. Gin kazala mi poprawic, czyli jesc wiecej czerwonego miesa ktorego ja nie znosze... Biore tardyferon 1 raz dziennie od miesca zobaczymy czy sie poprawilo cos.Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Witam mamuśki,
Ja po wizycie u endokrynologa, TSH 2.8 także nadal letrox50 a weekendy- 75.
Poza tym ok, czuję małego i też widzę, jak mi się brzuch rusza delikatnie
Loszcz, zachwycający brzunio:)
Madzik, nadal jesteś laskaPięknie
Moja koleżanka teraz urodziła i ma właśnie Franka, mi się ogólnie imię podoba
U nas z przytulankami tez raz na jakiś czas, raczej nieczęsto.
trzymam kciuki za wizyty
Ja mam hemoglobinę 11.9 i dziś endo mówił że morfologia w normie, choć mogłaby być bogatsza.
Też czuję się ocięzała, chociaż niby dużo nie przytyłam, ale jakoś coraz ciężej. Wczoraj miałam wrażenie że mały jest tak bardzo nisko, dosłownie,, w pipce''. Tak mnie kopie aż mi się siku chce
gosiaczek31, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
Gosiaczek jeśli chodzi o prezenty dla chłopców, to w Biedronce będzie dość duży wybór
http://www.biedronka.pl/pl/press,id,195,title,wiecej-prezentow-od-17-11
Również w Kauflandzie mają być fajne kolejki za 40 zł. Od jutra.
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRubi u mnie tez dzis prawie cisza w brzuszku ale to pewnie dlatego ze od rana latam na szmacie i pucuje podlogi a sporo tego mam. Co chwile musze robic przerwe bo cala spocona jestem i kregoslup daje znac. Zjadlam nalesniki wiec moze troche sie rozrusza Mala.
Imieniem sie nie przejmuj, ma sie Wam podobac. U nas nadal bezimienna... Wkurzam sie bo maz sie tym wcale nie interesuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 14:19
-
Moi sasiedzi maja Helę, przesłodka dziewczynka
A moja przyjaciolka z podstawowki Franka, ktofy teraz ma juz 6 lat i w sierpniu urodzila małą Basię.
Nie ma sensu słuchać znajomych i rodziny w sprawie imienia. Jak komus nie spodoba się imię Nina trudno, musi to przełknąć. Ja juz się przyzwyczaiłam, ze w brzuszku fika mi mała NinkaMamaAdasia, Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Emartea wrote:Odwiedziłam już chyba wszystkie te sklepy we Wro i są tylko 34 i 36. 36 są idealne na teraz, ale za miesiąc (albo nawet wcześniej) już się nie wcisnę. Jeszcze trochę dam radę w normalnych pochodzić a później będzie klops. Na stronie internetowej nie ma tegomodelu który bym chciała.
A ja kupiłam sobie jeansy w sklepie na kromera http://www.mamaija.com.pl/
ale można tez kupić jeansy na oławskiej http://maternity24.pl/ wprawdzie są droższe niż w h&m ale są tez cieplejsze na porę jesienno - zimową i jest wybór rozmiarów i krojów.Emartea lubi tę wiadomość