X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmilam rowny rok. Potem odstawilam bo chcialam zajsc w druga ciaze. Podczas karmienia caly czas jadlam, po dwie drozdzowki dziennie.
    moj maz jak widzial moje porcje jedzenia mowil ze jest mu niedobrze hehe
    niestety waga zjechala mi az za duzo. Dopiero teraz w 25tc osiagnelam wage ktora mialam przed pierwsza ciaza. Za duzo schudlam, ciuchy mi wisza, zmarszczki mi wyszly, zle sie z tym czuje

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Hej Mamusie :) Ja jezeli nie zjem kolacji to niestety rano przytulam sie z kibelkiem. Mam torsje i wymiotuje samhmi kwasami zoladkowymi, wiec czy chce czy nie cos wieczorem musze zjesc. Podobnie, gdy pospie za dlugo (np wczoraj o 8.30). Musze wstawac szybciej i po wizycie w lazience kierowac sie do lodowki. Ja, ktorej najczesciej pierwszym posilkiem byl obiad! Lub jakies male sniadanie na miescie.

No i pojawila sie u mnie pierwsza ciazowa zachcianka! Od dziecka nienawidze cieplrgo mleka, mozna mnie bylo nim z domu wygonic, a od jakiegos tygodnia na sniadanie pije kubek goracego mleka. Pycha!

Przy moich 160cm wzrostu, dobilam juz do 65 kg. Tez kilka razy (od taty, mamy siostry) uslyszalam grubasku, na szczescie od mezq nigdy :)
    Jeśli chodzi o mleko to codziennie widzę na lodówce i takiego zimniutkiego z pół litra na raz wypijam, jak mi się kończy mleko w lodówce a do tygodniowych zakupów jeszcze czas to jestem chora a colę to mi się chce codziennie do tej pory to z kilka ładnych lat nie piło się u nas w domu żadnych takich rzeczy jak cola czy inne slodzone gazowane napoje a teraz szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 18:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Justyśka ja ostatnio mialam ciut niższą hemoglobinę i gin mi od razu wypisał żelazo. I powiedział, że już do końca ciąży będę je brała.

Ostatnio na wizycie moja lekarka powiedziała że moja hemoglobina jest o wiele lepsza niż na początku ciąży, to raczej przez zmianę moich witamin na inne, zwracałam przy zmianie uwagę na to aby była większa dawka żelaza, jodu, wit d3 i kwasu foliowego bo te witaminy są najważniejsze oczywiście omega3 do tego też jest ważna

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Hmmm wiesz Rubi moja przyjaciółka przez całą ciążę mówiła do małego Franek. Ona, ja, jej mąż i wszyscy dookoła. Po czym mały przyszedł na świat i nagle im się zmieniło i jest Michał. Przez pierwszych kilka miesięcy nie mogłam się przyzwyczaić i zdarzyło mi się mówić do małego Franek :)

A tak serio to Wasza sprawa jakie chcecie imię :)
    Mój M cały czas mówi do małej Heniek, a jak się chwali komuś to mówi że będzie mały Heniek, znajoma do niego: ale przecież miała być dziewczynka, a on: no tak, mały Heniek. I chyba będzie tak do niej mówił jak się urodzi, przy porodzie będę musiała wymusić na nim żeby była Natalka a jak on do niej będzie mówił to niech sobie mówi.

Emartea, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z pierwszych zajęć w szkole rodzenie. Jestem mega zadowolona bo babka mówiła o prawach i obowiązkach w ciąży i powiem wam, że o niektórych rzeczach nie miałam nawet bladego pojęcia. Było też trochę o masażu krocza, gromkowcu, badaniach, szczepieniach. Wszystko wydaje mi się bardzo przydatne. Dostałam też mnóstwo ulotek reklamowych, gazetek i różnego rodzaju próbek, m.in. butelkę z Aventu (taką jak chciałam kupić!). Bardzo fajnie było.

kasss, Scarlett2014, MamaAdasia, Madzik82, noa8, Emca lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka to jednak zmieniliście imie na Natalię?
    patrzcie mamuski jakie sówki znalazłam na allegro w ogole ostatnio bylam w galeri i tam jest szal na te sowki sa wszedzie kocyki buciki skarponki z porcelany beciki itp
    http://allegro.pl/sowa-poduszka-przytulanka-minky-imie-na-zyczenie-i4754213661.html

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka u nas za pierszym razem maz chcial syna Aleksandra a wyszla nam dziewczynka i jest Aleksandra ale od ciazy mowilo sie na nia Olek:-) i tak jest do teraz.
    Ja na cole mialam strasznie ochote na poczatku, teraz wcale.
    Emartea to super ze jestes zadowolona:-) ja tez mam butelki aventu pewnie z takiego samego zestawu dla przyszlych mam. Ale mnie znajoma polozna obdarowala bo ma cala szafe roznych takich reklamowek wlasnie ze szkoly rodzenia. Tez sie cieszylamz tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 22:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z pracy i opadłam z sił :/ leżę przed tv i jem pierogi ruskie :) ale pod wpływem wcześniejszej dyskusji dostałam bon do h&m... pewnie wykorzystam w piątek :)

Na sówki teraz jest szał:) ale się nie dziwię bo mnie też zachwycają :)

Emartea a jakie ciekawostki zapadły Ci w pamięć?

Dorka podoba mi sie Twój plan z wymuszeniem przy porodzie :) jak mój się pofatyguje to może też coś na nim wymusze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dorka to jednak zmieniliście imie na Natalię?
    patrzcie mamuski jakie sówki znalazłam na allegro w ogole ostatnio bylam w galeri i tam jest szal na te sowki sa wszedzie kocyki buciki skarponki z porcelany beciki itp
    http://allegro.pl/sowa-poduszka-przytulanka-minky-imie-na-zyczenie-i4754213661.html
    M upiera się przy Henrietce a cała reszta razem ze mną chce Natalkę, dlatego piszę że podczas porodu wymuszę imię Natalka, bo on zrobi wszystko żeby mi w bólach ulżyć, wiem że jestem okropna ale imię Natalka tak mi się spodobało że żadnego innego nie przetrawię

kasss, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

Dorka podoba mi sie Twój plan z wymuszeniem przy porodzie :) jak mój się pofatyguje to może też coś na nim wymusze ;)
    Może nowy samochód? ;)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ;) ale mialam dzis dzien... ;)
    zrobilam zupke pomidorowa, kruche rogaliki z jablkami i cynamonem i ciasto z kremem z serkow mascarpone,smietanki kremowki z pomaranczami i galaretka... ;) wyglada przepysznie ale jeszcze czekam az ggalaretka stezeje ;)

mam juz pomyte wszystkie okna, poprane i poprasowane firanki i zalozone nowe ;)
    pracowity dlugi weekend.

a dla dziewczyn ktore nie czuja ruchow: ja czulam jak moj maly sie obraca i ruchow praktyxcznie nie czulam przez dwa dni... juz myslalam o wizycie na IP ale sloneczko obrocilo sie z powrotem i znowu fika ;)

gosiaczek31, noa8, SunSun lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutku daj prosze przepis na te rogaliki , bo mam duzo jablek i nie wiem co z nich zrobic , szarlotke juz ostatnio jedlismy pare dni wiec odpada ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 21:31

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea podziel sie jakimis ciekawostkami ;-D

• Rubi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Emartea podziel sie jakimis ciekawostkami ;-D
    no właśnie :P np. co z tym masażem krocza?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://jedzonkoo.blogspot.com/2013/11/kruche-rogaliki-z-jabkami.html
    noa ja robilam z tego przepisu ;) i wyszlo pycha ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ze jablek sie duzo nie pozbedziesz ;D ja zuzylam 1,5 jablka ;P

jasmin, noa8 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Szkola rodzenia to dobry pomysł ja pomimo ze juz jeden poród mam za sobą to bylo to dawno i zastanawiam się nad szkola. Co do imion jesli sie potwierdzi na 100 % ze to dziewczynka to chyba będzie Inez a jesli chłopczyk to Marcel ( kojarzy mi sie z marcem czyli miesiącem porodu hehe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 21:08

Madzik82, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=5AcUmz30qH0

o matko dzieci są szczere do bólu :P haha

Madzik82 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    tylko ze jablek sie duzo nie pozbedziesz ;D ja zuzylam 1,5 jablka ;P

Haha to mnie rozbawilass ;-) no trudno ;p

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak szybciutko, byłam dziś na kontroli szyjki i ma 33 mm wg usg, w badaniu gin. ok. kazał lekarz za 10 dni znowu skontrolować, umiarkowany ruch wskazany nawet, duphaston mam łykać i magnez. Także jest dobrze, że nie ma progresu w skracaniu się. Zbadał też maluszka i waży 490 g :) sporo mu się przybrało w ciągu tygodnia :)

Pozdrawiam Was cieplutko!

Scarlett2014, Niunia86, gosiaczek31, kasss, loszcz, Madzik82, kaczamila, Emily83 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ