X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka, ja mam połówkowe w poniedziałek. Więc nie jesteś na końcu ;) Choć termin mam wcześniej, ale mój lekarz chciał robić usg jak już będzie skończony 21 tc

• czekaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkie jesteście juz po glukozie??

ja dzis mialam 75g. wypić wypiłam ale po 50 minutach wszystko zwymiotowałam... nie wiem co teraz:(

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun mi sie bioderka zaokragluly, cycku spoto urosly (wszyscy to zauważyli)he he buzia zrobila sie okrągła no i brzusio tez.no i 6,5 kg na plusie i mysle ze conajmniej drugie tyle przybedzie

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sun sun. moj jak kopie to tez sie zastanawiam jak on tam wyglada;)

ale mnie kopie na wysokosci pepka i nawet ciut wyzej a wypina sie po calym brzuchu... ;D

ktoras z was pisala ze jej maz poczul stopke... to juz jej wierze bo dzis rano jak zwykle lezalam z reka na brzuchu i tez to poczulam.. ;) jakby chcial swoja stopeczke malutka mi w reke wlozyc ;)) az sie poplakalam ze wzruszenia... ;*

SunSun, Niunia86, gosiaczek31, Emily83, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja ja glukoze robie za tydzien obciazenie 75g

czekaja lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja mi lekarz jeszcze nie wspomniał o glukozie ale pewnie dzisiaj powie

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Justynka, ja mam połówkowe w poniedziałek. Więc nie jesteś na końcu ;) Choć termin mam wcześniej, ale mój lekarz chciał robić usg jak już będzie skończony 21 tc

belladonna wiem ze jeszcze kilka osób ma po mnie ale chyba góra 3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek mi lekarz kazał glukozę zrobić najwcześniej w 24 tygodniu, a najlepiej w 25tym więc póki co czekam. Pewnie jutro powie mi dokładnie kiedy mam się tym zająć :)

SunSun ja mam to samo tzn. wszystkie dziewczyny które spotykam mają zgrabne piłeczek a tylko ja się rozlazłam :)

A wagę sprawdzę jutro u lekarza więc pewnie jutro będę Wam marudzić z tego powodu :)

Justyska, SunSun trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 09:39

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też jeszcze glukozy nie robiłam, a będę robić dopiero początkiem grudnia bo mam wizytę na 28 listopada i wtedy lekarka mi zleci badania krwi mocz glukoza i jeszcze sporo innych badań, drugi miesiąc się nie "kłuje" bo powiedziała ze za to mnie pokłują następnym razem.

dzisiaj rano się trochę przestraszyłam bo w toalecie jak się podcierałam po wypróżnieniu to miałam na papierze śluz i krew... ale tak mało... i gdy podtarłam się drugi raz to juz nie było... i nie wiem co to. czekam na Oskarka aż mocno da o sobie znać to się uspokoje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja współczuje glukozy :/ właśnie tego się boję. Niby staram się źle nie nastawiać, ale mi się robi nie dobrze nawet jak przez przypadek wypiję kawę mojego męża który słodzić 2/3 łyżeczki cukru.

Wracając jeszcze do wagi to dziś znowu miałam załamanie... i naprawdę w ogóle nie przeszkadza mi brzuch ale nie mogę patrzeć na moje wielkie wymiona :/ nie wiem co ludzie widzą w dużych piersiach ale dla mnie to jest obrzydliwe i z tego powodu nie jestem w stanie założyć 80% moich bluzek. Nie mówiąc już o czymś bardziej oficjalnym :/

Mój Junior chyba sporo się kręci bo czuje go w różnych miejscach... raz nisko, raz wysoko.

Kaczamila a to nie było po depilacji? ja raz tak prawie zawału dostałam o potem sobie przypomniałam o depilacji i połączyłam fakty?

Kurcze mi znowu zaczyna się etap dużej ilości śluzu :/ chyba to nic złego ale nie czuje się z tym zbyt komfortowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila a nie masz zaparć ????
    ja miałam tak podczas zaparć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 09:49

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila to cos z jelitami... ja tez mialam sluz z krwia ale do tego jeszcze biegunke... nie wiem czym to bylo spowodowane bo nie bylam u lekarza... wzielam wegiel leczniczy i przeszlo..

dziewczyny mi tez brzuszek troche na boki poszedl ale mysle ze je\t tego pozytywny aspekt...: moze mniej sie skora naciagnie i unikniemy rozstepow? ;)

szczerze mowiac to jak zrobia mi sie rozstepy to sie bardzo rozczaruje bo od ok 10 tc smaruje sie dwa razy dziennie a po drugie u mnie w rodzinie raczej nikt nie ma rozstepow po ciazy... ani mama ani siostra... miejmy nadzieje ze to dziedziczne ze mamy elastyczna skore ;D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak do tej pory przytulam 5 kg więc myślę, że więcej niż 12 mi do końca nie przybędzie. A czy w ciąży robiłyście cytologię. Położna na szkole rodzenia powiedziała, że cytologię powinno się zrobić na początku i pod koniec ciąży. Jeżeli była robiona przed samą ciążą to się nie liczy. Ph w pochwie podczas ciąży zmienia się z kwaśnego na zasadowe i mogą wystąpić jakieś zmiany. Lekarze nie zawsze robią cytologię więc trzeba o to prosić! I jeszcze przy każdej wizycie gin powinien badać ph w pochwie bo wtedy najłatwiej wykryć jak się coś zaczyna. Polega to tylko na dotknięciu śluzówki specjalnym papierkiem, więc nic skomplikowanego. Mój tego nie robi, a i cytologii w ciąży też jeszcze nie miałam. Muszę go zapytać.
    Justyśka i Sunsun trzymam kciuki.

4e3f84b95f.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emartea moj pytal mnie kiedy mialam robiona... jak mu powiedzialam ze w styczniu tego roku to powiedzial ze raz do roku wystarczy ja robic...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • bella82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek ja tez na to licze, u mnie ani Mama ani Siostra nie maja rozstepow wiec ja licze, ze u mnie tez nie bedzie :-)
    jesli chodzi o glukoze to mi tez lekarz kazal zrobic dopiero po 24tym tyg.
    o tyciu nie bede mowila bo za bardzo sie stresuje ;-) od wczoraj mocno ograniczam slodycze :-)
    Kaczamila takie rzeczy sie zdarzaja przy zaparciach, wiec sie nie stresuj
    ja Miska czasem czuje bardzo nisko a czase wlasnie na wysokosci pepka.
    a dzis wyczytalam, ze mozna nauczyc malenstwa kopania :-) podobno jesli po kazdym kopnieciu przylozy sie reke, badz lekko "zapuka" i bedzie sie powtarzac "kopnij mamusie" czy cos podobnego to maluszki to po jakims czasie zapamietaja :-)
    rowniez dzieciatka juz w brzuszkach potrafia rozroznic kto ich dotyka :-) potrafi rozpoznac czy reka nalezy do mamy czy taty :-) i podobno jak dlugo sie nie dotyka brzucha to maluszki tesknia za dotykiem :-)
    kosmos nie? :-)

madziutek 23, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już w domu, jakoś przetrwałam, nie było źle, gazetki o dzieciach i internet w telefonie zabiły mi czas, wynik ponoć bardzo dobry :)

na czczo 69
    po godzinie 87
    po dwóch 81

SunSun, Scarlett2014, czekaja, justwol, kasss, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila nieraz tak się robi jak podczas wypróżniania pęknie jakieś naczynko w odbycie. Jak się nie będzie powtarzało to bym się nie przejmowała. I tak jak mówi Justyśka przy zaparciach.

4e3f84b95f.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Hej. Jak do tej pory przytulam 5 kg więc myślę, że więcej niż 12 mi do końca nie przybędzie. A czy w ciąży robiłyście cytologię. Położna na szkole rodzenia powiedziała, że cytologię powinno się zrobić na początku i pod koniec ciąży. Jeżeli była robiona przed samą ciążą to się nie liczy. Ph w pochwie podczas ciąży zmienia się z kwaśnego na zasadowe i mogą wystąpić jakieś zmiany. Lekarze nie zawsze robią cytologię więc trzeba o to prosić! I jeszcze przy każdej wizycie gin powinien badać ph w pochwie bo wtedy najłatwiej wykryć jak się coś zaczyna. Polega to tylko na dotknięciu śluzówki specjalnym papierkiem, więc nic skomplikowanego. Mój tego nie robi, a i cytologii w ciąży też jeszcze nie miałam. Muszę go zapytać.
    Justyśka i Sunsun trzymam kciuki.

ja mialam cytologie robiona jakis miesiac temu. ph mi sprawdza na kazdej wizycie.
    Emartea a do kogo chodzisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu.. Oskarek się odezwał. On o mamusi nie zawiedzie. Położyłam się zjadłam czekoladkę na zachęte i kopie wariat mały... kurcze zaparcia czy mam?? czasem, raz wypróżniam się bez problemu a niekiedy mam z tym problem. ostatnio przez dwa dni miałam (przepraszam za wyrażenie) czarną kupkę... muszę gdzieś poczytać co się je na zaparcia wiem o suszonych sliwkach albo winogronach ale u mnie jest z tum problem bo ja żadnych rodzynek i suszonych owoców nie przełknę, ze śliwką taką w normalnej postaci też mam problem, ale tak się zastanawiam chyba te jogurty aktiwia są też na to... chyba można je jeść w ciąży :/ ...

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Madziutek ja tez na to licze, u mnie ani Mama ani Siostra nie maja rozstepow wiec ja licze, ze u mnie tez nie bedzie :-)
    jesli chodzi o glukoze to mi tez lekarz kazal zrobic dopiero po 24tym tyg.
    o tyciu nie bede mowila bo za bardzo sie stresuje ;-) od wczoraj mocno ograniczam slodycze :-)
    Kaczamila takie rzeczy sie zdarzaja przy zaparciach, wiec sie nie stresuj
    ja Miska czasem czuje bardzo nisko a czase wlasnie na wysokosci pepka.
    a dzis wyczytalam, ze mozna nauczyc malenstwa kopania :-) podobno jesli po kazdym kopnieciu przylozy sie reke, badz lekko "zapuka" i bedzie sie powtarzac "kopnij mamusie" czy cos podobnego to maluszki to po jakims czasie zapamietaja :-)
    rowniez dzieciatka juz w brzuszkach potrafia rozroznic kto ich dotyka :-) potrafi rozpoznac czy reka nalezy do mamy czy taty :-) i podobno jak dlugo sie nie dotyka brzucha to maluszki tesknia za dotykiem :-)
    kosmos nie? :-)

no suupr slodkie to jest ;D
    moj maz zaluje ze to nie faceci moga byc w ciazy bo tez chcialby to poczuc co ja ;) i nie moze sobie wyobrazic jakie to uczucie...;)

a ja w takie pukanie dwa razy sie bawilam z moim malym lobuzem i odpukiwal ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ