Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
sun sun. moj jak kopie to tez sie zastanawiam jak on tam wyglada;)
ale mnie kopie na wysokosci pepka i nawet ciut wyzej a wypina sie po calym brzuchu...
ktoras z was pisala ze jej maz poczul stopke... to juz jej wierze bo dzis rano jak zwykle lezalam z reka na brzuchu i tez to poczulam..jakby chcial swoja stopeczke malutka mi w reke wlozyc
) az sie poplakalam ze wzruszenia... ;*
SunSun, Niunia86, gosiaczek31, Emily83, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziutek mi lekarz kazał glukozę zrobić najwcześniej w 24 tygodniu, a najlepiej w 25tym więc póki co czekam. Pewnie jutro powie mi dokładnie kiedy mam się tym zająć
SunSun ja mam to samo tzn. wszystkie dziewczyny które spotykam mają zgrabne piłeczek a tylko ja się rozlazłam
A wagę sprawdzę jutro u lekarza więc pewnie jutro będę Wam marudzić z tego powodu
Justyska, SunSun trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 09:39
SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja też jeszcze glukozy nie robiłam, a będę robić dopiero początkiem grudnia bo mam wizytę na 28 listopada i wtedy lekarka mi zleci badania krwi mocz glukoza i jeszcze sporo innych badań, drugi miesiąc się nie "kłuje" bo powiedziała ze za to mnie pokłują następnym razem.
dzisiaj rano się trochę przestraszyłam bo w toalecie jak się podcierałam po wypróżnieniu to miałam na papierze śluz i krew... ale tak mało... i gdy podtarłam się drugi raz to juz nie było... i nie wiem co to. czekam na Oskarka aż mocno da o sobie znać to się uspokoje... -
nick nieaktualnyCzekaja współczuje glukozy
właśnie tego się boję. Niby staram się źle nie nastawiać, ale mi się robi nie dobrze nawet jak przez przypadek wypiję kawę mojego męża który słodzić 2/3 łyżeczki cukru.
Wracając jeszcze do wagi to dziś znowu miałam załamanie... i naprawdę w ogóle nie przeszkadza mi brzuch ale nie mogę patrzeć na moje wielkie wymionanie wiem co ludzie widzą w dużych piersiach ale dla mnie to jest obrzydliwe i z tego powodu nie jestem w stanie założyć 80% moich bluzek. Nie mówiąc już o czymś bardziej oficjalnym
Mój Junior chyba sporo się kręci bo czuje go w różnych miejscach... raz nisko, raz wysoko.
Kaczamila a to nie było po depilacji? ja raz tak prawie zawału dostałam o potem sobie przypomniałam o depilacji i połączyłam fakty?
Kurcze mi znowu zaczyna się etap dużej ilości śluzuchyba to nic złego ale nie czuje się z tym zbyt komfortowo.
-
nick nieaktualny
-
kaczamila to cos z jelitami... ja tez mialam sluz z krwia ale do tego jeszcze biegunke... nie wiem czym to bylo spowodowane bo nie bylam u lekarza... wzielam wegiel leczniczy i przeszlo..
dziewczyny mi tez brzuszek troche na boki poszedl ale mysle ze je\t tego pozytywny aspekt...: moze mniej sie skora naciagnie i unikniemy rozstepow?
szczerze mowiac to jak zrobia mi sie rozstepy to sie bardzo rozczaruje bo od ok 10 tc smaruje sie dwa razy dziennie a po drugie u mnie w rodzinie raczej nikt nie ma rozstepow po ciazy... ani mama ani siostra... miejmy nadzieje ze to dziedziczne ze mamy elastyczna skore -
Hej. Jak do tej pory przytulam 5 kg więc myślę, że więcej niż 12 mi do końca nie przybędzie. A czy w ciąży robiłyście cytologię. Położna na szkole rodzenia powiedziała, że cytologię powinno się zrobić na początku i pod koniec ciąży. Jeżeli była robiona przed samą ciążą to się nie liczy. Ph w pochwie podczas ciąży zmienia się z kwaśnego na zasadowe i mogą wystąpić jakieś zmiany. Lekarze nie zawsze robią cytologię więc trzeba o to prosić! I jeszcze przy każdej wizycie gin powinien badać ph w pochwie bo wtedy najłatwiej wykryć jak się coś zaczyna. Polega to tylko na dotknięciu śluzówki specjalnym papierkiem, więc nic skomplikowanego. Mój tego nie robi, a i cytologii w ciąży też jeszcze nie miałam. Muszę go zapytać.
Justyśka i Sunsun trzymam kciuki. -
Madziutek ja tez na to licze, u mnie ani Mama ani Siostra nie maja rozstepow wiec ja licze, ze u mnie tez nie bedzie
jesli chodzi o glukoze to mi tez lekarz kazal zrobic dopiero po 24tym tyg.
o tyciu nie bede mowila bo za bardzo sie stresujeod wczoraj mocno ograniczam slodycze
Kaczamila takie rzeczy sie zdarzaja przy zaparciach, wiec sie nie stresuj
ja Miska czasem czuje bardzo nisko a czase wlasnie na wysokosci pepka.
a dzis wyczytalam, ze mozna nauczyc malenstwa kopaniapodobno jesli po kazdym kopnieciu przylozy sie reke, badz lekko "zapuka" i bedzie sie powtarzac "kopnij mamusie" czy cos podobnego to maluszki to po jakims czasie zapamietaja
rowniez dzieciatka juz w brzuszkach potrafia rozroznic kto ich dotykapotrafi rozpoznac czy reka nalezy do mamy czy taty
i podobno jak dlugo sie nie dotyka brzucha to maluszki tesknia za dotykiem
kosmos nie?madziutek 23, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
ja już w domu, jakoś przetrwałam, nie było źle, gazetki o dzieciach i internet w telefonie zabiły mi czas, wynik ponoć bardzo dobry
na czczo 69
po godzinie 87
po dwóch 81
SunSun, Scarlett2014, czekaja, justwol, kasss, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Emartea wrote:Hej. Jak do tej pory przytulam 5 kg więc myślę, że więcej niż 12 mi do końca nie przybędzie. A czy w ciąży robiłyście cytologię. Położna na szkole rodzenia powiedziała, że cytologię powinno się zrobić na początku i pod koniec ciąży. Jeżeli była robiona przed samą ciążą to się nie liczy. Ph w pochwie podczas ciąży zmienia się z kwaśnego na zasadowe i mogą wystąpić jakieś zmiany. Lekarze nie zawsze robią cytologię więc trzeba o to prosić! I jeszcze przy każdej wizycie gin powinien badać ph w pochwie bo wtedy najłatwiej wykryć jak się coś zaczyna. Polega to tylko na dotknięciu śluzówki specjalnym papierkiem, więc nic skomplikowanego. Mój tego nie robi, a i cytologii w ciąży też jeszcze nie miałam. Muszę go zapytać.
Justyśka i Sunsun trzymam kciuki.
ja mialam cytologie robiona jakis miesiac temu. ph mi sprawdza na kazdej wizycie.
Emartea a do kogo chodzisz? -
nick nieaktualnyJezu.. Oskarek się odezwał. On o mamusi nie zawiedzie. Położyłam się zjadłam czekoladkę na zachęte i kopie wariat mały... kurcze zaparcia czy mam?? czasem, raz wypróżniam się bez problemu a niekiedy mam z tym problem. ostatnio przez dwa dni miałam (przepraszam za wyrażenie) czarną kupkę... muszę gdzieś poczytać co się je na zaparcia wiem o suszonych sliwkach albo winogronach ale u mnie jest z tum problem bo ja żadnych rodzynek i suszonych owoców nie przełknę, ze śliwką taką w normalnej postaci też mam problem, ale tak się zastanawiam chyba te jogurty aktiwia są też na to... chyba można je jeść w ciąży
...
-
bella82 wrote:Madziutek ja tez na to licze, u mnie ani Mama ani Siostra nie maja rozstepow wiec ja licze, ze u mnie tez nie bedzie
jesli chodzi o glukoze to mi tez lekarz kazal zrobic dopiero po 24tym tyg.
o tyciu nie bede mowila bo za bardzo sie stresujeod wczoraj mocno ograniczam slodycze
Kaczamila takie rzeczy sie zdarzaja przy zaparciach, wiec sie nie stresuj
ja Miska czasem czuje bardzo nisko a czase wlasnie na wysokosci pepka.
a dzis wyczytalam, ze mozna nauczyc malenstwa kopaniapodobno jesli po kazdym kopnieciu przylozy sie reke, badz lekko "zapuka" i bedzie sie powtarzac "kopnij mamusie" czy cos podobnego to maluszki to po jakims czasie zapamietaja
rowniez dzieciatka juz w brzuszkach potrafia rozroznic kto ich dotykapotrafi rozpoznac czy reka nalezy do mamy czy taty
i podobno jak dlugo sie nie dotyka brzucha to maluszki tesknia za dotykiem
kosmos nie?
no suupr slodkie to jest
moj maz zaluje ze to nie faceci moga byc w ciazy bo tez chcialby to poczuc co jai nie moze sobie wyobrazic jakie to uczucie...
a ja w takie pukanie dwa razy sie bawilam z moim malym lobuzem i odpukiwal