Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kaczamila wrote:Jezu.. Oskarek się odezwał. On o mamusi nie zawiedzie. Położyłam się zjadłam czekoladkę na zachęte i kopie wariat mały... kurcze zaparcia czy mam?? czasem, raz wypróżniam się bez problemu a niekiedy mam z tym problem. ostatnio przez dwa dni miałam (przepraszam za wyrażenie) czarną kupkę... muszę gdzieś poczytać co się je na zaparcia wiem o suszonych sliwkach albo winogronach ale u mnie jest z tum problem bo ja żadnych rodzynek i suszonych owoców nie przełknę, ze śliwką taką w normalnej postaci też mam problem, ale tak się zastanawiam chyba te jogurty aktiwia są też na to... chyba można je jeść w ciąży
...
jeszcze bodajze kefir i maslanka pobudzaja jelita...
-
Kaczmila miałam TEN problem.I mogę ci polecić wypróbowany sposób bo nie chce cię straszyć ale będzie coraz gorzej.
30 min przed sniadaniem COLON C(ziółka -mozna je pić w ciązy)
na śniadanko musli z activią i do tego daje 4 suszone sliwki(jak nie lubisz możesz zalać na noc ciepłą wodą i rano wypić samą taką wode)
na kolacje jabłko
Zaparcia minęły mi jak ręką odjął a już zaczełam mieć problem z hemoroidami-nie życzę nikomu.CHodzę codziennie jak w zegarku
czekaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tak w aptece je kupisz.Kosztują ok 28 zł i starczają na ok 1,5 miesiąca.Ja na początku piłam dwa razy dziennie bo tak mnie przyklinowało.Tam pisze ,że dopóki się nie wyreguluje praca jelit to dwa razy dziennie a póżniej raz.Mogą pić je kobiety w ciązy.One nigdzie się nie odkładają tylko "przelatują" przez ciebie :)Mi lekarka to poleciła ale dopytywałam jeszcze panie w aptece i mówiły ,że jak najbardziej mogę
-
Jeszcze nie zdecydowałam. Myślałam o Kamieńskiego bo tam rodziła moja siostra 3 razy i kilka innych koleżanek i mówiły, że bez szaleństw, ale ok. Czytałam z kolei opinie w necie i większość negatywnych. Poczekam z decyzją bo w szkole rodz. będą zajęcia o szpitalach we Wro i zobaczę co położna powie.Może coś doradzi. Wczoraj wspomniała, że na Kamieńskiego mają tendencję do przyjmowania na oddział dopiero z 7 cm rozwarciem (z mniejszym potrafią odesłać do domu)!!! Z kolei jest to jedyny szpital, w którym wszystkie sale porodowe są jednoosobowe i tylko tam masz gwarancję, że jeśli chcesz rodzić z kimś bliskim to tak będzie.
-
to prawda, duzo dziewczyn rodzi na Kamienskiego i sa zadowolone. ja staram sie nie sugerowac opiniami z netu bo czasem dziewczyny oczekuja nie wiadomo czego
pytam po znajomych
ciekawa jestem co powie ta polozna ze szkoly rodzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:30
-
nick nieaktualny
-
Colon C jest super!! w ciazy wprawdzie nie biore raz sprobowalam ale zwymiotowałam bo popilam za duza iloscia wody. pilam to ptrzed ciaza. super dzialalo i mialam wrazenie ze pomaga utrzymac prawidlowa mase ciala:)
ja miszalam lyzeczke tego proszku z szklanka wody i jeszcze szklanka wody popijala. tylko wypic trzeba dosyc szybko bo peczniej szybko i potem trudno wypic:) smaku nie ma zadnego ale konststencja przypomina siemie lniane:0 mi to smakowalo:0
zazdrosze ze juz po glukozie. ja pojde w poniedzialek do lekarza bez wynkiku i prztyniose na nastepna wizyte jak sie uda nie zwymiotowac:)
niby wszystko zwymiotowalam a dalej jest mi niedobrze po tym -
Napiszę co powie. Ja do kamieńskiego mam chyba najbliżej no i tam pracuje jeden gin, który prowadził 3 ciąże mojej siostry i odbierał jej porody, i był naszym sąsiadem zanim się kilka lat temu przeprowadziliśmy. Wiem, że nie muszę na niego trafić, ale zawsze jakaś znajoma dusza to większe poczucie bezpieczeństwa.
bella82 lubi tę wiadomość
-
Witam się..
Życzę udanych wizyt
Mój Franus się wczoraj odezwał jak prawdziwy facet:P a dziś rano miał czkawke:)
Mój mąż już dawno stwierdził ze pempek powinien być jak wizjerek w drzwiach żeby można było podglądać dzidzie. Ja się bardzo często zastanawiam jak się maluch ułożył i gdzie co ma:PWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:45
MamaAdasia, justwol, czekaja, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Witam,
Ja zawiozłam synka na zajęcia na salę zabaw i zajechałam po drodze do Lidla, są pampersy w promocji za 29.99, wzięłam paczkę 3-6 kg i chusteczki nawilżane Pampers z rumiankiem za 3.99 za paczkę
U nas znów pochmurno...
trzymam kciuki za wizyty
Madzik, ja karmiłam 1.5 roku i też szybko schudłam, ale nie mam takiej figury, mam szerokie biodra.
SunSun, u mnie wszyscy mi mówią, że też mi w brzuch nie idzie tylko w biodra, z małym też tak miałam.
Ja sie ważę w domu i w c-gu 2 tygodni przytyłam ponad 1kg, także z 4.5 już mam na + jak nie więcej. Ale w tym samym czasie w 1szej ciązy miałam juz + 7.5 a ogólnie przytyłam 15kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 11:09
Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, patrzcie co bedzie w Biedronce od poniedziałku:
http://www.biedronka.pl/pl/artykuly-przemyslowe-od-17-11
pościel niemowlęca i kocyki
A od dziś jest proszek i płyn do prania Lovela za 14.99Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 11:24
justwol, anet525, Rubi, Scarlett2014, Sarah88, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Nadrabiam zaleglosci i wstawiam fote brzucha
)
Dla porownania z 17 tyg;)

I dzisiejsze

MamaAdasia, anet525, justwol, kasss, Scarlett2014, Emartea, Sarah88, czekaja, bella82, gosiaczek31, SunSun, Niunia86, Tygrysek, noa8, loszcz, Juusti69, Dorka1979, Justyska89 lubią tę wiadomość