X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczyny ja uciekam trzymać kciuki za nas mam wizytę na 11 wiec uciekam :)

bella82, SunSun, Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Jezu.. Oskarek się odezwał. On o mamusi nie zawiedzie. Położyłam się zjadłam czekoladkę na zachęte i kopie wariat mały... kurcze zaparcia czy mam?? czasem, raz wypróżniam się bez problemu a niekiedy mam z tym problem. ostatnio przez dwa dni miałam (przepraszam za wyrażenie) czarną kupkę... muszę gdzieś poczytać co się je na zaparcia wiem o suszonych sliwkach albo winogronach ale u mnie jest z tum problem bo ja żadnych rodzynek i suszonych owoców nie przełknę, ze śliwką taką w normalnej postaci też mam problem, ale tak się zastanawiam chyba te jogurty aktiwia są też na to... chyba można je jeść w ciąży :/ ...

jeszcze bodajze kefir i maslanka pobudzaja jelita... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmila miałam TEN problem.I mogę ci polecić wypróbowany sposób bo nie chce cię straszyć ale będzie coraz gorzej.
    30 min przed sniadaniem COLON C(ziółka -mozna je pić w ciązy)
    na śniadanko musli z activią i do tego daje 4 suszone sliwki(jak nie lubisz możesz zalać na noc ciepłą wodą i rano wypić samą taką wode)
    na kolacje jabłko
    Zaparcia minęły mi jak ręką odjął a już zaczełam mieć problem z hemoroidami-nie życzę nikomu.CHodzę codziennie jak w zegarku

czekaja lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella do Zdzisława Martyniaka. On nie jest z Wro, więc mało znany.

bella82 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzieki :-) a wiesz gdzie bedziesz rodzic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki SunSun kuzynka miała hemoroidy w ciąży i nie mogła sobie z nimi poradzić, dla niej chodzenie do toalety to była męka... nie chciałabym tego przechodzić. Czyli te ziółka Colon C można pić w ciąży?? w aptece je kupię??

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tak myślę ja maślanki pije dużo, jogurtów jem sporo praktycznie codziennie jabłko... to powinnam się wypróżniać bez problemu...

• SunSun Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w aptece je kupisz.Kosztują ok 28 zł i starczają na ok 1,5 miesiąca.Ja na początku piłam dwa razy dziennie bo tak mnie przyklinowało.Tam pisze ,że dopóki się nie wyreguluje praca jelit to dwa razy dziennie a póżniej raz.Mogą pić je kobiety w ciązy.One nigdzie się nie odkładają tylko "przelatują" przez ciebie :)Mi lekarka to poleciła ale dopytywałam jeszcze panie w aptece i mówiły ,że jak najbardziej mogę

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Tylko tak myślę ja maślanki pije dużo, jogurtów jem sporo praktycznie codziennie jabłko... to powinnam się wypróżniać bez problemu...
    czasem to mało

ex2btv738sn49jef.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie zdecydowałam. Myślałam o Kamieńskiego bo tam rodziła moja siostra 3 razy i kilka innych koleżanek i mówiły, że bez szaleństw, ale ok. Czytałam z kolei opinie w necie i większość negatywnych. Poczekam z decyzją bo w szkole rodz. będą zajęcia o szpitalach we Wro i zobaczę co położna powie.Może coś doradzi. Wczoraj wspomniała, że na Kamieńskiego mają tendencję do przyjmowania na oddział dopiero z 7 cm rozwarciem (z mniejszym potrafią odesłać do domu)!!! Z kolei jest to jedyny szpital, w którym wszystkie sale porodowe są jednoosobowe i tylko tam masz gwarancję, że jeśli chcesz rodzić z kimś bliskim to tak będzie.

4e3f84b95f.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, duzo dziewczyn rodzi na Kamienskiego i sa zadowolone. ja staram sie nie sugerowac opiniami z netu bo czasem dziewczyny oczekuja nie wiadomo czego ;-) pytam po znajomych :-) ciekawa jestem co powie ta polozna ze szkoly rodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun a powiedz mi jeszcze jak smakuje ten Colon C? czy Ty go jakoś popijasz szklanką wody czy soku??

• czekaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Colon C jest super!! w ciazy wprawdzie nie biore raz sprobowalam ale zwymiotowałam bo popilam za duza iloscia wody. pilam to ptrzed ciaza. super dzialalo i mialam wrazenie ze pomaga utrzymac prawidlowa mase ciala:)

ja miszalam lyzeczke tego proszku z szklanka wody i jeszcze szklanka wody popijala. tylko wypic trzeba dosyc szybko bo peczniej szybko i potem trudno wypic:) smaku nie ma zadnego ale konststencja przypomina siemie lniane:0 mi to smakowalo:0

zazdrosze ze juz po glukozie. ja pojde w poniedzialek do lekarza bez wynkiku i prztyniose na nastepna wizyte jak sie uda nie zwymiotowac:)

niby wszystko zwymiotowalam a dalej jest mi niedobrze po tym

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Emartea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę co powie. Ja do kamieńskiego mam chyba najbliżej no i tam pracuje jeden gin, który prowadził 3 ciąże mojej siostry i odbierał jej porody, i był naszym sąsiadem zanim się kilka lat temu przeprowadziliśmy. Wiem, że nie muszę na niego trafić, ale zawsze jakaś znajoma dusza to większe poczucie bezpieczeństwa.

bella82 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się..
    Życzę udanych wizyt :)
    Mój Franus się wczoraj odezwał jak prawdziwy facet:P a dziś rano miał czkawke:)
    Mój mąż już dawno stwierdził ze pempek powinien być jak wizjerek w drzwiach żeby można było podglądać dzidzie. Ja się bardzo często zastanawiam jak się maluch ułożył i gdzie co ma:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 10:45

MamaAdasia, justwol, czekaja, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja zawiozłam synka na zajęcia na salę zabaw i zajechałam po drodze do Lidla, są pampersy w promocji za 29.99, wzięłam paczkę 3-6 kg i chusteczki nawilżane Pampers z rumiankiem za 3.99 za paczkę :)

U nas znów pochmurno...
    trzymam kciuki za wizyty :)

Madzik, ja karmiłam 1.5 roku i też szybko schudłam, ale nie mam takiej figury, mam szerokie biodra.

SunSun, u mnie wszyscy mi mówią, że też mi w brzuch nie idzie tylko w biodra, z małym też tak miałam.

Ja sie ważę w domu i w c-gu 2 tygodni przytyłam ponad 1kg, także z 4.5 już mam na + jak nie więcej. Ale w tym samym czasie w 1szej ciązy miałam juz + 7.5 a ogólnie przytyłam 15kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 11:09

Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah, super że Ci smakuje glukoza mnie aż mdliło cały dzień, nawet nie wiem do jakiego smaku ją porównać...

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na problemy z zaparciami pomaga też wypita rano na czczo szklanka ciepłej wody z cytryną, działa dość delikatnie i z pewnością pomoże o ile problem nie jest już bardziej zaawansowany

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, patrzcie co bedzie w Biedronce od poniedziałku:
    http://www.biedronka.pl/pl/artykuly-przemyslowe-od-17-11
    pościel niemowlęca i kocyki

A od dziś jest proszek i płyn do prania Lovela za 14.99

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 11:24

justwol, anet525, Rubi, Scarlett2014, Sarah88, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam zaleglosci i wstawiam fote brzucha ;))

Dla porownania z 17 tyg;)
    2rmkwop.jpg

I dzisiejsze ;)
    15phboy.jpg

2vxrlhk.jpg

MamaAdasia, anet525, justwol, kasss, Scarlett2014, Emartea, Sarah88, czekaja, bella82, gosiaczek31, SunSun, Niunia86, Tygrysek, noa8, loszcz, Juusti69, Dorka1979, Justyska89 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ