Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Emca wrote:Ja tak szybciutko, byłam dziś na kontroli szyjki i ma 33 mm wg usg, w badaniu gin. ok. kazał lekarz za 10 dni znowu skontrolować, umiarkowany ruch wskazany nawet, duphaston mam łykać i magnez. Także jest dobrze, że nie ma progresu w skracaniu się. Zbadał też maluszka i waży 490 g
sporo mu się przybrało w ciągu tygodnia
Pozdrawiam Was cieplutko!
super wiesci, gratulacjebardzo sie ciesze :-*
Emca lubi tę wiadomość
-
Co do masażu krocza to jest tak, że trzeba mieć pewność, że nie mamy żadnej infekcji, zbyt krótkiej szyjki no i zagrożonej ciąży. Trzeba by zapytać gina czy nie ma przeciwwskazań. Nie jest potwierdzone żadnymi badaniami, że masaż na 100% uchroni nas przed rozcięciem lub pęknięciem, więc lekarz może się uśmiechnąć pod nosem, ale decyzja należy do nas czy chcemy to robić czy nie. Możemy to robić same, mogą to robić partnerzy a nawet są już specjalne urządzenia do tego. Zaczyna się od masowania jednym palcem i wraz z przybliżającym się terminem dochodzi aż do czterech. Podobno w taki sposób można rozciągnąć i uelastycznić krocze nawet do 2/3 wielkości główki dziecka
gosiaczek31, madziutek 23 lubią tę wiadomość
-
czescc dziewczyny,jestem melduje się po USG i wszystko jest ok.Maluszek zdrowy,fika sobie i pije wody płodowe.Jedyna nowosć to łożysko przodujące ale niezbyt nisko więc to też nie problem.Niestety dł i wagi nie znam bo tu nie mówią.Coś na zdjęciu jest napisane EFW 419 g+- 63 g ale nie wiem czy to jest to...
Emca, gosiaczek31, Emartea, Niunia86, Scarlett2014, Madzik82, bella82, sylwia85, SunSun, Justyska89, kaczamila, MamaAdasia, kasss, Emily83 lubią tę wiadomość
-
Pani doktor zwróciła mi uwagę,że brzuch jest zbyt napięty,duży i "nagazowany" tyle,że ja obecnie nie czuję wzdęć więc jej powiedziałam że taki brzuch juz mam od dawna i najwidoczniej taka moja natura.Ona wciąż upierała się przy swoim,że to napewno gazy więc po powrocie do domu wzięłam 2x espumisan i się zaczeło
czy to mozliwe,że mam gazy a o tym nie wiem??? Czy mogę brać espumisan zapobiegawczo?
-
Dzień dobry Mamuśki
Dobrze słyszeć super wieści z wizyt. Od razu lepiej zaczynać kolejny dzień.Gratuluję!
Mnie mój M obudził przytulankami i juz jakoś spać się odechciało
Córka moja wczoraj ewidentnie miała ADHD bo czułam ja caaały dzień. Mam wrażenie,że w ogóle nie spala. Super uczucie
Miłego dnia brzuchatki.Scarlett2014, czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
siedzę wlasnie z innymi dziewczynami w przychodni, wcislam się bez kolejki na glukoze,bo stwierdzilam ze i tak spedze tu 2h wiec mam w dupie tych ludzi cp czekaja,dodalam cytrynę i dobre to,jak lemoniadka
a tak się balam.ja pilam 75g a wy?
Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
gratulacje udanych wizyt, nowych tygodni i mocnych ruchów
Ja wypiłam świeżo wyciskany sok pomarańczowy, zjadłam pyszne śniadanie i za chwilę zaczynam pracęwieczorem idę z kotem do weterynarza a jutro z Juniorem do lekarza
Miłego dnia i powodzenia na dzisiejszy wizytach
Sarah ja jeszcze nie piłam glukozy... czeka mnie to za jakieś 2 tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 07:39
-
cześć dziewczyny
a ja wczoraj nie mogłam sobie miejsca znaleźć coś bym porobiła ale nie wiedziałam co z jedzeniem podobnie i tak sie kręciłam i sama nie wiedziałam co chce czytałam na bieżąco ale pisać mi sie nie chciało aż w końcu zaczęłam czytać książke
ja też jeszcze nie byłam na glukozie mam skierowanie na 75g do 27 musze zrobić ale jakoś ciężko mi sie zebrać na 7 do szpitala -
Scarlett2014 wrote:Ja to się najbardziej boje że jak po porodzie będziemy mieli problem np. z myciem Juniora to mój mąż będzie chciał zadzwonić do mamy albo jeszcze gorzej czyli do siostry
więc już mu zapowiedziałam że zabije go za taki numer
i że ma uważać na zajęciach z kąpieli bo będziemy sobie sami radzili
plan więc mam a zobaczymy co z tego wyjdzie
miałam też plan żeby przytyć w ciąży 10/12 kg a na razie na to nie wygląda. Geny pokonałam w normalnym życiu ale nie w ciąży
jeszcze tylko brajuje żeby po ciąży urosła mi stopa jak mojej mamie..
skarbie ja miałam plan przytyć 15kg w ciąży, a jestem 16 i pół kg na plusie na półmetku, a gdzie tam jeszcze do końca :o
dopadła mnie przez to deprecha nie powiem, ale cóż powoli oswajam się z tą myślą
najbardziej dokucza mi silny ból w prawym boku, tak jakby kolka i uczucie jakby zakwasów pojawia się kiedy siedzę lub chodzę, a jak się położę to przechodzi, może maluch tak mocno kopie, bo nie lubi jak jestem w takiej pozycji???????? -
nick nieaktualnyhej dziewczyny dzisiaj prosimy o kciuki bo dziś połowkowe.dziwnie tAK prawie na końcu mieć zresztą powinnam się przyzwyczaić heh wkoncu zamykam marcowki heh
bella82, kaczamila, Niunia86, Pocahontas, kasss, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ja przytylam 6,5 kg ,chciałabym max 12.Ale zobaczymy bo czy jem mało czy dużo ,czy ciężko czy lekko tyje tyle samo.Oczywiście wszystkie kobiety w ciazy które spotykam maja zgrabne piłeczki i przytyly tylko w brzuszku a ja cała sie 'rozlazlam'.Ehhh
Dziś mała jak podsłuchiwalam ja detektorem to serduszko miała na wysokości pepka-ciut wyżej nawetpierwszy raz tak wysoko
a ruchy czuje zdecydowanie poniżej pepka i raczej tylko po jednej stronie.Ciekawe jak jest ułożona?
gosiaczek31 lubi tę wiadomość