X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea moge prosic o przypomnienie gdzie chodzisz do tej szkoly? dziekuje :-)

Emartea lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    Ja tak szybciutko, byłam dziś na kontroli szyjki i ma 33 mm wg usg, w badaniu gin. ok. kazał lekarz za 10 dni znowu skontrolować, umiarkowany ruch wskazany nawet, duphaston mam łykać i magnez. Także jest dobrze, że nie ma progresu w skracaniu się. Zbadał też maluszka i waży 490 g :) sporo mu się przybrało w ciągu tygodnia :)

Pozdrawiam Was cieplutko!

super wiesci, gratulacje :-) bardzo sie ciesze :-*

Emca lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masażu krocza to jest tak, że trzeba mieć pewność, że nie mamy żadnej infekcji, zbyt krótkiej szyjki no i zagrożonej ciąży. Trzeba by zapytać gina czy nie ma przeciwwskazań. Nie jest potwierdzone żadnymi badaniami, że masaż na 100% uchroni nas przed rozcięciem lub pęknięciem, więc lekarz może się uśmiechnąć pod nosem, ale decyzja należy do nas czy chcemy to robić czy nie. Możemy to robić same, mogą to robić partnerzy a nawet są już specjalne urządzenia do tego. Zaczyna się od masowania jednym palcem i wraz z przybliżającym się terminem dochodzi aż do czterech. Podobno w taki sposób można rozciągnąć i uelastycznić krocze nawet do 2/3 wielkości główki dziecka

gosiaczek31, madziutek 23 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella do szkoły Agnieszki Czajkowskiej na Legnickiej. Inf. znajdziesz na FB.

bella82 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę wam jeszcze o gronkowcu bo to ciekawe i ważne ale jutro bo dzisiaj nie chce mi się kompa włączać a przez tel. trudno mi się pisze takie "referaty".

4e3f84b95f.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czescc dziewczyny,jestem melduje się po USG i wszystko jest ok.Maluszek zdrowy,fika sobie i pije wody płodowe.Jedyna nowosć to łożysko przodujące ale niezbyt nisko więc to też nie problem.Niestety dł i wagi nie znam bo tu nie mówią.Coś na zdjęciu jest napisane EFW 419 g+- 63 g ale nie wiem czy to jest to...

Emca, gosiaczek31, Emartea, Niunia86, Scarlett2014, Madzik82, bella82, sylwia85, SunSun, Justyska89, kaczamila, MamaAdasia, kasss, Emily83 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz, to jest waga, a to +-to jest odchylenie, które jest od wagi możliwe. O tyle dzidzia może ważyć mniej lub więcej od podanej wartości. Super, że wszystko ok :)

loszcz lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To świetna wiadomość.

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor zwróciła mi uwagę,że brzuch jest zbyt napięty,duży i "nagazowany" tyle,że ja obecnie nie czuję wzdęć więc jej powiedziałam że taki brzuch juz mam od dawna i najwidoczniej taka moja natura.Ona wciąż upierała się przy swoim,że to napewno gazy więc po powrocie do domu wzięłam 2x espumisan i się zaczeło ;-) czy to mozliwe,że mam gazy a o tym nie wiem??? Czy mogę brać espumisan zapobiegawczo?

201503231678.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki ;-) Dobrze słyszeć super wieści z wizyt. Od razu lepiej zaczynać kolejny dzień.Gratuluję!

Mnie mój M obudził przytulankami i juz jakoś spać się odechciało :-P

Córka moja wczoraj ewidentnie miała ADHD bo czułam ja caaały dzień. Mam wrażenie,że w ogóle nie spala. Super uczucie :-D

Miłego dnia brzuchatki.

Scarlett2014, czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedzę wlasnie z innymi dziewczynami w przychodni, wcislam się bez kolejki na glukoze,bo stwierdzilam ze i tak spedze tu 2h wiec mam w dupie tych ludzi cp czekaja,dodalam cytrynę i dobre to,jak lemoniadka :) a tak się balam.ja pilam 75g a wy?

Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) gratulacje udanych wizyt, nowych tygodni i mocnych ruchów :)

Ja wypiłam świeżo wyciskany sok pomarańczowy, zjadłam pyszne śniadanie i za chwilę zaczynam pracę :) wieczorem idę z kotem do weterynarza a jutro z Juniorem do lekarza :)

Miłego dnia i powodzenia na dzisiejszy wizytach :)

Sarah ja jeszcze nie piłam glukozy... czeka mnie to za jakieś 2 tygodnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 07:39

• bella82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej maminki :-)
    ja siedze i pije herbatke, moj synus szalal w nocy :-)
    Loszcz wydaje mi sie, ze branie espumisanu zapobiegawczo powinnas skonsultowac z lekarzem. gratuluje udanej wizyty :-)
    milego dzionka!

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

a ja wczoraj nie mogłam sobie miejsca znaleźć coś bym porobiła ale nie wiedziałam co z jedzeniem podobnie i tak sie kręciłam i sama nie wiedziałam co chce czytałam na bieżąco ale pisać mi sie nie chciało aż w końcu zaczęłam czytać książke

ja też jeszcze nie byłam na glukozie mam skierowanie na 75g do 27 musze zrobić ale jakoś ciężko mi sie zebrać na 7 do szpitala

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny super wiesci z wizyt ;))

dzis ktos wizytuje? ;)

scarlett to pozno masz ta glukoze??

a czy wam juz cos gin mowil o tym badaniu ALAT i ASPAT?

Ja bede je robic w przyszlym tygodniru , tak zeby bylo na kolejna wizyte...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja to się najbardziej boje że jak po porodzie będziemy mieli problem np. z myciem Juniora to mój mąż będzie chciał zadzwonić do mamy albo jeszcze gorzej czyli do siostry :/ więc już mu zapowiedziałam że zabije go za taki numer :) i że ma uważać na zajęciach z kąpieli bo będziemy sobie sami radzili :) plan więc mam a zobaczymy co z tego wyjdzie :) miałam też plan żeby przytyć w ciąży 10/12 kg a na razie na to nie wygląda. Geny pokonałam w normalnym życiu ale nie w ciąży :/ jeszcze tylko brajuje żeby po ciąży urosła mi stopa jak mojej mamie..

skarbie ja miałam plan przytyć 15kg w ciąży, a jestem 16 i pół kg na plusie na półmetku, a gdzie tam jeszcze do końca :o
    dopadła mnie przez to deprecha nie powiem, ale cóż powoli oswajam się z tą myślą

najbardziej dokucza mi silny ból w prawym boku, tak jakby kolka i uczucie jakby zakwasów pojawia się kiedy siedzę lub chodzę, a jak się położę to przechodzi, może maluch tak mocno kopie, bo nie lubi jak jestem w takiej pozycji????????

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dzisiaj prosimy o kciuki bo dziś połowkowe.dziwnie tAK prawie na końcu mieć zresztą powinnam się przyzwyczaić heh wkoncu zamykam marcowki heh

bella82, kaczamila, Niunia86, Pocahontas, kasss, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocahontas to w swojej wadze nie przewidzialas chyba podwojnego szczescia ;D

ja bym chciala chociaz w 18 sie zmiescic... ;) narazie 7.5 do przodu...

Pocahontas lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)
    Justyska doczekalyśmy się:-) ja mam zwykłą wizytę ale pierwsza po polowkowym :-) Trzymam kciuki za resztę wizyt:-)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 6,5 kg ,chciałabym max 12.Ale zobaczymy bo czy jem mało czy dużo ,czy ciężko czy lekko tyje tyle samo.Oczywiście wszystkie kobiety w ciazy które spotykam maja zgrabne piłeczki i przytyly tylko w brzuszku a ja cała sie 'rozlazlam'.Ehhh
    Dziś mała jak podsłuchiwalam ja detektorem to serduszko miała na wysokości pepka-ciut wyżej nawet :-) pierwszy raz tak wysoko :-) a ruchy czuje zdecydowanie poniżej pepka i raczej tylko po jednej stronie.Ciekawe jak jest ułożona?

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ