Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi wrote:Witam się..
Życzę udanych wizyt
Ja się bardzo często zastanawiam jak się maluch ułożył i gdzie co ma:P
hehe, ja też się zastanawiam jak się dzidzia ułożyła i czym mnie szturcha - łokciem, kolanem piętą? :)a do tego zastanawiam się który mnie kopie po żebrach, który się coś wierci, czy w tym miejscu jest łokieć któregoś czy stópka, czy jeden szaleje, czy oba na razgdzie jeden jest ułożony a gdzie drugi? gdzie są jakieś granice, czy są czy nie ma...
a i ja przytyłam tak jak pisałam z 50kg do 66,6kg (teraz się ważyłam), od tygodnia z hakiem jest mi ciężko, coraz ciężej, chociaż dzisiaj jest w końcu jakiś lepszy dzień.
madzik nie mogę uwierzyć, że u ciebie połowa ciąży i taki mały brzuszek...
a inne dziewczyny, powiedzcie, czy wam też bywa ciężko z powodu okrągłego brzucha i dodatkowych kg?
-
nick nieaktualnyJa robiłam cytologię na początku ciąży, a na każdej wizycie lekarz bada mnie ręczenie. Co 3 miesiące mam też biocenoze pochwy. Pasków do sprawdzania ph mój lekarz użył chyba tylko raz ale może dlatego, że mam zawsze dobre wyniki moczu, biocenozy i nie mam żadnych objawów infekcji.
Pocahontas u Ciebie jest jeszcze inaczej bo masz dwójkę maluszków. Ale faktycznie ja też coraz częściej zaczynam odczuwać mój brzuch i dodatkowe kilogramy. Np. jak pójdę na spacer albo chcę szybko wstać z łóżka. Może jeszcze nie cały czas mam problem ale zaczynam to czuć.
Madziutek dla mnie to Ty masz super kulkę i nie widzę, żeby Ci się coś na boki rozlewało.
MamaAdasia to w poniedziałek pasuje odwiedzić i Lidla i Biedronkęmadziutek 23, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
ja mam często napięty brzuch...ale nie mam gazów więc nie wiem od czego to...
słuchajcie ja sobie obiecałam że od poniedziałku poważnie biorę się za kompletowanie wszystkiego..bo nic nie robię...nic nie mam jestem w d....
a cytologii też nie miałam robionej ale ostatnio lekarz powiedział, że na następnej wizycie zrobimy...ciekawe czy usg pana dr. będzie na tyle profesjonalne że powie mi wagę małego...
już nie mogę się doczekać tej wizyty, a to przecież zwyczajna kontrola...już chcę zobaczyć fikającego Franka..już miesiąc go nie widziałam...jak się urodzi to będę się gapić na niego chyba ze 3 dni bez przerwy
z wagą Was gonię bo już mam 4kg na plusWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 11:51
Emca, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
witam mamuśki Justyska sunsun trzymm mocno kciuki;)
Czekaja ja właśnie się tego boje że u mnie bedzie tak samo wystarczy ze za dlugo chodze bez sniadania i lece do lazienki a co dopiero po tej glukozie;(
Ja mam na +11 kg i teraz to juz nie chciala bym prekroczyc 20 ale nie wiem czy sie uda pocahontas ja tez robie sie ociężała szybko sie męcze
i brzuszek jest ok ale na piersiach mam rozstępy nawet maz je zobaczyl a nie pokzuje mu ich.
Madziutek spora różnica;)
dziewczyny stosowala któraś z was krem ze ślimaka podobno jest rewelacyjny na rozstepy?madziutek 23, czekaja lubią tę wiadomość
[/url]
-
Pocahontas ja nie mam.brzucha i 2kg na plusie,ale i tak mi ciezko. Brak mi energii na wszystko. Szczegolnie sie mecze przy sprzataniu. A Ty masz dwojke w brzuszku wiec to chyba mozesz byc podwojnie zmeczona.
lekarz mi tlumaczyl, ze orfanizm chce teraz odkladac energie wiec chce zebysmy tylko lezaly i jadly. Stad to poczucie zmeczenia i ociezalosciMamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyRubi ja mam plan żeby w listopadzie zrobić wypaśną listę co potrzebuję etc. a do tego linki np. do sprzedawców na Allegro albo sklepów gdzie mi się coś podoba. Plus informacja co ewentualnie mogę od kogoś pożyczyć albo co dostanę.
No a w grudniu chcę ruszyć z zakupami zorganizowanymiczyli kupować to co potrzebuje za rozsądną cenę a nie od przypadku do przypadku często przepłacając i nie będąc pewna czego potrzebuje a czego nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 12:06
-
nick nieaktualnyczekaja wrote:Dziewczyny wszystkie jesteście juz po glukozie??
ja dzis mialam 75g. wypić wypiłam ale po 50 minutach wszystko zwymiotowałam... nie wiem co teraz:(
Czekaja niestety musisz powtorzyc badanie. Ja mialam to samo tyle ze ja po 30 min. -
kass kremu ze ślimaka nie stosowałam, ale podobno sprawdza się na blizny, nie wiem jednak czy poradzi sobie ze świeżymi rozstępami, za to ostatnio kupiłam z ziaji krem na rozstępy za 8 zł i smaruję się nim rano tzn. brzuch i biust, a wieczorem inny krem lub oliwka, póki co nie mam żadnego nowego rozstępu
kasss lubi tę wiadomość
-
A tak w ogóle miałam piękny sen snilo mi sie ze urodziłam moja Julkę miala 3.600 kg
była taka śliczna miala niebieskie oczka po męzu urodzila sie w tym roku ale wszystko bylo dobrze mielismy ją w domu tylko nie mielismy dla niej wóżka i lóżeczka
mówiłam mężowi rano a on mowi ze obudzilam go w nocy i juz mu opowiadalam a tego nie pamiętam
Anastacia tez slyszalam ze jest dobry tylko nie wiem czy lepiej kupic teraz i smarowac te rozstepy co juz sa czy po ciazy jak pewnie bedzie ich wiecejczekaja lubi tę wiadomość
[/url]
-
Scarlet, no właśnie, ja też potem nie chcę kupować na siłę za cenę która mnie zabije....trzeba teraz kompletować i jak coś tańszego wpadnie w ręce to się nie zastanawiać..
Sarah88, czekaja lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Kass ja mam to samo i wydaje mi sie ze dlatego zwymiotowalam. bylam glodna glukoza tyle mnie zaslodzila a w zoladku dalej czulam glod na normalne sniadanie i dlatego sie nie przyjelo. mam czas do 28tc wiec jeszcze moment, nastepnym razem wypije glukoze i pojde do mojej mamy do domu na szczescie miszka blisko pryzchodni. pojde poloze sie moze jakos przeczekam. mam gdzies ze nie mozna wychodzi. ja nie wysiedze na tych drewnianych lawkach w ducjocie i w ogole.
ja mam juz +8 mimo ze codziennie jezdze na rowerku stacjonarnym poł godziny i poł godziny cwicze z tiffany rother cwiczenia dla kobiuet w ciazy. pilnuje sie jak moge a mimo to efekty sa jakie sa. jesc musze wiec juz bardziej ograniczyc sie nie moge. a nawet moja siostra moiwi ze widac ze sie pilnuje bo nie jem slodyczy i staram sie odzywiac zdrowo.
chyba duzo zalezy tu od genow i nie mozna mowic ze jak ktos wiecej przytyl to znaczy ze sie obzera bo to nie zawsze tak jest.
robie golabki:)