X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda :-/ trzeba zorganizowac jakis zlot wcentrum Polski ;-)

czekaja, kasss, Emca, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Czekaja!!!! Niesamowite zdjęcia!!!:-) jak nie jestem za plenerem to jestem pod wrażeniem.
    ps.zawsze sobie wyobrażałam ciebie jako brunetke ;-)))

czekaja lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja blondynka nigdy nie farbowana:) chociaz tyle ze w ciazy problem mam z glowy i nie musz esie stresowac czy farba dobrze pokryhe:)

dziekuje:) zimno tam bylo a ja jeszcze mialam angine:) ale wspomnienia cudowne:)

SunSun lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• SunSun Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Kaczmila ziołka są bez smaku co dla mnie jest straszne właśnie i maja dziwna konsystencje i szczerze mówiąc nie moge sie doczekać kiedy nie bede nie musiała ich pic.
    No niestety dziewczyny..ciąża jest przereklamowana.Ja nie wiem czemu nikt mi nie powiedział o tych wszystkich minusach.Ale jak to mówi moja przyjaciółka jak za duzo narzekam : cierp ciało jakzes chciało;-) tez bym sie nie zamieniła ani nic ale czasem jest po prstu ciężko.I emocjonalnie i fizycznie;-)

czekaja, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no super sesja ;)

a ja sie super czuje z brzuszkiem... i chcialabym zeby ten stan trwal jak najdluzej ;)

jestem szczesliwa ze w koncu i ja moge sie pochwalic ciazowym brrzuszkiem bo zawsze zazdroscilam kobietom w ciazy... ;)

nie przeszkadzaja mi dodatkowe kg wogole mimo ze nie naleze do dziewczyn drobnej kosci...

Rubi, SunSun, czekaja, Emartea lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja ale super...właśnie miałam pytać czy nie było TROCHĘ zimno ?:Pae opłacało się bo jest pięknie....ja z racji tego, że nie mogliśmy się zdecydować czy plener czy studio mamy i to i to...:P wybuliliśmy za fotografa, ale pomyślałam, że piękniejsza już nie będę...:P na starość się dzieciom pokaże, że matka nie była taka zła :P haha...

SunSun, kasss, czekaja lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • muszka27 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już się nie mogę doczekać sesji z brzuszkiem :) będzie pamiątka :) ale... czekam na większy brzuszek :) więc może za miesiąc

atdci09k7wnxofao.png
    hchy3e3kz13tpyy4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super czekaja! :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja zdjęcia są niesamowite jestem pod ogromnym wrażeniem;)
    Ja ogólnie dobrze sie czuje w ciaży zwłaszcza teraz jak mdłości odeszly ciesze sie nia na calego choc nie powiem są takie dni że jestem załamana doslownie wszystkim
    Muszka ja umówiłam sie na luty ale nie chce takiej studyjnej sesji tylko w plenerze tez duzo zalerzy od pogody a ty jaka planujesz;)?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Madziutek nie chodzi mi o kg..,ja przez pierwsze 4 miesiące leżałam.Plus wymioty,nudności,zmeczenie.Teraz mam problemy z sercem -muszę uważać na siebie.Plus grypa,popasiec ,liczne infekcje pochwy przez antybiotyki,dwa razy zapalenie pęcherza,podejrzenie salmonelli.Myślę ze taki zestaw spowoduje u każdego lekki niesmak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 13:50

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie uśmierciłam mojego fotografa na sesji ślubnej jak kazał mi iść romantycznie :) naprawdę kiepsko znoszę takie klimaty i mój mąż miał ze mnie ubaw :)

Co do wagi to ja myślę, że mi moja przeszkadza dlatego że ciężko na nią zapracowałam. Nigdy nie byłam jedną z tych dziewczyn które mogą jeść wszystko a i tak wyglądają jak z okładki. Nigdy co prawda nie miałam też dużej nadwagi ale długo ważyłam w okolicach 70kg, trochę ponad co przy moich 162 cm wzrostu było widać. Musiałam się mocno zawziąć, przyłożyć i dopiero wtedy uzyskałam efekt który polubiłam. I długo się trzymałam nie żyjąc bynajmniej tylko na sałacie bo tak nie umiem :) Jadłam w miarę normalnie i lubiłam swoje odbicie w lustrze. A potem zaszłam w ciążę i naprawdę nie rozumiem co się dzieje z moim ciałem :) Więc staram się nie narzekać ale obiecuje sobie, że po ciąży choćbym miałam wyć z bezsilności i płakać po nocach raz jeszcze wywalczę rozmiar S.

Bella fajnie macie z tym spotkaniem :) dobrej zabawy :)

SunSun, czekaja, bella82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga to w sumie też pikuś... najbardziej w kość daje mi strach i stres czy wszystko będzie ok. Fizycznie czuje się w miarę ok, choć mam lepsze i gorsze dni. No i na pewno gdyby się okazało że muszę leżeć już od 4 miesiąca, a były takie obawy to pewnie bym oszalała.... Dziękuje niebu że póki co skończyło się tylko na dwóch tygodniach leżenia. Nawet jak jestem zmęczona i mam gorszy dzień to zawsze jak sobie przypominam, że mogłabym od trzech miesięcy leżeć plackiem w łóżku to jestem wdzięczna losowi za to, że cały czas pracuje i w miarę normalnie funkcjonuje. Oby jak najdłużej tak zostało.

• kasss Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski czuje takie pukania w pochwie takie jak ruchy malej czy to normalne moze to te skurcze o których pisałyście?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje czasem tak nisko:) smieszne uczucie i zarazem dziwne:)

bedzie zbiorowe odchudzanie po ciazy:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak jak pisalam to ja akurat od poczatku ciazy nie mam nieprzyjemnych objawow... w 1 trym jedynie sennosc a teraz null ;)

tylko ruchy i rosnacy brzuszek : czyli to co najpiekniejsze... ;) wiec nie mialam czym sie zrazic... ;) ale wam wspolczulam tych wszystkich negatywnych objawow jak wymi9ty itd... ;/

ja odkad pamietam zawsze musialam uwazac na to co jem... szybko tylam jak przestalam sie pilnowac... czasami przed okresem tylam nawet 5 kg!! ale szybko waga wracala do normy po miesiaczce...

ogolnie to w swoim zyciu przetestowalam chyba wszystkie diety swiata a i tak zawsze wracalam do swojej stalej wagi ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moja gruba dupa i mój Franuś kochany ;)

out.php?i=906232_23t-12-11-2014-.jpg

MamaAdasia, madziutek 23, Niunia86, kasss, SunSun, Emartea, czekaja, Scarlett2014, Sarah88, Emca, konwalianka, bella82, anka418, noa8, Emrica, Madzik82, gosiaczek31, Juusti69, kaczamila, Justyska89, loszcz, Pocahontas lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss ja mam takie uczucie jakby mały się ruszał w pochwie, pisałam wczoraj o tym.

Co do kg ja jestem raczej grubej kości, mam 172 cm wzrostu i przed ciążą 70 kg ale niby wszyscy mówią że raczej jestem szczupła. Mam szerokie biodra, niby to pomaga przy porodzie, jakoś mi to nie pomogło. Fakt faktem tak jak Madzik pisze przy porodzie zeszło mi z 7-8 kg, brzuch 2 dni po porodzie miałam płaski tylko taka ,,skóra'' jakby pomarszczona ale szybko zeszła woda itp i przy karmieniu waga spadła nawet ponizej tego co przed ciążą.

Także będzie ok dziewczyny, ważne abyśmy wszystkie urodziły zdrowe dzieciaki bo to najważniejsze :)

Madziutek, sliczna piłeczka, taka zgrabna :)

madziutek 23, czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi , jaka gruba? Pięknie :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) a coś tam słyszałam o jakichś pasach poporodowych na brzuch żeby lepiej się "wciągnął" czy ktoś coś wie? czy to zdrowe w ogóle tak się uciskać? pewnie po cc to w ogóle odpada, ale zastanawia mnie ogólnie pożyteczność tego

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja mam taki pas, założyłam go raz na wesele m-ąc po porodzie, wszyscy mówili że wogóle nie widać że rodziłam, ale się tak w nim namęczyłam, uciska i jeszcze gorąco...
    http://allegro.pl/majtki-wyszczuplajace-pas-brzuch-poporodowe-48-50-i4776370537.html

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ