X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wstępnie puszę na to spotkanie, ale dam znać jeszcze rano czy na 100%.
    Ja też się dobrze czuję z brzuszkiem, ale mimo to dobrze że to tylko 9 miesięcy. Wszyscy mi mówią, że ładnie wyglądam. Włosy mi się poprawiły, cera nie zepsuła a do tego nie miałam żadnych ciążowych dolegliwości (oprócz zaparcia kilka razy na początku ciąży). Nie mam więc na co narzekać. Teraz dopiero zaczynają się schody bo zaczynam już odczuwać ten większy brzuszek i męczę się szybciej. Miss też nigdy nie byłam ale raczej nigdy nie musiałam zbytnio dbać o figurę bo tendencji do tycia nie mam. Wręcz zawsze chciałam trochę przytyć. Udało mi się kilka lat temu jak rzuciłam palenie i od tamtej pory było ok. Ile bym nie jadła waga stała w miejscu. Mam nadzieję, że po ciąży się to nie zmieni aczkolwiek patrząc na mamę i siostrę (obydwie rodziły trzy razy) to mam obawy.

bella82 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi super wygląasz sliczny masz brzuszek;)
    Mi mama mowiła jak wymiotowalam ze ona tez tak zle sie czula ale za to miala łatwe porody zobaczymy czy cos w tym jest a mam kolezanke ktora w ciazy czula sie normalnie nic jej nie dolegalo a porod miala ciezki cc pozniej bardzo zle sie czula dostawala morfine po porodzie zapalenie piersi itp

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi brzuszek masz jak z reklamy :-D

Rubi lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bardziej chodzi o dłuższe noszenie (na co dzień) żeby się skóra wciągnęła...tylko czy to daje jakiś efekt?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, co prawda nie widać w całości ale nie wyglądasz jakbyś miała grubą dupę! Ładnie.

Rubi lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wygladasz bosko:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    mnie bardziej chodzi o dłuższe noszenie (na co dzień) żeby się skóra wciągnęła...tylko czy to daje jakiś efekt?
    no wlasnie tez sie zastanawiam...bo chcialam kupic ze wzgledu na to zeby ten brzuch sie wciagnal szybciej

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łojesuuu muszę chyba codziennie wstawiać fotkę tyle pochwał zebrałam :P dzięki dziewczyny fajnie, że można się tu dowartościować bo nie czuję się zbyt dobrze z moim ciałem...ja już przed ciążą ważyłam 68kg z czego nie byłam zadowolona, a na tym zdjęciu na awatarze miałam swoją wymarzoną wagę 56 kg...potem się zwolniłam z restauracji i urosło co nieco :( ale wierzę w magię chudnięcia po porodzie, że nabiegam się za Frankiem i zgubię trochę ;) nadzieja matką głupich !

czekaja lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale kazda matke trzeba szanowac ;D

Rubi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalepiłam trochę pierogów i jestem padnięta teraz wszystko mnie męczy;(
    Mamuśki a pamietacie jak starałyśmy sie o te nasze maluszki wtedy 30kg bylo nam nie strasze chcialyśmy zeby tylko sie udało

SunSun, czekaja lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

wróciłam od mamy z synkiem i.. szykuję się do kolejnego wyjazdu mad morze, na 3 tygodnie..będziemy spacerowac i łykać jod..

w zeszłym tygodniu złapałam infekcję (grzybica?).. wczorajsza wizyta super! infekcji brak, mały urósł i to sporo, waży już 647g!, a tak się martwiłam.. nasz synek nadal bezimienny.. nie wiem, jakie imię wyszywać, a zakupiłam już materiały..
    nieco przygotowujemy domek, tzn. kupiliśmy stół z krzesłami, mąż podczas mojej nieobecności zrobi instalację elektryczną w jadalni, aby bardziej ją oświetlić, malowanie.. a w styczniu szafa do kupienia i koniec zakupów.. na wiosnę zostanie nam tylko zadaszenie tarasu

Rubi, ale śliczny brzuszek - cudo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 15:27

Niunia86, MamaAdasia, gosiaczek31, kaczamila, Emily83 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• bella82 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi super brzuszek i figurka wiec nie marudz :-)
    Emarte to daj znac czy do nas dolaczysz :-)
    dziewczyny ja tez uwazam, ze ciaza jest przeraklamowana :-) ale nie oddalabym nikomu :-) ciesze sie, ze mam malego Ktosia pod serduchem :-)
    Czekaja super sesja!
    Kasss ja tez wymiotowalam caly 1wszy trymestr wiec mam nadzieje, ze sprawdzi sie to co piszesz :-)

czekaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi dziewczyno super wyglądasz :)

Konwalianka ja to Ci zazdroszcze wyjazdu nad morze... kocham morze :) w góry mam bliżej ale zawsze ciągnęło mnie do wody :)

Ciąża jest przereklamowana ale efekt końcowy fajny więc się poświecę :) ale że z natury jestem niecierpliwa to też już nie mogę się doczekać Juniora po mojej stronie brzucha :)

konwalianka lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) prowadzę "listę obecnych ciężarówek" zachęcam przyszłe mamy do zgłaszania się, pokażmy ile nas jest na Belly.

Serdecznie zapraszam :D

9bsp388.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym pojechała nad morze...nie byłam nigdzie w tym roku..

ciąża przereklamowana...ale są piękne chwile w trakcie jej trwania, które zasługują na podkreślenie....:

ruchy dziecka (cudo),

rosnący piękny brzuszek,

troskliwość męża (czasami :P),

kupowanie ciuszków i wszystkich gadżetów,

sam fakt, że w nas mieszka życie..do mnie to czasem nie dochodzi, że jest tam mały człowiek, i dzięki naszym organizmom rozwija się, odżywia i rośnie...to jest dziwne i piękne ;)

no a niestety żeby nie było tak pięknie to rzyganko, puchnięcie, komplikacje ociężałość już nie wspomnę o porodzie itp. :P

Niunia86, czekaja, bella82 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki przepraszam, że się nie udzielam, ale słabo u mnie z ogarnianiem ostatnio czegokolwiek. Czekaja piękna sesja! Mi też się taka marzyła, ale niestety pogoda nam nie dopisała i mamy kilka zdjęć z Gubałówki. Rubi masz przepiękny brzuszek!
    Pozdrawiam Was serdecznie :)

Niunia86, Emartea, czekaja lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Na szczescie te ciazowe kilogramy to nie to samo co nadwaga spowodowana jedzeniem bez ciazy. Po samym porodzie znika nam okolo 7kg. W ciagu kilku nastepnych tygodni zejdzie opuchlizna, woda, metabolizm wroci do siebie i "zje" nam kolejne kilogramy. Nie bedzie tak zle, glowa do gory :)

ja sie niestety nie zgodze po pierwszej ciąży zostało mi 15 kg przytyłam 25 i mimo karmienia piersią 9 miesiecy nic samo nie zeszło dopiero odstawiłam małą i dietka i dopiero zrzuciłam
    a teraz zanim zaszłam w ciąże przytyłam 10 kg bo sobie popuściłam ze słodyczami chipsami itd itp zamiast sie pilnować żeby nie przytyć tyle co w pierwszej to przytyłam przed ciażą będę sie znów odchudzać jak urodze

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Rubi śliczny brzuszek :)
    Ja też miałam robioną cytologię w ciąży, skierowania na badanie glukozy też jeszcze nie dostałam, pewnie na następnej dostanę, ja takie szczegółowe drugie usg będę mięć 19 listopada, wtedy lekarza ma wszystko dokładnie zbadać i pomierzyć, nie mogę już się doczekać tej wizyty, przede wszystkim dlatego że zobaczę swoją dziewczynkę :) Ja jestem obecnie 4 kg na plusie, ale brzuszek nie duży też mi się tak rozszedł na biodra.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni pojawiły mi się drętwienia rąk po spaniu, a dziś to już w ogóle jak wstałam to cała noga była zdrętwiała, dobrze że nie wstałam szybko, bo pewnie bym upadła i z nogą mogłoby być różnie, na szybko przeszukałam neta że takie drętwienia się zdarzają w ciąży, pewnie mam jakiś ucisk.

MoniaP lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zadna mnie tutaj nie zna, ale staram sie was czytać na bieżaco ;-) Ja jestem w 22 tc i przutyłam az 13 kg juz. Zawsze byłam szczupła(49 kg) i mimo, że dużo jadłam ne tyłam. A teraz to nawet dostałam zrype od ginesa, że za duzo przytyłam i mam sie opanować ze słodkościami. W sumie nie jem ich duzo więcej niż przed ciązą :/ Kazdy mi mówi ze jak na moj 5 mc to mam duzy brzuch i poszło mi w uda :p

Pozdrawiam wszystkie marcowe mamusie :)

madziutek 23, bella82, Emartea, SunSun, Pocahontas, Emily83 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ