Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide na pierwsze USG 28.07 i mam nadzieje, ze serducho bedzie mocno bilo :-) biore meza ze soba i wchodzi ze mna do gabinetu :-)

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kartę już masz?

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na pierwszym usg w 4tc tj 4.07 teraz na drugie idę 1.08 będę w 9tc wtedy założymy kartę ciąży i dostane skierowanie na badania. W 4tc widziałam jedynie malutki pęcherzyk

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że tak dlugo trzeba czekać między wizytami:-(

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykam pod prysznic bo już zaliczam nieogara i idę śpiochać :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Lali Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    diamonds, Anastacia33, Lali piszcie kiedy macie date porodu, ktory cykl staran, data nast wizyty i data testu ;)
    Data testu 16.07.,3 cykl starań,później wylicze date porodu w jakimś kalkulatorze;)

Jak uśnie moje dziecie to wezme szybki prysznic i odpoczne na kanapie,a jeszcze stos zabawek na podlodze czeka na sprzatanie:) A w pierwszej ciąży tylko odpoczywalam i jadlam, teraz będzie mniej czasu na odpoczynek.
    Ja z wizyta jeszcze zaczekam tydzien może nawet dwa, w pierwszej ciąży poszlam dość szybko do lekarki ktora powiedziala mi,że coś tam widzi ale czy bedzie z tego dziecko to ona nie wie..ehh glupia krowa:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Bierzecie luteinę?

Ja biore dopochwowo 2 tabl na noc. Niby nie mam plamień i wszystko ostatnio było dobrze ale ze wzgledu na złe wyniki i wcześniejsze poronienie przepisał mi w razie jakichkolwiek komplikacji. Chociaz w głębi duszy wiem,że będzie dobrze bo w końcu innej opcji nie ma tak? :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Witam sie z Wami,dziś zatestowalam po poludniu i są dwie kreseczki,to nasz 3 cykl starań. Jest już z nami coreczka Pola z kwietnia 2012.
    Rosnijcie zdrowo

Lali lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Mnie bolal jeden jajnik bo mialam torbiel. Ale chyba sie wchlonela.

Mizzelka mi tez lodowka smierdzi hehe i mam odrzut od miesa. Jen tyljo warzywa, owoce, chleb i cale mnostwo zoltego sera :)
    mi dziś zasmakowała owsianka :) a nigdy nie lubilam takich rzeczy....

kurka go mać mam zwierzyniec jak nic.. wlazł wielgachny pająk i widziałam go nad szafą, aż bałam się przejść koło niego jak głupia, nienawidzę tego!
    w nocy już mąż z otwartym oknem może się pożegnać.
    Zabił go ale już na te jego starania i bitwy nie patrzyłam bo abym się stresowała. ;/
    jeszcze jutro będę się ciągnąć po urzędach po głupich PITach ;/
    jedynie co mnie pociesza to wizyta u gina na sam koniec wyjazdu...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamy :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoo wrote:
    hej dziewczyny mam pytanie, czy któraś z was zna się na wynikach z morfologii co oznaczają? ostatnio czyli jakieś półtora miesiąca (przed ciążą) temu miałam idealne a teraz:
    WBC 10,2[+] -a powinno być (3,8-10,0)
    NEUT(tys/ul) mam 7,6[+] -a powinno być (2,5-7,0)
    LYM 19,8[-] -a powinno być (20,0-45,0)
    NEUT %(%) 74,1[+] -a powinno być (40,0-70,0)
    wizytę u gin mam w przyszłą środę ale to wieki wiec może któraś z was mi pomoże?

2nn3skjobns71avl.png
    są na internecie kochana wyjaśnienia :) wpisujesz skrót i powinien wyjść albo poszukać interpretacji przykładowej.. ale nie przejmuj się w ciązy są po prostu inne parametry :) troszkę podwyższone mogą być w koncu się ma drugi organizm w łonie :)

• smerfetka0504 Znajoma

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie dolączam , choc to pewnie bedzie jakis koniec marca , wizyte mam dopiero 6 sierpnia i dopiero wtedy poznam.dokladniejsza date. :)

anka418, mizzelka, Lali, SunSun, slodka100, Anastazjaaa, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam, że macie już objawy, mnie jak na razie nie dolega nic, ale myślę że to kwestia czasu :) Kalkulator wyliczył mi datę 23 marca.

mizzelka pająki to wróg numer jeden :) Jak się przeprowadziliśmy do domu to wyłaziły takie wielgachne, że już prawie szłam na terapie bo spać nie mogłam :D

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    są na internecie kochana wyjaśnienia :) wpisujesz skrót i powinien wyjść albo poszukać interpretacji przykładowej.. ale nie przejmuj się w ciązy są po prostu inne parametry :) troszkę podwyższone mogą być w koncu się ma drugi organizm w łonie :)

dziękuje za odp, na necie sprawdzałam ale tam to w większości pisze że nowotwór a tego pod uwage raczej nie biore ale masz racje to może przez fasolke :)

2nn3skjobns71avl.png

margoo89
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamy,ja tez troszkę się niepokoję tym, że nie mam ciążowych objawów, i myślę czy to na pewno ciąża, czy czasem nie pozamaciczna, czy nie jakaś torbiel czy cos innego jeszcze.... eh!

mój lekarz idzie na urlop i kazał mi zajrzeć dzisiaj lub jutro, żeby sprawdzić czy jest fasolka i czy w dobrym miejscu, pewnie jak bedzie wszystko dorze to wyznaczy mi nastepna wizyte później, tak aby serducho juz było na pewno słychac...

ale się boję.....

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny,

Jak spalyscie? bo ja super:-) mimo, ze spalam w ciagu dnia 2 razy ;-)
    ja dzis mam problem ze zjedzeniem sniadania, lodowka mi smierdzi, a jak maz uzyl perfum w pokoju myslalam, ze Go usmierce!
    milego dzionka Mamuski <3

• Rubi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna0071 wrote:
    Dziewczyny od którego tygodnia widać lub slychać serduszko:-) ?
    podobno to zależy od bety....i musi być powyżej 10tys. ale to zasłyszane, więc nie wiem ile w tym prawdy...a zarodek widać od ok 1500-2500

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alternatywa trzymam kciuki!

Ja spałam od 20.30 do 6.30. Czy to normalne? :) Mdłości nadal nie mam, a brzuch też mnie coś czasem zakuje. I licząc od owulacji choć nie mam pewności co do dnia kiedy była to powinnam dziś być w 5t2d czyli jutro w trakcie wizyty będzie 5t3d

alternatywa lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś w nocy miałam jakieś mdłości..i rano zmusiłam się do kanapki i już mi lepiej...ehh do mojej wizyty jeszcze tydzień i 2 dni...:(.. idę w sobotę tak niestandardowo strasznie długo, do tego czasu mam porobić standardowe badania..

gratuluje nowym mamusiom i życzę spokojnej ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 08:41

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i oczywiście witam wszystkie nowe marcówki:)

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ