Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny ja właśnie wróciłam z pracy i wzięłam sie za robienie mizerii:) normalnie cały czas za mną chodzi:) chyba zaczęły się zachcianki, ale to takie wielki, ze gdzieś aż zapach ogórków czułam:):):) też tak macie??
    pozdraiwiam

kurcze ja nie mam zachcianek :-/ dzis mam mdlosci takie, ze hej :-( poszlam do sklepu by wlasnie kupic sobie cos na co mam ochote i wyszlam z niczym!

• bella82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka26 wrote:
    Ja mam chyba dzisiaj gorszy dzień, jakieś mnie humory dopadają, czarne myśli, słabo mi i w ogóle do kitu :( Skończę tylko pracę i jadę do domu troszkę nas spakować na wakacje, a potem wskakuje jak najszybciej do łóżka... Nadaję się jedynie do spania, chociaż właśnie się mi przypomniało, że śniły mi się plamienia :( Czyli nawet śpiąc nie mam 100 % spokoju.

Kochana glowa do gory, nie mozesz myslec negatywnie! nie pozwalam ;-)
    Pamietaj, ze nie mozemy sie stresowac <3 zaraz jedziesz na urlop wiec odpoczniesz :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj bardzo senny dzień praktycznie od 13 do 18 spałam a później jak położyłam się o 21 to myślałam że nie zasnę, a zasnęłam raz dwa... co do mdłości to rano mnie mdli ale nie wymiotuje i wieczorem się źle czuje i mam zgage...

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też mdli rano,dzisiaj nawet myślałam,że zwymiotuje ale na szczęście nic ze mnie nie wyleciało :) I nadal nie mam na nic ochoty. Mogłabym w ogóle nie jeść ale jak jestem głodna ro zaraz mi niedobrze wiec wmuszam w siebie cos jak mnie mocniej przypili...

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się strasznie zachciało zapiekanki takiej ze szczypiorkiem od rana za mną chodziła i zrobiłam mezus też zadowolony wiem ze nie zdrowe ale raz na jakiś czas można jeszcze jak samemu robione to nie powinno zaszkodzic

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak śmierdzi lodówka.... heheh ja na mięso nie mogę patrzeć, ale nie martwcie się :)
    jak da się opanować to jest dobrze, omijajcie tłustych rzeczy serio dużo pomoże.
    ja wcinam przekąski chrupki itp i dużo dużo wody i ogarniam i mysle ze tak bd do 12 tyg.. bo jak już bym miała bełtać to tak by było, a jak na razie tylko pozostaje niesmak :P więc luzik luzik :D hormony buzują :D
    a spać? o każdej porze dnia i nocy! ciągle.....

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • slodka100 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chce miec mdlosci :P narazie mialam tylko 1 dzien ale takie bez wymiotow

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko można z umiarem :D

slodka100 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    gratuluje joanno ;) dopisuj sie do naszej listy ;)
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cIFJIxHWjO0F-czYafHhvPNPAUQo04WtE9LXa3rQv0w/edit?usp=sharing

Kochana czy moglabys mnei dopisac do listy :-) ja probowalam ale cos nie moge :-/ dziekuje! termin 15.03 :-)

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne bella82 juz dopisuje a jaki masz termin nast wizyty,termin twojego testu i ktory to cykl staran?

bella82 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    ja tez chce miec mdlosci :P narazie mialam tylko 1 dzien ale takie bez wymiotow
    slodka powinnaś się cieszyć ze ich nie masz ja też nie mam i nie narzekam i tak nas nie omina to pewnie kwestia czasu

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta 28. 07, 13 cykl, test robilam 07.07 :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas objawów brak :)
    Odpoczywamy nad morzem sobie. Kąpiemy się w basenie, morzu, gramy w tenis i siatkówkę oczywiście wszystko z umiarem, nawet trochę się opalilismy ;)
    Czasami ciągnie brzuch ale tzn ze bobo rośnie :)

slodka100, Anulka26 lubią tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella mamy ten sam termin i w tym samym dniu robilysmy test :) hihi wpisalam ciebie ;)
    anka418 ty to masz dobrze ;) mam nadzieje ze tez nielugo wyjade na wypoczynek ;)
    kass trzymam cie za slowo ;)

anka418 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też normalnie pracuje fizycznie itp..
    nie może mnie to ominąć, choć staram sie oszczędzać i głupot nie robić :)
    anka ale masz fajnie :) tez bym pojechala na takie wakacje
    ale znając życie to bym miała taką chorobę lokomocyjną że szok....

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamuśki
    Tygrysek wrote:
    Chyba tu zaraz umrę... tak się dłuży ten czas! Masakra. Nie mam za dużo roboty w pracy, więc nuuudddaaaa.
    Gdzie ten piątek!?

a ja dziś zaczęłam weekend ;) juuupi. Do pracy dopiero w poniedziałek ;)

mizzelka, bella82 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • margoo Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam pytanie, czy któraś z was zna się na wynikach z morfologii co oznaczają? ostatnio czyli jakieś półtora miesiąca (przed ciążą) temu miałam idealne a teraz:
    WBC 10,2[+] -a powinno być (3,8-10,0)
    NEUT(tys/ul) mam 7,6[+] -a powinno być (2,5-7,0)
    LYM 19,8[-] -a powinno być (20,0-45,0)
    NEUT %(%) 74,1[+] -a powinno być (40,0-70,0)
    wizytę u gin mam w przyszłą środę ale to wieki wiec może któraś z was mi pomoże?

2nn3skjobns71avl.png

margoo89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chwilowo mam apetyt jak nigdy:) jadam dość treściwie a jak jestem głodalna i szybko czegoś nie zjem to mam wrażenie że wręcz mnie coś śsie w żołądku:) wczoraj mąż nieopacznie wspomniał mi o naleśnikach mekaykańskich a teraz właśnie je robi:) choć łaskawie trochę mu pomogłam:)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    bella mamy ten sam termin i w tym samym dniu robilysmy test :) hihi wpisalam ciebie ;)
    anka418 ty to masz dobrze ;) mam nadzieje ze tez nielugo wyjade na wypoczynek ;)
    kass trzymam cie za slowo ;)

dzeiekuje Ci bardzo :-)

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolą którąś z Was jajniki ?

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ