Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rybeńka wrote:No a najlepsze jest to ze ona urodziła w zeszłym roku! Zero empatii! Najlepsze jak ona powiedziała prezesom ze jest w ciąży to jej pogratulowali i się cieszyli a jak ja jestem to nic! Tylko do kiedy masz to l4?! Nienawidzę tych ludzi!!!
Ja mam l4 z 1 czyli mam leżeć.
szkoda nerwow wypoczywaj jak najwiecej -
Welonisia wrote:Cześć dziewczyny, dołączam i ja Dzis zrobiłam test, jestem w 5tc termin 18 marca
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a929a96183b6.jpg
Kochana gratuluję i życzę zdrowej i spokojnej ciąży :-*
Welonisia, Joanna0071 lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Rybeńka wrote:Hmm Madzik82 to mnie teraz zastanawia co będzie ze mną hehe bo ja mam adres zameldowania na budowie hehe a mieszkamy gdzie indziej. W pracy mam podany adres zameldowania. Ciekawe co z tego wyniknie hehe
wlasnie ja mam adres zameldowania inny niz zamieszkania! ciekawe :-. -
Hehe bella to mamy podobny problem z tym zameldowaniem
bella82 lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Jezeli macie zwolnienie na 2 tyg to luz. Zanim pracodawca wysle i przejdzie przez system biurokracji nie zdaza Was sprawdzic.
Ale jezeli bedziecie kontynuowac zwolnienie to musicie napisac do zusu pod jakim adresem sie znajdujecie.
Ja tak wlasbie mialam bo lezalam u mamy. No i babka z zusu mbie poinformowala ze powinnam wyslac pismo z informacja gdzie bede.... Jezeli ten rejon podlega pod inny odzial zusu to jest szansa ze mnie przyjda.
Niestety mnie i moje kolezanki z l4 "1" odwiedzali kilkakrotnieNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
bella82 wrote:naprawde? to nieciekawie poniewaz moje L4 jest wypisane na moj adres zameldowania, a ja mieszkam gdzie indziej a dlugo bylas wtedy na zwolnieniu? moze jak ja mam tylko na 2tyg to nie zdaza sprawdzic ?Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Ja mam na 2 tygodnie póki co ale chciałabym przedłużyć. No trudno trzeba będzie napisać to się napisze. A powiedz mi czy kontrola może przyjść tez w sobotę?Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Kontrole sa od pon do pt w godzinach pracy zusu chyba. U mnie byli raz o 11 a drugi o 13. Wchodza, kaza sie podpisac i wychodza. Zwolnienia mialam na 3 tygodnie i zawszw byli na koncowce zwolnieniaNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
Aha dobrze wiedzieć. Dzięki za info. Ja w sumie daleko mieszkam od ZUSu to może nie przyjadą HahaOna -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Madzik82 wrote:Jezeli macie zwolnienie na 2 tyg to luz. Zanim pracodawca wysle i przejdzie przez system biurokracji nie zdaza Was sprawdzic.
Ale jezeli bedziecie kontynuowac zwolnienie to musicie napisac do zusu pod jakim adresem sie znajdujecie.
Ja tak wlasbie mialam bo lezalam u mamy. No i babka z zusu mbie poinformowala ze powinnam wyslac pismo z informacja gdzie bede.... Jezeli ten rejon podlega pod inny odzial zusu to jest szansa ze mnie przyjda.
Niestety mnie i moje kolezanki z l4 "1" odwiedzali kilkakrotnie
ja mam do 28 i lekarka mi powiedziala, ze kolejne bede miala juz z 2, ale jesli postanowi wypisac z 1 to powiem jej by napisala moj adres zamieszkania. Jakos jak mi wtedy wypisywala to o tym nie pomyslalam.
a po drugie mi sie wydaje, ze zus chyba bardziej sprawdza jak to oni placa,a przez pierwszy miesiac placi pracodawca wiec zus chyba sie do tego nie miesza? tak mi sie wydaje i taka mam nadzieje -
Niby nic strasznego ta kobtrola i to tylko minutka. Ale nie moglam sie ruszyc z domu. A odkrecabie tego wszystkiego jak mnie nie bylo w domu to koszmar. I ponad 2 miesiaxe bylam bez pieniedzy.
Teraz poprosze lekarza o l4 z "2" i oby nie przyszli...Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
Madzik82 wrote:Niby nic strasznego ta kobtrola i to tylko minutka. Ale nie moglam sie ruszyc z domu. A odkrecabie tego wszystkiego jak mnie nie bylo w domu to koszmar. I ponad 2 miesiaxe bylam bez pieniedzy.
Teraz poprosze lekarza o l4 z "2" i oby nie przyszli...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Madzik82 wrote:Bella masz racje! Przyszli zaraz jak oni mieli placic. Jak byly 30 dni pracodawcy to sie nie pojawili
masakra, nie maja co robic! no coz, ja poprosze lekarke zwolnienie z 2 bo przeciez jak jest taka piekna pogoda to chociaz do parku na lawce posiedziec trzeba wyjsc! chyba lepsze to niz siedzenie w domu!
a po drugie co jak przyjda jak my bedziemy u lekarza na wizycie? -
W razie czego mozna poprosic lekarza o pismo ze sie bylo na wizycie. Ja tak zrobilam. Moj byl na urlopie wiec wzielam od stomatologa haha i wszystko ok tylko zanim zus to wszystko pozbiera i odblokuje pieniadze.... Szok!
Sasiadka ma teraz "2" i nie byli u niej ani razu a zaraz rodzi.Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!