X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    gdzie kupowałaś ten pas? jak sobie dobrać rozmiar?
    Ja kupiłam ten pas na allegro. Z tego co pamiętam są trzy rozmiary od s do l. Ja zmierzyłam się pod brzuchem i trochę intuicyjnie wybrałam rozmiar. Wzięłam M i jest ok. Myślę że S tez byłby dobry.

1usa3e5edaup0yxb.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    patryska ja tez lezalam w szpitalu na to ale teraz wiem co mam robic lekarz kazal mi brac na to magnez 2 razy dziennie i mam nadzieje ze w szpitalu bede dopiero podczas porodu
    A długo leżałas? I teraz juz minęło?

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz im wiecej sie wazy tym mniej sie tyje w ciazy bo dziecko korzysta z zapasow. Tak jak juz pisalam poprzednio mialam wlasnie +6kg tylko az do porodu bez specjalnych ograniczen. Normalnie jadlam. Duzo lezalam na poczatku bo ciaza zagrozona. Wymiotowalam 4 miesiace:-) Nawet i slodycze pozniej jadlam. Teraz waga szybciej mi rosnie wiec bede musiala sie pilnowac ale mysle ze 6kg jest realne dla mnie.

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryska trzymam za Was kciuki, zeby tylko na obserwacji w szpitalu sie skonczylo. Twardnienie brzucha czesto sie zdarza chyba wiekszosci z nas. Mi magnez i no spa pomaga.

patryśka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    A długo leżałas? I teraz juz minęło?

3 dni leżałam dawali mi tylko nospe i magnez i teraz mój gin mi kazał kupić magnez bo mówi ze twardnienie się zdarza często i ze będę w szpitalu lądowała co 2 tyg jeśli nie będę brała magnezu. I nie pozwolił mi głaskać brzucha bo po tym twardnieje. I teraz tylko trzymam rękę na brzuchu jak coś bo boje się głaskać

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch nie twardnieje, a gines kazala mi brac Magne B6 2 razy dziennie .

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn oszalał.ZA chwile mi chyba wyskoczy hihi tak mnie obija

SunSun, Emca, gosiaczek31, sylwia85 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Mam do Was pytanie odnośnie polowkowego. Czy Wy macie napisane jaki jest Wasz stopień łożyska? Bo ja mam 0 a w necie wyczytałam, że na tym etapie powinno być conajmniej 1 i nie wiem co o tym myśleć. Lekarz co prawda pokazywał łożysko i mówił,że w porządku ale zainteresował mnie ten zapis.
    ja na połówkowym usg miałam stopień dojrzałości 1 ale ja miałam połówkowe w 23 tyg
    A co do rozstępów to ja na szczeście narazie nigdzie ich nie mam i mam nadzieję że ich nie będę mieć wogóle
    loszcz u mie wczoraj mała tak skakała w brzuchu a teraz narazie jest spokojna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:08

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah ja tez juz od jakiegos czasu czuje malucha z dwoch stron na raz a jeszcze po srodku sie wypycha wariat maly ;) ;D

Patryska a jak czesto Ci twardnial ten brzuch ze Cie to zaniepokoilo i pojechalas na IP??
    Bo mi od wczoraj tez czesto twardnie. a do apteki otwartej dzis mam ok 20 km...

Gosiaczek no pewnie ze dasz rade... ;) ja tez naleze do osob ktore nie wygladaja na swoja wage... ;) wazylam przed ciaza ok 65/68 a wszyscy zawsze przezywali jaka ja chuda jestem i wogole... tez mam 172. takze wszystko zalezy od budowy... ja jak schudlam do 57kg to wygladalam okropnie bo mam szerokie biodra itd i mi wystawaly kosci biodrowe i zebra ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek tak średnio raz na godzinkę. Tylko ja lykalam magnez a brzuch się napinal. Szyjkę mam w normie powyżej 3 cm ale krótsza niż na ostatniej wizycie. W ogóle 8 października miałam szyjke 48 mm a wczoraj 35 mm. I to mnie niepokoi. A leży ze mną dziewczyna w 27 tyg która wczoraj miała 25 mm a dzisiaj ma 16mm. Tez nic nie czuła prócz paru napięć. Nie chce nikogo straszyc ale uważam że przy takich czestych juz twardnieniach dla własnego spokoju warto kontrolować szyjke.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jeśli któraś jest zainteresowana to od poniedziałku w LIDLU bębą super ciuszki dla maluszków tz. body, kombinezony polarowe z uszkami ,bluzki, spodenki ,rajstopki , sukienki , bluzy z uszkami itd

SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wybiore do lidla po zobaczyc kombinezon i spodenki welurowe. O ile jeszcze cos bedzie, bo w moim lidlu zawsze szal.

Madziutek palmersa widzialam ostatnio w rossmanie za 29 zl, a zkarta rossne chyba 20.99. Sa tez w naturze i hebe, ale nie znam ceny.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi codziennie twardnieje brzuszek. Zwlaszcza wieczorem ale jak wezme nospe i poleze to odpuszcza. Mi gora brzucha twardnieje i okolice pepka. O tym glaskaniu tez slyszalam od gin ze lepiej unikac ale przy zagrozonej ciazy.

• kasss Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzcie coś bo nie wiem co robić d wczoraj mam ciśnienie ok 150 i gin kazał mi brać dodatkowa 3 tabletkę i tak brałam teraz mierze a ciśnienie zamiast spadac jest 160 nie wiem co mam robić boje się o mala

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja z tym brzychem to już sama nie wiem :/ idę i mam wrażenie że się napina ale jak dotykam go ręką to jest miękki. Próbuje więc zachować spokój, łykam.magnez i co 3 tygodnie sprawdzam szyjkę. Póki co od kilku tygodni właściwie jest bez zmian... mój lekarz żebym nie panikowała dał mi nawet jej zdjęcie :)

Myślałam dziś jeszcze o mojej wadze i doszłam do wniosku że w poniedziałek zważe się w domu (nigdy tego nie robię), zacznę bardziej myśleć o tym co jem i zobaczymy jaki to będzie miało wpływ na przyrost mojej wagi. To będzie taki tydzień testu... sprawdzę ile przytyje uważając na to co jem. Czyli zero słodyczy, zero napojów gazowanych, zerwo pizzy etc. Będę jadać owsiankę, chleb razowy, dużo warzyw i owoców, jogurty naturalne, ogranicze potrawy smażone. Nie zamierzam tylko przerzucić się na białe mięso bo uważam że sklepowy kurczak to syf. O efektach będę informować Was na bieżąco :)

Dziś na pożegnanie z słodkości zrobiłam pyszne domowe gofry :) odwiozłam męża na koncert i poszłam na zakupy. Nie kupiłam nic ale trudno. Nawet z Rossmanna wyszłam z pustymi rękami. .. chyba przez te promocje na półkach były pustki.

A teraz idę coś zjeść i zaczynam szykować się na imprezę. Nie mam nic co nawiązuje do stylu chlopskiego ale trudno ciężarnej wybaczą :) zresztą niespodzianką dla nich będzie mój brzuch bo nie widzieliśmy się od pół roku :)

A w związku z moim testem chętnie przyjmę wszystkie informacje na temat diety w ciąży etc. Linki, polecane książki albo dobr rady od Waszych lekarzy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass a możesz zadzwonić do lekarza albo położnej? Kurcze nie chcę Cię straszyć ale jeśli nie uda Ci się skontaktować z nikim kompetentnym to ja chyba pojechałabym to sprawdzić. A napisz jeszcze jak się czujesz? Jest Ci słabo?

• kasss Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest ok ale od wczoraj zle się czuje zaczęło się od tego zasłabnięcia w sklepie później dretwiala mi ręką bolał brzuch ale minęło rano też się zle czułam ale teraz nawet dobrze i dla tego tak zdziwiło mnie to ciśnienie ja od szpitali trzymam się z daleka ale nie chce w żadnym wypadku zaszkodzić małej chyba podjade z mężem do osrodkka jest 24

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss strasznie wysokie to twoje ciśnienie może odczekaj troche zmierz jeszcze raz ciśnienie a jak nie spadnie to ja bym pojechała na IP tam napewno obniżą skutecznie tak wysokie ciśnienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlett udanego wieczoru no i powodzenia na diecie

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośrodek to chyba dobry pomysł. Zaczekaj 30 minut. Zmierz ciśnienie raz jeszcze i zdecyduj.

Co do Palmersa to robiłam dziś zakupy na Allegro i zapłaciłam za masło do brzucha 25 złotych. Do tego kupię ten balsam z Rossmann (12 zł) tak na próbę :)

Pewnie już Was o to pytałam: czytałyście książkę W Paryżu dzieci nie grymaszą?

Ewka dziękuje ale dieta to złe słowo :) zamierzam jeść inaczej a nie mniej :) w trosce o malucha i wagę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 17:54

‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ