Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niunia86 wrote:Witajcie dziewczyny. Mam do Was pytanie odnośnie polowkowego. Czy Wy macie napisane jaki jest Wasz stopień łożyska? Bo ja mam 0 a w necie wyczytałam, że na tym etapie powinno być conajmniej 1 i nie wiem co o tym myśleć. Lekarz co prawda pokazywał łożysko i mówił,że w porządku ale zainteresował mnie ten zapis.
ja miałam usg tez w 22 i też miałam łożysko o stopniu 0 ale ginka nie komentowała tego więc chyba dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 12:47
loszcz, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
wogule to dzień dobry wszystkim
ja mam z perfekty na brzuch i piersi w pierwszej ciąży używałam i nie miałam rozstępów to teraz mam nadzieje będzie tak samo tylko nie lubie jak za szybko założe pizame to później mi śmierdzi piżama na drugi dzień i od razu musi iść do prania
u mnie małe tak szalało wczoraj że tatus wreszcie poszuł kopniaki i to pare pod rządloszcz, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość
-
Krem Ziaja Mamma Mia strasznie mnie uczulil. Wyszla mi piekaca, czerwona pokrzywka.
Magnez mozna smialo brac. Lekarz mowil, ze Magne B6 najlepsze, 2x dziennie
Lozysko im mniej dojrzale to chyba lepiej. Kolezanka brala duzo antybiotykow w ciazy, lozysko bardzo szybko osiagnelo trzeci, ostatni poziom dojrzalosci i to bylo bardzo niedobrze. W 36tc zrobili jej cesarke.
masz swieze lozysko, tylko sie cieszycloszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Ja mam I stopień lożyska, przednia ściana. Na początku ciąży używałam zwykłej oliwki, potem jak zaczęłam rosnąć to palmersem się smaruję dwa razy dziennie.
Rozstepow na razie nie mam, ale też nie urosłam za dużo.
U mnie mały o 4 dziś szalałmiłego dnia mamusie.
loszcz lubi tę wiadomość
-
Kasha wrote:Loszcz, oczywiście że możesz się odchudzać, ale z głową. Podstawowa i najzdrowsza dieta, to dużo warzyw i owoców, 5 posiłków nie za wielkich dziennie. Chlebek razowy lub inny z ziarnami. Do picia soki i wody. Taką "dietę" powinny teraz stosować ciężarówki i te "osobowe" , gdyż dostarcza się witaminy i minerały do organizmu.
)Dodam tylko,że paliłam paczke dziennie a odkąd zaszlam wciąże jest absolutne 0
alkoholu tez sie nie tykam,owoce i warzywa zawsze lubiłam i jadłam,chleba nie jem od 7 lat bo mi szkocki nie smakuje a słodyczy tez nie jem jakos ogromne ilości.Co mnie gubi to makarony(mąż włoch) i fast food (tam pracuje).Kilka lat temu miałam problemy z tarczycą,ostatni raz badałam ją w marcu ale nie powiedzieli minic oprócz "everything is ok" więc nawet nie wiem jakie mam poziomy hormonów
Ogólnie nigdy nie odżywiałam się tak zdrowo jak teraz.Cały czas powtarzam ,że ta ciąża uratowała mi życie i zdrowie bo przy ilości kawy jaką piłam,papierosów i innych śmieci to długobym nie pożyła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 13:11
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny, duzo pisalyscie ale poczytywalam wczoraj wiec mniej wiecej ogarniam. Ale nie odpisze wam wszystkim bo klikam z telefonu a to uciazliwe:-)
Scarlet fajnie ze junior rosnie zdrowo, sporo dobrych informacji nam przynioslas z listy pytan:-)
Ja tez po wizycie. Waga + 2 kg w miesiac, w sumie wychodzi 2,5 na plus od poczatkowej wagi. Wg lekarza nie powinnam przytyc wiecej niz 6 kg mam nadziej ze sie jakos uda. Cisnienie mam nadal za wysokie, wyslala mnie odrazu do internisty na konsultacje. Dostalam dopegyt 2 x dziennie. Troche sie nasluchalam ze z tym nie ma zartow i ze dla dziecka to niebezpieczne i ze mam dbac o maluszka i kontrolowac, oszczedzac sie itd. Dostalam skierowanie tez do kardiologa z tym. Mam wizyte we wtorek.
Poza tym kolejne skierowanie na krew, mocz i przeciwciala grupy krwi. Palpacjnie ponoc ladnie. Pytalam o wydzieline i mowila mi ze nie widzi zeby bylo cos nie tak. Na pecherz mam lykac zuravit lub susona zurawinke.
I tyle u nas.
SunSun lubi tę wiadomość
-
gosiaczek31 a co masz z pecherzem ? jestem tu nowa i nie ogarniam, której co dolega :p
Bo mnie zawsze wychodzą leukocyty w moczu 4-5 wpw i bakterie nieliczne. Pisiew mam jałowy. Był taki czas, że do toatety chodziłam co 10 min, teraz jest troche lepiej bo co 40min-1 h chodzeMoja gin mi nic na to nie karze brac, Ja na własna reke kupiłam żurawine suszona i ja jem .
-
Hej,
SunSun ładny brzuszek
Gosiaczek,a dużą miałaś nadwagę ze takie granice Ci wyznaczył?
Ja narazie niczym się nie smaruję, rozstępów nowych nie mam, mam tylko z czasów kiedy schudłam sporo.
Mam I stopień dojrzałości łożyska.
Miłego weekenduSunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPisalscie o pieluchach. Ja przy Oli na poczatku uzywalam tylko pampers. Poszly mi chyba ze 2 paczki 1 tych najmniejszych, pozniej uzywalam 2. I dosc szybko przeszlimy na 3 bo Mloda szybko przybierala na wadze:-) ja pierwsze 2 tygodnie wywijalam brzeg piekuszki zeby nie podraznialo pepka. Pampersy nie maja wyciec. Bella happy ma, ale my ich nie uzywalismy. Mialam tez huggisy ale oddalam znajomej bo zupelnie byly nietrafione. Jak Ola byla wieksza zaczelam kupowac dade. Ma ciut gorsza chlonnosc, wg mnie zbija sie ten wklad w srodku jak dziecko duzo nasiusia. Ale jesli czesto sie wymienia to sa calkiem ok. Czyli jakosc/cena wychodzi na plus:-) chusteczki tez calkiem dobre byle nie zielone bo one faktycznie smierdza:-) uzywamy lavendy. Chusteczki pampersa super. Dobre sa tez belli fioletowe uzywalam i bylam zadowolona.
-
gosiaczek tylko 6kg?To baaaardzo mało...
Dzidziuś waży 3-4 kg (może więcej) +wody płodowe+ łożysko+powiększona macica+extra krew+piersi (nawet bez dodatkowego tłuszyku tylko powiększone gruczoły mleczne) cieżko ci będzie się zmieścić w 6 kg chyba że na poczet twojej własnej wagi.
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja wczoraj przyjechałam na IP z tymi twardnieniami brzucha i niestety zostawili mnie tu z informacją ze muszą "poobserwowac". Wiec leżymy z Juniorem. W ogóle jest tu mnóstwo dziewczyn które mają ten sam problem. Chyba jakaś epidemia...
-
ale mialam dziś fatalna noc...w ogóle nie spalam, Alex tak mnie obkopał ze masakra,co się przekrecalam to się budzil ...po calym brzuchu walil ile sil ,nawet wysoko nad pępkiem go czulam i bardzo nisko ze mialam wrażenie ze zaraz noga mu wyjdzie pochwa
zawsze byl rychliwy ale teraz coraz mocniej go czuje i czasem jak przywali to boli. juz jest taki duży ze po dwóch stronach na raz mnie bije.
gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez mam 1 stopien dojrzalosci lozyska. Im mniej tym lepiej. Przed porodem dochodzi do 3 i to juz oznacza ze jest dojrzale. Im starsze tym mniej wydolne. Wiec na tym etapie 0-1 jest super.
Ewela wyszly mi bakterie w moczu wiec mam zurawina je wypedzac:-) reszta w moczu bez zmian.
Ja moje drogie najwiecej z Was waze:-) tyle ze moze az tak po mnie tego nie bylo nigdy widac bo mam z natury i rodzinnie mocna umiesniona budowezreszta swego czasu sporo miam do czynienia ze sportem az do konca studiow. mam duza nadwage bardzo. Przy 171 cm waga na poczatku ciazy 90kg. W poprzedniej ciazy mialam podobna wage i przytylam cos kolo 6 kg wlasnie. A po porodzie wazylam ponad 10 kg mniej i mniej niz przed ciaza. Ale teraz widze ze waga szybciej zaczela rosnac. Bo juz w 20 tc a poprzednio dopiero w 24. No zobaczymy i tak czeka mnie odchudzanie po ciazy. Choc juz teraz lekarka rodzinna mowila ze spokojnie mege stosowac bezpieczna diete np cukrzycowa. Tyle ze ja niewielkie mam o niej pojecie.