X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dziewczyny poradzcie coś bo nie wiem co robić d wczoraj mam ciśnienie ok 150 i gin kazał mi brać dodatkowa 3 tabletkę i tak brałam teraz mierze a ciśnienie zamiast spadac jest 160 nie wiem co mam robić boje się o mala

Zamiast cytuj kliknelam lubie:-( kasss ja bym jechala do lekarza. Skoro mimo lekow rosnie to chyba nie dobrze. Mi tez kazala zwiekszyc jesli bedzie wysokie ale 160 to jeszcze nie mialam. A tak mnie nastraszyly z polozna ze i Mala ma puls przez to za wysoki ze teraz juz boje sie skokow cisnienia. Masz jesze jakies objawy?

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss zmykaj na IP. Koniecznie daj znac co i jak.
    Scarlett powodzenia, ja od paru dni mocno ograniczylam slodycze i waga nie ruszyla, wiec moze o jakis sposob?
    a ja dzis kupilam kocyki, butelki, spiworek do spania dla Malenstwa i pieluszki bawelniane na amazonie- paczka pojdzie do Siostry w UK i przywiezie mi w grudniu z reszta zakupow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 18:19

gosiaczek31, Scarlett2014, Emartea, Emca lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja kupiłam tą książkę i przeczytałam na razie jeden rozdział. Do tej pory same ogólniki, ale fajnie napisane i miło się czyta. Z takich ciekawostek to to, że tam poród sn i to jeszcze bez znieczulenia to "fanaberia" cudzoziemek, szczególnie tych ze stanów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 18:29

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea dzięki :) ja się tak zbieram żeby kupić ale nie widziałam w księgarni i chyba muszę zamówić przez Internet. Kupiłam kiedyś koleżance na prezent i chwaliła. Tylko nie wiem czy naprawdę jej się podobało czy chciała być miła :)

Bella to siostra chyba sporą paczkę Ci przywiezie :) będziesz miała się czym cieszyć w Święta :) a co do tych słodyczy to mam wrażenie że u mnie będzie podobnie tylko że ja ich jadam dość mało więc boje się że przyczyna mojego przybierania tkwi gdzie indziej. Ale sprawdzę :)

A dziewczyny jeszcze obok Lidla można w poniedziałek zajrzeć do Biedronki - ma być pościel i kocyki. Chyba MamaAdasia pisała :)

Kass koniecznie daj znać jak tam.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w empiku. Możesz sprawdzić sama w necie czy jest w salonie do którego masz najbliżej.
    Co do jedzenia to doszłam do wniosku, że nie przybyło mi tłuszczyku i nie mam żadnych dodatkowych fałdek, więc chyba nie będę nic zmieniać. Przytyć trochę trzeba, ale dopóki rośnie mi tylko brzuch i ewentualnie piersi (z czego akurat się cieszę) to chyba jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 21:54

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.materacyk.pl/pl/komfort-mamy-i-dziecka/poduszka-fikuszka.html

dostałam od meza:) przyszłam do domu i lezała na łożku:) jaki kochany potrafi zaskoczyc ze az milo:)

Emartea, gosiaczek31, loszcz, kasss lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

Bella to siostra chyba sporą paczkę Ci przywiezie :) będziesz miała się czym cieszyć w Święta :) a co do tych słodyczy to mam wrażenie że u mnie będzie podobnie tylko że ja ich jadam dość mało więc boje się że przyczyna mojego przybierania tkwi gdzie indziej. Ale sprawdzę :)

chyba bede sie cieszyc bardziej niz wszystkie dzieciaki u nas w rodzince ;-)

loszcz lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh mój mąż by na to nie wpadł..:P ale nie narzekam, bo jest naprawdę kochany...a jeszcze nawet nie wrócił z pracy na pewno będzie wyglądał fatalnie bo choróbsko mu nie przeszło a jeszcze się narobił..:(

Scarlet ten rossmanowski balsam okropnie śmierdzi...odradzam..ja kupiłam i użyłam trzy razy;/

kass ja też bym jechała do jakiegoś lekarza..z ciśnieniem nie ma żartów..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emca Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeczytałam "100 metod francuskiego wychowania" tej autorki. Książka lekka, przyjemna, niektóre informacje ciekawe, bardzo ogólna.

f2wl20mm925bvyc3.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam tabletkę i ciśnienie spadło do 138 mam mierzyć częściej i jak pojawia się jakieś drentwienia puchniecia jechać do lekarza a i podobno dopegyt nie jest szkodliwy i lepiej wziasc więcej bo to i tak jest mala dawka tak mi powiedziała położna

Rubi, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze spadlo... Mi tez mowila ze dopegyt to chyba nawet jedyny jaki mozna w ciazy. I ze jak trzeba to 5-6 nawet sie podaje. Zwracaly mi tez uwage na puchniecie , ze jakby co to juz zly objaw.

• kasss Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek dokładnie to samo mi lekarka mówi plus jeszcze mam uważać na białko w moczu bo to juz niebezpieczne. A jakie masz najwyższe ciśnienie? bo ja ogólnie mam do 140 a czasami właśnie takie skoki ostatnio we wszystkich świętych był ten sam problem u mnie jakoś ciężko to widzę na późniejszym etapie ciąży

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss kontroluj to cisnienie, i odpoczywaj :-*
    Mamuski takie "cudo" pojawilo mi sie wczoraj wieczorem z boku brzucha, dzis caly dzien nie bylo widoczne i po kapieli znowu wyszlo :-/ czy to sa poczatki rozstepow? :-(

30tnujn.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella niestety tak ja na piersiach mam juz niebiesko fioletowe właśnie po kapieli najbardziej widoczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 21:12

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-(

• Rubi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella niekoniecznie....a podrap to i powiedz czy Cię szczypie?

loszcz lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu leżę...ehhh co za dzień..mąż przyszedł z pracy w stanie tragicznym...cały trzęsący blady....gorączka 39,5;/ niczym nie mogłam zbić więc dzwonie na pogotowie, a tam mnie przekierowali na pomoc doraźną i PAN lekarz;/ mnie poinstruował żeby dać mężowi dwie saszetki pyralginy bez recepty dostane....nie bardzo widziałam pomysł mnie jeżdżącej samej w nocy do apteki no ale jak to Pan dr powiedział "my nie mamy takiej usługi że jeździmy pacjentom do apteki...." zajebiście, bo myślałam, że lekarz przyjedzie i mąż dostanie zastrzyk ketonalu czy coś..wkurwiłam się okrutnie..pan dr powiedział, że jak za dwie godziny nie przejdzie to żeby znów do niego przedzwonić...i nie wiem o czym bym gadała z debilem...w każdym razie pojechałam do tej pieruńskiej apteki dałam lek mężowi i teraz go wybudziłam żeby zmierzyć temp- jest 37.5 więc dużo lepiej...
    przede mną noc czuwania, bo jak zwykle się boję, że coś mu się w nocy stanie jak podskoczy gorączka

ehh już nawet wymyśliłam, że jak mu nic nie zbije temp. to zadzwonię znów na pogotowie i powiem, że mąż ma tym razem 41 stopni i umiera...bo w tym kraju uczciwie się nie da;/

sory za nocne stękanie, ale musiałam gdzieś wyładować frustracje.. Wy już pewno śpicie oprócz Scarlett, która baluje...pewnie wszyscy mile zaskoczeni Twoim brzuszkiem ;)

Dobranoc wszystkim..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 23:41

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię. Współczuję ci. Ja bym pewnie spanikowała, chociaż ja aptekę mam blisko całodobową, ale zupełnie nie mam doświadczenia z chorobami, lekarzami, szpitalami itp. Znając mojego M to on pewnie sam by się leczył i o wszystkim pomyślał zanim by wrócił do domu. Chyba masz rację, że jak mu nie przejdzie to alarmuj jeszcze raz pogotowie, jak człowiek potrzebuje pomocy to muszą udzielić. Mimo wszystko życzę dobrej nocy i trzymam kciuki za zdrówko męża. Na pocieszenie powiem, że ja nie śpię (i pewnie szybko nie zasnę) bo mój M wrócił z imprezki i teraz właśnie szaleje w kuchni. Nie wyjdzie dopóki lodówki nie spustoszy. I jak to zazwyczaj bywa w takich przypadkach po cichu się nie da!!! Trzymajcie się obydwoje a nawet obytroje :-*

Dorka1979 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Emartea:)mnie tylko przeraża jak podaje leki, a temp. ani drgnie w dół..człowiek jest taki bezradny...

A Twój mężulek czemu Cię nie zabrał na imprezkę?:P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie śpię współczuję ci Rubi nie wiem czy bym nie spanikowala. Ale masz rację ze jak gorączka podniesie się to dzwon na pogotowie i wymyslaj oby tylko przyjechali. Ja nie śpię bo ogólnie późno spać chodzę na dodatek wzielam witaminę i od 2 dni mam mdłości takie nagle i nie wiem czy to nie po niej i teraz czekam czy przyjdą

‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ