X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.Po prostu nie jestem szczupła jak zawsze :-P a mam wrażenie ze jestem wielka bo mam tez prawie 180 wzrostu i jakos nie czuje sie filigranowo;-)
    Scarlet kupiłam !! Byłam w m1 w tk maxx Kupiłam sobie dwie bluzki na długi rękaw po prostu w rozmiarze L.I sweterek w reserved ale taki cieniutki luzny za 20 zł ! Straszne w reserved były przeceny na tego typu rzeczy.Plus do tego 3 bluzki na ramiaczkach pod sweterki itp.
    Później wrocilam zrobiłam ciasto,ptzygotowalam rzeczy na jutrzejsza pizzę i padłam.Jutro przychodzi do mnie sporo osób -chce wykorzystać czas póki jeszcze funkcjonuje normalnie ;-)

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zakupy bardzo udane :) fajnie że piszesz o Reserved zajrzę tam jutro jak będę szukać prezentu dla znajomych. Organizują imprezę w stylu chłopskim (interpretacja dowolna)... jakiś pomysł co mogę zrobić żeby się dopasować do klimatu? :) w ramach niespodzianki zobaczą mój brzuch... bo jeszcze nic nie wierzą o ciąży :)

Ciasto planuje zrobić rano.. tylko jeszcze nie wiem jakie :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet wiadomo, ze rogale najlepsze! W swieto zjadlam 3 i nic innego przez caly dzien. Bylo mi zle ale kocham te rogale :)

SunSun piekny brzuszek. Wygladasz jakbys byla malutka bo jestes taka szczupla!

Na ostatnim usg prenatalnym moj lekarz oprocz wszystkich pomiarow, lozyska, serduszka itp sprawdza tez nerki. Na polowkowym sa jeszcze za male zeby je dokladnie sprawdzic

Co do chusteczek Pampers. Polecam te,zwykle zielone. Te biale sensitive strasznie smierdza.
    za duzo pieluch nie kupujcie bo kazde dziecko inaczej reaguje. Czesc jest uczulona na pampersa, czesc na dade a inne dzieci toleruja wszystko

SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores... hmmm... powodzenia z nadrabianiem ;D sunsun super wygladasz;*

SunSun lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:-)
    Scarlet ..grabie w ręce? Hehe
    no to znajomi będą mieli niespodzianke ;-) ja nie wytrzymalam tak długo !!;-)
    Z ciastem poszłam na latwizne i zrobiłam murzynka ;-) zawsze mi wychodzi.Do przekąsania domowe pizzeryjki :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 21:57

ex2btv738sn49jef.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun to skoro jesteś taka wysoko to twoja dzidzia ma duuużo miejsca. Królestwo. Może się spokojnie rozciągnąć. Nie to co moja w moim krótkim korpusiku ;-)

madziutek 23, SunSun lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no to fakt zwlaszcza ze mam 'wysoka ciążę' -cokolwiek to oznacza ;-) miejsca a miejsca;-)

ex2btv738sn49jef.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam Was :) super, że wizyty udane, brzchy piękne, a i nowe nabytki dla Juniorów cieszą oko. My dziś po spotkaniu z Bella. Nie moglyśmy się nagadać. Bardzo fajnie się spotkać na żywo. Już wspólne "gotowanie" mamy za sobą :) zrobiłyśmy sałatkę, poplotkowałyśmy, pośmiałyśmy się. Także następnym razem zapraszamy mamy, które mają blisko Wrocław.

Emrica, SunSun, bella82, gosiaczek31, noa8 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca to super że udało wam się spotkać :), scarlett widzę że lista z pytaniami się przydała do lekarza, bo dużo informacji nam przekazałaś, dziewczyny tyle zakupów udało wam się zrobić, ale teraz coraz bliżej do terminów to coraz większe te zakupy bedą.
    SunSun ładny brzuszek:)
    Dobranoc :)

SunSun, noa8 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    SunSun kupiłaś coś sobie? :) chyba miałaś iść na zakupy :)

Justyska mnie martwi tylko to że lista rzeczy którymi ma zająć się mój mąż jak ja będę w szpitalu jest coraz dłuższa. Nie żebym mu nie ufaĺa ale.... to mężczyzna :)
    A myslicie że mężowie bedą mieli głowę do kupowania pampersów czy oliwek? A kto będzie ze szwagrem opijał dziecko? :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 23:58

gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,lece do Polski we wtorek juuuppppiiii:-) Niesstety lece sama wiec troche sie obawiam ale powinno byc ok.Musze jechać na jakies zakupy kupic sobie sukienkę czy coś ładnego bo w sobotę moja babcia obchodzi 90te urodziny.cała rodzina tam będzie,a ostatnin raz ich wszystkich na raz widziałam chyba z 7 lat temu na pogrzebie wójka.Trochę się martwię bo ostatnio mnie widzieli kiedy ważyłam 55kg a teraz ważę 83!!! I nie to nie przez ciążę a przez jedzenie które sobie fundowałam na pocieszenie,że w ciąże nie mogłam zajść... Więc przy wzroście 165 możecie sobie wyobrazić jak wyglądam :-(

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży przytyłam tylko 3 kg ale i tak mam nadwage,a odchudzać się przecież teraz nie będe bo niezdrowo dla dzidziusia

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się raniutko..ja już od 2 nie śpię..mąż chory stawy rozpalone wiercil się więc o 4 zaczęłam mu robić zimne oklady i przyrzadzalam mu różne mikstury..a teraz pojechał do pracy:/ do dupy:/ ja się pewnie teraz wyspie więc dobranoc wszystkim i miłego weekendu

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz, oczywiście że możesz się odchudzać, ale z głową. Podstawowa i najzdrowsza dieta, to dużo warzyw i owoców, 5 posiłków nie za wielkich dziennie. Chlebek razowy lub inny z ziarnami. Do picia soki i wody. Taką "dietę" powinny teraz stosować ciężarówki i te "osobowe" , gdyż dostarcza się witaminy i minerały do organizmu.

Rubi, wybacz wścibskość z mojej strony, ale co się dzieje z kolanami męża? Jakie dokładnie objawy? Mój ma podobnie, ale hmmm jakby przy gwałtownej zmianie pogody. Tak zaobserwowałam. Do tego często dochodzi gorączka. A na lekarza nie ma co liczyć, bo po 1 dniu przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 06:35

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka dokladnie moj juz jest ugadany na oblewanie chlopca...zeby rósł zdrowo he he takze on glowy ani czasu do kupowania nie bedzie mial

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun sun super:)

ja juz po sniadanku musi plus kanapka plus szklanka maslanki i chyba zjem jeszcze jabłko zeby byla porcja owoców zalioczona:)

Rogale marcinskie to moj kszmar od 11 listopada. nigdy ich nie jadlam ale siostra tak achwycala sioe tymi z poznania ze sama zrobiłam. wyszły podobno jeszcze lepsze niz w poznaniu(tak mowi siosytra bo ja nie jadlam) byly bardziej wypasione ale tyle z nimi pracy bylo ze myslalam ze umre w kuchni. dobrze ze maz pomogl bo bym chyba sie tam rozplakala:) 5 godzin bite w kuchni masakra... wiecej nie powtorze:)

milego dnia:)

gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej maminki,
    u mnie z plecami lepiej ale noc koszmarna, w zadnej pozycji nie bylo mi wygodnie :-/
    Emca zgadzam sie z Toba w 100% :-) spotkanie super, nie moglysmy sie nagadac, pewnie gdybys nie byla umowiona o 18, gadalybysmy do poznej nocy. Takze dziewczyny z Wro i okolic nastepnym razem nie ma wymowek ;-)
    ja juz tez popijam herbatke, i czuje jak Misiek sie wierci :-) a wczoraj wieczorem skakal jak szalony, a jak Tatus przylozyl reke to juz w ogole byl w 7 niebie :-)
    milej soboty :-)

noa8, gosiaczek31, Emca lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa mamuski nie wiem czy wiecie ale w rossmanie (chyba do 19.11) jest promo na kosmetyki kolorowe- przy zakupie 1 dostaje sie 2gi (moze byc inny) w tej samej cenie badz tanszy GRATIS :-) ja sie obkupilam ;-) milych zakupow :-DDDD

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie marzenie mojego męża to żeby Junior urodził się w piątek :) wtedy miałby weekend na oblewanie z kolegami - oczywiście tylko dla dobra Jaśka to zrobi :) ale obiecał że nim mnie zostawi zrobi co będzie trzeba a ja w zamian po raz kolejny będę żoną idealną :) dziś np. mój mąż idzie z kolegami na koncert a ja dzień spędzam z przyjaciółką i jej uroczym synem a potem idę na imprezę urodzinową do starych znajomych. Ogółem nie przeżywam jakoś mocno że wyjątkowo w tą sobotę się rozstajemy :)

Bella dzięki za cynk - muszę kupić tusz do rzęs i w tej sytuacji wezmę pewnie błyszczyk :) kocham błyszczyk :)

Kończy mi się balsam Palmers. Co polecacie na rozstępy? Nie wiem czy kupić kolejny Palmers czy może ten krem z Rossmanna?

bella82 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzies czytalam, ze Ziajka Mama- czy cos takiego ma dobre opinie. ja sama stoje przed tym wyborem, wczoraj chyba zauwazylam zaczatki rozstepow i sie zalamalam :-( ja uzywalam probek Palmersa, Bio Oil, Nivea i ten balsam kozie mleko- ale niestety na poczatku niezbyt regularnie :-/

‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ