Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie. Jednak mój lekarz jest super. Nie dość, że weszłam na krzywy ryj to zbadał mnie ginekologicznie, zrobić usg dopochwowo i przez brzuch,sprawdził jak serduszko i czy mała się podniosła. Uspokoił mnie,że po prostu mógł mnie jakiś skurcz złapać i naczynko pękło bo teraz wszystko jest dobrze. Szyjka 46mm zamknięta, serduszko 140u/m i mała na szczęście troszkę wyżej ale nadal mam sie oszczędzać bo łożysko poszło delikatnie do przodu. Nawet dostałam pozwolenie na zagranie dwóch ostatnich wesel ale mam wziąć nospe 3xdziennie przed weselem i w trakcie.
Dziękuję za kciukiEmrica, Rubi, bella82, Madzik82, Scarlett2014, jasmin, SunSun, Emartea, Emca, Krysti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Krysti wrote:Skąd taki pomysł
bo zawsze chcialam takiego malego Josha miec
spodobalo mi sie bardzo to imię w Irlandi pilnowalam chlopczyka tez z imieniem Joshua i mi się strasznie spodobalo to imię jest przeslodkie
:*
nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze jestem samaja sie zakochalam w tym imieiu jakies 18 lat temu
dla mnie jest mega
Krysti lubi tę wiadomość
-
jejku dziewczyny jak czytam Wasze opowiadania po wizytach to normalnie wlos mi sie na glowie jezy
szok! nie wiem jakbym zareagowala na Waszym miejscu, i nie bede sie wymadrzac, ze dalabym w pysk czy wyszla bo niestety w takich sytuacjach po prostu czlowiek nie wiem jak sie zachowac!!!! Rubi tak naprawde nie jest za pozno by zmienic lekarza, i pamietaj, ze pod koniec ciazy chodzi sie czesciej na wizyty wiec musisz sie czuc komfortowo ze swoim lekarzem!
ja mieszkalam 7 lat w UK i niestety opieka medyczna kulejeniestety
moja siostra 2 dzieci urodzila i chyba nie miala zadnego badania ginekologicznego, podstawowe badania krwi i moczu i 2badz 3 USG. no i niestety tam nic nie przepisuja na podtrzymanie ciazy
Niunia ciesze sie, ze u Ciebie wszystko ok
fajne ciuszki dziewczyny, ja jak na razie nic nie kupuje (wiem, wiem mowilam juz to kilka razy) bo tesciowa kupila nam ciuszki, plus ja zaszalalam
a kocyki mm 4
Niunia86, Krysti lubią tę wiadomość
-
bella, ale ja mam tak od początku 2cm i on zawsze mówi, że jest prawidłowo...w tych tematach mu ufam, bo wiele dobrego się o nich nasłuchałam..tylko właśnie kojarzę, że Wy piszecie że macie 3 i 4..Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyNiunia super, że wszystko ok!
Rubi mój lekarz mówi, że od 2,5 cm mówi się o skróconej szyjce... ja mam 3,6 ostatnio a 3,8 miesiąc wcześniej. Być może 2 jest ok pod warunkiem, że się nie skraca i jest zamknięta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 13:24
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Rubi co za lekarz szok najpierw nie tylas x tego co pamiętam bo ja też a teraz to źle??? W sumie powiem ci szczerze ze ja jak u swojego ostatnio byłam i wyszło ze 3.5 kg przytyłam przez mies to tak kpiaco mówił jak ja to zrobiłam ale to dlatego że mu wcześniej panikowalam ze wogóle prawie nie tylam. Ale twój nie powinien tak ponad połowa ciąży i tylko 5 kg wkoncu to jest
A teraz wam coś powiem odnośnie tego co loszcz pisze bo tak mam koleżankę w Anglii mieszka i tam rodziła i ona ma wadę serca i nie mogła normalnie urodzić nie chcieli jej zrobić cc to miała poród kleszczowy to dopiero jest masakra. A tak poza tym w sumie jakby tam było aż tak źle to po tym jak dowiedziałabym się o ciąży spakowalabym się i wróciła do polski na okres ciąży nic by mnie tam nie zatrzymalo żadne pieniądze bo w razie czego pieniądze życia dziecku by nie zwróciły.wiec skoro kobiety tam rodzą i zostają to do końca tam nie może być aż tak tragicznie. I właśnie dlatego mam mieszane uczucia gdy myślę o służbie zdrowia tam -
nick nieaktualnyloszcz wrote:a ja mieszkam 7 i tez mam wysokie ciśnienie jak czytam takie bzdury. ..
0 badania ginekologicznego, brak cytologi, nie mierzą szyjki nawet 1 oprócz porodu.Normalnie ma sie tylko 2 usg przez 40 tyg.Nie badaja na toksoplazomze nawet jak im tlumacze ze mam kota.L4 nie dostalam nigdy (przez 7lat) nawet majac zapalenie ploc musialam sama załatwić sobie wolne.Wiec Krysti zrob mi przysługuje i nie sciemniaj!!! -
nick nieaktualnybella82 wrote:jejku dziewczyny jak czytam Wasze opowiadania po wizytach to normalnie wlos mi sie na glowie jezy
szok! nie wiem jakbym zareagowala na Waszym miejscu, i nie bede sie wymadrzac, ze dalabym w pysk czy wyszla bo niestety w takich sytuacjach po prostu czlowiek nie wiem jak sie zachowac!!!! Rubi tak naprawde nie jest za pozno by zmienic lekarza, i pamietaj, ze pod koniec ciazy chodzi sie czesciej na wizyty wiec musisz sie czuc komfortowo ze swoim lekarzem!
ja mieszkalam 7 lat w UK i niestety opieka medyczna kulejeniestety
moja siostra 2 dzieci urodzila i chyba nie miala zadnego badania ginekologicznego, podstawowe badania krwi i moczu i 2badz 3 USG. no i niestety tam nic nie przepisuja na podtrzymanie ciazy
Niunia ciesze sie, ze u Ciebie wszystko ok
fajne ciuszki dziewczyny, ja jak na razie nic nie kupuje (wiem, wiem mowilam juz to kilka razy) bo tesciowa kupila nam ciuszki, plus ja zaszalalam
a kocyki mm 4
-
Scarlett, moja "stoi w miejscu" i jest zamknięta
Justyska, ja mogę się z nim zgodzić, że dziwny ten przyrost nagle skoro nie tyłam wcale wcześniej..mąż mi mówi, że on chcę mi uświadomić, że to może być jakieś zagrożenie dla ciąży..ale nie życzę sobie być o tym informowana w taki sposób..ehh dobra zostawmy już ten temat nie będę się nakręcać...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja zmieniam temat na bardziej apetyczny. Waze sie co poniedzialek i poniewaz waga ani drgnela (chyba przez stres w szpitalu) dzisiaj robie sobie dzien dziecka i zjem cos niezdrowego i obrzydliwie kalorycznego
Taki dzien rozpusty mam zawsze w dzien wizyty. Niczego sobie tego dnia nie odmawiam i objadam sie na maxa.
ale co tam... Dzisiaj jeden extra dzien podjadania nie zaszkodzibella82, loszcz, MamaAdasia, Niunia86, SunSun lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!