X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Jednak mój lekarz jest super. Nie dość, że weszłam na krzywy ryj to zbadał mnie ginekologicznie, zrobić usg dopochwowo i przez brzuch,sprawdził jak serduszko i czy mała się podniosła. Uspokoił mnie,że po prostu mógł mnie jakiś skurcz złapać i naczynko pękło bo teraz wszystko jest dobrze. Szyjka 46mm zamknięta, serduszko 140u/m i mała na szczęście troszkę wyżej ale nadal mam sie oszczędzać bo łożysko poszło delikatnie do przodu. Nawet dostałam pozwolenie na zagranie dwóch ostatnich wesel ale mam wziąć nospe 3xdziennie przed weselem i w trakcie.

Dziękuję za kciuki ;)

Emrica, Rubi, bella82, Madzik82, Scarlett2014, jasmin, SunSun, Emartea, Emca, Krysti lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:24

loszcz lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi masz rację kup coś małemu i odrazu poprawi ci się humor i lepoiej się poczujesz ;)

niunia super że wszystko w porządku po wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 13:00

Rubi, Niunia86 lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja szyjka 2 cm..podobno ok ale wy macie wszystkie jakoś więcej..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Skąd taki pomysł :) bo zawsze chcialam takiego malego Josha miec :) spodobalo mi sie bardzo to imię w Irlandi pilnowalam chlopczyka tez z imieniem Joshua i mi się strasznie spodobalo to imię jest przeslodkie :):*

nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze jestem sama :-) ja sie zakochalam w tym imieiu jakies 18 lat temu :-) dla mnie jest mega :-)

Krysti lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam bilet na piątek rano.Bede na tych urodzinach :-)
    Jeszcze kase za bilet dostane (ten co przepadl) bo naprawdę nie ma komu pracować i robię szefowi przysluge (szefem jest mój mąż) :-)

Emrica, SunSun lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku dziewczyny jak czytam Wasze opowiadania po wizytach to normalnie wlos mi sie na glowie jezy :-/ szok! nie wiem jakbym zareagowala na Waszym miejscu, i nie bede sie wymadrzac, ze dalabym w pysk czy wyszla bo niestety w takich sytuacjach po prostu czlowiek nie wiem jak sie zachowac!!!! Rubi tak naprawde nie jest za pozno by zmienic lekarza, i pamietaj, ze pod koniec ciazy chodzi sie czesciej na wizyty wiec musisz sie czuc komfortowo ze swoim lekarzem!
    ja mieszkalam 7 lat w UK i niestety opieka medyczna kuleje :-/ niestety :-/ moja siostra 2 dzieci urodzila i chyba nie miala zadnego badania ginekologicznego, podstawowe badania krwi i moczu i 2badz 3 USG. no i niestety tam nic nie przepisuja na podtrzymanie ciazy :-/
    Niunia ciesze sie, ze u Ciebie wszystko ok :-)
    fajne ciuszki dziewczyny, ja jak na razie nic nie kupuje (wiem, wiem mowilam juz to kilka razy ;-)) bo tesciowa kupila nam ciuszki, plus ja zaszalalam :-) a kocyki mm 4 :-)

Niunia86, Krysti lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    a moja szyjka 2 cm..podobno ok ale wy macie wszystkie jakoś więcej..

2 cm to dosc malo... moja ostatnio miala chyba 5cm. a moze skonsultuj to z innym lekarzem?

• Emrica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz to super, bo Twoja pierwsza wiadomość była zaskakująca, że wyjazd od tak dawna planowany nie może dojść do skutku, a tu proszę szefem Twój mąż :) Dobrze, że udało Ci się tak ładnie to załatwić :)

loszcz, SunSun lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Maz" to takie troche kłamstwo bo jesteśmy zareczeni i mamy razem dom ale ślubu jeszcze nie bylo ;-) W marcu mamy 7 rocznicę :-)

SunSun, Emartea lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella, ale ja mam tak od początku 2cm i on zawsze mówi, że jest prawidłowo...w tych tematach mu ufam, bo wiele dobrego się o nich nasłuchałam..tylko właśnie kojarzę, że Wy piszecie że macie 3 i 4..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia super, że wszystko ok!:)

Rubi mój lekarz mówi, że od 2,5 cm mówi się o skróconej szyjce... ja mam 3,6 ostatnio a 3,8 miesiąc wcześniej. Być może 2 jest ok pod warunkiem, że się nie skraca i jest zamknięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 13:24

Niunia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Rubi co za lekarz szok najpierw nie tylas x tego co pamiętam bo ja też a teraz to źle??? W sumie powiem ci szczerze ze ja jak u swojego ostatnio byłam i wyszło ze 3.5 kg przytyłam przez mies to tak kpiaco mówił jak ja to zrobiłam ale to dlatego że mu wcześniej panikowalam ze wogóle prawie nie tylam. Ale twój nie powinien tak ponad połowa ciąży i tylko 5 kg wkoncu to jest

A teraz wam coś powiem odnośnie tego co loszcz pisze bo tak mam koleżankę w Anglii mieszka i tam rodziła i ona ma wadę serca i nie mogła normalnie urodzić nie chcieli jej zrobić cc to miała poród kleszczowy to dopiero jest masakra. A tak poza tym w sumie jakby tam było aż tak źle to po tym jak dowiedziałabym się o ciąży spakowalabym się i wróciła do polski na okres ciąży nic by mnie tam nie zatrzymalo żadne pieniądze bo w razie czego pieniądze życia dziecku by nie zwróciły.wiec skoro kobiety tam rodzą i zostają to do końca tam nie może być aż tak tragicznie. I właśnie dlatego mam mieszane uczucia gdy myślę o służbie zdrowia tam

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    a ja mieszkam 7 i tez mam wysokie ciśnienie jak czytam takie bzdury. ..
    0 badania ginekologicznego, brak cytologi, nie mierzą szyjki nawet 1 oprócz porodu.Normalnie ma sie tylko 2 usg przez 40 tyg.Nie badaja na toksoplazomze nawet jak im tlumacze ze mam kota.L4 nie dostalam nigdy (przez 7lat) nawet majac zapalenie ploc musialam sama załatwić sobie wolne.Wiec Krysti zrob mi przysługuje i nie sciemniaj!!!
    Kochana cytologie się robi przed ciązą wymaz oddaje do analizy ,i to jest w twojej zasludze by to zrobic ,choc mnie list wyslali z zapriszeniem bym zrobila to badanie .Na toxo nie robią racja ,szyjke w szpitalu badają jak są plamienia ja mialam wiec mnie badano .L4 mozesz sama wypisac ale bezplatne wtedy jest tak jak jedna tu z dziewczyn napisala .

• loszcz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam do czego wracać na okres ciazy.Mam zostawic facet dom, siostry i przyjaciol.Wynajac jakieś obskurne mieszkanko i jechać do Pl gdzie nie mam nikogo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 13:29

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    jejku dziewczyny jak czytam Wasze opowiadania po wizytach to normalnie wlos mi sie na glowie jezy :-/ szok! nie wiem jakbym zareagowala na Waszym miejscu, i nie bede sie wymadrzac, ze dalabym w pysk czy wyszla bo niestety w takich sytuacjach po prostu czlowiek nie wiem jak sie zachowac!!!! Rubi tak naprawde nie jest za pozno by zmienic lekarza, i pamietaj, ze pod koniec ciazy chodzi sie czesciej na wizyty wiec musisz sie czuc komfortowo ze swoim lekarzem!
    ja mieszkalam 7 lat w UK i niestety opieka medyczna kuleje :-/ niestety :-/ moja siostra 2 dzieci urodzila i chyba nie miala zadnego badania ginekologicznego, podstawowe badania krwi i moczu i 2badz 3 USG. no i niestety tam nic nie przepisuja na podtrzymanie ciazy :-/
    Niunia ciesze sie, ze u Ciebie wszystko ok :-)
    fajne ciuszki dziewczyny, ja jak na razie nic nie kupuje (wiem, wiem mowilam juz to kilka razy ;-)) bo tesciowa kupila nam ciuszki, plus ja zaszalalam :-) a kocyki mm 4 :-)
    Bella bo tu nie przepisują tabsów na podtrzymanie racja ,Ja jak plamilam a bardzo się balam to mi tylko szyjke sprawdzali czy zamknieta ,jezeli się nie plami nie ma badania ginekologicznego wogole .Racja

• Rubi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett, moja "stoi w miejscu" i jest zamknięta

Justyska, ja mogę się z nim zgodzić, że dziwny ten przyrost nagle skoro nie tyłam wcale wcześniej..mąż mi mówi, że on chcę mi uświadomić, że to może być jakieś zagrożenie dla ciąży..ale nie życzę sobie być o tym informowana w taki sposób..ehh dobra zostawmy już ten temat nie będę się nakręcać...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze jestem sama :-) ja sie zakochalam w tym imieiu jakies 18 lat temu :-) dla mnie jest mega :-)
    :) fajnie sliczne to imię ,ciesze się ze tez twoj maleńki Josh bedzie musl tak na imię . <3

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówię np o tobie loszcz tylko o wielu innych kobietach ja bym wróciła bo wystarczy ze boje się samego porodu w polsce a co dopiero takiego traktowania jak wy tu opisujecie . Ale nie wypowiadam się na ten temat lepiej

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zmieniam temat na bardziej apetyczny. Waze sie co poniedzialek i poniewaz waga ani drgnela (chyba przez stres w szpitalu) dzisiaj robie sobie dzien dziecka i zjem cos niezdrowego i obrzydliwie kalorycznego :)
    Taki dzien rozpusty mam zawsze w dzien wizyty. Niczego sobie tego dnia nie odmawiam i objadam sie na maxa.
    ale co tam... Dzisiaj jeden extra dzien podjadania nie zaszkodzi :)

bella82, loszcz, MamaAdasia, Niunia86, SunSun lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ