X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti bardziej chodziło mi o L4 niż o inne przywileje :) w Polsce nie ma z nim problemów, a gdzie indziej chyba jest różnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy nie tyje stoje w miejscu w 16 tyg polozna sprawdzala wage i jak z przed ciazy 64 kg a brzuch urósł:) wage z domu na strych wyrzucilam by nie sprawdzac co chwile wagi :D ale czuje ze juz przybrałam :)takze zaczyna się ,mam nadzieje ze duzo mi nie przybędzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 11:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Krysti bardziej chodziło mi o L4 niż o inne przywileje :) w Polsce nie ma z nim problemów, a gdzie indziej chyba jest różnie.
    Tu l4 mozna sobie samemu isc do osrodk wziąsc z recepcji i wypisać bodajrze na tydzien tylko potem juz lekarz musi na dluzej dać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 11:16

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak w irlandi mieszkalam 9 lat ponad to wiem ze ludzie tam biorą l 4 i wypisac mogą sami na tydzien i po informowac pracodawce ze zle sie czują lub są chorzy ,po tym idą do pracy i zabiszą ten papierek i luz .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 11:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    witaj Krysti :-)u mnie tez Joshua bedzie :-) skad taki pomysl? :-)
    u mnie Misiek wariowal o 3nad ranem! tak mnie boksowal, ze az sie obudzilam ;-)
    Loszcz mi sie wydaje, ze kobiecie w ciazy nie mozna odmowic urlopu, a jesli nadal nie chca Cie puscic idz po L4!
    Sylwia trzymaj sie tam, wszystko bedzie dobrze.
    Madzik masakra, co za cham! ludzie naprawde nie maja serc :-/
    Skąd taki pomysł :) bo zawsze chcialam takiego malego Josha miec :) spodobalo mi sie bardzo to imię w Irlandi pilnowalam chlopczyka tez z imieniem Joshua i mi się strasznie spodobalo to imię jest przeslodkie :):*

bella82 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny nie wiem co się dzieje z tymi brzuchami Mądzik dobrze zrobiłaś lekarz powinien zrozumiem ze masz małego synka na dodatek chorego a skoro wszystko sprawdził i jest ok to chyba normalne ze matka dziecka nie zostawi
    Rubi co za dupek z tego lekarza 4 kg to jest akurat norma na tym etapie ja w ciągu miesiąca przytyłam7 kg i gin nic nie mówił nie dość ze my same łapiemy teraz częściej dola to przy tych lekarzach można zwariowac masakra mój też wagi nie podaje ale to dla tego ze ma slaby sprzet

Madzik82 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi dziwny ten lekarz. No i dziwne, że ważysz się u niego w ubraniu. No ale jeśli zawsze tak robisz to ok. Ja ważę się w osobnym pokoiku jak się już rozbiorę przed badaniem. Czytałam, że idealnie jest żeby tyć 0,5 kg na tydzień, ale wiadomo, że każdy jest inny i nie można się sugerować tym co piszą w książkach. Wystarczy, że właśnie zatrzymuje ci się woda, inaczej działają hormony lub może masz tendencje do tycia. Nic nie poradzisz, nie przejmuj się gadaniem lekarza.

4e3f84b95f.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich, witaj Kristi :)

Sylwia, Madzik to miałyście weekend pełen obaw i jeszcze te wizyty w szpitalach, dobrze, że się wszystko wyjaśniło i jest już dobrze.
    Łoszcz musisz pokombinować z L4 bo tak to masakra nie będziesz z rodziną w tak ważnym dniu i szkoda kasy na bilet.
    Ja też mam taki wodnisty śluz, więc wydaje mi się że jak większość z nas taki ma to wszystko jest z nim ok.
    Twardnienie brzucha też mi się zdarza, często jak dużo chodzę to odczuwam taki dyskomfort, też mi lekarka każe brać magnez, przepisała mi coś jeszcze na receptę ale nie wykupiłam tego, na razie magnes pomaga.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi a ten Twój lekarz to porażka w tym dniu, zamiast nastawić pacjentkę optymistycznie do wizyty to ją stresuje.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:24

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż mi kupił smoczek dla Franka na poprawę nastroju...

oprócz tej całej sytuacji to mam zrobić glukozę niestety..i powiedział żebym brała sobie biofer (żelazo o lepszym wchłanianiu)no i zrobił cytologię..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi ten twój lekarz to jest strasznie chamski że ci tak powiedział a pozatym w ciąży się nie tyje przez to że się wiecej je nie przejmuj się i nie denerwuj jego gadką bo nie warto na pocieszenie powiem ci że mój gin też nieraz potrafi być bardzo nie miły jak go coś w nos ugryzie ale tacy już oni są trzeba to jakoś przetrzymać

co do warzenia to ja się waże wubraniu bez butów i kurtki

sylwia dobrze że wszystko w porządku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 12:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto moje dzisiejsze zakupy z lidla dla małej :)
    d78xu.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 12:40

Rubi, Emrica, SunSun, MamaAdasia, Emca, gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja muwszkam W Szkocji i nie narzekam na opieke tu juz juz 24 bede miec 4 usg tu napeawdę jezstem zadowolona ostatnio serce mi cis szybko bilo pojechalam do szpitala okazalo się ze i cisnienie ciut wyzsze .zaraz na miejscu badania zrobili krwi moczu ,a dziś mam echo serca w szpitalu i zalozą mi holter na 24 h takze oni tu dbają o kobiety w ciązy ,w pierwszym trymestrze plamilam 3 razy mi speawdzali czy szyjka zamknieta .Takze nie jest zle jak piszą. Ja w uk ogolnie mieszkam juz prawie 10 lat .I przywileje są jak by nie mowić :)
    a ja mieszkam 7 i tez mam wysokie ciśnienie jak czytam takie bzdury. ..
    0 badania ginekologicznego, brak cytologi, nie mierzą szyjki nawet 1 oprócz porodu.Normalnie ma sie tylko 2 usg przez 40 tyg.Nie badaja na toksoplazomze nawet jak im tlumacze ze mam kota.L4 nie dostalam nigdy (przez 7lat) nawet majac zapalenie ploc musialam sama załatwić sobie wolne.Wiec Krysti zrob mi przysługuje i nie sciemniaj!!!

jostek81 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez plamilam i mnie wyslali do domku bo jesli dzidzusi umrze znaczy ze slaby był i nie ma sensu go ratować! !!

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkalas 9 lat w Irlandi a 1 rok w Szkocji to moze sie nie wypowiadaj bo system medyczny jest inny

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dyskutowałam o tym z mężem w samochodzie to już mi łzy stały w oczach, a nie chciałam się rozkleić przed nim bo by mówił ojjj nie płacz to nie powód on chce dobrze dla Ciebie..

ja się też zaraz wybieram do lidla..kupię coś małemu żeby odreagować

Ewka fajne ciuszki:)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik dobrze że już wszystko w porzadku i że to był fałszywy alarm

MamaAdasia super ciuszki ja też byłam na zakupach w lidlu , byłam też w biedrące ale kocyków niestety nie było

Dziewczyny tak czytam was i dochodzę do wniosku że opieka w niektórych państwach za granicą jest masakryczna i ze u nas opieka nad kobietą w ciązy jest dość dobra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 12:51

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra i 2 kolezanki rodziły w Szkocji a ja byłam ich tlumaczem (wiec musialam byc obecna na wszystkich wizytach) i tez byly problemy. Moja siostra prawie umarla przy porodzie bo nnie chcieli jej cc zrobic i miala bole parte przez 20h ! Kolezance wypadla macica bo synek wazyl 4,200 a ona ma 155cm i jest bardzo drobna ale nie chcieli jej zrobic cc.Na szczęście wszystko wrocilo na miejsce ale istnialo ryzyko ze beda musieli jej ta macice wyciąć jesli sie nie wciagnie

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam z biedronce ale nic nie kupiłam, bo nic mnie nie przekonało...a ten kocyk pociągnęłam lekko i wyłaziły te włoski więc się wstrzymałam chociaż był milutki w dotyku..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ