X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mężem planujemy sylwestra we dwoje, przeciez nic w tym zlego ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 18:10

Ewelaa, SunSun, Rubi, MamaAdasia, czekaja, noa8 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna m się troszkę przerażać tym śluzem bo ja mam albo galaretowaty albo wodnisty do tej pory myślałam że to normalne a teraz mam wątpliwości :(

ja tez się nigdzie nie wybieram na sylwestra zostaje w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 18:29

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Zaczyna m się troszkę przerażać tym śluzem bo ja mam albo galaretowaty albo wodnisty do tej pory myślałam że to normalne a teraz mam wątpliwości :(

ja tez się nigdzie nie wybieram na sylwestra zostaje w domu

A jak masz wodnisty to lepki czy taki płynny?

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja jesteś co najwyżej w ciąży :)

Co do sylwestra to my na wielką imprezę też się nie wybieramy. Znajac życie to pewnie pójdzie na chwilę do znajomych którzy mają półroczną córkę :) rok temu ona była w ciąży, w tym roku moja kolej:) ddobrze mieć bliskich przyjaciół na podobnym etapie życia :) dużo chętniej spędzę z nimi Sylwestra niż wybiorę się na wesele tydzień wcześniej :/

Odebrałam zamówienie ze Smyka :) przyszło dziś do mnie tyle rzeczy że sama do siebie się usmiecham :)

Nie wiem tylko co z sukienką. Jest za duża co jest nawet miłe :) ale w biuście niewiele mi brakuje a brzuch pewnie też jeszcze mi urośnie. Możliwe więc że w święta będzie ok. No i średnio opłaca mi się ją odsyłać i płacić za przesyłkę mniejszej raz jeszcze :/

Ewka spokojnie: duzaq ilość śluzu w ciąży jest normalna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa jak mam wodnisty to leoki on jest

• Rubi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie kupiłam na allegro ręczniczek z krówką dwie pary niedrapek, dwie butelki aventu białą i niebieską jednak o tej samej pojemności 260ml i pałeczki pielęgnacyjne:P wydałam 80zł ale fajnie się kupuje u jednego sprzedawcy z jedną przesyłką:P

MamaAdasia, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sylwestra to jeśli gin pozwoli to zamierzam śpiewać bo dzieki temu spędzę sylwestra z moim kochanym M <3 Jak zabroni to będę zmuszona zostać sama z psem... :-S
    Wiec opcja nr 1 podoba mi się bardziej :-)
    Oby nie było żadnych przeciwwskazań -w końcu to będzie jakoś 30 tydz... Ależ będę sexi na scenie z taaakim brzuniem hehe ;-)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi rzuć linka do ręcznika z krówką :) i daj znać jak przyjdzie jak z jakością :)

Ewelaa rozumiem że się stresujesz. Każda z nas to przerabiała i pewnie jeszcze nie raz nas to czeka. Ale jeśli nic nie mylę to byłaś dziś u lekarza i wszystko było w porządku. Spróbuj więc się uspokoić. Jw szpitaku obejrzą Cię jeszcze raz ale jeśli dziś wszystko było ok to na pewno w szpitalu diagnoza będzie taka sama.

• Emartea Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Jak zwykle lekarz zażegnał kryzys. Wszystko ze mną jest idealnie. Szyjka długa (ale nie podał wymiaru), zamknięta prawidłowo, łożysko ok, dno macicy w odpowiednim miejscu. Przepływy w tętnicy prawidłowe. Śluz o odpowiednim kolorze i konsystencji. Ciśnienie w porządku. Co do bólu to lekki ból nie powinien niepokoić bo wszystko się w środku rozrasta i zdarza się, że trochę boli, niewielkie kłucia i czasowe twardnienie brzucha też na tym etapie są normalne. Ciągnięcie w dół to nic innego jak grawitacja (!) bo przecież maluch już trochę waży. Powinnam się przygotować, że teraz może dochodzić coraz więcej różnych bóli i kłóć, ale niepokoić się tylko przy silnym ciągłym bólu brzucha i plamieniach/krwawieniach. Z maluchem też dobrze. Wszystkie pomiary zrobione - prawidłowe. Jedynie to mało przybrał na wadze. Teraz waży 700 gr, a dwa tyg. temu 500 gr. ale za dwa tyg. sprawdzimy i jak będzie proporcjonalnie to znaczy, że jest ok. Powiedział też, że ja chyba jestem z tych, które będą rodzić dzieci 3 kilogramowe a nie 4 kilogramowe. Ja się urodziłam w terminie i ważyłam 3100 gr., moje rodzeństwo podobnie, więc to chyba geny. Ogólnie jest wszystko w normie i nie mam się czym martwić. Najbardziej jestem zadowolona z tego, że już przeszliśmy na co dwutygodniową częstotliwość wizyt.

Ewelaa, jasmin, Emca, Scarlett2014, Niunia86, Madzik82, justwol, SunSun, kasss, gosiaczek31, loszcz, MamaAdasia, kaczamila, Emily83 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwester standardowo w domku.
    W zeszłym roku wróciłam padnięta z pracy, a w tym roku mój A wróci tak samo zmęczony. Więc kolejny sylwek w domku, w łóżeczku.

Ewka jak nie jesteś pewna jedź na IP dla swojego spokoju.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ale super! Ciesze się i gratuluje :) i wiecie co tak sobie myślę że też przejdę na wizyty co 2 tygodnie gdzieś tak od stycznia. Teraz mam kolejną wizytę 5 grudnia czyli po 3 tygodniach, potem chcę pójść przed świętami 22 albo 23go grudnia czyli po 2,5 tygodnia. Potem chciałabym pójść jakoś koło 9tego stycznia żeby wiedzieć czy mogę nadal chodzić do pracy czyli znowu po jakiś 2,5 tygodnia. A potem chciałabym chodzić już co dwa tygodnie ale zobaczymy co powie na to mój lekarz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 20:04

Emartea lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin już na początku powiedział, że on od 7 miesiąca woli już pacjentki oglądać co 2 tyg. na wszelki wypadek. A i dziś jeszcze powiedział, że ładnie przytyłam (nie wyczułam żadnej ironii w głosie). Przypominam, że przytyłam 6 kg od początku i 3,5 przez ostatni miesiąc. Ważę 57 kg.

SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett proszę ręczniczek ;)

http://allegro.pl/show_item.php?item=4717107326

cena fajna szczególnie jak się kupi więcej rzeczy to nie szkoda na przesyłkę...no i dam znać czy faktycznie taki mięciutki jak piszą..

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój gin coś wspominał,że od stycznia zaczynamy wizyty co 2 tyg bo od 30 tc powinno się częściej spotykać a od 36 tc co tydzień.

Emartea gratuluje super wizyty i sporej już dzidzi :) Ja się dowiem za 2 tyg ile moja przybrała :)

Emartea lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się dowiem dopiero w 30tc ile waży maluch...:(

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wygląda super! Koniecznie daj znać czy faktycznie fajny i miękki :) ja już w listopadzie nic nie kupuje ale w grudniu wybieram się na łowy :)

Emarea to Ty musisz być drobniutka :) Twoja obecna waga to moja waga minimalna w dorosłym życiu :) nie mogę ważyć mniej bo wystają mi żebra a przez duży biust wyglądam jak króliczek Playboya :)

No właśnie też mi się wydaje że od 30stego tygodnia to już warto pojawiać sie u lekarza częściej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i wniosek z tego taki że jak wytrzymam jeszcze teraz do wizyty 17 dni to potem Juniora będę widywała już częściej :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapomnialam Wam powiedziec, ze bardzo fajne body, pajace i polspiochy robi firma Ewa Klucze. Mozna je kupic na allegro. Super cena i jakosc. 100% bawelny. Bodziaki sa zapinane z przodu, wygodne do ubierania. Polspiochy na szerokim pasie, nie wbijaja sie w brzuszek. Wygodne dla maluszka. Fajne wzory i kolory. To byly moje ulubione ubrania i teraz tez je kupie

Scarlett2014, Emartea, Rubi, SunSun, gosiaczek31, loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja zawsze byłam mała i chuda (nie szczupła). Kilka lat temu rzuciłam palenie i udało mi się przytyć do 50 kg. I to była dla mnie idealna waga. Jak króliczek playboya to chyba fajnie? Ja cycki zawsze miałam małe więc taki wygląd mi nie grozi.
    z opowieści mamy wiem, że jak miałam kilka, kilkanaście miesięcy to wstydziła się mnie rozbierać przy ludziach bo wyglądałam jakbym była niedożywiona, a jak ktoś pytał ile mam miesięcy to zawsze mówiła 3 mniej niż mialam! Na każdej wizycie u lekarza dostawałam skierowanie na badania pod kątem anemii. W późniejszym etapie wiecznie mnie pytali czy nie mam anoreksji. A ja zawsze byłam zdrowa jak ryba i od zawsze miałam idealne wyniki. Chyba już taka moja uroda. Dlatego dziś jak gin powiedział, że dzieć mało przybrał to się nie zmartwiłam za bardzo. Jak za 2 tyg. coś będzie nie tak to wtedy zacznę się stresować.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ja widziałam w sklepie te ciuszki i też mi się spodobały.

Madzik82 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ