X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea widocznie takie geny :) ja mam z kolei tendencje do pełnej figury i choć przez kilka ostatnich lat byłam uważana za szczupłą to nigdy za drobną :) a o ile większość kobiet marzy o większych piersiach ja zawsze miałam problem z rozmiarem moich a w ciąży to już w ogóle jest dramat :)

Madzik mi też te rzeczy się podobają ale nie wiedziałam że są na Allegro. Dzięki za cynk :)

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci mają rację jak mówią, że babom nigdy nie dogodzisz ;-)

Scarlett2014, loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro sa o polowe tansze niz w sklepie. Bylam w szoku jak bardzo przeplacilam.
    w praniu nic sie z nimi nie dzieje. Lubie ich rozmiarowke bo wypada idealnie. Nie szyja ani za duzych (jak HM) ani za malych (jak Zara).
    na allegro jest sprzedawca Rodzyneczki ktory oprocz tych ciuchow Ewa Klucze sprzedaje podklady, wkladki laktacyjne, kosmetyki i wszystkie inne akcesoria dla noworodkow i mam. Zamowie tam wszystko hurtem

loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dziewczyny zapomnialam Wam powiedziec, ze bardzo fajne body, pajace i polspiochy robi firma Ewa Klucze. Mozna je kupic na allegro. Super cena i jakosc. 100% bawelny. Bodziaki sa zapinane z przodu, wygodne do ubierania. Polspiochy na szerokim pasie, nie wbijaja sie w brzuszek. Wygodne dla maluszka. Fajne wzory i kolory. To byly moje ulubione ubrania i teraz tez je kupie
    Wlasnie w mojej okolicy jest sklep z tymi ubrankami sa naprawde super wlasnie tam kupilam wczoraj 3 komplety dla małej jutro sie pochwale i ceny podobne jak na allegro
    Emartea super ze wszystko dobrze i jestes zadowolona z wizyty takiej wagi to nawet przed ciaza nie mialam;)
    i na stronie smyka sa spore promocje nawet do 50% ja niestety juz niec nie kupuje bo wszystko mam zamowilam wlasnie kocyk i podusie dla tej dziewczynki co wam pisalam i mojej Julce tez domowilam podusie najwyzej bedzie jak troszke podrosnie;)
    moj gin tez od 7mc kaze przychodzić co dwa tyg dla nas lepiej bo bedziemy spokojniejsze;)

Madzik82, loszcz lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nawet nic dla Emilki oglądać w tym miesiącu nie chcę, bo limit już na nią wydałam. Teraz trzeba na auto trochę wydać bo wymaga wymiany oleju, jakiegoś tam filtra i opon. Normalnie zbankrutować można!

loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma coreczke Emilke :) fajna z niej lobuziara. Sliczne imie. Moj synek mowi na nia Emi.

Emartea, loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dopiero udalo sie nadrobic 2 dni. Sporo ciekawych spraw poruszylyscie. W wiekszosci sie zgadzam z Wami:-) jesli chodzi o prace i bycie na L4, prezenty, nakrecanie sie. Tez uwazam ze trzeba sluchac swojej intuicji, niestety ksiazkowych ciaz jest niewiele, kazdej z nas cos moze wyskoczyc w trakcie ciazy, a im blizej terminu tym wiecej z nas bedzie mialo dolegliwosci. Teraz cieszmy sie jesze energia i zapalem do dzialania. Zgadzam sie w 100% z Madzik, w tym co pisze. Korzystajcie i odpoczywajcie jesli tylko jest okazja, nawet jesli pracujecie bo po urodzeniu czasu dla siebie jest mniej nie mowiac juz o sytuacji jak czeka sie na drugie dziecko i o lezeniu nie ma mowy:-) teraz sama wiem jak to jest. I milo wspominam czas z pierwszej ciazy jak myslama tylko i wylacznie o ciazy:-) teraz musze dzielic uwage na ciaze i 2 letnie dziecko ktore ciagle potrzebuje uwagi. Moze i przez to mniej sie wkrecam w doszukiwanie sie problemow. Chodze na wizyty robie wszystkie badania poterzebne, skoro gin mowi ze z dzieckiem jest ok to tak wlasnie mysle. A jesli cos wychodzi nie tak to zaczynam dzialac zeby dziecko bylo bezpieczne.
    Oczywiscie trzymam kciuki za wszystkie z Was ktore trafiaja do szpitala bo rozumiem to, sama lezalam 3 razy na patologii poprzednio. Wiem jakie to stresy. Ale badzmy dobrej mysli bo to pomaga.
    Gratuluje tez udanych wizyt, zdrowych pociech. Rubi tobie wspolczuje chamskiego lekarza. Nie wyobrazam sobie takich odzywek. Ja mam duza nadwage i bez ciazy a mimo to nie slyszalam takich uwag. Dzis nawet jak bylam u kardiologa to pytal ile przytylam i stwierdzil ze malo. Zreszta odpukac ale jak do tej pory trafiam na calkiem milych lekarzy.
    Ja dzis tez u dentysty i wlasnie kardio z cisnieniem. Mam skierowanie na holter i echo, ekg. Wiem ze dla dobra dziecka musze sie przebadac i polazic po lekarzach ale coz staram sie nie zamartwiac. Po lekach cisnienie spadlo, malutka czuje, wiec odpycham zle mysli. A jutro moj staszaczek konczy 2 latka:-) wiec pewnie tez poczytam Was dopiero wieczorem. Nikogo nie zapraszalam ale spodziewamy sie kilka osob. Mam nadzieje ze i moi rodzice przyjada. Ola bedzie sie cieszyla. No i czekamy na kuriera z prezentem. Zaszalam i kupilam jej mini kuchnie tefal. Bedziemy gotowac razem.
    Najgorsze jest to ze nic nie mam przygotowane na przyjecie ani nie sprzatniete bo caly dzien bylam w podrozy do warszawy. Mam nadzieje ze maz troche pomoze chociaz, bo inaczej ciezko bedzie:-)

loszcz, MamaAdasia, Madzik82, Scarlett2014, kaczamila lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzedawce rodzyneczki tez polecam, kupowalam u nich z Ola jak bylam i wszystko super wyszlo. Wielka paka z zamowieniem, podklady, wkladki, smoczki, przescieradelka, itp jakies gratisy nawet dorzucali przy wiekszym zamowieniu chyba. Ewa Klucze, super naprawde ciuszki polskie ale dobrej jakosci.
    Wracajac do kocyka z biedronki, ja dostalam od mamy zanim Ole urodzilam i tez nie bylam przekonana. A Mala go do tej pory uwielbia:-) jest mieciutki mimo wielu juz pran. Co prawda inny niz te wasze ale tez za jedyne 19.90:-) drugi gruby naprawde mam za 50 zl ponad i lezy bezuzyteczny. Takze cena nie gra roli. Wazne zeby sie sprawdzal w uzywaniu.

MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

Emily, Justwol, Anastacia chyba we cztery mamy plan popracować do końca roku (ja chciałabym jeszcze kawałek stycznia zahaczyć) - oby nam się udało bo to będzie oznaczać, że z nami i maluchami wszystko jest ok :)
    .
    A ja? Ja też pracuje do stycznia (nie wiem do którego dokładnie, jak sie da to do końca :-) )

Anastacia33 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie milego dnia

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ta strona rodzyneczki na allegro jest super.ogromny wybór super wzory oj jak zloze zamowienie to napewno duże:-)

MamaAdasia, gosiaczek31, Madzik82 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) loszcz dopisuje Cię do listy :)

Anastacia piszesz o tej stronie którą podała Rubi?

Miłego dnia :)

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Rubi, ja też będę miała usg dopiero ok 32 tc.Chyba że pójdziemy na to 4d na które się zapisałam.

Madzik, ja miałam jakieś rzeczy dla małego z firmy EwaKlucze, też słyszałam o nich pozytywne opinie.Też zamawiałam u Rodzyneczek, oto link:
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11612773&id=99347
    Opłaca się zlożyć większe zamówienie ;)

Emartea, gratuluję wizyty :) Ważne że dzidzia zdrowa, a jak będzie mniejsza tym lepiej dla Ciebie :)

Gosiaczek, 100 lat dla małej damy :)

Madzik82, gosiaczek31, Emartea lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett chyba to Rubi pisala...rodzyneczki sprzedawca na allegro

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie..to pisał ktoś inny ja myślałam link do reczniczka jakiegoś innego sprzedawcy..a na tej rodzyneczek też byłam i na pewno coś zamowie..:)
    Witam się w 24 tyg. Ale super..:) jakie będziemy podekscytowane jak będziemy przekraczać 30 :D

loszcz, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Udanych wizyt życzę:)

U mnie biało...aż patrzę przez okno z niedowierzaniem,że to już ;/

loszcz, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin a gdzie Ty mieszkasz ?? Mam nadzieję że daleko w górach i że do łodzi śnieg dotrze dopiero na święta:P
    MamaAdasia chyba już o tym pisalas ale nie pamiętam:( ile kosztuje u Ciebie 4d? Bo ja w końcu postanowilam zrezygnowac..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Jasmin a gdzie Ty mieszkasz ?? Mam nadzieję że daleko w górach i że do łodzi śnieg dotrze dopiero na święta:P
    MamaAdasia chyba już o tym pisalas ale nie pamiętam:( ile kosztuje u Ciebie 4d? Bo ja w końcu postanowilam zrezygnowac..

suwalszczyzna :) Polski biegun zimna :D

MamaAdasia lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    suwalszczyzna :) Polski biegun zimna :D
    To dobrze:P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dopytywałam bo tak mi się wydawało, że Rubi pisała o innym sprzedawcy :)

W Krakowie nawet ciepło i dobrze. Bo jak rano zobaczyłam śnieg w TVN24 to się przeraziłam. Oby i do nas zima dotarła jak najpóźniej.

‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ