X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami. Zjadłam śniadanko troszkę Was nadrobiłam i zaraz zmykam do łóżeczka. oczywiście weszłam na tego polecanego sprzedawcę na allegro i chyba tam dłużej zostanę :) fajne rzeczy

zapomniałam Wam napisać ostatnio jak rozmawiałam z moją gin i powiedziała mi o tym szpitalu jak brzuch twardnieć nie przestanie to powiedziała o jakimś specyfiku coś na f... tyle zapamiętałam, ale że do tego roku ginekolodzy mogli mieć to u siebie w gabinecie i podawać pacjentkom ale od tego roku jest to tylko w szpitalach i właśnie podają to w kroplówce przy twardniejącym brzuchu i po tym na miesiac problem twardniejącego brzucha jest z głowy... i nic to nie szkodzi dzidziusiowi. buziaki :*

• Rubi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny..a macie jakiś pomysł na prezent pod choinkę dla męża? Bo mnie opuściła inwencja..:) na urodziny juz się smialismy że prezent ma bo urodze Franka:P a on ma 26 marca urodziny:)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heyka ;)
    ja postanowilam z moim mężem ze na gwiazdke naszym wspolnym prezentem bedzie łóżeczko dla Stasia i tyle ;)

dzis bylam na badaniu krwi morfologii z oznaczeniem coombs i zaplacilam az 36zł a sama morfologie robilam mies temu chyba za ok 12zł wiec troche biora za te oznaczenia :/
    jutro odbiore wyniki ;) i jade ogladnac wozki ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w biedronce będzie promocja na pieluchy Dada i pytanie do aktualnych mam :) czy się opłaca a jak tak to który rozmiar ten najmniejszy czy ten trochę większy?? :/ ehhh...

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,425,name,pieluszki-dada-premium-mega-paka-rozne-rodzaje

• kasss Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;-) my z mężem nic sobie nie kupujemy przez te 6 lat przed ślubem kupowaliśmy prezenty na każda okazje teraz trzeba skupić się na malutkiej;-)
    Powiem wam ze jak do tej pory nie bałam się porodu to teraz powoli ogarnia mnie stres trzy sobie poradzę będę wiedziała jak przec i co robić i jak poradzę sobie z takim maluszkiem czy będę wiedziała jak się nim zająć te myśli kraza mi po głowie ostatnio...

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo w Tesco pieluchy Pampers:
    http://www.promobaby.pl/promocja-21070.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss ja się staram na razie o tym nie myśleć. Też się tego boję i mam wiele obaw ale damy radę, musimy jesteśmy nie pierwsze i nie ostatnie :) na pewno natura nam podpowie co robić :)

kasss lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila co do pieluch Dada rozm 2

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od kilku dni mam nieprzespane noce...Alex tak szaleje ze masakra...już bardzo mocno mnie kopie, czasem w coś uderzy np w pęcherz czy inne narządy to boli...ale już się nie moge doczekać aż bedzie widać wyraźnie przez brzuch częsci ciała :)

podobno jak w brzuchu dziecko szaleje o konkretnej porze to po porodzie też tak może być

a mały cwaniak jak jest cicho troche a potem nawet lekko się rusze to sie uaktywnia i szkudzi ;P

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie co do pieluch. Na promocjach kupujcie 2 lub 3. Tych najmniejszych nie kupujcie na zapas bo byc moze jedna, dwie paczki starcza.

Co do Rodzyneczek na allegro to polecam tez od nich podklady Panda. Kosztuja 8zl, jest 10 w paczce. Przydawaly mi sie bardzo kiedy musialsm przewinac dziecko w miejscu publicznym. Brzydza mi sie te publiczne przewijaki wiec te podklady byly super. W domu tez ich uzywalam ale juz wielorazowo, poki nie bylo wpadki z wielka kupa ;) polecam

MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek, MamaAdasia i inne mamuski! Jaka bedziecie mialy roznice wieku miedzy dziecmi?
    MamaAdasia Ty chyba niecale 3 lata. Ja tylkp 21 miesiecy i troche sie boje co to bedzie :\

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mimo wydatków chcemy sobie zrobić jakieś małe prezenty bo zawsze to milo coś dostać od mężusia.także my nie rezygnujemy z gwiazdek na poczet tego że dzidzia się urodzi..chociaż na pewno też nie będą to prezenty za 200 zł

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ile wymienia się smoczek? i ile powinnam kupic z każdego?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik U mnie bedzie różnica 5 lat

Madzik82 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ;-)

Ja już po śniadanku , waga stoi w miejscu +3,5kg.. kolejna wizyte mam 3 grudnia ;-)
    Ja kupuje 1 lub 2 paczki Pampers New Born, a potem już większe i też DaDy wypróbuje..;-)

Sarah ja słyszałam taki mit , że jesli dziecko najczęściej kopie Cię w nocy to urodzisz w nocy.. ;-)

Z zaciekawieniem oglądam linki do ubranek i sprzedawców których polecacie, ale ja mam już tyle ubranek dla dziecka , że już rozpustą było by kupować.. Jedyne co potrzebuje to wózka i łóżeczka, wanienki i kosmetyków, to już upatrzone ale po nowym roku wróce do tego tematu i jak nic mi nie wpadnie innego w oko to zamawiam.

Jeśli chodzi o twardy brzuch to nie zaobserwowałam nic niepokojącego , wiadomo czasem jest twardy ale za jakiś czas mięciutki więc nie martwie się tym.

Co to za ociąganie się ze zdjęciami brzuszków? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:41

loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Święta to nie miłosiernie ich wyczekuje.. ;-) Co prawda prezent Mikołajkowy sprawiliśmy sobie tydzień temu , kupując na promocji nowy telewizor do sypialni ;-)
    Ale planuję mężowi kupić solidną maszynke do włósów ;-)

Mam pytanie do blond mamusiek :-D czy któraś z Was planuje malowanie odrostów przed porodem? Zastanawiam się nad tym czy jak pójdę do fryzjera na pasemka to nie zaszkodze maluchowi. Dawno nie malowałam ale podkusiło mnie teraz ze względu na to , że po porodzie nie będę miała głowy do tego i ciężko będzie wyrwać się na na 3h do fryzjera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:49

• Rubi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa ja planuje farbować gdzieś w połowie grudnia...ostatnią farbę kładłam rok temu o ton jaśniejszy blond od mojego, bo potem odrosty w ogóle się nie rzucają w oczy i nie muszę się martwić...a jak potem miałam do połowy głowy to delikatnie było widać i byłam nawet modna za co niektóre laski płacą sporą kasę :P

noa8, loszcz lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Jeśli chodzi o Święta to nie miłosiernie ich wyczekuje.. ;-) Co prawda prezent Mikołajkowy sprawiliśmy sobie tydzień temu , kupując na promocji nowy telewizor do sypialni ;-)
    Ale planuję mężowi kupić solidną maszynke do włósów ;-)

Mam pytanie do blond mamusiek :-D czy któraś z Was planuje malowanie odrostów przed porodem? Zastanawiam się nad tym czy jak pójdę do fryzjera na pasemka to nie zaszkodze maluchowi. Dawno nie malowałam ale podkusiło mnie teraz ze względu na to , że po porodzie nie będę miała głowy do tego i ciężko będzie wyrwać się na na 3h do fryzjera.
    ja bylam ponad miesiac temu, co wam pisalam ze wyszly mi pomaranczowe, ze farba nie chwytala i mialam rozjasniane az 3 razy!! i nowu musialam pomalowac te odrosty tak jak byly, wiec nie wiem jak u Ciebie wyjdzie, ale jesli chodzi o szkodliwosc to juz raczej nic sie nie stanie dzidziusiowi ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja w szpitalu juz po badaniu USG .plynu wystarczajaco duzo. Nadusia wazy juz 590gram +- 80g . Jeszcze bede miala jedno badanie ginekologiczne dzis, ale jesli bd wszystko na nim dobrze to jutro do domku

noa8, kasss, Niunia86, Madzik82, loszcz, Emca, SunSun, Emartea, kaczamila, Emily83, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ja bylam ponad miesiac temu, co wam pisalam ze wyszly mi pomaranczowe, ze farba nie chwytala i mialam rozjasniane az 3 razy!! i nowu musialam pomalowac te odrosty tak jak byly, wiec nie wiem jak u Ciebie wyjdzie, ale jesli chodzi o szkodliwosc to juz raczej nic sie nie stanie dzidziusiowi ;)

Sarah doskonale pamiętam Twoją sytuacje , podejrzewam, że u mnie tak wyjdzie , ze względu na to , że miesiąc temu położyłam na moje naturalne włosy Krem rozjaśniający ( Sunkiss Loreala) byłam zadowolona z efektu bo rozjaśniło się bardzo efektownie i delikatnie jak by mi słońce rozjaśniło. Jednak narobiłam sobie chętki na blond i na wiosne chciała bym mieć już blond pasemka. Postaram się za bardzo nie wdychać rozjąśniacza podczas robienia.

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ