Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi wrote:noa ja planuje farbować gdzieś w połowie grudnia...ostatnią farbę kładłam rok temu o ton jaśniejszy blond od mojego, bo potem odrosty w ogóle się nie rzucają w oczy i nie muszę się martwić...a jak potem miałam do połowy głowy to delikatnie było widać i byłam nawet modna za co niektóre laski płacą sporą kasę
Ja byłam blodnynką pare dobrych lat jednak postanowiłam wrócić do swojego i blond zchodził mi równomiernie i też miała efekt tzw. Ombry. Teraz kiedy już odżywiłam włosy i mam naturalne postanowiłam wrócić do blondu.Wiem Świetny moment sobie wybrałam - okres ciąży ..Rubi lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Ewelaa ciesze sie ze wszystko dobrze i to tylko falszywy alarm duza juz córeczka;)
Mnie zawsze kopie wczesnie rano i późnym wieczorem tez slysalam cos takiego nie wiem ile w tym prawdy że rodzi sie o tej porze co zawsze dostajemy okres czyli u mnie tez nad ranem a jak w praktyce to sie okaze;)[/url]
-
Ewelaa wrote:Hej dziewczyny. Ja w szpitalu juz po badaniu USG .plynu wystarczajaco duzo. Nadusia wazy juz 590gram +- 80g . Jeszcze bede miala jedno badanie ginekologiczne dzis, ale jesli bd wszystko na nim dobrze to jutro do domku
Miłe wieści, trzymam kciuki abyście jak najszybciej wróciły do domu20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Eweela fajnie, że znasz wagę
rosną te nasze "fasolki"
Kass nawet jeśli coś w tym jest to ja okres dostawałam raz rano raz w południe a czasem wieczorem, więc ta wytyczna mi nie podpowie
a mój Franulek też jest najbardziej aktywny rano i wieczorem...a takto śpioch z niegono chyba, że tak jak ostatnio przed wizytą u dentysty fikał jakby miał owsiki
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnykaczamila co do pieluszek to na początek mam zamiar kupić DADA rozmiar 1 sa do 5 kg a jak będe kupywać na zapas to DADA 2
ewelaa super że wszystko w pożądku i mała już sporo waży
co do aktywności to moja mała też jest najbardziej aktywna rano i wieczoremWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:30
-
Madzik, u mnie będzie 2 lata i 9 m-cy różnicy
mam nadzieję, że się ogarnę
Co do pieluch, ja polecam kupić 2 (3-6kg) i już też 3 (4-9kg) bo do 4 kg dzieci szybko przybiorą. Ja mam jedne 2ki pampersa i teraz jak coś to 3ki kupię.Opłaca sie kupić ten box DADA w Biedronce (to są 2 paczki) za 49.99, normalnie paczka kosztuje prawie 30zł.Tych 1 nie kupujcie więcej niż 1 paczka.
Ja farbowałam 2 mce temu ale na ciemno, mahoń , teraz mam zamiar iść przed Świętami lub po :)Mi kolor wychodzi ok. Ale mam naturalne też ciemne.
Ewela, super duża dzidzia
Zjadłam sporą porcję sałatki śledziowej z selerem i orzechami i mały znów szaleje
Kasss, ja pomimo że już raz rodziłam, naprawdę boję się porodu, bo wiem co mnie czeka.
Co do prezentu dla męża, nie wiem... nie mam pomysłu.
Ja już dla małego ciuszków nie kupuję , tylko kombinezon .
Rubi, u mnie 4d 240 zł, mąż chce iść, ale jeszcze zobaczę, ja wolałabym za tę kasę kupić potrzebne rzeczy dla mnie i małego(smoczki, wkladki lak, podklady itp).
Sarah, na poczatek kup ze 2-3 smoczki 0-6 mcy , jak cos to dokupisz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:45
noa8, Madzik82, Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
Noa, mozesz kupic 1 paczke Newborn, a pozniej juz 2ki i 3ki.Dwojki sa od 3kg, wiec spoko dadza rade. Tak, Dada sa tansze,ale tak jak dziewczyny pisaly, kazde dziecko inaczej reaguje na pampersy roznych firm, wiec za duzo nie ma co kupowac.
Ja przy malym mialam rozne smoczki Canpol,Tommee Tipeee, Rossmanna i i inne. Teraz kupie chyba Nuk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:51
noa8 lubi tę wiadomość
-
MamaAdasia wrote:Noa, mozesz kupic 1 paczke Newborn, a pozniej juz 2ki i 3ki.Dwojki sa od 3kg, wiec spoko dadza rade. Tak, Dada sa tansze,ale tak jak dziewczyny pisaly, kazde dziecko inaczej reaguje na pampersy roznych firm, wiec za duzo nie ma co kupowac.
Ja przy malym mialam rozne smoczki Canpol,Tommee Tipeee, Rossmanna i i inne. Teraz kupie chyba Nuk.
Dziękuję za odpowiedźMamaAdasia lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Czesc dziewczyny.Ja dziś w domku sama bo facet na polowanie pojechał.Muszę kupić sobie kilka rzeczy przed piątkowym wylotem (poszukuje namiętnie cieplejszych ciężarowych ubrań ale nie widziałam nistety zbyt wielu
) Nie mogę się nadziwić ze w sklepach są cieniutkie bluzeczki i sukienki bez rękawów.
Jak przeczytałam ze w Polsce już jest śnieg to się wystraszył.Mama też mówi że zimno jest (mieszkamy na Warmii).Przecież tam zamarzne -
nick nieaktualny
-
Super,ze dzidziuś jest stabilny.Pobedzie sobie w inkubatorze to podrośnie trochę i siły nabierze.Trzeba być dobrej myśli.Swoja droga 31 tygodni to już chyba jest całkiem ok dla maleństwa,tylko płuca sie nie wyksztalcily i moze nie umie jeszcze ssac.Trzymam kciuki za mamusie i dzidziusia.
Uciekam na zakupy bo na 17.00 do pracy -
MamaAdasia wrote:Noa, mozesz kupic 1 paczke Newborn, a pozniej juz 2ki i 3ki.Dwojki sa od 3kg, wiec spoko dadza rade. Tak, Dada sa tansze,ale tak jak dziewczyny pisaly, kazde dziecko inaczej reaguje na pampersy roznych firm, wiec za duzo nie ma co kupowac.
Ja przy malym mialam rozne smoczki Canpol,Tommee Tipeee, Rossmanna i i inne. Teraz kupie chyba Nuk. -
kupuje któraś w tej internetowej aptece melissa? bo ja chcialam sobie kupic vitaminer z dha bo jest tanszy niz w aptece, ale mąż mi zabronił mówiąc że leków z internetu nie bede kupować bla bla bla bo to moj organizm i lepiej normalnie w aptece
-
dziewczyny wpadłam na coś takiego, żeby każda z nas pisała co czym można zastąpić, abyśmy nie przepłacały na rzeczy "typowe dla dziecka" a mogły niektóre zastąpić tańszymi odpowiednikami
mi dziś przyszła paczka z rzeczami dla maleństwa i w tym były zamówione pojemniki na mleko, zupki itp. zobaczyłam że to się niczym nie różni od...pojemniku na mocz! tylko ze ma napis avent, tommee tippee, a jedno takie kosztowało ok 4zł, a pojemnik na mocz do 1zł, kolejny na pewno taki kupieMamaAdasia, Rubi, Emartea, loszcz, patryśka83 lubią tę wiadomość
-
Sarah, ja zamrażałam moje mleko właśnie w wyparzonych pojemnikach na mocz, a czasem w słoiczkach Gerbera itp.
Ja kupowałam Vitaminer z dha na allegro, oprócz tego brałam też witaminy w żelkach dla małego, a brałaś już przybory higieniczne( podkłady , wkładki itp.), u jakiego sprzedawcy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:26
Sarah88, Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość