Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAdasia wrote:Sarah, ja zamrażałam moje mleko właśnie w wyparzonych pojemnikach na mocz, a czasem w słoiczkach Gerbera itp.
Ja kupowałam Vitaminer z dha na allegro, oprócz tego brałam też witaminy w żelkach dla małego, a brałaś już przybory higieniczne( podkłady , wkładki itp.), u jakiego sprzedawcy?
brałam podklady poporodowe, woreczki na pieluchy pachnace, podklad na lozko (dam chyba malemu pod przescieradlo),majtki 2szt poporodowe(wlasnie nie wiem ile ich jeszcze kupic?),materac kokos pianka,rożek,szczoteczke na dziąsła,przybory do obcinania paznokci,pieluchy tetrowe, wanienke i materac do wanienki z gąbki -
Sarah, ja miałam majtki wielorazowe (siateczkowe) chyba z 5par, ale lekarze i położne u nas zabraniają je nosić, niby że ma być dopływ powietrza, więc tylko każą nosić same podkłady (te duże podpaski), ale ja i tak je zakładałam, bo bez nich to masakra. Kilka par z nich wyrzuciłam, a inne prałam jeszcze w szpitalu, pamiętam to.
A za wszystko ile przesyłka kosztuje, i czy to kurier?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:39
-
MamaAdasia wrote:Sarah, ja miałam majtki wielorazowe (siateczkowe) chyba z 5par, ale lekarze i położne u nas zabraniają je nosić, niby że ma być dopływ powietrza, więc tylko każą nosić same podkłady (te duże podpaski), ale ja i tak je zakładałam, bo bez nich to masakra. Kilka par z nich wyrzuciłam, a inne prałam jeszcze w szpitalu, pamiętam to.
A za wszystko ile przesyłka kosztuje, i czy to kurier?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:45
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Ja podkłady miałam te różowe Bella, chyba z 3 paczki poszły , a później kupowałam podpaski duże Bella.Ja miałam długo krwawienie, w domu też używałam. Sarah, juz coraz mniej Ci zostało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:54
-
Witamy się późno bo po badaniach
Dziś była glukoza i przeżycia! W ciągu pierwszej godziny po wypiciu myślałam, że żołądek wywróci mi się na drugą stronę... Później na szczęście było już lepiej. Pozostaje czekać na wyniki.
Po badaniach i wizycie u lekarza zaszłam jeszcze do smyka i kupiłam kilka ciuszkówkasa topnieje, ale morda się cieszy
Po za tym widzę, że piszecie o różnych zakupach właśnie. Ostatnio w szkole rodzenia położna mówiła żeby uważać i być rozważnym przy kupowaniu. Bo np. takie cuda jak butelki antykolkowe podobno są zwykłym chwytem marketingowym, a kolki biorą się z niedojrzałości układu trawiennego. Mimo to jedną taką butelkę mam bo dostałam w prezencieMamaAdasia, Emca, noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
A mam pytanie dotyczące glukozy. Nie można sobie tego badania zrobić w domu jak ktoś ma glukometr? Tak się ostatnio zastanawiałam. Mogę sobie sprawdzić cukier na czczo, wypić to świństwo i sprawdzić po godz i dwóch jaki będzie poziom cukru... Jak myślicie?
-
Niunia86 wydaje mi się, że lekarz chyba by nie przystał na taką propozycję. Co innego mieć potwierdzony wynik przez laboratorium, a co innego podany przez pacjentkę. Po prostu ludzie są różni i niektórzy pewnie wyszli by z założenia "a, nie robię, podam, że było ok"
-
Justwol ja akurat nie zamierzam podawać fałszywych wyników
Zapytałam bo zastanawiam się czy jakby nie udało się w lab zrobić bo wymioty, itp to czy można zrobić u siebie w domu gdzie masz większy komfort jeśli coś pójdzie nie tak... Mam nadzieje, ze uda mi się za 2tyg przeżyć to badanie i nie będę musiała kombinować jakbyś zrobić,żeby się udało
-
Nie chodziło mi oczywiście, że podasz fałszywe, ale o sam fakt, że byłby to duży kredyt zaufania ze strony lekarza, gdyby pozwalał na takie praktyki
po prostu ludzie są różni, jedni prawdomówni, a inni tworzą zupełne bajkitak czy inaczej mam nadzieję, że uda ci się przebrnąć przez to badanie bez rewelacji żołądkowych, grunt żeby się nie nasawiać, w końcu są osoby, którym nawet smakuje ten roztwór, więc kto wie, może i ty nie będziesz mieć z nim problemów
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJUSTWOL FAJNIE ŻE MASZ JUŻ TĄ NIEPRZYJEMNĄ GLUKOZE ZA SOBĄ
NIUNIA BĄDZ DOBREJ MYŚLI JA TEŻ MYŚLALAM ŻE NIE PRZERZYJE TEJ GLUKOZY A JAKOS POSZŁO
TAK WAS CZYTAM DZIEWCZYNKI I SIE PRZERAZAM BO MAM TYLKO WYPRAWKĘ DLA MAŁEJ KUPIONĄ A DLA SIEBIE DO SZPITALA JESZCZE NIC NIE MAMWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:19
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie skonczyłam prasowanie ciuszków zajelo mi to pare godz ale ważne ze juz bedzie z glowy nie licząć tych nowych ich narazie nie piore i jestem padnięta choc prasowalam na siedząco
Ja też nic dla siebie jeszcze nie kupilam mysle ze mamy jeszcze troche czasu w styczniu chce miec wszystko gotowe nigdy nie wiadomo co bedzie
a polecacie jakes koszule do szpitala?[/url]
-
Co do smoczkow to ja mam Nuk. Robia takie malutkie od 0 do 2 miesiecy.
Mleko odciagalam wlasnie do pojemnikow na mocz. Ale nie zwyklych tylko tych wyjalowionych, na posiew. Sa kilkadziesiat groszy drozsze ale wyjalowione, bez bakterii.
Dziewczyny wladki laktacyjne polecam Johnsona, w rozowym kartonie. Tylko z nich bylam zadowolona. Canpol, babyono, lovi... Przyklejaly mi sie do cyckow. Bleee... A te Johnsona byly super.
Przydadza sie tez staniki do karmienia. Ja mialam dwa, bialy i czarny. Tez kupilam na allegro
Podklady - trzy paczki starcza tak jak pisza dziewczyny. Potem juz zwykle podpaski
Majtki do szpitala mialam siatecxkowe, wielorazowe. Kupilam 5 sztuk i to bylo ok. W szpitalu je nosilam tylko zdejmowalam na obchod jak lekarz chodzil
Na allegro sa tez fajne, tanie koszule nocne do szpitala do karmienia. Chyba za kilkanascie zlotych. Z guzikami po bokach, do karmienia. Ja kupilam dwie i starczyly. W domu tez,w nich spalam na poczatkuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 16:45
gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Ja mam bez fiszbin. Niestety nie jakies super seksowne ale mialam to gdzies hehe
a zapalenia piersi nikomu nie zycze. Przez tydzieb mialam 40 stopni goraczki, bralam antybiotyki i wylam z bolu do ksiezyca. Spiac przydusilam sobie cycka reka no i zapalenie gotowe.
Wierze, ze od fiszbin tez tak sie moze zdarzyc. Ale z drugiej strony taki usztywniany tez sie przyda. Np na jakies wyjscia. Bo bez fiszbin moje piersi wygladaja slaboNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Matko ja jestem przerażona jak Was słucham bo oprócz ubranek dla małej i kocyka nie mam nic... jestem zielona w butelkach,smoczkach,podkładach,pampersach,środkach pielęgnacyjnych itd... Po prostu czarna magia. Jedynym pocieszeniem jest to,ze mam koleżankę,która jest lekarzem i świeżo upieczoną Mamą więc mam nadzieje,że w wolnej chwili usiądzie ze mną i pomoże wszystko kupić bo sama nie ogarniam...
Dobrze,że rozmawiacie o tych rzeczach to mam JAKĄŚ orientację w tych tematach ale nie za dużąpatryśka83, patryśka83 lubią tę wiadomość