X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozni sa rodzice jedni maja i kupuja a drudzy moga nie miec z czego podarowac, szczescie to miec kogos kto Ci podaruje tak jak mi czy Madziutkowi ale jesli wiedziala bym ze rodzice nie maja kasy to nie wymagala bym ;-) ich milosc do wnuczka byla by bezcenna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 19:45

Sarah88, madziutek 23, Madzik82, czekaja lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa taka jest ze nawet jak ma to zawsze mówi ze nie ma to jest jej charakter właśnie wiec wiem ze nie mam na co liczyć

A co do miłości to nie wiem bo powiedziała kiedyś mojemu mężowi ze bardziej będzie kochała dzieci swoich córek niż synow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 19:50

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/arus-16el-lozeczko-dzieciece-gryka-posciel-z-mosk-i4787334416.html

tego typu lozeczka mi sie szalenie podobaja... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    kass jaka styczniówka urodziła wczesniej, bo nie doczytałam o niej
    wg mnie jest to infekcja bakteryjna. Moja koleżanka ur w 29 tygodniu bo miała infekcję bakteryjną. Ale wszystko z małym oki:)
    Nie wiem jak ma na imie ale urodziła w 31tyg dziecko jest w stanie stabilnym wieć mysle ze wszystko bedzie dobrze ona 3tyg juz leżała w szpitalu bo wody jej odeszly ja mam nawracajace infekcje i wlasnie tego sie boje
    Sarah ja mam gruby szlafrok z biedronki myśle że na ta pore bedzie ok

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi kupowalam ten stanik 2 lata temu wiec nie pamietam gdzie,ale chyba tez od Rodzyneczki na allegro.
    praktycznie kazdy sprzedawca od akcesoriow dzieciecych sprzrdaje te staniki tez. To jest chyba stanik BabyOno albo Canpol. Ale juz nie pamietam

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie ostatnio zadzwoniła mama żebyśmy jeszcze wózka nie kupowali bo oni chcieli kupić a ja na to mamo ale wózek już kupiony czekamy na kuriera :) ale powiedziała że odkłada na wózek dla pierwszego wnuka i w Święta albo po Nowym Roku da nam kase za ten wózek. Na teściową nie mam co liczyć ale tu bardziej ze względu na finanse, dostaje tylko parę groszy za opiekę nad najmłodszym niepełnosprawnym synem i jego rentę. Ale szczerze cieszę się z tego bo ma taki gust, że masakra :P

• Rubi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek wielkie dzięki za zrobienie nadziei :P u mnie w mieście nie ma tego czegoooś :P

no właśnie a propo kupowania przez dziadków....ja wiem, że nasi rodzice zbierają na wózek bo tak się dopytują o ceny i jaki nam się podoba itp. i już ustaliłam z mężem, że na pewno nie weźmiemy od nich kasy, bo z tym u nich krucho, a to nie jest najważniejsze...a tak się jakoś utarło że dziadkowie kupują wózek..mi by było żal brać od nich kasę, bo naprawdę sytuacja jest u nich nieciekawa...no i mamy plan awaryjny że jak bardzo będą nalegać to żeby im też nie było przykro, że jesteśmy takie Zosie samosie, albo że nie chcemy od nich pomocy, to weźmiemy po 100 symbolicznie i ooo...

Madzik82, SunSun, MamaAdasia, czekaja lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha czyli te "standardowe" do karmienia..one się prezentują średnio, a z moimi małymi groszkami to będę wyglądać ekstra, ale też muszę kupić dla wygody a nie wyglądu...

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Nie wiem jak ma na imie ale urodziła w 31tyg dziecko jest w stanie stabilnym wieć mysle ze wszystko bedzie dobrze ona 3tyg juz leżała w szpitalu bo wody jej odeszly ja mam nawracajace infekcje i wlasnie tego sie boje
    Sarah ja mam gruby szlafrok z biedronki myśle że na ta pore bedzie ok
    kass poproś ginekologa żeby Ci częściej robił posiew z pochwy a będziesz na pewno spokojniejsza:)

kasss lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie nie rozumiem jak to jest z tymi infekcjami. Przeciez czop sluzowy chroni plod przed bakteriami z pochwy

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    http://allegro.pl/arus-16el-lozeczko-dzieciece-gryka-posciel-z-mosk-i4787334416.html

tego typu lozeczka mi sie szalenie podobaja... ;)
    jest cudne:)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi no to niestety nie pomoge ;/ ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale miałam dzień. .. od dnia gdy zrobiłam test ciążowy nie pracowałam tyle. Ale wiecie co przez caly dzień ani raz nie poczułam że mam twardy brzuch i nawet śluzu miałam mniej. Nie wiem czu po prostu miałam dobry dzień czy tak dobrze zrobiło mi oderwanie się od myślenia o problemach w ciąży.

Co do wyprawki u nas wiem że na pewno pomogą nam moi rodzice, myślę że też teściowa choć w mniejszym stopniu. Tylko że oni pomogli nam też coś przy domu więc już mi głupio jest od nich coś brać bo milonerami nie są. Myślę więc że chętnie przyjmiemy ich pomoc ale w ograniczonym stopniu. Pewnie kupią nam wspólnie wózek a z resztą poradzimy sobie sami. Od znajomych dostaniemy fotelik (mają corkę i mega różowe ciuszki), od siostry męża stelaż do wanienki. Moje kuzynki nie szczególnie deklarowały że coś chcą nam dać/pożyczyć wiec tym bardziej nie mam wyrzutów sumienia że w tym roku zrobię ich dzieciakom mniejsze prezenty. Przyjaciółka obiecała wszystko siostrz zanim dowiedziała się że jestem w ciąży. Zatem zakupów nie unikniemy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    aha czyli te "standardowe" do karmienia..one się prezentują średnio, a z moimi małymi groszkami to będę wyglądać ekstra, ale też muszę kupić dla wygody a nie wyglądu...

Ja za to jak moje wymiona nadal będą tak rosły to nie wiem gdzie kupie odpowiedni rozmiar :/ czy jest sklep ze stanikami do karmienia w rozmiarze xxxxxxxxxxl? :)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dostaniemy to krzesełko do karmienia, które zresztą sami kupowaliśmy 3 lata temu chrześniakowi męża...podobno cały jeden komplet do zmiany był nawet raz nie używany, więc krzesełko będzie nowiutkie...:P tyle, że to krzesełko to będzie musiało swoje odczekać aż mały będzie większy ;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy staniki do karmienia muszą być takie szmaciane czy maga takie troszkę usztywniane w h&m widziałam takie mięciutkie ?
    Patryska dopytam na wizycie ale to dopiero za dwa tyg mój brzuch też dziś wyjątkowo miekki;-)
    Justyska to nie zazdrosze teściowej dobrze ze nie musicie z nią mieszkac;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:34

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szlafroka też nie będę kupować specjalnie do szpitala...swego czasu kupiłam długi, milutki, ciepły szlafrok :) na marzezc będzie jak znalazł. Zresztą poza tym mam w domu tylko atłasowe więc raczej odpadają :)

W każdym razie od poniedziałku nie mogę skończyć listy z wyprawką dla malucha więc moją nie wiem kiedy w ogole zacznę robić :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nowego nie kupuje. W szlafroku chodzilam tylko do gosci jak mnie odwiedzali. Na sali bylam w koszuli samej albo zakladalam bluze. Na kilka dni w sxpitalu sie nie oplaca. Chociaz widzialam dzisiaj ladne szlafroki w Pepco

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tematów wyprawkowych jeszcze: mam 2 butelki. Wystarczy na początek? Plan jest taki żeby karmić piersią ale nie wiem czy mi się to uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 21:22

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarcza dwie male butelki i dwa cycki, tez moga byc male ;)

madziutek 23, Scarlett2014, gosiaczek31, Emartea, jasmin lubią tę wiadomość

‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ