X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Wystarcza dwie male butelki i dwa cycki, tez moga byc male ;)

haha genialna odpowiedz ;D hit naszego forum ...! ;P

Madzik82, gosiaczek31, loszcz, MamaAdasia, Kasha, czekaja, noa8 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Gosiaczek, MamaAdasia i inne mamuski! Jaka bedziecie mialy roznice wieku miedzy dziecmi?
    MamaAdasia Ty chyba niecale 3 lata. Ja tylkp 21 miesiecy i troche sie boje co to bedzie :\
    U nas bedzie 2 lata 4mies. Ale tez mam obawy czy sobie poradze. Moj G jest kierowca i wlasciwie nie ma go w donu. Obawiam sie nawet porodu bo jak G nie bedzie w domu to bede miala stres kto mnoe zawzie i zajmie sie mala w tym czasie. Najgorzej w nocy jak mnie trafi. Na tesciowa liczyc nie moge w tej kwestii i bede musiala prosic szwagierke zeby przyjechala. Albo odwieziemy Olke do dziadkow juz wczesniej. I przyjedzie po wszystkim:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    kupuje któraś w tej internetowej aptece melissa? bo ja chcialam sobie kupic vitaminer z dha bo jest tanszy niz w aptece, ale mąż mi zabronił mówiąc że leków z internetu nie bede kupować bla bla bla bo to moj organizm i lepiej normalnie w aptece
    Ja kupuje od 2 lat. I wg mnie super tak naprawde to jest stacjonarna apteka w lodzi, ale maja swoj sklep internetowy. Wec bez obaw to zadni oszusci. Wszystkie produkty sa oryginalne. Sprzedaja nawet przez internet na recepty leki.

Sarah88 lubi tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:24

gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica ja malowodzie mialan w pierwszej ciazy, lezalam na pato. Pij duzo wody mi osoboscoe to chyba pomoglo bo wody same sie uregulowaly. Badania w szpitalu nie wykazaly ani wad dziecka glownie nerek, ani wyciekania wod, ani zakazen wenatrzmacicznych. Wiec woda zdziala cuda ale to doslownie na sile pilam po 3,5 litra na dzien. Choc lekarze nie potwierdzaja skutecznosci w tym. Na zapas sie nie martw. Gin pewnie pokieruje cie do szpitala na diagnostyke szczeglowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 22:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa ja farbowalam wlosy i zamierzam tez przed porodem bo pozniej moge miec klopot zeby sie wyrwac. A tez mam blond pasemka i widac szybko odrost.
    Loszcz to jestes moja krajanka ja tez pochodze z Warmii:-) tam chyba zimno ale sniegu jeszcze nie ma. Dzis moi rodzice przychali i zdziwieni ze u nas snieg dzis wieczorem pada:-)
    Co do wkladek zgadzam sie z Madzik znow:-) jonhsona sa najlepsze. Podklady tez mialam chyba 3-4 paki belli i uzywalam jeszcze w domu bo mocne krwawienie mialam, pozniej podpaski. Majtki wielorazowe siateczkowe takie szorty byly super. Koszule ze 2-3 max. I staniki do karmienia mialam 2. Ja mialam na fiszbinach ze wzgl. Na wielkosc. Nie mialam zapalenia przez to. Jeden czarny drugi bialy. Teraz musze dokupic nowe bo tamte juz znoszone po roku karmienia. Szlafrok tez tylko w szpitalu jak szlam na korytarz albo do gabinetu lek. Wiec jak ktos ma to bez sensu specjalnie kupowac. Pieluszki wiadomo nie ma co duzych zapasow robic bo pierwsze miesiace naprawde szybko maluszki wyrastaja. 1-2 paczki tych new born, pozniej 2 przez jakis miesiac i 3 dluzej. Smoczki tez nie ma co szalec, ze 2 starcza spokojnie na poczatku. Moment i sie wyparza. A pozniej dokupicie juz taki z wiekszym przeplywem.
    Ja wyprawki narazie nie mam ani dla malca ani siebie z higieniczno kosmetycznych spraw. Ale to pewnie w styczniu zamowienie zrobie z allegro:-) raptem miesiac zostal. Acha usg nastepne tez mam dopiero po 30 tyg. Czyli przypuszczam ze wybiore sie juz po nowym roku. Narazie musze z tym kardiologiem sie ogarnac bo stwierdzil ze mamy malo czasu:-)
    Ja dzis padam na ryjek po tym urodzinowym zamieszaniu, cisnienie poszlo w gore, ja zmeczona, ale najwazniejsze ze Ola szczesliwa:-) kuchnia trafiony prezent w 10:-) caly dzien stala i gotowala dla wszystkich. Nawet wozek i lalka bobas od dziadkow poszly w odstawke. A mialo bc z mysla o przygotowaniu na rodzenstwo.
    Nie pamietam co mialam jeszcze odpisac na Wasze posty... Choc udalo mi sie nadrobic:-) ale zmeczenie robi swoje.
    Dobranoc mamuski:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 22:41

SunSun, madziutek 23, loszcz, MamaAdasia, Scarlett2014, Madzik82, noa8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    haha genialna odpowiedz ;D hit naszego forum ...! ;P
    Madzik dobrze to ujelas:-) z jajem:-) usmialam sie dobrze:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 23:21

loszcz, MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pochwale sie ze zrobilam salatke z forumowego przepisu i bardzooo smakowala. Ta z selerem i ananasem, dodalam kurczaka do niej i kukurydze. Pycha. Dzieki za przepis:-)

MamaAdasia, Emrica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss to chodzi pewnie o infekcje taka wewnatrzmaciczna. Bo to one sa niebezpieczne dla dziecka. Nie wiem jak sie przenosza do plynu owodniowego ale chyba dlatego wazne jest leczyc infekcje bakteryjne w ciazy. W szpitalu zawsze robia Crp z krwi i wychodzi ze jest jakas infekcja w organizmie. Plus oczywiscie posiew z pochwy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać nie mogę coś mała tak wariuje w brzuchu ze szok niewiem czy ona sobie moim jajnikiem gra w piłkę czy co normalnie tak mi lewy jajnik skopala ze boli jak niewiem a teraz po pęcherzu jak na trampolinie chyba skacze masakra. Ruchy dziecka są fajne ale jak się ma w brzuchu wariata heh to czasem nieprzyjemne stwierdziłam. Ci będzie za kilka tyg to ja niewiem będę pobita i skopana od środka ze szok

loszcz, Sarah88, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rośnie ci mała akrobatka :)

201503231678.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coś spać nie mogę. Mały bardzo ruchliwy teraz, co chwilę chodzę do toalety. Dziś zaczynamy 24 tydzień. Czytałam, że między 24, a 28 szkraby mają najbardziej ruchliwy okres w życiu płodowym :)
    Byłam dziś na bardzo fajnej komedii francuskiej: za jakie grzechy dobry Boże :) polecam.
    Wracając do mam styczniowych i pierwszego porodu z ich grona, to zdziwilam się, że po odejściu wód, można jeszcze kilka tygodni "nosic" ciążę. Dobrze, że z dziewczyną ok.
    Hm może w końcu zaśniemy...

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewczynki.ja w pociagu siedze o dziwo dzis miejsce wolne znalazlam

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też już nie śpię, miłego dnia :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana, albo i z nocy ;) Ciemno że aż strach pomyśleć że to 6.30.
    Emca. U mnie na co dzień mała śpi, ale już od 5 rano póki się nie obudzę, daje czadu. No i oczywiście w nocy jak idę spać :)
    Co do zakupu ciuchów do szpitala. Nie lepiej po prostu wziąć stare ale dobrze wyglądające rzeczy do szpitala, a po wyjściu je zostawić do spalenia czy wyrzucić? Taki pomysł dała Nam ostatnio położna. Twierdzi że różne zarazki można przywlec ze sobą. A co z ciuszkami? Wygotować.
    No i oczywiście stare zastąpić nowymi by mieć w domku. Mniej do dźwigania wracając do domku.
    Co do wizyt jeszcze 2 w tym roku mnie czekają. Jak będzie później... zobaczymy.

Różnica wieku. Właśnie. Wiadomo że noworodek potrzebuje prawie 100% naszej uwagi, ale jak to zrobić, by starszak nie poczuł się zazdrosny? Tego się boję najbardziej w swojej rodzinie. Co prawda młodego widujemy raz na tydzień razu u Nas, raz u babci. Ale na pewno babcia będzie zajęta pierwszą wnuczką w rodzinie. A u Nas? Obowiązki i dziecko. Boje się trochę.

Trzymam kciuki za wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 06:32

MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Emrica ja malowodzie mialan w pierwszej ciazy, lezalam na pato. Pij duzo wody mi osoboscoe to chyba pomoglo bo wody same sie uregulowaly. Badania w szpitalu nie wykazaly ani wad dziecka glownie nerek, ani wyciekania wod, ani zakazen wenatrzmacicznych. Wiec woda zdziala cuda ale to doslownie na sile pilam po 3,5 litra na dzien. Choc lekarze nie potwierdzaja skutecznosci w tym. Na zapas sie nie martw. Gin pewnie pokieruje cie do szpitala na diagnostyke szczeglowa.
    Ginekolog który wczoraj robił usg, właśnie zasugerował obserwacje w szpitalu, ale mam to skonsultować z ginekologiem prowadzącym, już wczoraj wypiłam 3 litry wody, i mam zamiar ją pic tak codziennie, bardzo się wystraszyłam. Czekam niecierpliwie na dzisiejszą wizytę. Teraz się zbieram jeszcze na badanie krwi i moczu.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja nie śpię od piątej postanowiłam więc przyjść do pracy wcześniej a tym samym szybko zrobić co muszę i wyjść wcześniej tak żeby zobaczyć jeszcze trochę światła dziennego bo ostatnio jak się budzę i jak wracam do domu to jest ciemno :/ Zupełnie nieoczekiwanie rodzice zapowiedzieli mi się na sobotę więc muszę chyba jeszcze dziś podjechać na zakupy, żeby zrobić jakieś przekąski.

Emirca też słyszałam, że w takich przypadkach woda działa cuda więc pij dużo i zachowaj spokój.

Miłego dnia.

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Kasss to chodzi pewnie o infekcje taka wewnatrzmaciczna. Bo to one sa niebezpieczne dla dziecka. Nie wiem jak sie przenosza do plynu owodniowego ale chyba dlatego wazne jest leczyc infekcje bakteryjne w ciazy. W szpitalu zawsze robia Crp z krwi i wychodzi ze jest jakas infekcja w organizmie. Plus oczywiscie posiew z pochwy.

a wy nie robicie CRP w ciazy?? ja na kazda wizyte mam zlecone CRP robic tak jak mocz i morfologie... i do tego co miesiac cos doklada.. teraz robilam to ALAT i ASPAT na przyklad...

justyska moj maly ma takie dni ze go slabiej czuje czasem ale jak juz sie obroci to masakra... ;) mam wrazenie ze zaraz z brzucha wyskoczy ;)
    uwielbiam to uczucie mimo ze czasami faktycznie to sprawia dosc duzy bol...
    ale wole to niz nie czuc ruchow... ;D

Emrica mam nadzieje ze lekaarz sie pomylil ... oby wszystko bylo dobrze ;* dasz rade...
    obowiazkowo po wizycie pisz od razu co i jak!!

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego wyslalam przed praca po pieluchy Dada 2...kupione:-)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Rozni sa rodzice jedni maja i kupuja a drudzy moga nie miec z czego podarowac, szczescie to miec kogos kto Ci podaruje tak jak mi czy Madziutkowi ale jesli wiedziala bym ze rodzice nie maja kasy to nie wymagala bym ;-) ich milosc do wnuczka byla by bezcenna ;-)

wyjełaś to z moich ust:)

noa8 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ