Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRubi ładny brzuszek. A ja miałam wczoraj kanciasty heh z jednej strony bardziej wypchany niż z drugiej tak się mała ułożyła.
Powiedzcie mi coś bo od tych jej wariactw to mnie boli brzuch przy oddawaniu mocz
u czy to może być od tych jej charcow ??? -
o rany..jednak jak nie wchodzę tu codziennie, to potem nie sposob nadrobić

z newsow u nas - usg połówkowe za nami. za dwa tygodnie musze jeszcze podejsc na dodatkowe podejrzenie serduszka, bo lekarzowi nie udalo sie zrobic jakiegos przekroju - przez ulozenie maluszka. Na usg pokazal nam sie SIUSIAK tak wiec - Corcia bedzie miala Braciszka, z czego na razie nie bardzo jest zadowolona.
Ja znowu przeziebiona, a musze isc dzis do dentysty, bo mam wrazenie, ze w zebie, w ktorym przed ciaza wymienialam plombe, cos sie dzieje..Dziaslo ma jakis dziwny kolor i troche mnie cmi...
Co do Waszych zakupowych poczynan - ja, znajac juz plec, musze teraz wykopac wszystkie kartony z ciuszkami po Corci i przejrzec, co bedzie sie nadawalo dla chlopca. Potem zaczynam polowania. Najwazniejsze rzeczy, tzn. wozek, nosidlo, kocyki mielismy neutralne wiec bede tylko kupowala ciuszki - wiekszosc pewnie w secondhandach, bo dla takich maluchow stan ubranek jest idealny, a ceny duuuuzo nizsze. Nawet u nas, gdzie za kg licza sobie 70zl.
Dzis dostalam skierowanie na glukoze - bede robic za dwa tygodnie. Moja lekarka poinstruowala mnie, zeby przypadkiem nie ograniczac przed badaniem weglowodanow, bo nie o to chodzi, zeby wynik wyszedl falszywie dodatni.
Dla dziewczyn z niska hemoglobina polecam Chela Ferr Bio Colmpex - mi pieknie podbil wyniki, a nie mialam jakis specjalnych skutkow ubocznych, jak np po Tardyferonie, ktory bralam w pierwszej ciazy.
No i jeszcze jedna uwaga, co do pobierania moczu. Ja mam kolejny raz idealny wynik, a sadze, ze czesc moze po prostu zle pobierac probke - ja mialam tak w pierwszej ciazy, dopoki mnie w szpitalu nie poinstruowali:
podmywamy sie, wycieramy PAPIEROWYM recznikiem, do pochwy wkladamy tampon (ja teraz tylko wsuwam czesciowo, bo jakos..nie wchodzi dalej) i pobieramy probke ZE SRODKOWEGO strumienia. Czyli pierwsze siuski - do sedesu. Tym sposobem nie powinno byc zadnych zanieczyszczen i dodatkowych bakterii.
Pozdrawiam Was serdecznie. Zaraz wpisze sie na liste i postaram sie przebrnac przez ostatnie strony, zeby doczytac, co u Was!
justwol, Emartea, kasss, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość
-
flores wrote:
Dla dziewczyn z niska hemoglobina polecam Chela Ferr Bio Colmpex - mi pieknie podbil wyniki, a nie mialam jakis specjalnych skutkow ubocznych, jak np po Tardyferonie, ktory bralam w pierwszej ciazy.
Jakie skutki uboczne? Ja biorę ten lek i zaniepokoiłaś mnie trochę tym wpisem.
-
jasmin wrote:Cześć kobietki.
Ja również od rana na nogach,choć mój maluch budzi się razem ze mną
Byłam w laboratorium oddać krew i mocz oraz na glukozie
75g.
Nie taka straszna ,jak byłam przygotowana. Najgorszy był ten pierwszy szok po wypiciu. Sucho mi się zrobiło w gardle ale potem z minuty na minutę było już normalnie. Siedziałam dwie godziny z gazetą pod nosem i obok z jakąś starszą babcią,która co chwila filowała mi do gazety
Nie ma czego się obawiać tej glukozy,są mniej przyjemne badania
dla kazdego to inne przezycie wiec nie ma co uogolniac:) ale trzeba byc pozytywnie nastawionym do tego -
Ja też biorę Tardyferon ale nie zauważyłam skutków ubocznych. W szkole rodzenia też położna dała taką instrukcję pobierania moczu do badanie z tym, że po podmyciu i wytarciu sie nie kazała się zbliżać do kibelka. Zrobić siusiu pod prysznicem lub w wannie. No i przed podłożeniem pojemnika nie wstrzymywać siusiania.
-
madziutek 23 wrote:a wy nie robicie CRP w ciazy?? ja na kazda wizyte mam zlecone CRP robic tak jak mocz i morfologie... i do tego co miesiac cos doklada.. teraz robilam to ALAT i ASPAT na przyklad...
ja mam teraz zlecone CRP ale to ze wzgledu na to, ze wyszly mi wysokie leukocyty - 15tys. Mysle, ze to albo od zeba - dzis do kontroli, albo od czerwonego gardła. No ale trzeba sprawdzić.
-
Tez biore tardyferon i jest ok:) jak bralam go przed ciaza mialam problem z toaleta w susnie ze w ogole nie chodzilam ale teraz jest ok nawet bardzo:)
strasznie boli mnie kosc ogonowa siadanie i wstawanie to prawdziwa masakra. bol troche trwa zanim go rozchodze:( -
ja tez planuje wiekszosc kupowac po swietach - zawsze sa mega przeceny wiec koszule, ew. szlafrok, itd kupie wlasnie wtedy.Madzik82 wrote:Ja tez wszystko kupie zaraz po nowym roku. Nie ma sie co spieszyc. Teraz mozemy sobie o zakupach pogadac zeby nie kupic czegos niepotrzebnego.
-
ja we wtorek byłam u dentysty z tymi krwawiącymi i spuchniętymi dziąsłami i mi je wyczyścił, pełno krwi, już nie są tam gdzie były czerwone ani spuchnięte, musze plukac wodą z wodą utlenioną i powiedział, że mam tak małe dziureczki że nawet nie robiłby ich, ale jak przyniose zaświadczenie od gin że moge znieczulenie mieć to mi to zrobi bo wie ze po porodzie rok sie u niego nie pojawie
-
mi w szpitalach zawsze jest za goraco..zwlaszcza na poporodowej, bo grzeja tak, zeby maluszkom bylo dobrze. Zdecydowanie p0olecam cienki, chyba, ze jestes prawdziwym zmarźlakiemSarah88 wrote:do szpitala będzie ok jak wezmę gruby szlafrok w panterke czy mam kupić specjalnie jakiś cienki?
-
nick nieaktualnykasss wrote:Scarlet dla Ciebie to chyba nie ma rzeczy nie możliwych juz to pisałam ale podziwiam cie;-)
Kass to Ty jeszcze mojej mamy nie znasz. Ona na obsesję na punkcie jedzenia. Naprawdę
próbowałam rodziców nauczyć odżywiać się zdrowiej ale się nie da 
Kaczamila za pierwszy miesiąc L4 płaci Ci zakład pracy za kolejne ZUS, ale w teorii nie ma przeciwwskazań żeby przyszli do Ciebie na kontrolę od razu. I fajnie, że polecasz książki
ja kocham czytać i zawsze czytałam dużo. Ostatnio zaczytuje się głównie w kryminałach 
Rubi fantastyczny masz też brzuszek!
A i podłączam się do grona osób które pozbyły się wzdęć i mają miękki brzuszek. Ogółem drugi dzień z rzędu czuje się rewelacyjnie
dawno już nie miałam tyle energii
oby trwało to jak najdłużej go lubię siebie w takim wydaniu
czekaja, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczynki ja też dołaczam do grona tych co nie moga spać jak sie położe do łóżka to mała mie kopie po pęcherzu dotego jest mi jakoś duszno i nie mogę znaleść odpowiedniej pozycji do spania i spanie lewym boku odpada ze wzgledu na ból pod lewym rzebrem
rubi super brzuszek
emrica trzymam kciuki aby wszystko było dobrze
sarah ja też płucze dziąsła wodą z wodą utlenioną i szałwią ale w moim przypadku to niewiele pomaga dotego niedość że moje dziąsła krwawią to zbiera sie w nich ropa masakra są takie dni że mogę jeść tylko serki homogenizowane i jogurty bo tak mie dziasła bola i krwawia że nie moge grysc mam nadzieje że tobie to płukanie pomoże na dziąsła
scarlett super że dieta ci służyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 12:46
-
nick nieaktualnyEwka no to mamy szalone dzieci heh dają nam już teraz w kość a co dopiero będzie po porodzie

a boli cie pęcherz po tych kopniakach jaj mnie ??? Mam nadzieje ze to po kopniaka j ze żadna infekcja. W sumie to 2 razy w toalecie mnie bolał juz za trzecim nie -
to do dentysty jak najprędzej!! on Ci te dziąsła przeczyści, z tym nie ma żartów, mi powiedział że mam w bardzo dobrym stanie, bo nie było ani mocno spuchniete wg niego ani nie mialam ropyewka1990 wrote:Dziewczynki ja też dołaczam do grona tych co nie moga spać jak sie położe do łóżka to mała mie kopie po pęcherzu dotego jest mi jakoś duszno i nie mogę znaleść odpowiedniej pozycji do spania i spanie lewym boku odpada ze wzgledu na ból pod lewym rzebrem
rubi super brzuszek
emrica trzymam kciuki aby wszystko było dobrze
sarah ja też płucze dziąsła wodą z wodą utlenioną i szałwią ale w moim przypadku to niewiele pomaga dotego niedość że moje dziąsła krwawią to zbiera sie w nich ropa masakra są takie dni że mogę jeść tylko serki homogenizowane i jogurty bo tak mie dziasła bola i krwawia że nie moge grysc mam nadzieje że tobie to płukanie pomoże na dziąsła
scarlett super że dieta ci służy -
nick nieaktualnyjustyska jak mie mała wykopie to też mie boli pecherz jak sikam ale potem przechodzi i jest już w porządku dopuki mała mie znowu nie skopie po pecherzu

sarah masz rację muszę sie wybrać prywatnie do ętysty ale dopiero w nastepnym miesiącu jak dostanę wypłatę może coś mi zaradzi na te dziąsłaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 12:57
-
Mamuśki jutro ide na tą okropna glukoze bleee na sama myśl mi niedobrze nie wiem czy dam rade z moimi sklonnosciami do wymiotow
i czy dzisiaj powinnam jakos sie ograniczac nie jesc slodyczy i po 18 czy normalnie jak zwykle pielegniarka nic nie mowila na ten temat?
[/url]