X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ładny brzuszek. A ja miałam wczoraj kanciasty heh z jednej strony bardziej wypchany niż z drugiej tak się mała ułożyła.
    Powiedzcie mi coś bo od tych jej wariactw to mnie boli brzuch przy oddawaniu mocz
    u czy to może być od tych jej charcow ???

• justwol Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 jeśli miałaś dobre wyniki moczu to chyba faktycznie dzieciątko jest przyczyną tego pobolewania przy oddawaniu moczu, jeśli nie to warto by sprawdzić, być może jakieś bakterie są i zapalenie pęcherza może być

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany..jednak jak nie wchodzę tu codziennie, to potem nie sposob nadrobić:)

z newsow u nas - usg połówkowe za nami. za dwa tygodnie musze jeszcze podejsc na dodatkowe podejrzenie serduszka, bo lekarzowi nie udalo sie zrobic jakiegos przekroju - przez ulozenie maluszka. Na usg pokazal nam sie SIUSIAK tak wiec - Corcia bedzie miala Braciszka, z czego na razie nie bardzo jest zadowolona.

Ja znowu przeziebiona, a musze isc dzis do dentysty, bo mam wrazenie, ze w zebie, w ktorym przed ciaza wymienialam plombe, cos sie dzieje..Dziaslo ma jakis dziwny kolor i troche mnie cmi...

Co do Waszych zakupowych poczynan - ja, znajac juz plec, musze teraz wykopac wszystkie kartony z ciuszkami po Corci i przejrzec, co bedzie sie nadawalo dla chlopca. Potem zaczynam polowania. Najwazniejsze rzeczy, tzn. wozek, nosidlo, kocyki mielismy neutralne wiec bede tylko kupowala ciuszki - wiekszosc pewnie w secondhandach, bo dla takich maluchow stan ubranek jest idealny, a ceny duuuuzo nizsze. Nawet u nas, gdzie za kg licza sobie 70zl.

Dzis dostalam skierowanie na glukoze - bede robic za dwa tygodnie. Moja lekarka poinstruowala mnie, zeby przypadkiem nie ograniczac przed badaniem weglowodanow, bo nie o to chodzi, zeby wynik wyszedl falszywie dodatni.

Dla dziewczyn z niska hemoglobina polecam Chela Ferr Bio Colmpex - mi pieknie podbil wyniki, a nie mialam jakis specjalnych skutkow ubocznych, jak np po Tardyferonie, ktory bralam w pierwszej ciazy.

No i jeszcze jedna uwaga, co do pobierania moczu. Ja mam kolejny raz idealny wynik, a sadze, ze czesc moze po prostu zle pobierac probke - ja mialam tak w pierwszej ciazy, dopoki mnie w szpitalu nie poinstruowali:
    podmywamy sie, wycieramy PAPIEROWYM recznikiem, do pochwy wkladamy tampon (ja teraz tylko wsuwam czesciowo, bo jakos..nie wchodzi dalej) i pobieramy probke ZE SRODKOWEGO strumienia. Czyli pierwsze siuski - do sedesu. Tym sposobem nie powinno byc zadnych zanieczyszczen i dodatkowych bakterii.

Pozdrawiam Was serdecznie. Zaraz wpisze sie na liste i postaram sie przebrnac przez ostatnie strony, zeby doczytac, co u Was!

justwol, Emartea, kasss, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

f2w39n735mpdiyvo.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:

Dla dziewczyn z niska hemoglobina polecam Chela Ferr Bio Colmpex - mi pieknie podbil wyniki, a nie mialam jakis specjalnych skutkow ubocznych, jak np po Tardyferonie, ktory bralam w pierwszej ciazy.

Jakie skutki uboczne? Ja biorę ten lek i zaniepokoiłaś mnie trochę tym wpisem. ;)

relg2n0abn31771x.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Cześć kobietki.

Ja również od rana na nogach,choć mój maluch budzi się razem ze mną :)

Byłam w laboratorium oddać krew i mocz oraz na glukozie :) 75g.
    Nie taka straszna ,jak byłam przygotowana. Najgorszy był ten pierwszy szok po wypiciu. Sucho mi się zrobiło w gardle ale potem z minuty na minutę było już normalnie. Siedziałam dwie godziny z gazetą pod nosem i obok z jakąś starszą babcią,która co chwila filowała mi do gazety :D

Nie ma czego się obawiać tej glukozy,są mniej przyjemne badania :)

dla kazdego to inne przezycie wiec nie ma co uogolniac:) ale trzeba byc pozytywnie nastawionym do tego

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Emartea Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę Tardyferon ale nie zauważyłam skutków ubocznych. W szkole rodzenia też położna dała taką instrukcję pobierania moczu do badanie z tym, że po podmyciu i wytarciu sie nie kazała się zbliżać do kibelka. Zrobić siusiu pod prysznicem lub w wannie. No i przed podłożeniem pojemnika nie wstrzymywać siusiania.

4e3f84b95f.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a wy nie robicie CRP w ciazy?? ja na kazda wizyte mam zlecone CRP robic tak jak mocz i morfologie... i do tego co miesiac cos doklada.. teraz robilam to ALAT i ASPAT na przyklad...

ja mam teraz zlecone CRP ale to ze wzgledu na to, ze wyszly mi wysokie leukocyty - 15tys. Mysle, ze to albo od zeba - dzis do kontroli, albo od czerwonego gardła. No ale trzeba sprawdzić.

f2w39n735mpdiyvo.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez biore tardyferon i jest ok:) jak bralam go przed ciaza mialam problem z toaleta w susnie ze w ogole nie chodzilam ale teraz jest ok nawet bardzo:)

strasznie boli mnie kosc ogonowa siadanie i wstawanie to prawdziwa masakra. bol troche trwa zanim go rozchodze:(

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• flores Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ja tez wszystko kupie zaraz po nowym roku. Nie ma sie co spieszyc. Teraz mozemy sobie o zakupach pogadac zeby nie kupic czegos niepotrzebnego.
    ja tez planuje wiekszosc kupowac po swietach - zawsze sa mega przeceny wiec koszule, ew. szlafrok, itd kupie wlasnie wtedy.

f2w39n735mpdiyvo.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja we wtorek byłam u dentysty z tymi krwawiącymi i spuchniętymi dziąsłami i mi je wyczyścił, pełno krwi, już nie są tam gdzie były czerwone ani spuchnięte, musze plukac wodą z wodą utlenioną i powiedział, że mam tak małe dziureczki że nawet nie robiłby ich, ale jak przyniose zaświadczenie od gin że moge znieczulenie mieć to mi to zrobi bo wie ze po porodzie rok sie u niego nie pojawie

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    do szpitala będzie ok jak wezmę gruby szlafrok w panterke czy mam kupić specjalnie jakiś cienki?
    mi w szpitalach zawsze jest za goraco..zwlaszcza na poporodowej, bo grzeja tak, zeby maluszkom bylo dobrze. Zdecydowanie p0olecam cienki, chyba, ze jestes prawdziwym zmarźlakiem :)

f2w39n735mpdiyvo.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Jakie skutki uboczne? Ja biorę ten lek i zaniepokoiłaś mnie trochę tym wpisem. ;)
    ja mialam okropne zaparcia... :(

f2w39n735mpdiyvo.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores w szpitalach zwykle oszczędzają, jednak przeważnie nie na ogrzewaniu ;) grzeją, że jest jak w piekiełku

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Scarlet dla Ciebie to chyba nie ma rzeczy nie możliwych juz to pisałam ale podziwiam cie;-)

Kass to Ty jeszcze mojej mamy nie znasz. Ona na obsesję na punkcie jedzenia. Naprawdę :) próbowałam rodziców nauczyć odżywiać się zdrowiej ale się nie da :)

Kaczamila za pierwszy miesiąc L4 płaci Ci zakład pracy za kolejne ZUS, ale w teorii nie ma przeciwwskazań żeby przyszli do Ciebie na kontrolę od razu. I fajnie, że polecasz książki :) ja kocham czytać i zawsze czytałam dużo. Ostatnio zaczytuje się głównie w kryminałach :)

Rubi fantastyczny masz też brzuszek! :)

A i podłączam się do grona osób które pozbyły się wzdęć i mają miękki brzuszek. Ogółem drugi dzień z rzędu czuje się rewelacyjnie :) dawno już nie miałam tyle energii :) oby trwało to jak najdłużej go lubię siebie w takim wydaniu :)

czekaja, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja też dołaczam do grona tych co nie moga spać jak sie położe do łóżka to mała mie kopie po pęcherzu dotego jest mi jakoś duszno i nie mogę znaleść odpowiedniej pozycji do spania i spanie lewym boku odpada ze wzgledu na ból pod lewym rzebrem

rubi super brzuszek

emrica trzymam kciuki aby wszystko było dobrze

sarah ja też płucze dziąsła wodą z wodą utlenioną i szałwią ale w moim przypadku to niewiele pomaga dotego niedość że moje dziąsła krwawią to zbiera sie w nich ropa masakra są takie dni że mogę jeść tylko serki homogenizowane i jogurty bo tak mie dziasła bola i krwawia że nie moge grysc mam nadzieje że tobie to płukanie pomoże na dziąsła

scarlett super że dieta ci służy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 12:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka no to mamy szalone dzieci heh dają nam już teraz w kość a co dopiero będzie po porodzie :)
    a boli cie pęcherz po tych kopniakach jaj mnie ??? Mam nadzieje ze to po kopniaka j ze żadna infekcja. W sumie to 2 razy w toalecie mnie bolał juz za trzecim nie

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Dziewczynki ja też dołaczam do grona tych co nie moga spać jak sie położe do łóżka to mała mie kopie po pęcherzu dotego jest mi jakoś duszno i nie mogę znaleść odpowiedniej pozycji do spania i spanie lewym boku odpada ze wzgledu na ból pod lewym rzebrem

rubi super brzuszek

emrica trzymam kciuki aby wszystko było dobrze

sarah ja też płucze dziąsła wodą z wodą utlenioną i szałwią ale w moim przypadku to niewiele pomaga dotego niedość że moje dziąsła krwawią to zbiera sie w nich ropa masakra są takie dni że mogę jeść tylko serki homogenizowane i jogurty bo tak mie dziasła bola i krwawia że nie moge grysc mam nadzieje że tobie to płukanie pomoże na dziąsła

scarlett super że dieta ci służy
    to do dentysty jak najprędzej!! on Ci te dziąsła przeczyści, z tym nie ma żartów, mi powiedział że mam w bardzo dobrym stanie, bo nie było ani mocno spuchniete wg niego ani nie mialam ropy

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyska jak mie mała wykopie to też mie boli pecherz jak sikam ale potem przechodzi i jest już w porządku dopuki mała mie znowu nie skopie po pecherzu :)

sarah masz rację muszę sie wybrać prywatnie do ętysty ale dopiero w nastepnym miesiącu jak dostanę wypłatę może coś mi zaradzi na te dziąsła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 12:57

• kasss Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki jutro ide na tą okropna glukoze bleee na sama myśl mi niedobrze nie wiem czy dam rade z moimi sklonnosciami do wymiotow
    i czy dzisiaj powinnam jakos sie ograniczac nie jesc slodyczy i po 18 czy normalnie jak zwykle pielegniarka nic nie mowila na ten temat?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi gin mowila ze 3 dni przed badaniem sie obżerać słodyczami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:03

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ