X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass powodzenia trzymam kciuki. ja po zwymiotowaniu mam powtorke w przyszlym tygodniu ale mniejsza dawka bo 50.

postaraj sie nie jesc za wiele slodyczy dzis ale jedz normalnie wszystko inne. zjedz pozna kolacje zebys jak najmniej byla glodna dnia nastepnego przed badaniem. tak mi radzila lekarka bo ja tak jak ty mam problem z mdlosciami naczczo

kasss lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss różnie mówią żeby wstrzymać się z jedzeniem słodkich rzeczy bo wynik wychodzi zły. Ja dostałam od żony mojego kuzyna rade żebym dzień wcześniej słodyczy nie jadla bo ona się na wieczór najadła a teraz ma sobie badać cały czas poziom glukozy i ma insulinę brać bo miała lekko podwyższona. A znowu z innej strony słyszałam żeby normalnie jeść bo wynik przeklamany wychodzi. Ja skorzystam z rady żony kuzyna

kasss lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez lekarz mowil zeby dzien przed jakimkolwiek badaniem cukru we krwi nie jesc slodyczy

kasss lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss ja przed glukozą jadłam wszystko normalnie tak jak codzień fakt glukoza jest bardzo słodka tak jak gdyby zjeść na raz całą tabliczke mlecznej czekolady ale bądz dobrej myśli nie jest to najgorszy smak ja wypiłam moją glukozę duchkiem żeby mie nie zemdliło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:15

kasss lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojej glukozy jeszcze 8 dni...

A ja właśnie zakupiłam takie cuś :D

http://allegro.pl/avent-zestaw-startowy-natural-laktator-butelki-i4773916823.html

justwol, Sarah88 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 też mam zamiar taki kupić :) to jak dojdzie przesyłeczka napisz proszę czy wszystko ok, solidne itd. ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plan, żeby na glukozę iść 1 grudnia :) bo lekarz kazał mi zaczekać do 25 tygodnia.

aaaa i potwierdzam, że lepiej nie jeść za dużo słodyczy przed badaniem... moja przyjaciółka poszła na badanie po zjedzeniu wieczór wcześniej tabliczki czekolady i wyszło jej źle. Powtórka badania pokazała, że nie ma nieprawidłowości :)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja chyba mam dziwnego lekarza :P zawsze dużooo jem słodyczy a wynik wyszedł bardzo dobry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:25

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogóle wymyśliłam ze przed badaniem ani słodyczy ani słodkich napoji a tak się boje tego badania ze masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pobieranien moczu to sie zgodze, mnie tez w szpitalu instruowala pielegniarka bo wczesniej zle to robilam i czesto wychodzily mi a to bakterie a to sluz nablonki itp. Podmyc, wysuszyc, zakryc ujscie pochwy np gazikiem jalowym, mi akurat o tamponie nie mowily. Tylko o gaziku zeby przylozyc. I srodkowy strumien do pojemniczka:-)
    Kasss powodzenia na glukozie, dasz rade. Ja jadlam normalnie przed badaniem, malo tego nawcinalam sie winogron ktore maja bardzo duzo cukru:-) ale nie umialam sie im oprzec:-)
    Rubi, super masz brzuszek. Bardzo zgrabny:-)
    Ewa koniecznie idz z dziaslami do dentysty. Bo w ciazy dziasla to potrafia strasznie sie pogorszyc.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Rubi, śliczny brzunio, może Ci sie wydaje, mój też narazie nadal jest niewielkich rozmiarów.

Ja glukozę robiłam rano na czczo, ale dzień wcześniej nie jadłam słodyczy.

Byłam też w Biedronce kupiłam 2 kartony pampersów , jeden dla starszego (zakładam mu do spania),a drugi wzięłam 3ki(4-9kg) i stówka pękła :D

U mnie dziś rano padał śnieg, razem z synkiem obserwowaliśmy jak spadają białe płatki, ale oczywiście ani śladu po nim.

MartaM, ja mam podobną kulę kiedyś w Tesco kupiłam dla Adasia, jak miał pół roczku, faktycznie interesowała go.

Moja koleżanka urodziła wczoraj córcię, a termin miała na 30.11 ,waga 2950, taka kruszyna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:37

Madzik82, gosiaczek31, SunSun, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobie leze i mysle, ze batdzo bym chciala zeby moje dziecko juz wazylo przynajmniej 1,5kg. Tak jakos bym byla spokojniejsza.

MamaAdasia, Niunia86 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, ja też bym chciała, żeby było ok 30 tc już, ale to już coraz bliżej :)

Chociaż tak jak mówię, ja pewnie znów małego przenoszę :D

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na glukozę w poniedziałek. Nie bałam się tego, ale dopiero sobie uświadomiłam, że ostatnim razem miałam 50 ml, a teraz będzie 75. Musi być dobrze. Położna mówiła, że w ciąży NIE MOŻNA wychodzić na czczo. Jak jeste§my głodne to spada cukier, a jak spadnie poniżej 50 to jest bardzo niebezpieczne dla dziecka. Radziła żeby 2 godz. przed badaniem, czy to glukoza czy pobranie krwi, zjeść małe śniadanie, najlepiej o dobrym indeksie glikemicznym np. kanapkę ciemnego pieczywa z białym serem. Zamierzam tak zrobić. Zobaczymy. A no i dlatego trzeba siedzieć przez te dwie godz. bo podczas chodzenia spalamy cukier i wynik może być przekłamany. Nie powinnyśmy się też w tym czasie denerwować.

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to widze że opinie sa rozne na ten temat bede jesc normalnie a slodycze dzis odpuszcze mam nadzieje ze jakos to bedzie lubie slodkie wiec moze to wypicie nie bedzie takie zle gorzej wlasnie wytrzymac te dwie godz prze eutyroxem ledwo 30min wytrzymam

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    witam się z łóżka szpitalnego. Tak czytano sobie co piszecie o tej glukozie i w większości zgadzam się z wami. Ją po wypiciu glukozy po 30 min straciłam przytomność i zabrało mnie pogotowie:( przyczyną była hipoglikemia. Poszłam na czczo na badania i mój organizm zastrajkowal. Jutro jak wszystkie badania będą ok to wyjde do domku. Niestety muszę od pon mierzyć cukier glukometrem. Pozdr was

atdc2n0ae5za2r0h.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia fajny ten zestaw startowy i cena też przystepna jak na tą markę

endi trzymam kciuki żeby wszystko było ok i żeby cię wypuścili

madzik masz rację jak bedziemy w 30 tyg to bedziemy spokojniejsze że jak wrazie urodzimy przed terminem to jest duża szanse że dzidziuś przezyje i bedzie całkiem zdrowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 15:18

Niunia86, Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśki, jakie polecacie chusteczki nawilżane i dlaczego? bo czesto w kauflandzie ejst promocja na huggies i teraz na pampers, nie wiem ktore kupić

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wyczytałam coś takiego...http://oszczedzanie-pieniedzy.pl/chusteczki-nawilzane-co-wybrac/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi wspolczuje mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze i wypisza cię jutro do domu trzymaj sie;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ