Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kass ja myślę, że to bardzo ładnie z Twojej strony..czego byś nie kupiła to liczy się że pomyślałaś...
ja właśnie wróciłam od endokrynolog...o matko tam zawsze kolejka na 1,5 h nie ma zmiłuj...jedna Pani mnie przepuściła, więc weszłam o osobę wcześniej...bardzo miło mi się zrobiło (to mój pierwszy raz:P)
nooo i Pani mi zwiększyła dawkę euthyroxu do 75 i powiedziała że musimy zbić do poniżej 2...wcisnęła mnie sama na kolejną wizytę 10.12 chociaż nie ma już zapisów...super babka. Powiedziała że przeciwciała są w porządku więc to jakiś inne odchylenie tarczycowe, łagodniejsze...
Kobitki życzę udanych wizyt i nie denerwujcie się na zapas....Scarlet Ty chyba napisałaś dzisiaj, że niedługo się rozwiążą nasze ciąże...teraz czas śmiga jak szalonydo mnie dociera powoli, że za niedługo zobaczę się z dzidziusiem..
Scarlett2014, Madzik82, kasss, SunSun, czekaja lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyscarlett super że zamówienie dotarło
ewelaa trymam kciuki za wizyte będzie dobrze zobaczysz
rubi to prawda czas szybko zleci byle do świąt a potem to nim sie obejrzymy a będziemy tulić nasze maleństwa super że wszystko jest w porządku po wizycie i fajnie że masz taką super lekarke bo to rzadkość miło też ze strony tej pani że cię przepuściła w kolejce bo mało jest takich ludzi mi sie jeszcze nie zdarzyło żeby mie ktoś przepuścił w jakiejś kolejce ale może się jeszcze doczekamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:51
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKass kocyk wydaje mi się super pomysłem. On jest naprawdę piękny!
Swoją drogą ja muszę zacząć kompletować prezenty dla dzieciaków na Mikołaja. Do obdarowania mamy w tym roku:
1.) 5,5 letnią chrześnicę mojego męża
2.) 6 miesięcznego synka siostry mojego męża
3.) 6 miesięczną córkę naszych najbliższych znajomych
4.) 19 miesięcznego syna mojej ukochanej przyjaciółki
5.) 3 letniego mojego chrześniaka
6.) 4 letnią siostrę mojego chrześniaka
7.) 6,5 letniego brata mojego chrześniaka
8.) 1,5 rocznego brata mojego chrześniaka
9.) naszego Juniora
wszelkie pomysły co do prezentów etc. będą mile widzianeze względu na ilość dzieciaków nie chciałabym zbankrutować przy ich zakupie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:04
Rubi lubi tę wiadomość
-
Ja wstalam pół godz. temu. Nie zdarzyło mi się tyle spać odkąd jestem w ciąży, ale miałam ciężką noc. I wczoraj i w nocy doszłam do takich samych wniosków jak wy dziewczyny, że same się nakręcamy czytając o problemach innych. I tak jak kilka dni temu napisałam, że brzuch mnie chyba nie boli, tak wczoraj wieczorem zaczął. Takie dziwne uczucie jakbym miała w brzuchu wielki kamień i on ciągną w dół. Nie był to mocny ból ale zaczęłam się denerwować. Do tego kłucie częstsze i nawet z pewną regularnością. Wzięłam więc kąpiel i poszłam spać. No i budziłam się co godzinę. Żeby sprawdzić czy nadal boli mnie brzuch musiałam wstać, jak już wstalam to szłam siusiu. Trzeba było jeszcze skontrolować stan bielizny i tak w kółko. A jescze jakiś czas temu zrobiłam sobie z koca taką poduszkę do spania na boku i naprawdę był to super pomysł bo bardzo to wygodne, ale dziś przez ten koc tak się w nocy spociłam, że nawet majtki (w kroku) miałam całe mokre. Po pierwszym szoku doszłam do wniosku, że mokra jestem tylko z tej strony, z której spałam na kocu czyli. Całą lewą str. miałam mokrą prawie od góry do dołu. Prześcieradło było suche. Stwierdziłam więc, że nie może to być żaden "wyciek" wód. Oczywiście się przestraszyłam okrutnie i już długo zasnąć nie mogłam. I myślałam o pierdołach nakręcając się.
Teraz chyba tylko mam kłucie co jakiś czas. Dobrze, że dziś wizyta. Nerwicy można się nabawić. -
Dziewczyny gratuluje wizyt u wszystkich mozliwych lekarzy. Mnie dzis czeka dentysta.
Niestety 3 trymestr nie jest fajny. Na pewno niektore z nas beda musialy lezec, skroci sie kilka szyjek, niejedna urodzi przed terminem. Kilka bedzie mialo skurcze za wczesnie i na pewno czeka nas jeszcze kilka newsow ze szpitala.
ale luz... To normalne. Donosimy te dzieciaczki. Ksiazkowe ciaze nie wystepuja czesto niestety. Teraz byle juz bylo po nowym roku. Nasze dzieciaczki beda juz na tyle silne, ze sobie ze spokojem poradza poza brzuchem
Ps. Mega dzis zimno. Stwierdzilam, ze na pewno kupie malutkiej zimowy kombinezon bo taka pogoda moze byc w marcu a w lutym jeszcze gorzejRubi, Scarlett2014, Ewelaa, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Scarlett2014 wrote:Kass kocyk wydaje mi się super pomysłem. On jest naprawdę piękny!
Swoją drogą ja muszę zacząć kompletować prezenty dla dzieciaków na Mikołaja. Do obdarowania mamy w tym roku:
1) 5,5 letnią chrześnicę mojego męża
2) 6 miesięcznego synka siostry mojego męża
3) 6 miesięczną córkę naszych najbliższych znajomych
4) 19 miesięcznego syna mojej ukochanej przyjaciółki
5) 3 letniego mojego chrześniaka
6) 4 letnią siostrę mojego chrześniaka
7) 6,5 letniego brata mojego chrześniaka
1,5 rocznego brata mojego chrześniaka
9) naszego Juniora
wszelkie pomysły co do prezentów etc. będą mile widzianeze względu na ilość dzieciaków nie chciałabym zbankrutować przy ich zakupie
Swoją drogą czy myślicie, że postąpię nieładnie jeśli idąc do mojego chrześniaka jemu kupię większy prezent (w grudniu ma też urodziny) a jego rodzeństwu zrobię tylko paczuszki ze słodyczami/owocami plus ewentualnie jakaś książeczka?
o matko powodzenia
myślę, że na pewno dzieci ogarniają temat, że od chrzestnych dostaje się coś więcej...ja zawsze to rozróżniałam jak byłam dzieckiem..zresztą szczerze mówiąc wszystko zależy od rodziców i tego jak wychowują swoje pociechy...uwielbiam dzieci, które cieszą się z czegokolwiek i potrafią docenić każdy prezent
Madzik myślę, że bliżej stycznia będzie się na forum robiło coraz goręcejbo jak jedna i druga usłyszy newsy to mimowolnie będzie dopatrywała się u siebie
nie możemy jednak się do siebie porównywać, bo każda jest inna.. niech moc będzie z nami
SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
dzieki dziewczyny za rady tez uwazam ze ten kocyk jest super i domowie sobie podusie przy okazji
Scarlet ojej troche tego macie ale ja uwielbiam ten przedswiateczny okres tym bardziej mnie cieszy ze brzuszek co raz wiekszy
Madzik pewnie co nie stanie nam na drodze i tak poradzimy sobie ze wszystkim;)[/url]
-
nick nieaktualnyKurcze powiem Wam, że w tym roku te prezenty mnie przerażają... przez dom nie mamy oszczędności, a w grudniu chciałabym porządnie zacząć myśleć o wyprawce dla Juniora. Chciałabym być dobrą ciocią i zwykle kupowaliśmy w miarę fajne prezenty ale w tym roku po prostu nas na to nie stać, zwłaszcza że sami dla Juniora niewiele dostaniemy i musimy liczyć na siebie, ewentualnie rodziców.
-
nick nieaktualnyscarlett św.Mikołaj bedzie miał u was dózo pracy
myślę że to dobry pomysł że chrześniakowi kupisz fajniejszy prezęt w końcu to chrzesniak i że też pomyśleliscie o pozostałych dzieciaczkach i one tez dostana po prezecie
Co do pomysłu na prezęty kupiłam po takim małej maskotce wyszło mi ok 6 zł i kilka słodyczy i dzieci były zadowoloneWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:15
-
Hej dziewczyny ja nadal w szpitalu wyszły mi bakterie w moczu i dopiero jutro wezmą mi na posiew wiec na razie pewnie mnie nie wypisza
z dobrych wieści ze z dzidziusiem wszystko ok i powiedział mi płeć tak na 70%loszcz, SunSun, Emca, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Anastacia33 wrote:Dziewczyny czy wasz śluz jaka ma teraz konsystencje...bo ja od 2 dni mam wrecz jakby taka galaretke
Miewam też taki śluz raz na jakiś czas, zwykle bywa taki przez dzień lub dwa i wraca do normy, myślę, że o ile nie ma jakiejś dziwnej barwy lub zapachu to jest ok -
cześć dziewczyny.
Bardzo mądrze Madzik napisałaśTrzeba podświadomie być gotowym na różne ewentualności.
Przyznam szczerze,że czytając od kilku dni nasz wątek zwątpiłam i zrobiłam sobie przerwę,bo jedna jedną zaczęła nakręcać. Przez co i ja zaczęłam nakręcać siebie,obserwować i snuć domysły ;/
Śluz mam podobny jak Ty Ewelaa,też wilgotno mam niż zwykle. Staram się jednak obserwować siebie . Pomogły mi tez odpowiedzi na pytania od lekarza Scarlett
Miewam bóle w dole po lewej stronie,tak jakby maluch coś przygniatał. Ostatnio doktor mi wspominał,że chowa się w okolicach pęcherza,więc może i dlatego. Poczekam do wizyty i zobaczymy.
Chciałabym życzyć jeszcze udanych wizyt w dniu dzisiejszymScarlett2014 lubi tę wiadomość
-
Scarlet wspolczuje troche. Dzieciaki to samo szczescie ale kurcze... Finansowo mozna odpasc. Ze spokojem mozesz zrobic mniejsze prezenty dzieciom ktore maja mniejsze swieto.
Sylwia zdradz nam plec!
Pierwsza ciaze mialam cala ciezka. Do 16tc lezenie plackiem. Potem troche lepiej a od 29tc mlody pchal sie na swiat wiec znowu lezalam do porodu czyli do 37tc. Ale to nie tragedia. Ksiazki, filmy, zakupy na allegro... Milo wspomibam to lezenie.
teraz mam gorzej bo jak lezec jak 17miesieczny maluch jest ze mna sam na sam i musze go ppdsadzic do krzeselka czy do lozeczka. Dzwigam 12kg dzien w dzien i trzese sie co to bedzie jak lekarz mnie polozy do lozka
nie martwcie sie jezeli to Wasza pierwsza ciaza. Najwyzej polezycie, poleniuchujecie. Ostatni taki czas przez nastepne kilka lat... HeheMamaAdasia, Scarlett2014, sylwia85 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Hej dziewczyny. Ja po wizycie. Pecherz płodowy nie pekl, płynu jest dosyc. Ale dostalam skierowanie do szpitala na wszelki wypadek, zeby przed kilka dni mnie poobserwowali, bo powiedziala, że skoro mam sie tak denerwowac, to niech lepiej sobie te kilka dni poleze. Ogolnie powiedziała, że jej zdaniem bd wszystko dobrze
SunSun, loszcz, Scarlett2014, Emartea, kasss, Niunia86, Madzik82 lubią tę wiadomość