X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Podziel sie przepisem na ta pychote.

bardzo chetnie:-)

poledwice pokroilam w plasty, delikatnie rozbilam piescia i popieprzylam, wrzucilam na patelnie z rozgrzanym olejem, podsmazylam na jednej i drugiej stronie (ale tylko by sie lekko zarumienilo).
    Na osobnej patelni lekko podsmazylam cebulke, pieczarki, czerwona papryke, cukinie, marchewke, zalalam woda i dodalam przyprawy. jak wszystko zaczelo sie dusic dolozylam miesko i dusilam az do miekkosci. powstaly sos zagescilam maka i smietana :-) do tego brazowy ryz :-) maz wcinal az mu sie uszy trzesly ;-)

Krysti, gosiaczek31, Scarlett2014, Emca, MamaAdasia, kasss, kaczamila lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    bardzo chetnie:-)

poledwice pokroilam w plasty, delikatnie rozbilam piescia i popieprzylam, wrzucilam na patelnie z rozgrzanym olejem, podsmazylam na jednej i drugiej stronie (ale tylko by sie lekko zarumienilo).
    Na osobnej patelni lekko podsmazylam cebulke, pieczarki, czerwona papryke, cukinie, marchewke, zalalam woda i dodalam przyprawy. jak wszystko zaczelo sie dusic dolozylam miesko i dusilam az do miekkosci. powstaly sos zagescilam maka i smietana :-) do tego brazowy ryz :-) maz wcinal az mu sie uszy trzesly ;-)
    Jej pycha ja sobie jutro zrobie :) z ryżem idealne

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica trzymaj sie dzielnie w szpitalu, ciesze sie ze cie jednak przyjeli i juz zaczeli badania. Bedzoe dobrze:-)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, Kass... Kocham rogale i ogolnie slodycze. W swieto zjadlam 3 rogale i nastepnego dnia 2. I mam dosyc rogali na caly rok hehe

Scarlett2014, SunSun, MamaAdasia, kasss lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski dziekuje <3 lepiej sie czuje, bo juz swirowalam :-) my mierzymy brzuch co tydzien stad wiem, ze brzuch nie urosl. ale dzieki Wam wiem, ze jest ok :-)

SunSun, Krysti lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I TO jest właśnie godzins jak mój maluch kopie intensywnie he prosto w pęcherz. ...

Krysti, bella82, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Mamuski dziekuje <3 lepiej sie czuje, bo juz swirowalam :-) my mierzymy brzuch co tydzien stad wiem, ze brzuch nie urosl. ale dzieki Wam wiem, ze jest ok :-)
    Bella trza się wspierać razem nam bedzie łatwiej :)

bella82 lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mój lekarz mówi, że dzieci teraz rosną skokami, więc nie masz się co martwić.
    Od kilku dni robię siusiu co 10-15 minut. Dosłownie. Nawet M zaczął sprawdzać z zegarkiem i stwierdził, że to nie jest możliwe. To jest takie uciążliwe. Z domu wyjść się za bardzo nie da. Macie też tak? Można to jakoś powstrzymać czy już do końca tak się będę męczyła?

bella82, anet525 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Bella mój lekarz mówi, że dzieci teraz rosną skokami, więc nie masz się co martwić.
    Od kilku dni robię siusiu co 10-15 minut. Dosłownie. Nawet M zaczął sprawdzać z zegarkiem i stwierdził, że to nie jest możliwe. To jest takie uciążliwe. Z domu wyjść się za bardzo nie da. Macie też tak? Można to jakoś powstrzymać czy już do końca tak się będę męczyła?
    Ja tez sikam co chwile jak cysterna z paliwem leje :) w nocy wstaje jest uciążliwe.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea dziekuje :-)
    u mnie to samo, a w nocy to juz w ogole, budze sie nawet 6 razy! ja gdzies slyszalam, ze teraz bedziemy siusialy jeszcze czesciej :-/

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mam a bedzie jeszcze gorzej. Nagle dziecko zmienia pozycje i masz wrazenie ze sie posikasz. Kiedys az musialam ukucnac na srodku Biedronki i poczekac az dzidzia zmieni pozycje i zejdzie z pecherza. Strasznie sie meczylam w pierwszej ciazy i teraz zaczyna sie to samo

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problem z pecherzem o moim dzieciaczkiem na nim. Kiedyś szłam z mama do biedronki i w pewnym momencie mała chyba przesunęła się na pęcherz bo nie mogłam kroku zrobić co krok było tragiczniej heh. Na szczęście po drodze jest przychodnia to jakoś udało mi się dojść tam .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dompelenpomyslow.pl/ramka.php?imageid=11928

To jest ten przepis bardzo dobry wyszedł ale wydaje mi się ze jak poleży w lodówce jeszcze to będzie lepszy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak kicham muszę uważać by nie popuścić normalnie w majty:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 21:58

bella82, Madzik82, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc brZuchatki :) spijce słodko i spokojne buzie:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 21:30

• anet525 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez często oddaje mocz. Nawet w nocy sie budzę by iść do toalety a potem zasnąć nie mogę. A mialyscie juz skurcze przedporodowe tzw skurcze braxtona? Ja mialam wczoraj i dzis troche o tym czytałam. Dobrze ze to nic czym należałoby sie martwic.
    Bella dzieki za przepis tez napewno go wypróbuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 21:37

bella82, Krysti lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja jak kocham muszę uważać by nie popuścić normalnie w majty:D
    Hehe perwersja ;-) choć domyślam sie ze miało być kicham ;-)

bella82, Emartea, Krysti, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska wyglada super :-)
    skoro mowa o ciastach z nutella co sadzicie o tym:

http://kobieceinspiracje.pl/20578,pomyslowe-ciasto-z-nutella.html

• bella82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Hehe perwersja ;-) choć domyślam sie ze miało być kicham ;-)

haha, ja tez wlasnie tak patrze i patrze i sie zastanawiam :-) kocham w majtach :-D

Emartea, Krysti, SunSun, loszcz lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Ja tez często oddaje mocz. Nawet w nocy sie budzę by iść do toalety a potem zasnąć nie mogę. A mialyscie juz skurcze przedporodowe tzw skurcze braxtona? Ja mialam wczoraj i dzis troche o tym czytałam. Dobrze ze to nic czym należałoby sie martwic.
    Bella dzieki za przepis tez napewno go wypróbuję

ja chyba jeszcze nie mialam, albo nie umiem poznawac :-/

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ