X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) u mnie niedziela w bardzo pozytywnym klimacie. Wreszcie udało mi sie cos kupic ciążowego dla siebie. Wyglądają jak dwa worki, ale sprawiają dużo usmiechu. Oglądaliśmy dzisiaj wózki, ale mój M jest bardzo wybredny i nic konkretnego nie wpadło nam w oko. Dla niego najchętniej wózek mógłby byc cały czarny( bo chłopakowi nie wypada miec "babskiego")a w ogóle z motywami np "czaszki". Bo to jest wtedy taki męski powóz. Ręce opadają, ale przynajmniej możemy pośmiać. Mój Franek też dzisiaj bardzo ruchliwy. Od rana brzuch tylko skacze do góry:)

Madzik82, SunSun, Krysti, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Hej dziewczyny ja się też pochwale jeszcze nie wiem czy jest sens ale znalazłam przepis na sernik nutellowy i stwierdziłam ze zrobię dzisiaj i właśnie w piekarniku się piecze zobaczymy co z tego wyjdzie

Napisz czy wyszło i poproszę przepis , ostatnio mam manie pieczenia ciast ;-) a że podobno kobietom ciasta nie wychodzą okazuje się mitem !

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    u mnie bywa roznie ale bardzo czesto wlasnie w momencie gdy maz przyklada reke, badz ucho Maly przestaje kopac! cwaniaczek maly ;-)

U mnie jest taka sama sytuacja ;-)

• noa8 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet mnie bardziej podoba się imie Liliana ;-) choć osobiście żądnej nie znam ale kogoś o tym imieniu wyobrażam sobie jako słodkiego aniołka, do momentu kiedy dowiedziałam się , że będzie syn to brałam to imię pod uwagę.. ;-)

Jeśli chodzi o ubranka to mam same neutralne kolory , przeważa biel. Mam też dużo pomarańczowych i zielonych bodów a kocyki szaro białe ;-) Oczywiście mam też pare granatowych ale typowo chłopięcych nie mam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 18:54

Krysti, gosiaczek31, anet525 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska jeśli robisz ten sernik na podstawie mojewypieki to powinien wyjść genialny !

Ja wczoraj zrobiłam kremówki.... po których nie ma śladu :) nie mam pojęcia jakie ilości powinnam robić żeby coś zostawała na poniedziałek :) ale tym razem mój mąż-łasuch jest usprawiedliwiony bo mieliśmy gości :) ale jak widzę ile (i jak) on je to czasami zastanawiam się kto tu jest w ciąży. Ostatnio ciasto je na zmianę ze śledzikami na raz :)

Madzik ja ponawiam pytanie Kass. Pięć rogali? Jak? :) ja po raz pierwszy jadłam ostatnio oryginale i choć był cudowny to po jednym miałam dość :)

Kurcze ja jeszcze nie mam dużo ubranek ale zgadzam się że trudno kupić coś uniwersalnego. Większość rzec jest niebieska albo różowa. Choć akurat niebieski dla mnie to kolor uniwersalny :)

A tak poza tym to przyznam się że moje racjonalne jedzenie w weekend wzięło w kość. .. za dużo gości, za dużo pokus, za dużo dobrych rzeczy a za mało silnej woli :) ale o dziwo objadałam się serem, mięsem etc. a nie słodyczami :) w każdym razie dobrze że jutro zajmę się pracą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam na paradzie z moim ,zapalali światełka Świąteczne w miescie tu umnie w Szkocji fajnie potrafią się tu bawić:) po przebierani ludzie super :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1eb6066e17ca.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f944e817aa9.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8700af364d64.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 19:32

noa8, gosiaczek31, anet525 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro Połówkowy scan :) z ranka mam :) juz jestem pod wrazeniem .

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto moj brzunio :-)

2elqxc6.jpg

mam tylko pytanko, przez tydzien mi nie urosl, powinnam sie martwic?

SunSun, Krysti, Scarlett2014, kasss, gosiaczek31, anet525, noa8, Emca, MamaAdasia, loszcz, kaczamila, slodka100, patryśka83 lubią tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w piatek zrobilam drugie podejscie do szpitala tak po poludniu aby bylo po wypisach. zrobili mi najpierw konsultacje czy bede przyjeta czy nie, ale jak najbardziej bylo wskazanie do przyjecia i leze na patologi ciazy, jeszcze wieczorem dwoch lekarzy robilo mi usg, pobrali wymaz i badanie moczu oraz dostalam kroplowke na 3 godziny i oczywiscie mam duzo pic. W sobote i niedziele nic nie robia lekarze tylko dyzuruja, wszystko ma sie wyjasnic jutro. Tu jest bardzo duzo dziewczyn caly oddzial. Bardzo duzo jest osob z wysokim cisnieniem, z mala szyjka bo to powoduje rozwarcie. I tak jak lekarz powiedzial kazda wydzielina, sluz musi byc zbadana wiec proscie lekarzy o wymazy bo to wazne czy nie jest to jakis stan zapalny.

SunSun, loszcz lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam was goraco, nie mam dostepu do neta, korzystam z okazji jak ktos przyjdzie i ma neta w komorce.

SunSun, MamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella przyjaciółka która urodziła mówiła mi ze teraz będzie tak różnie.Chwilę brzunio nie urośnie nic a za chwilę znowu 'wywali' :-) też właśnie przez tydzień nie wiele mam większy a nawet dwa wiec trochę sie zastanawialam czy to ok.

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    oto moj brzunio :-)

2elqxc6.jpg

mam tylko pytanko, przez tydzien mi nie urosl, powinnam sie martwic?
    Śliczny brzunio :)) rośnie pięknie .

bella82 lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica to super ze cię przyjęli a jutro juz wdraża pewnie jakieś leczenie.Trzymam kciuki za ciebie !:-) i gorąco pozdrawiam

ex2btv738sn49jef.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusSun dziekuje, pocieszylas mnie :-)na szczescie ciagle czuje Malego i jutro mam wizyte :-)
    Emrica trzymam kciuki, najwazniejsze, ze jestes pod stala opieka :-*

SunSun lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella ale kolorowy brzuszek..piękny :)

ciasto z nutella? nie może nie smakować :P mniammmm

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica trzyma kciuki! Daj znać jak tam o ile będziesz mogła!

Bella ja mam podobnie ale moim zdaniem to kwestia tego że przez zmianę tego co jem zatrzymuje mi się mnej wody i brzuszek zrobił się zgrabniejszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    powiem nieskromnie, ze byla naprawde super :-)

Podziel sie przepisem na ta pychote.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica ja rowniez zyczę zdrówka by wszystko dobrze bylo .

• kasss Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emircia trzymamy kciuki;-)
    Bella ja też mam takie wrażenie ze nie rosnie dla tego tydz temu nie wrzucalam zdjecia choć jak ktoś mnie dłużej nie widział mowi ze jest wielki

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez to samo wydaje mi się ze nie rosnie ,a moj zauważył ze rosnie .A ja nic nie widzę czasem taki jak by zastój był . :)

‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ