X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak Sarah ale jestem pewna, ze fo marca sie nie powstrzymasz i jeszcze cos dokupisz hehe
    ja tego tycia nie rozumiem. W tygodniu w kyorym zjadlam az 5 rogali marcinskich (500 kalorii sztuka) nie przytylam NIC.
    a teraz slodyczy nie jadlam wcale a przytylam.
    ciaza chyba rzadzi sie wlasnymi prawami

SunSun, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupilam bo na raz nie stac nas zeby wydac grubsza kase, wiec kupuje na raty, ubranek juz nie bede kupowac(mam nadzieje :P) teraz pozostale rzeczy, nie lubie na ostatni chwile, zwłaszcza teraz gdy mamy mnóstwo problemow z mężem :(

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubrania juz od rozm 56 do nawet 80. A ubranek na 56-62 mam tak dużo ze chyba maleństwo założy po jednym razie i będzie za Male. Kocyk ręcznik wanienka stojak wozak mam juz. Podgrzewacz do butelek tez. Część rzeczy dla siebie do szpitala tez. Laktator mam ręczny mysle nad elektrycznym. Część pieluch tetrowych juz kupiłam mam ich 12 ale koleżanka poradziła by miec z 20 wiec jeszcze 10 szt dokupię. Brakuje mi łóżeczko butelki w razie gdyby, pościel do łóżeczka, termometr na podczerwień, mysle czy nie kupic dodatkowo łóżeczko turystyczne bo często z mezem wyjeżdżamy na weekend a na allegro za 100 zl z przesylka nowe widziałam. Pampersy mam 4 paczki w rozm 2 kupie jeszcze z dwie paczki 1. Czesc kosmetyki i chusteczek nawilżających tez mam. Wiec juz mam z górki a jeszcze od kumpeli dostane przewijak na łóżeczko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 13:09

SunSun, Scarlett2014, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet to w takim razie Ty masz najwiecej, ja mam już wózek, wanienke, pieluchy(w tym tetrowe), rożek, środki do prania, butelki, kremy, emulsje

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam juz wszystkie ubranka, rozek, kocyki, butelki, laktator , w grudniu zamierzam kupic rzeczy pielegnacyjne np wanienke pampersy chusteczki i reszte akcesoriow do pilegnacji ;-) po nowym roku , wozek i lozeczko ale to juz upatrzone takze w styczniu zamkniemy juz liste ;-) dodaje ze ubranka mam skompletowane do 1 roku zycia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 13:26

anet525, SunSun lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzuch w 23 tyg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c24c16ffb155.jpg

bella82, Madzik82, Niunia86, Anastacia33, SunSun, Scarlett2014, kasss, Krysti, MamaAdasia, Emca, noa8, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ile pieluch tetrowych kupiliście?

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 tetrowych mam i kilka flanelowych kupie

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah masz te większe czy te mniejsze?

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    60/80

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh to ja jestem daleko w tyle z wyprawka

860isg18r6bpss11.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam ok 7-8 kg do tej pory, ale nic mi nie idzie w boki, wszystko w cycki i brzuszek mam taka pileczke, no moze troszke w ramiona i uda.

Ja mam pojedyncze rzeczy dla dziecka, nie chcialam sie spieszyc, ale ostatnio mama gdy zobaczyla ze coraz ciezej mi sie poruszac to namowila mnie by dwa miesiace przed porodem miec zrobiony pokoj i czesc rzeczy zgromadzonych, a ostatni miesiac to tylko odpoczynek. Termin mam na 27 lutego, wiec w grudniu chcemy kupic mebelki i zaczne powoli kupowac zgodnie z lista i mam nadzieje z glowa! :P Wozek zamowimy w styczniu.

gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Fajne brzuszki dziewczyny :-) Mój wygląda jak pączek z dziurką bo pępek raczej nie wyjdzie mi na wierzch-tska moja uroda.
    Ja jakoś przeżyłam wesele ale miała chwile zwątpienia bo cała noc w tym halasie i gwarze mała odezwała się może ze 2 razy... Nie mogłam się doczekać tego wesela bi byłam pewna,że przy tak głośnej muzyce będzie wariowala całą noc co ja uwielbiam a tu cisza. Ale jak wróciłam do domu i położyłam się spać to tak zaczęła skakać, że aż spać szkoda było ;-) Najwyraźniej głośna muzyka to jej żywioł,z reszta jak mamusi i tatusia :-D

Miłego weekendu dziewczyny. Ja jeszcze poprawiny i cały tydzień odpoczywam :-)

gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki śliczne brzuszki macie

anet ja pieluch tetrowych mam kupionych 5 w tym 3 kolorowe i dwie zwykłe tyle mi narazie wystarczy a jak się zniszczą to pujdę do sklepu i kupie nowe

Co do wyprawki to ja mam tylko kupione ubranka dla małej w grudniu mam zamiar kupić akcesoria pielęgnacyjne dla mie i dla małej a w listopadzie kupię wózek i łóżeczko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 15:23

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Hej Mamuśki
    Sylwia dobrze że z szyjką wszystko ok trzymam kciuki zeby wypisali cie do domu
    ciekawe czy Emircie przyjeli na oddział?
    Ja mam wizyte 3 grudnia tez jestem ciekawa ile przytylam ostatnio bylo az 11 kg troche ograniczylam slodycze zobaczymy
    Kaczamila współczuje tesciowej dobrze ze sie budujecie bedziecie miec ją z głowy tak naprawde najlepiej sie mieszka samemu ale co zrobic jak nie ma wyjscia ja juz sie boje dobrych rad po porodzie. na tesciowa nie moge narzekac ale tez lubi sie wtracic ja wysłucham co ma do powiedzenia ale itak zrobie po swojemu
    Pocahontas waga sie nie martw masz dwa maluszki i mozesz urodzic wczesniej i ty bedziesz miala maluszki przy sobie a my bedziemy jeszcze tyć
    Krysti zmienilaś imie na Ignasia?
    Tak zmieniłam :) Ignaś będzie u nas :) Moj się uparł na to imię a mnie się tez podoba :) my mamy zamiar do Polski wracać i imię zagraniczne nie chcemy niech Polskie bedzie .

• kasss Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia dobrze że masz cały rydz wolny i wesela się kończą to sobie odpiczniesz:-) ja też mam już wszystkie ubranka brakuje mi tylko kombinezonu ale nie wykluczam ze jak mi się coś spodoba to kupię, nosidełko przewijak wanienke( dokupie tylko stelarz) kocyk podusie, jednego misia, 10 pieluch flanelowych śpiworek do spania i do wózka laktator ręczny wózek i łóżeczko zamówimy w styczniu czeka nas jeszcze mały remont poddasza i przeprowadzka. Do końca stycznia mam nadzieję ze wszystko juz będzie też nie chce czekać na ostatnia chwile
    Śliczne macie brzuszki dziewczyny choć jeden większy drugi mniejszy to kazdy jest piękny nosimy w nim nowe zycie;-)
    Krysti Ignas piękne imię u nas też mial być ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 15:23

Krysti, Madzik82, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Niunia dobrze że masz cały rydz wolny i wesela się kończą to sobie odpiczniesz:-) ja też mam już wszystkie ubranka brakuje mi tylko kombinezonu ale nie wykluczam ze jak mi się coś spodoba to kupię, nosidełko przewijak wanienke( dokupie tylko stelarz) kocyk podusie, jednego misia, 10 pieluch flanelowych śpiworek do spania i do wózka laktator ręczny wózek i łóżeczko zamówimy w styczniu czeka nas jeszcze mały remont poddasza i przeprowadzka. Do końca stycznia mam nadzieję ze wszystko juz będzie też nie chce czekać na ostatnia chwile
    Śliczne macie brzuszki dziewczyny choć jeden większy drugi mniejszy to kazdy jest piękny nosimy w nim nowe zycie;-)
    Krysti Ignas piękne imię u nas też mial być ;-)
    Dziękuje a u was jakie imię bedzie juz macie :) to juz obkupiona jestes z wyorawką super :) ja zacznę w grudniu ,akuratnie na przeceny trafię przedświąteczne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tak kopie ze normalnie z podziwu wyjść nie mogę ma swoje pory :) moj czuje kopniaki jak rękę przykłada nie zawsze zależy są mocniejsze są słabsze . Ale jak wali mocno wołamy szybciutko mojego i czuje :) ostatnio ucho przyłożył mi do brzucha to go Ignaś w ucho kopnął :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 15:34

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tetrowych kupie z pare szt imtak bede zakładać pampersiaka i na to pieluchę szeroko ,by dziecko nie miało problemów z bioderkami .

• kasss Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti u nas będzie Julia większość rzeczy i ubranek dostaliśmy choć powiem wam ze jak miałby być chłopiec to zadne ubranko by sir nie nadało wszystko z różowym akcentem sama pani w sklepie mówiła ze teraz ciężko kupić cis neutralnego bo wszystko robią pod chłopca lub dziewczynkę

Krysti, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ