X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet znajomi maja Ines....dziewczynka wyglada jak aniolek he he alexw rzeczywistosci to niezly z niej broj

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet osob o tych imieniach nie znam ale mi sie podoba Ines ;)

jA wozek, lozeczko i wogole wyprawke bede kompletowac po swietach... ;) a nawet gdzies w polowie stycznia... ;) poki co mam tylko body z Biedry ;D

hmmm jak u was z serduszkowaniem?? ;) bo my od poczatku ciazy 4 razy i ten miesiac temyu mial byc ostatni... ale wczoraj nas ponioslo i moj m mnie skusil ;) oczywiscie byl bardzo delikatny i nie mam zadnych niepokojacych objawow ze zle zrobilismy... ;)

a pytalam o te bole to tak jak mowilyscie... to prawdopodobnie od tego ze macica juz jest ciezka i gdzieniegdzie uciska, pozatym dzidzia tez swoje conieco doklada... ;)

i do tego jeszcze jednak te zaparcia... aczkolwiek ja od poczatku ciazy mam z tym problem i dla mnie to jest naturalne ze chodze do ubikacji co 3 dni...wiec juz sie tym nie przejmowalam ale gin mial mi przepisac syrop do picia rano ale w koncu zesmy o tym zapomnieli ;)

zadzwonie do niego w poniedzialek czy moge kupic cos bez recepty... jak tak to wam napisze moze ktorejs sie przyda ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i wogole zawsze mowilam ginowi ze czuje sie super i ogolnie lepiej niz przed ciaza . nigdy mi nie mierzyl cjsnienia i nie wiem jakie ono jest ale zlecil mi zrobic dzienniczek i przez miesiac (do kolejnej wizyty) co dwa dni mierzyc cisnienie i zapisywac... ?

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Madzik zazdroszczę brzuszka. Chociaz ja w pierwszej ciąży miałam podobnie a miesiąc później przybylo mi 12 kg. Az trudno bylo uwierzyć. Oby z tobą tak nie bylo. Jak możecie to podpowiedzcie jak sie tu wstawia zdjęcie to tez pokaze swój brzuszek.
    A tak aprooo zaczynacie juz powoli kupować rzeczy do porodu? Kiedy kupujecie łóżeczko?
    Jeszcze jedna prosba mam delikatny dylemat odnośnie imienia dla coreczki. Mąż chce Liliana-Lily,ja wolałabym Ines. Czy któraś zna osoby z takimi imionami? By mniej więcej wiedzieć jakie charakter i pod nimi sie kryją. Bo w imiennikach co drugi to inaczej piszą. I które imię wam się lepiej podoba? Doradźcie

Anet to tez moja druga ciaza. W piereszej tez mialam maly brzuch i do konca tak bylo. Wiec ja chyba tak mam

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik to super. Ja w tej ciąży przytyłam narazie 2 kg ale brzuszek widac tylko ze zrobila mi sie piłeczka. I nie wiem jak tu fotki wstawić. O wyprawce tez myslalm o styczniu. Co do imienia chyba zrobimy losowanie.
    A co do serduszkowania ja mam mega ochotę ale mąż sie chce bo się boi by cos dzidzi nie zrobic. Jego strata. Ale dzidzia jest bardzo ruchliwa w ciagu dnia mam przerwę tylko jak cos robię jaj tylko usiądę to mnie non stop kopie. Chwilami chciałabym by bylo juz po wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 09:06

Madzik82, Krysti lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaw fotke przez strone tinypic. Wersja polska. Zaladujesz zdjecie nawet z telefonu i dostaniesz link do forum.
    wstaw koniecznie

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co do wyprawki to my łóżeczko kupiliśmy w październiku- trafił się na olx używany w super stanie a w listopadzie kupiliśmy wózek. Więc chyba "większe" wydatki są za nami, wyprawka powoli się uzupełnia, jak będę się lepiejczuła to wybieram sie z mężem na ciuszki dla malucha i tak myślę że zacznę kompletować rzeczy do szpitala. Po ostatniej wizycie u gin stwierdziłam, ze jak "nie daj Boże" wzięłoby mnie wcześniej to nawet porządnej piżamy nie mam do szpitala... Wiec szpitalną wyprawkę dla mamy zacznę również kompletować.

A co do pieszczot to ja zrezygnowałam w tym tygodniu bo jednak się boję, powiedziałam mężowi żebyśmy się z tym wstrzymali z tydzień dwa i później powoli zaczynali i przez to też zastanawiam się czy jeżeli już do tego dojdzie czy nie użyć prezerwatywy, bo sama gin mi powiedziała, ze sperma ma w sobie coś co wywołuje skurcze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet albo na zapodaj.net wybierz na forum zaznacz 500/500 i ostatni link kopiuj i wklej tu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy nie przytyłam ale za to mam duży brzuszek juz :) wkleję wam zaraz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moj brzuśio <3 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b21eae714f0.jpg

bella82, Madzik82, SunSun, Scarlett2014, Justyska89, gosiaczek31, kasss, anet525, Niunia86, MamaAdasia, Emca lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski!
    witam sie w 25tc :-) zdjecie wrzuce wieczorkiem :-)
    musze sie pochwali, ze przez ostatnie 2tyg przytylam tylko 1kg, co mnie cieszy, bo w pewnym momencie duzo zaczelam tyc i bradzo szybko!
    Mi sie Lily bardzo podoba :-)
    u mnie Junior tez szaleje :-)
    my wozek i lozeczko bedziemy kupowac po nowym roku :-)

Pocahontas, Madzik82, SunSun, Scarlett2014, gosiaczek31, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to jakieś czary, skąd wy macie brzuszki jak nic nie przytyłyście albo marne 1,2 czy 5kg? :D

Co do imienia to mi się Liliana bardziej podoba :)

Ja już ponad 17kg na plusie:P norma przekroczona na półmetku... (a powiem, że staram się chociaż utrzymać w miejscu wagę, niestety nieudolnie). Może to kwestia gen, moja mama w jednej ciąży przytyła 25kg, a brat miał zaledwie 3kg przy porodzie.

Jeszcze 3 miesiące i będziemy się odchudzać :)

Madzik82, SunSun, Scarlett2014, bella82, gosiaczek31, Krysti lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas ja juz od poczatku przytylam 7-8kg, wiec nie ma tak dobrze, tez tyje ;-) a Ty masz 2 Kruszynki wiec tyjesz ile powinnas :-) ja od 2 tyg bardziej uwazam na to co jem. Mocno ograniczylam slodycze, ktorych w pewnym momencie zaczelam jesc duzo za duzo. nie glodze sie ale staram sie jesc zdrowiej :-)

Pocahontas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Ej to jakieś czary, skąd wy macie brzuszki jak nic nie przytyłyście albo marne 1,2 czy 5kg? :D

Co do imienia to mi się Liliana bardziej podoba :)

Ja już ponad 17kg na plusie:P norma przekroczona na półmetku... (a powiem, że staram się chociaż utrzymać w miejscu wagę, niestety nieudolnie). Może to kwestia gen, moja mama w jednej ciąży przytyła 25kg, a brat miał zaledwie 3kg przy porodzie.

Jeszcze 3 miesiące i będziemy się odchudzać :)
    Liliana bardzo piękne imię:) 17 kg to sporo juz ależ rzucisz szybko po porodzie jak bedziesz karmić piersią.No i dwojka jeszcze to bardzo dobrze przybierasz .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 12:17

Pocahontas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 3 miesiące spotykamy się na forum mama na diecie? :)

Ehh patrząc na to ile jem w ten weekend to dobrze że pracuj. W tygodniu jadam średnio 5 posiłków dziennie, w weekend jakieś 7:/

Ale co mam zrobić jeśli mama przyniosła mi krokiety, teściowa pierogi, ja na ich wizytę zrobiłam ciasto i sałatkę a mąż udusił mi gar wolowiny bo zdrowa. Hmm :) ale żeby nie było że ja też teściową mam super - jest taka sobie :) da się z nią wytrzymać ale nie mogłabym z nią mieszkać, zresztą z moją mamą też :/

Kurcze widzę że nie tylko my jesteśmy na etapie budowy domu... matko tylko skąd brać na to kasę? Na to, na wyprawkę i na normalne życie :/

My większe rzeczy i ogółem większość wyprawki chcemy kupić w grudniu/styczniu. A na mojej liście ja mam jeszcze kolumne stan posiadania żeby na bieżąco spisywac co mamy :) inaczej się w tym pogubie. No i chce zapisywać jeśli cos polecacie ale to ciągle plan :)

Krysti, bella82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Za 3 miesiące spotykamy się na forum mama na diecie? :)

Ehh patrząc na to ile jem w ten weekend to dobrze że pracuj. W tygodniu jadam średnio 5 posiłków dziennie, w weekend jakieś 7:/

Ale co mam zrobić jeśli mama przyniosła mi krokiety, teściowa pierogi, ja na ich wizytę zrobiłam ciasto i sałatkę a mąż udusił mi gar wolowiny bo zdrowa. Hmm :) ale żeby nie było że ja też teściową mam super - jest taka sobie :) da się z nią wytrzymać ale nie mogłabym z nią mieszkać, zresztą z moją mamą też :/

Kurcze widzę że nie tylko my jesteśmy na etapie budowy domu... matko tylko skąd brać na to kasę? Na to, na wyprawkę i na normalne życie :/

My większe rzeczy i ogółem większość wyprawki chcemy kupić w grudniu/styczniu. A na mojej liście ja mam jeszcze kolumne stan posiadania żeby na bieżąco spisywac co mamy :) inaczej się w tym pogubie. No i chce zapisywać jeśli cos polecacie ale to ciągle plan :)
    Ja tak samo 5 minimum posiłków nie żebym się obiadala tylko tak rozdzielam sobie to owoc to sok kanapeczka obiadek :) krokiety pycha ale bym zjadła jej :D My tez dom budujemy ,na przyszly rok juz elewacja idzie na cały budynek intynk od środka :) j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 12:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic dosłownie nie mam dla syneczka w grudniu zacznę tez ,bo jeszcze remont konczymy w mieszkaniu tu w Szkocji .ale jak juz kupie komodę zacznę kupować . Zastanawiam się czy nie kupic dostawki najpierw do łóżka dla małego by był blisko mnie sa fajne drewniane także się pokusze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 12:29

• kasss Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki
    Sylwia dobrze że z szyjką wszystko ok trzymam kciuki zeby wypisali cie do domu
    ciekawe czy Emircie przyjeli na oddział?
    Ja mam wizyte 3 grudnia tez jestem ciekawa ile przytylam ostatnio bylo az 11 kg troche ograniczylam slodycze zobaczymy
    Kaczamila współczuje tesciowej dobrze ze sie budujecie bedziecie miec ją z głowy tak naprawde najlepiej sie mieszka samemu ale co zrobic jak nie ma wyjscia ja juz sie boje dobrych rad po porodzie. na tesciowa nie moge narzekac ale tez lubi sie wtracic ja wysłucham co ma do powiedzenia ale itak zrobie po swojemu
    Pocahontas waga sie nie martw masz dwa maluszki i mozesz urodzic wczesniej i ty bedziesz miala maluszki przy sobie a my bedziemy jeszcze tyć
    Krysti zmienilaś imie na Ignasia?

Pocahontas, sylwia85, Krysti lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas ja też mam już 8-9kg na plusie więc nie można napisać że nie tyje. Ale podobnie jak Bella od tygidnia bardziej uważam co jem. Jem regularnie, zdrowiej i bardzo mało słodyczy. Waga stoi i miejscu albo idzie delikatnie do góry ale jest lepiej niż było. Stwierdziłam że muszę zacząć się trochę pilnować bo to i lepiej dla Juniora i dla mnie. Zwłaszcza że po Mamie mam spore tendencje do tycia

bella82, Pocahontas, Krysti lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy tylko ja mam już całą wyprawke ubraniową dla mojego Alexa? :P

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ