X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ide zrobic HBS mirgologie i CRP s sobote wybiore sie na glukoze

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Też jutro idę na wizytę to jest nas już dwie
    też mialam miec jutro wizyte ale wlasnie dzwonili do mnie ze na czwartek, ale też nie wiadomo czy na 100% bedzie moja gin

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski,
    ja kiepsko spalam, budzialm sie kilka razy a pozniej mialam problem z usnieciem :-/
    Maly od rana szaleje, nawet pokazal Tatusiowi jak kopie :-)
    moj maz dosc mocno sie pochorowal, na szczescie nie ma temperatury ale caly nos zatkany plus bolace gardlo :-/ wczoraj kurowalam Go domowymi sposobami, ale dzis nie udalo mi sie Go ublagac by zostal w domu :-/

• Sarah88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poza tym to dziś moja studniówka :)

gosiaczek31, SunSun, kasss, patryśka83, slodka100, loszcz, MamaAdasia, madziutek 23, Dorka1979, magda91 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wizyte juz dzis :-) nie moge sie doczekac :-)

gosiaczek31, kasss, slodka100, loszcz, Emca lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    a ja mam wizyte juz dzis :-) nie moge sie doczekac :-)
    Powodzenia na wizycie

bella82 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od jakiegos tygodnia mam nieprzespane noce, w nocy sie przekręcam z boku na bok a rano (8-9) ledwno oczy otwieram bo taka niewyspana jestem...teraz chyba tak będzie

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    A ja właśnie od kilku tygodni zaczęłam jeść słodycze a na początku ciąży to nic słodkiego nie jadłam, teraz coś się zmieniło i mam straszną ochotę na słodkości, muszę przystopować bo widzę, że zaczęłam szybko przybierać na wadze...

Pytałam się parę dni temu o książki, za dużo nie wypowiedziałyście się na ten temat więc stwierdziłam, że sama to sprawdzę empirycznie i zamówiłam sobie wszystkie :D Tak wiec mam nadzieję, że szybko do mnie dojdą i będę mogła pochłonąć się czytaniu...
    1) "Zabawy z niemowlakiem na każdy dzień" Silberg
    2) " Mądrzy rodzice, mądre dzieciaki" J, Kucharczyk
    3) "Dziecko dla odważnych" Talko Leszek
    4) "Pierwszy rok życia dziecka"
    5) "Dzieciozmagania z maluchem przez pierwsze 5 lat"
    6) "Dzikie stwory. Sztuka wychowania chłopców" Stephen James
    7) "Wychowanie chłopców" S.Biddulph

bella82, SunSun, kasss, Pocahontas, Emca lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wizyt dziewczyny, trzymam kciuki.
    Moje dziecie jeszcze spi , o dziwo:-) wiec i ja korzystam i poleguje. Chyba odsypia bo wczoraj miala taki dzien ze myslalam ze szalu dostane. O wszystko ryk i lezenie na podlodze z placzem. Dzis przynajmniej i ja poleze bo i noc poprzednia do kitu.
    Ja tez dzis nowy tydzien i az mi sie buzia smieje ze to 25 wkoncu. Bezpieczniej ciut sie czuje. Choc pol roku temu sasiadka urodzila w 26 i niestety maly walczyl tylko tydzien. Ciagle mam to w glowie...

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wsciekla bo wizyta przelozona na jutro :/

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w nowych tygodniach i na dzisiejszych wizytach :)
    Ja też kiepsko sypiam ostatnio,co najmniej 2 razy w ciągu nocy budzę się z powodu pleców :(

Sarah mam też wizytę w czwartek i już nie mogę doczekać się :)

Dziewczyny Wy robicie już tyle zakupów,jeju. Ja jestem daleko w tyle. Mam trochę ciuszków,ale poza tym nic. Higienicznych rzeczy zero,chyba czas żebym i ja za to zabrała się. Nawet listę mam zrobioną ;)

relg2n0abn31771x.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Cześć dziewczyny
    A ja właśnie od kilku tygodni zaczęłam jeść słodycze a na początku ciąży to nic słodkiego nie jadłam, teraz coś się zmieniło i mam straszną ochotę na słodkości, muszę przystopować bo widzę, że zaczęłam szybko przybierać na wadze...

Pytałam się parę dni temu o książki, za dużo nie wypowiedziałyście się na ten temat więc stwierdziłam, że sama to sprawdzę empirycznie i zamówiłam sobie wszystkie :D Tak wiec mam nadzieję, że szybko do mnie dojdą i będę mogła pochłonąć się czytaniu...
    1) "Zabawy z niemowlakiem na każdy dzień" Silberg
    2) " Mądrzy rodzice, mądre dzieciaki" J, Kucharczyk
    3) "Dziecko dla odważnych" Talko Leszek
    4) "Pierwszy rok życia dziecka"
    5) "Dzieciozmagania z maluchem przez pierwsze 5 lat"
    6) "Dzikie stwory. Sztuka wychowania chłopców" Stephen James
    7) "Wychowanie chłopców" S.Biddulph

to faktycznie masz sporo czytania :-) ja ostatnio przeczytalam "Co zrobic, by dziecko zasnelo" (dzieki uprzejmosci Emcy, ktora mi te ksiazke pozyczyla) i jest naprawde ok. sa tam rady, ktorych ja osobiscie bym nie wyprobowala ale jest sporo rad ktore na pewno wykorzystam :-)

dziewczyny z Wro ponawiam zapytanie czy mialybyscie ochote sie spotkac w wiekszym gronie? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:58

Emily83 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki ja też kiepsko spałam a męża to myślałam ze udusze tak hrapal zawsze hrapal ale jak śpię to mam to gdzieś a jak zasnąć nie mogę to wszystko mnie drazni. Trzymam kciuki za udane wizyty wypisy ze szpitala;-)
    Emircia i żeby tobie w końcu zrobili badania ;-)
    Mamuśki a tak apropo sluzu zawsze piszecie ze macie go dużo ja nie mam prawie wcale i tak się zastanawiam czy to normalne?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam mało sluzu, czasem kapnie na raz więcej, ale tak to nic sie nie zmieniło

martwi mnie że nic nie wiem na temat szyjki, nie wiem czy w ogole miałam badaną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 10:47

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Również gratuluję nowych, coraz bardziej bezpiecznych tyg dla naszych maluchów.
    Trzymam kciuki za wizyty,badania i wypisy :-)

Kasss ja też ze sluzem uboga ostatnio. Kilka dni temu miałam taki jakbym popuscila avod tamtego czasu jest bo jest. Bez szaleństw. Nawet w nocy wkładka niepotrzebna bo nic się nie Dzieje ;-) Może to przejściowe a może tak po prostu mamy.

Ja przeżyłam wesele z poprawinami. Dupa mnie od krzesełka na scenie boli... Ale jeszcze tylko jedna sobota i 4 tyg odpoczynku :-D

Miłego dnia Mamuśki.

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piękny poniedziałek...nareszcie słoneczko, ale za to mroźnooo...

ja śluzu mam mało ale to chyba taka moja uroda, bo nigdy go nie miałam za wiele. Czasem jak rano wstanę to mam plamę mokrych majtek nie wiem czemu i co to...coś jak woda chyba..

Franek wczoraj dawał popis wierzgał kopał położyłam sobie telefon na brzuchu to latał jak szalony :P z utęsknieniem czekałam na taką aktywność..;)

kurdee dziewczyny za miesiąc wigilia...ale ten czas zapitala..trzeba się brać za prezenty;/

Życzę udanych wizyt...Sylwia wypisali Cię??

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :) witam się z Wami w nowym tygodniu :)
    wczoraj Oskar dał popis wieczorem, tak kopał i bił rączkami że cały brzuch mi chodził. Śmiałam się że jest chyba nieśmiały bo tylko mamusi pokazuje takie rzeczy, zawołałam męża to się uspokoił a jak mąż poszedł to dalej szalał. Narazie tylko mojej siostrze pokazał jak kopie a tak to już nikomu. Wczoraj puściłam muzyczkę w telefonie i przyłożyłam do brzucha to telefon cały pływał :)

Ale zrobiłyście mi smaka na ciasto z nutellą- to musi być pysznnnne :) i oczywiście przepis na polędwiczki... mniam... już odpisany, dobra idę na sniadanie bo ślinka cieknie :)
    Od momentu jak jestem na l4 wstaję o 10. jak w zegark, mamy cichutko radio włączone i zawsze sie budzę i za chwilę słyszę ze wybiła 10 :)

Trzymam kciuki za wizyty i za dziewczyny w szpitalu.
    Sylwia mam nadzieję że wyjdziesz dzisiaj do domku.

Niunia86, MamaAdasia, bella82 lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss brak sluzu jest calkowicie normalny a nawet pozadany, bo to przdciez nic przyjemnego. Jak bylm z mama na zakupach i zobaczyla ze wrzucam do koszyka wkladki to zapytala po co mi to. Gdy uslyszala, ze bez wkladek ani rusz to zaraz dzwonila do mojej siostry, ona w ciazy tez nie musiala uzywac. No i zaczelo sie ze mam jechac do ginekologa, a jak nie to zapytac czy to na pewno normalne na nastepnej wizycie. Kazda ciaza jest inna.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny:)
    u mnie dzisiaj też wizyta, trochę się stresuję bo będzie mierzenie mojej ulubionej szyjki i się okaże czy napięcia brzucha maja na nią wpływ:) mam nadzieję że będzie dłuuuga jak wąż boa:)

gosiaczek31, Niunia86, Madzik82, MamaAdasia, bella82, Emca lubią tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryśka będzie dobrze :)

Jeżeli któraś z Was lubi kryminały to polecam książki szwedzkiego pisarza Henning'a Mankell. Kończę czytać kolejną jego książkę i naprawdę wszystkie są godne polecenia. Z tego co pamiętam w każdej książce bohaterem jest Kurt Wallander- detektyw. wiem że póżniej powstał film na podstawie jego książek o detektywie. Więc polecam!

SunSun, loszcz, Emily83 lubią tę wiadomość

‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ