X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea swędzi nadal, jutro mam wizytę u dermatologa i zobaczymy. Odebrałam natomiast też inne wyniki z krwi i są b. dobre. Biorę je ze sobą na jutrzejszą wizytę, żeby lekarz miał pełen obraz.
    Mi położna kazała przyjść na glukozę zupełnie na czczo, pozwoliła za to do glukozy wcisnąć sok z cytryny, chyba trochę złagodził ten mega słodki smak.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek fajny brzuszek i podoba mi się jak jesteś ubrana :)

Kass a Ty kiedy masz powtórkę glukozy?

Ja w sobotę będę się raczyć wszystkim co zrobi mamusia a w niedzielę nie tknę się słodkiego. Taki mam plan :)

Swoją drogą to weszłam na wagę i w ciągu 1,5 tygodnia od ostatniej wizyty przytyłam albo nic albo 0,5 kg (wahania wagi). Czy mój plan zdrowszego jedzenia działo. Pomimo prób mobilizacji Juniora czekoladą. Ale tak naprawdę dopiero 5tego sprawdzę jak zmieniła się moja waga przez 3 tygodnie. Bardziej ufam wadze u lekarza niż w domu.

madziutek 23, bella82, gosiaczek31, czekaja, loszcz lubią tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

bella współczuje zgagi ja ją mam na co dzień a wczoraj jak sie przekręciłam na drugi bok to tak zaczęło palić że skończyło sie na wizycie w kibelku mąż sie wystraszył że wymiotuje ze to od małej złapałam jakiegoś wirusa że nie było to tylko zatrucie
    ale mu wyjaśniłam że nie miałam nic do picia pod ręką i musiałam biec szybko

maja dziś szaleje od rana w brzuszku na maksa a po kwaśnych żelkach jeszcze bardziej ale do takiego mi jeszcze brakuje

http://www.sfora.pl/swiat/Niezwykle-nagranie-z-nienarodzonymi-bliznietami-a74069?utm_source=o2_SG&utm_medium=Hotspot&utm_campaign=o2

Niunia86 lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja nie mówię,żebyś nie jadła. Ja sobie tak postanowiłam,bo ostatnio sporo słodyczy jadłam z uwagi na to,że dwa razy glukoza wyszła mi za niska... Więc chciałam nadrobić. I po tyg jedzenia słodyczy okazało się,ze ładnie podskoczyła ale przestraszyłam się,ze w końcu za wysoka wyjdzie i dzisiaj i jutro chcę troszkę zmniejszyć ilośc czekolady... Będzie ciężko bo mam zamiar zrobic dzisiaj kopiec kreta ale jeden kawałeczek może jakoś nie zaszkodzi :)
    Także to jest tylko moje postanowienie :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgage codziennie wieczorem bez względu na to co zjem...pali w gardle do tego okropne odbijanie

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Emartea, ja też mam dziś równe 100 dni do porodu ;)

Ja dziś rano byłam u fryzjera też ścięłam włosy z jednej strony krócej, z drugiej dłużej, od razu mi lżej.Mam strasznie grube włosy i bardzo ostatnio suche, więc nie żałuję, odżyją :)

Madziutek, śliczny brzusio :)

Ja byłam dziś z małym na zajęciach, właśnie wróciliśmy były małe szczeniaczki ze schroniska , słodziaki :)

Kasss, pięknie :)

Miłego dnia i udanych wizyt!

madziutek 23, gosiaczek31, Scarlett2014, kasss, Rubi, Madzik82, loszcz lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zauwazylam ze Noa coraz rzadziej sie odzywa... ;/ Noa nie masz weny do pisania?;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek super brzuszek:)

przede mna tez powtorka gluzkozy ale dopiero w przyszłym tygodniu.

a ja tak sobie wkercialam ze mala sie nie rusza ze masakra:( az sie poplakalam bo jak pomysle ze cos mogloby jej sie stac to masakra...

zjadlam paczka i troche puka ale ja wole jak rusza sie tak konkretnie ze czuje pod reka jak sie przesuwa.

dzieki dziewczyny troche mnie uspokoilyscie ale dalej wyczekuje konkretnych kopniec zebym sie wyluzowala:)

bylam w ramach odciagniecia mysli na spacerze. zrobiolam 5 kilometrow i czulam sie jak po maratonie;)

madziutek 23, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet nie wiem kiedy powtorka ewnie w srode na wizycie dostatne skierowanie
    Czekaja jak sie ruszyła to na pewno wszystko jest ok ja tez czasem bardzo slabiutko mala czuje a pamietam ze tez masz lozysko na przedniej scianie pewnie dla tego

czekaja lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Wczoraj zdążyłam się tu pojawić i już muszę zniknąć na jakis czas.
    Wczoraj byłam na teście glukozy. Dzis dostałam telefon z przychodni ze wyniki są wysokie i mam cukrzycę ciążową. Takze jutro jadę po skierowanie do szpitala.
    Odezwę się po powrocie.
    Miłego dnia dziewczynki :)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    aaa zauwazylam ze Noa coraz rzadziej sie odzywa... ;/ Noa nie masz weny do pisania?;)

Ech kochana zebys wiedziala ze tak jest , za co przepraszam. Czytam Was ciagle , lajkuje zdjecia ale z odpisaniem nie mam weny , nie napisala bym nic nowego , jest tu duzo doswiadczonych mam wiec wiedza tu nie zablysne. Brzuch masz zarabisty wyglada jak z wosku ;-)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Witajcie :)

Wczoraj zdążyłam się tu pojawić i już muszę zniknąć na jakis czas.
    Wczoraj byłam na teście glukozy. Dzis dostałam telefon z przychodni ze wyniki są wysokie i mam cukrzycę ciążową. Takze jutro jadę po skierowanie do szpitala.
    Odezwę się po powrocie.
    Miłego dnia dziewczynki :)

Ojej wspolczuje.. Trzymam kciuki , bedzie dobrze ;-)

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcztny! Moje dziecko zaczyna sie ruszac po lodach bakaliowych algidy. Ale trzeba zjesc pol litra na jednym posiedzeniu hehe ;)
    od jutra koniec z tymi slodyczami bo chyba fsktycznie przesadzam

MamaAdasia, czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol wrote:
    czytam o tym jak piszecie o braku ruchów dziecka i jestem zdziwiona, ja z reguły najbardziej czuję wieczorem w łóżku, w ciągu dnia tylko delikatnie, ale raczej nigdy mnie to nie stresuje
    a zdarzają się i dni kiedy dziecko w ogóle siedzi cichutko

Mam tak samo staram sie nie panikowac jak słabiej czuje synka , wielokrotnie slyszalam ze dziecko ma duzo miejsca i tez zdarzaja sie dni kiedy siedzi cicho.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 14:23

• Rubi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiamonisia trzymaj się tam i wychodź szybko!

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia trzymam kciuki, wracaj do nas szybko :-)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Ech kochana zebys wiedziala ze tak jest , za co przepraszam. Czytam Was ciagle , lajkuje zdjecia ale z odpisaniem nie mam weny , nie napisala bym nic nowego , jest tu duzo doswiadczonych mam wiec wiedza tu nie zablysne. Brzuch masz zarabisty wyglada jak z wosku ;-)

w sumie nie wiem co Ci odpisac na tego posta...hmmm. mysle ze forum jest dla wszystkich i nie trzeba byc ekspertem zeby sie udzielac.. ;*

a brzuch jakis czas wczesniej smarowalam oliwka ;D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wszystko będzie dobrze napewno i cukrzycę opanujesz tylko będziesz musiała uważać na to co jesz bo będziesz miała dietę i insuline ale napewno wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki

Ja na glukozę pójdę w przyszłym tyg i nie straszcie mnie już :(:( bo aż się boje

Co do ruchów to ja jakoś akurat z tym spokojna jestem bo wiem ze mała ma tam dużo miejsca i może się obrócić i nie będę jej czuła będę się martwila tym dopiero później i wy dziewczyny tez nie panikujcie bo widzę ze znów jedna po drugiej się nakręca tak samo było z twardym brzuchem który ją zapoczątkowałam co prawda

• czekaja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ale 23 tc a 26tc to juz roznica i u mnie mala ma juz troche miejsca mniej niz u ciebie. bedac na Twoim etapie tez sie nie martwilam jak nie czulam nic dzien czy dwa.

misiaMonisia trzymaj sie i sie odezwij szybko.

Madzik chetnie skorzystalabym z formy rozbudzenia malej ale przy nastepnej okazji bo chyba sie zorientowala ze mnie stresuje i troche fika. dosyc nisko ale ona tak lubio chociaz to malo przyjemne czuc ja tak nisko jak sie odbija od pecherza;)

MisiaMonisia, MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem tylko ze widzę ze nakrecacie się znów jedna po drugiej codziennie inna to samo przeżywa. Dziewczyny bądźcie juz dobrej myśli wszystkie urodzimy śliczne dzieciaczki i juz nic złego się nie przytrafi. Az się sobie dziwie dzisiaj ze ja taka optymistka ale nie zadreczajcie się bo dzieciaczki tez się stresuja

Czekaja a faktycznie to mało przyjemne ostatnio 3 dni tak miałam znajdą sobie te nasze maluchy zawsze nie fajne miejsce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 15:02

noa8, czekaja lubią tę wiadomość

‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ