X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin ja ręczników od rodzyneczek nie kupowalam bo juz mam

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomniałam wam napisac wynik glukozy poznalam juz w sobote- prawidlowy

Madzik82, Scarlett2014, gosiaczek31, czekaja, kasss lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny widzę ze imprezy się udały to super.

Trzymam kciuki za wasze glukozy jutrzejsze ja idę w piątek

Dzisiaj kupiłam kilka ubranek dla małej. Szczeze mówiąc kupuje trochę w ciemno bo przez ten remont nawet nie mam zbytnio gdzie trzymać. Jak się przeprowadzimy i wszystkie meble będę miała to wszystko poukładam kompletami żeby wiedzieć ile czego mam w danym rozmiarze.

Mam pytanie może głupie ale zastanawia mnie to. Jak odczuwa się czkawke dziecka bo ja nie wiem czy to co odczuwam to czkawka ???

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka czkawka to jakby kopniaczki delikatne ale takie rytmiczne. Dzieciaczki maja czkaekecw dosyc szybkim tempie, nie ak jak my. Co kilka sekund poczujesz ruch. Rytmiczny.
    mi jest zawsze dziwnie jak mala ma czkawke.

A ja sie dzis najadlam paczkow. W koncu Abdrzejki ;) to chyba wolno? ;)

MamaAdasia, patryśka83 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo czasem tak mam ze co kilka sekund w tym samym miejscu taki jakby delikatny kopniaczek ale z 7 do 10 razy może tak być ze tak szybko przechodzi.

Buuu mam zgage 6 dzień z rzędu nienawidzę tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 21:31

• Emartea Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet mi się bardzo spodobały te okrycia
    http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-recznik-z-kapturkiem-zoo-i4841796244.html
    tylko nie mogę się zdecydować które zwierzątko wybrać. Wyglądają fajnie. Podejrzewam, że na początku wszystkie będą miękkie, a dopiero po kilku użyciach czy praniach się okaże co są warte.

4e3f84b95f.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Scarlet mi się bardzo spodobały te okrycia
    http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-recznik-z-kapturkiem-zoo-i4841796244.html
    tylko nie mogę się zdecydować które zwierzątko wybrać. Wyglądają fajnie. Podejrzewam, że na początku wszystkie będą miękkie, a dopiero po kilku użyciach czy praniach się okaże co są warte.
    Emartea genialne są te ręczniczki tez któryś z tych kupię:) a odnośnie ręczników: to ile ich kupujecie?

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super ze imprezy sie udaly:-) no i gratuluje wygranych fantow:-)
    Powodzenia jutro na badaniach!
    Ja recznikow tez nie kupuje bo mam wiec ciezko mi cos konkretnego polecic. Mysle ze warto isc do sklepu pomacac a pozniej zamowic na allegro:-) ale mam kocyk gruby z babyono i jest super milusi nawet po praniach wiec moze reczniki tez maja ok... Ja mam jeden z mothercare i jest dosc szorstki, drugi disneya w zestawie mialam z myjkami, sliniakiem i taka sciereczka mala i nawet fajny nawet po wiekokrotnym praniu. A trzeci mam taki zwykly duzy bez kaptura w misie kupiony za 10 zl na rynku i jest najlepszy:-) cienki, bardzo miekki i nie zeszmacil sie nawet po praniach:-)

jasmin, kaczamila lubią tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam jeszcze jedno pytanie: czy zmieniacie witaminy na III trymestr?

relg2n0abn31771x.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim .
    Za waszą radą zazylam nospe+magnes+paracetamol i do łóżeczka.ból zmalał wyraźnie tyle,że potem po kilku godzinach mnie znów obudził.Identyczny jak na okres.Promieniowal aż do pleców.Dostałam rozwolnienia i wymiotow i tak mi noc w wc minęła.rano przespalam i obudziłam się "zdrowa",a ze dziś wolne to mój P mnie zabrał do swojego brata obejrzeć jego maleńką miesięczną córeczkę(słodka jest).Wróciłam do domu i znowu brzuch dziwnie twardy i pobolewa.Wiec nospa i leżę.Jutro też wzięłam wolne(lepiej dmuchać na zimne) a we wtorek mam położną to ją podpytam co z tym fantem zrobić.Dziwne to jakieś...

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle że dziś było milion razy lepiej niż wczoraj więc jest poprawa.
    Może to przez lot samolotem i stres a może przez pracę fizyczną.Miałam USG we wtorek i synek zdrów,szyjka zamknięta a łożysko i wody też były ok więc ten ból nie jest wynikiem jakiegoś fizycznego mankamentu.to ja musiałam swoim zachowaniem spowodować ten okropny ból.wystraszylam się bardzo.myślałam że urodze...

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie witam sie z pracy.dzis przychodzi kobitka ktora bede wdrazac w ramach zastepstwa za mnie.wczesniej koncze prace i jade do Gdanska do endokrynologa z moim tsh wysokim potem szybko na pociag i do szpitala do mojej kochanej Oliwki

loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wypiłam glukoze! Jest niedobra ale tak szczerze to spodziewałam się czegoś gorszego. Do połowy kubeczka szło mi zupełnie dobrze. Końcówka była trudniejsza ale piłam malutkimi łyczkami i dopiłam. Nawet nie dodałam cytryny bo stwierdziłam że jeśli jestem w stanie wypić bez niej to spróbuję. No a teraz czekam. Póki co najbardziej dokucza mi głód:) ale w tej ciąży to żadna nowość.

Emartea piękny ręczniczek! Tylko trochę boję się go kupować bez dotknięcia. Te które widziałam w sklepie były dość szorstkie.

Loszcz dobrze że jest lepiej. Anastacia mam nadzieję że kobitka będzie sensowa i że córka czuje się lepiej.

Milegi dnia i trzymajcie prosze kciuki za moje 2 najbliższe godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 08:09

Niunia86, gosiaczek31, Emily83, Anastacia33 lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny:)

wpadlam tylko pokazac ze sie da i my tez damy rade:)

http://www.fitbeautymom.com/?p=405

Scarlett2014, Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami brzuchatki :) Anastacia mam nadzieję że z córeczką lepiej,
    Scarlett trzymam kciuki za badanie, teraz najgorsze te dwie godziny, bo człowiek głodny i ma słodko w buzi. a pozwolili Ci pić wodę?? bo ja nie mogłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i witam się w nowym tygodniu :) od wczoraj :)

Scarlett2014, Niunia86, czekaja, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też nie mogę pić wody. Ale zostało jeszcze 40 minut więc jakoś wytrzymam. Najgorsze było pierwsze 10/20. Teraz myślę już tylko o kanapce którą mam w torebce :) kusi mnie też żeby przeeld pracą do ktorej postanowiłam jednak pójść skoczyć gdzieś na pyszne śniadanie w nagrodę ale chyba nie mam nic blisko. Zobaczę jeszcze :)

Gratuluję nowego tygodnia :)

slodka100, kaczamila lubią tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym tygodniu ;)
    zazdroszcze wam ze macie juz z glowy te glukoze ;) ja moze w przyszlym tyg sie wybiore ale na bank z cytrynka :P

4 dni temu moja kuzynka zrobila nam niespodzianke i urodzila 3tyg przed terminem coreczke ;) tez bym chciala urodzic troszke przed terminem ;) niestety jeszcze jej nie widzialam bo chyba dzis dopiero je wypisuja ze szpitala ale ponoc jest sliczna ;) ach tez bym chciala juz miec Stasia na tym swiecie ;)

w tym mies moze kupimy wozek albo lozeczko ;) nie moge sie doczekac ;) a tesciowa zapowiedziala ze w styczniu kupi mi wanienke taka jaka bede chciala ;)
    powiedzcie mi czy te male wanienki z 85cm nam starcza ?????

bella82, Niunia86, noa8, SunSun, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/zestaw-wanna-stojak-tega-mis-wanienka-mala-86cm-i4799646690.html
    taka mi wpadła w oko ;)

a i jezeli bede karmic (mam nadzieje) to moze zafunduje sobie taka bransoletke ;) mily gadzet ;) http://allegro.pl/new-bransoletka-dla-karmiacej-mamy-milk-bands-i4757237517.html

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witajcie w nowym tygodniu (i oficjalnie nowym trymestrze :))!

Ja zamówiłam ręczniczki z babyono, jakaś doświadczona mam na lutówkach kiedyś polecała, że z tych co miała były najfajniejsze. Jak przyjdą zdam relację z pierwszego wrażenia :)

Niunia86, Scarlett2014, jasmin, SunSun, bella82, madziutek 23, kasss, sylwia85, czekaja, Madzik82, MamaAdasia, gosiaczek31, Sarah88 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ