X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella muszą wymienić to nie wasza wina ze był zepsuty!
    Loszcz jedź do szpitala dla mnie bardzo silny okres to ogromny bol był szkoda ze nie ma kto cię zastąpić w pracy:|
    A ja dziś nie czuje małej w sumie to teraz sobie to uświadomiłam bo cały dzień byłam zajęta i nie zwróciłam uwagi mam nadzieję ze da mi jakiś choć malutki znak i się poruszy daje jej czas do jutra

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass moze czulas ja ale bylas zajeta i nie zauwazylas bo bylo tak delikatne. trzymam kciuki zeby dala porządnego kopniaka:) przykro mi z powodu pieska niestety mojego chyba tez to niedlugo czeka:(

Loszcz połóż sie odpocznij wez nospe magnez a jak nie pomoze to IP koniecznie.

j a od jutra przechodze na diete lekkostrawna. jeszcze zostaly mi 3 miesiace do porodu a coraz gorzej pracuje moj uklad pokarmowy. nie mam problemow z toaleta cale szczescie bo chodze nawet po 3 razy dziennie ale od poludnia zaczyna sie straszne zgaga codziennie cofa mi sie kwas zoladkowy mam mega wzdety brzuch i strasznie mi sie odbija. zamowilam dzis parowar i bede na nim przygotowywala sobie obiady. zadnego smazenie pieczenia. zadnych slodyczy mocno przyprawionych potraw i wszystkiego co ciezkostrawne i wzdymajace. bedzie ciezko ale za kazdym razem jak chce siegnac po cos' ciezkiego' i przypomne sobie co mnie czeka to skutecznie mnie to zniecheca.

tez macie takie problemy z trawieniem. dla mnie to jest najbardziej meczace:(

wszystkie na andrzejkach a ja siedze i popijam ciepla wode z cytryna i zaraz ide spac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 21:40

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie w glowie andrzejki. Jakos nigdy z G nie swietowalismy tego dnia. On siedzi przy kompie a ja po wykapaniu Oli i ululaniu odpoczywam sobie lezac obok niej. Mnie dzis tez brzuch bolal mocno ze az sobie postekalam i musialam przystanac i poczekac az przejdzie. Jakos tak dziwnie w okolicach pepka tepy bol napiecie i przeczulica jak dotknelam. Wzielan nospe i po 15 min przeszlo. Ale dziwne to bylo. Chyba ze to mala sie tak obrocila nietypowo.

Loszcz oszczedzaj sie, jak cie boli. Nospe lykaj jak masz tam u siebie. A jak nie przejdzie to sie nie wachaj i jedz do lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj dzień masakra cały dzień sprzatalam trzeba było ogarnąć mieszkanko z kurzu przed malowaniem i ukladaniem paneli. I wkoncu mam łazienkę no prawie trzeba tylko kilka otworów zrobić na ścianach na półki podłączyć baterie do umywalki i juz można łazienkę zamknąc bo gotowa . Mam tylko nadzieje ze do świąt wszystko zrobimy. Ale serio jestem wykończona . Mała cały dzień kopie. Towarzyszyła mi cały dzień. Ale o dziwo nie bolał mnie brzuch wogóle. Także dzisiaj mam dobry dzien

A jutro mam plan jechać do Tesco bo jutro ostatni dzień promocji i kilka rzeczy małej kupić.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz mi sie wydaje, ze powinnas pojechac do szpitala.
    Kasss to sie popsulo w trakcie skladania, wiec boje sie, ze powiedza, ze to nasza wina :-/ no ale na pewno tam zadzwonie w poniedzialek i sie dowiem co i jak.
    Kasss nie stresuj sie, Mala na pewno sie ruszala tylko nie zwrocilas na to uwagi :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a teraz was narobilam. A więc

Loszcz mi też się wydaje ze do szpitala powinnaś się wybrać bo jednak bol to ból i jeśli jest tak mocny to nie przelewki. I niestety powinnaś zacząć się chyba trochę oszczędzać

Kasss przykro mi z powodu psa. A mała napewno się ruszyła tylko ty byłaś zabiegana to nie czułas a na dodatek masz łożysko na przedniej ścianie wiec napewno się ruszala tylko dzisiaj delikatniejsza jest nie chciała ci przeszkadzać bo czuła ze masz zły dzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Pocahontas, Ty pewnie pierwsza urodzisz, z racji tego że będą bliźniaki. Chyba zazwyczaj rodzą sie wcześniej. To szybko przeleci :)
    Ja obstawiam, że urodzę 25 lutego. Zobaczymy ile się pomylę w moich przeczuciach.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dokladny plan masz Dorka:-) w sumie masz juz dwojeczke to wiesz kiedy mniej wiecej chcialy dzieciaki wychodzic. Ja Ole urodzilam w terminie ale dlatego ze indukowany porod byl bo tak to pewnie bym przenosila. Bo oznak porodu nie mialam zadnych oprocz szyjki ktora przepuszczala opuszek palca od tygodnia. Rozwarcia zero:-)
    Teraz czuje ze tez przenosze conajmniej o tydzien.

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mezem tez nie swietujemy wiekszosci tego co inni. poszlismy spac jak obejrzelismy film ale nasi pojebani sasiedzi jak zwykle imprezka, tylko ze te swiry nie pyszczaja muzyki na fulla o normalnej porze,tam granie rozpoczyna sie o 1 w nocy...dobrze ze juz nie dlugo i nie bedziemy tego wysluchiwac, ostatnio stali sie na tyle bezczelni ze nawet w tygodniu o 2 muzyke puszczaja :/ na szczescie mąż ma twardy sen bo gdyby sie obudził zaraz by haje zrobił.takze dziś miałam kiepską noc... śmiechy, basy i disco polo.

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki
    Mala obudziła się jak zawsze o 6 rano wiec juz jestem spokojna choć ja w panikę nie wpadam ale nie fajne uczucie jej nie czuć pewnie mialyscie racje ze zajęta byłam i mogłam nie zwrucic uwagi a ona delikatnie przez to łożysko się rusza.
    Loszcz jak twój brzuch pzestal bolec?
    Anastacia jak córeczka?
    Justyska dobrze ze remont posowa się do przodu obyscie szybko się wprowadzili;-)
    Bella muszą wymiec maz przecierz specjalnie tego nie zepsuł musiała być jakas część wadliwa my tak zamieilismy traktorek dla dziecka i jak maz chciał wcisnąć komin pękła maska bez problemu wymielili
    Sarah widzisz będziecie mieć spokój od nocnych imprez a tak to synka by wam budzili;-)
    Milej niedzieli mamuśki;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja oliwcia zostaje do czwartku w szpitalu. ...zaatakowala ja jakas bakteria ale jeszcze nie wiedzą jaka.

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny ;*

loszcz daj znac jak u Ciebie?? ;/

dziewczyny do swiat zleci szybko a po swietach to juz zostanie troszke, koncoweczka i bedziemy tulily te nasze bobasy ;*

mamy ktore juz maja dzieci... jak sie wam urodzilo malenstwo to wpatrywalyscie sie w nie przez kilka dni podziwiajac? ;)

bo ja mam obawy ze tak bedzie u mnie ze nie odejde naszego synka na krok i bede sobie tak patrzec na niego ;D co bedzie trudne bo mieszkamy sami a maz pewnie bedzie pracowac... a zreszta on w domu nic nie robi i tak bo pracuje od 5 do 19... nawet palenie w piecu na mojej glowie;/

ale damy rade ;)

a my wczoraj mielismy jechac na herbatke do rodzicow bo dawno zesmy nie byli a skonczylo sie na tym ze pojechalismy z moimi siostrami i ich mezami do kregielni... ;)

co prawda ja tylko kibicowalam ale i tak sie super bawilam bo bylo smiesznie ;)

za to zalapalam sie na partyjke bilarda z mezem ;D i bambuko z siostrami ;))

no i tak... wrocilismy o 2 w nocy..

a Nikodem zaserwowal ciotkom kilka kopniakow i moj moz caly wieczor chodzil z rekami przyklejonym8 do brzucha i byl szczesliwy ze maly taki byl rozrzutny z kopniakami ;D

gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja ja mam parowar ale albo to ja nie umiem w nim gotować albo mi takie rzeczy po prostu nie smakują a chciałabym więcej z niego korzystać. Jeśli więc wymyślisz jakiś fajny przepis albo np. znajdziesz ciekawą książkę z inspiracjami daj mi proszę znać.

Bella dużo decyzji za Wami w takim razie :) a jaki wózek wybraliście? My chyba nie będziemy szukać dalej tylko zdecydujemy sie na Tako Junama Impuls. Teraz chcemy tylko sprawdzić gdzie najbardziej opłaca się go kupić. Jakoś nie mam siły to chodzenia, wybierania etc. Ten wpadł mi w oko i chyba ten zostanie. Na podobnej zasadzie kupowałam suknie ślubną i wyszło super :)

Madziutek fajne miałaś andrzejki :) kaczamila a jak u Ciebie? Ja wczoraj wymyśliłam że Junior będzie Jan Andrzej po moim tacie. Ale jeszcze nie wiem co na to mąż mój ukochany :)

Anastacia dużo zdrowia dla córki! Loszcz daj znać jak tam. Kass najważniejsze że mała zaraz z rana dała Ci znać :)

Moje dziecko wczoraj też było bardzo spokojnie ale jakoś mnie to nie dziwi. Musiał odreagować wcześniejszą noc :/

Wyobrazcie sobie że wczoraj wyszłam z imprezy ok 19stej żeby położyć się na chwilę a usunęłam i spałam do 8 rano. Mój mąż nikomu nie pozwolił mnie nawet tknąć więc spałam w makijażu i ubraniu chyba po raz pierwszy od 5 lat :) ale za to po obudzeniu czułam się prawie normalnie :) poza tym że dokucza mi szyja bo spałam chyba w dziwnej pozycji :) mam tylko nadzieję że jutrzejsza glukoza nie spowoduje u mnie powrotu do stanu z piątku lub wczoraj. Ani fizycznie ani psychicznie nie jestem na to gotowa.

madziutek 23, madziutek 23, czekaja, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek ja do dzisiaj wpatruje sie w synka i nie moge przestac go podziwiac. Szczegolnie jak spi aniolek moj kochany.

Wspolczuje coreczki w szpitalu :( chore dzieci kocha sie jeszcze bardziej :(

madziutek 23, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

Bella dużo decyzji za Wami w takim razie :) a jaki wózek wybraliście? My chyba nie będziemy szukać dalej tylko zdecydujemy sie na Tako Junama Impuls.

wozek to benetto holland najnowszy model (mieli wczesniej wozki o takiej samej nazwie i byly nie najlepsze, ale wlasnie w tym modelu poprawili wszyskie niedociagniecia i podobno jest dobry, w ogole sprawia wrazenie takiego konkretnego) granatowo bialy, a fotelik to recaro privia.

tak w ogole to witam sie w 26tc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 14:51

Scarlett2014, MamaAdasia, madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoras pisala o bolu w pepku? bo mnie juz od ok 1,5 tyg boli kolo pepka zaraz z boku i to jest taki bol...hmmm... jakbym tam siniaka miala (oczywiscie sie nie uderzylam )ani nic... i boli jak dotkne ale jak cos robie to tez... ktoras wie(???)

mozliwe ze to cus od lozyska? (bo CHYBA wlasnie tam mam lozysko??

bo szukam i szukam u wujka google i nic takiego nie ma;)

powiem tak... nie niepokoi mnie to na tyle by dzwonic do gina czy cos w tym stylu poprostu chcialam wiedz8ec czy mialyscie podobny objaw??

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet to dobrze ze się wyspalas a maz nie pozwolił cię budzić cały tydz pracujesz to nic dziwnego ze padlas;-)ja też jutro idę na glukozę przydało by mi się trochę optymizmu od ciebie bo ciężko to widze:-) Bella wózka nie znam ale fotelik bardzo dobrej firmy wybraliście wszyscy chwala choć do tanich nie należy
    Madziutek ja niestety nie pomogę
    Ta w ogóle to dziś moja 100dniowka:-)

madziutek 23, Scarlett2014, Emca, czekaja, gosiaczek31, MamaAdasia, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek ja niestety nie pomoge
    Kasss to prawda, ale oboje z mezem stwierdzilismy, ze na tym nie bedziemy oszczedzac bo chodzi o bezpieczenistwo Juniora a we Wro czasami ludzie jezdza jak debile :-/
    ja tez o tej firmie (wozka) nie slyszalam, ale tak strasznie mi sie spodobal, ze najprawdopodobniej bedzie ten :-)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dzisiaj świętuję swoją studniówkę :) Mieliśmy jechać do znajomych ale na razie stanęło na tym,ze się zastanawiamy co robić. M pojechał odwieźć syna do domu bo jest u nas tylko na weekendy a ja się orientuję czy jest coś w kinie ale nic sensownego nie znalazłam :/

Mam nadzieję,że u Was troszkę lepiej i Wasze pociechy i drugie połówki mają się lepiej :)

Ja zakończyłam sezon weselny i chyba mała z zadowolenia po 4-ech godzinach snu obudziła mnie czkawką :)

Miłego wieczoru Wam życzę :)
    Ja jutro po 11 odbieram wyniki badań :)

czekaja, gosiaczek31, Scarlett2014, patryśka83, MamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też mam studniówkę :) Wyniki glukozy wyszły dobre, na szczęście :D a my z męzem z tej okazji zmieniamy samochód na rodzinny :D

gosiaczek31, Niunia86, patryśka83, MamaAdasia, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ