X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella pamiętaj, że towaru nie musisz reklamować na podstawie reklamacji. Możesz też skorzystać "z niezgodności towaru z umową". Tylko, że termin na odpowiedź i tak i tak wynosi 14 dni kalendarzowych. Ale za to jeśli nie odpowiedzą Ci w tym termie to znaczy, że uznali Twoje żądania za zasadne (musisz je tylko dokładnie wyrazić w piśmie - czy chcesz wymiany czy naprawy).

Rozstępów ja chyba nie mam. W ogóle ostatnio mam wrażenie, że jakoś chudo w tej ciąży wyglądam. Wcześniej tak nie miałam więc to pewnie kwestia weekendowych "atrakcji" i w ogóle zmiana stylu jedzenia. Nie jestem aż tak opuchnięta.

A żeby było zabawniej nagle wszyscy zaczęli zapraszać nas na imprezy :/ yyyy tydzień po tygodniu chyba nie dam rady :)

Kass Smyka możesz bezpłatnie odebrać w salonie Empiku.

Dziewczyny dajcie koniecznie znać co z tymi ręcznikami jak je już dostaniecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 13:01

czekaja lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusi dziekuje za wszystkie dobre rady :-*
    Ja jak zamawialam w smyku to mi do domku przywiezli :-)
    ja uciekam na spacerek w ramach ktorego zaniose mezulkowi obiadek :-)
    do pozniej :-*

• kasss Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet a jak mam zaznaczyc platnosc zeby odebrac w empiku nic takiego nie widze?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po wizycie,

Przez 2 tygodnie przytyłam 2 kg, od początku +5.5, wiec muszę ograniczyć jedzenie słodyczy, ostatnio jadłam codziennie.
    Mały ma tętno 150 ud/minutę, następna wizyta za 2 tyg , bo gin później ma urlop.

Ja rozstępów ani z Adasiem ani z teraz nie mam.

Gratuluję nowych tygodni ;)

Kasss, fajna ta kamizelka, ja bym wzięła 74, powinna być dobra, ja zawsze w smyku biorę opcję dostawy do domu, więc nie wiem, ale moze jest opcja odbiór osobisty.

gosiaczek31, kaczamila, kasss, Niunia86, Scarlett2014, slodka100 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam stresy od rana ale co poniedzialek sie waze i schudlam 200gr wiec dzisiaj sobie cos wieczorkiem zjem. Slodkiego oczywiscie

MamaAdasia ja na poczatku schudlam 2kg, nadrobilam je i przytylam kolejne 3kg. Wiec w sumie tez 5 przytylam chociaz 3 ponad kreske.
    mysle, ze nie przytylysmy duzo. Nie ograniczaj sie tak bardzo :) to bardzo dobry wynik i super wygladasz!

Loszcz dawaj znaki jak ten brzuch bo niepokojaco to opisalas

Jak tam malenstwo w szpitalu? Mam nadzieje, ze,w czwartek faktycznie wyjdziecie ze szpitala

Ktos pytal o kontrole Zus. Obstawiam od poniedzialku do piatku od 9 do 15max. Mialam kontrole o 10, 13 i 9:30. Pewnie pracuja w godzinach urzedowych

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia madzik ma racje 5 kg to malutko ja w srode spodziewam sie 15kg
    Własnie zamowilam 74 akurat bede w poniedzialek u endo to odbiore a tak to nie pisalo ile przesylka kosztuje
    zazdroszcze wam dziewczyny ze tak malo tyjecie ja jem malo a kluska juz jestem

Madzik82 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia, dużo zdrówka dla małej , bidulka :)

Madzik, wiem, ale ja tyję takimi skokami,raz nic, a raz 2-3 kg. Wiem, nie ma tragedii.

Ja dziś też w biegu, najpierw zawiozłam małego na 10.00 na zajęcia, pozniej na 11.15 wizyta oczywiście opozniona i znow po małego. A jak gin mnie spytała o dolegliwości to mówię jej , że np po 1h na zakupach itp ciagnie mnie brzuch,a ona na to,ze mam zwolnienie żeby odpoczywać a nie tak długo chodzić. Ale kto za mnie wszystko załatwi, bez przesady, nie położę się i nie będę leżeć przecież.

Noa, śliczny brzusio :)

Madzik82, gosiaczek31, noa8 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia i Madzik na prawde mało przytyłyście, ja ostatnio miałam kilogram mniej a w sumie przytyłam 10kg... zobaczymy co dalej

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, ja i tak czuję się jakaś taka ocieżała,w 1szej ciąży dosłownie do końca ,,latałam'' a teraz już czuję ciężki brzuch jak pochodzę.

Nie martw się, ja wiem że dopiero zaczynam rosnąć ;)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybył kurier z ręczniczkami. Uważam, że są świetnej jakości, Są mięciutkie już teraz, nie tak jak inne, które do tej pory macałam, m.in. w Biedronce czy Pepco. Są duże 100x100, więc powinny na dłużej wystarczyć.

scywwk.jpg

Razem z nimi zamówiłam też pieluchy tetrowe, niby polski producent, o gramaturze 140g/m3 i też są o niebo lepszej jakości niż te, które widziałam do tej pory.

MamaAdasia, SunSun, gosiaczek31, Scarlett2014, kasss lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ja tez mam skoki. Ostatni tydzien ponad kilo w gore a teraz na minusie...
    Brzuch moze siecwydawac ciezszy w drugiej ciazy, tak mi lekarz mowil. Wiezadla sa juz porozciagane i jest wiecej dolegliwosci bolowych, ciagniecie, ociezalosc. No i nie oszukujmy sie... Nie polegujemy jak w pierwszej ciazy tylko ostro zasuwamy opiekujac sie starszakami. I bez ciazy mozna pasc na twarz ;)

MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja z nowym tygodniem.
    Dzielnie dziewczyny znioslyscie glukoze , gratuluje:-)
    Noa super brzusio!
    Bella z tym lezaczkiem o mysle ze wymienia trzeba ich tylko przcisnac. Tak jak dziewczny mowia nie byl nawet uzywany.
    Loszcz dobrze z czujesz sie lepiej ale mimo wszystko nie pracuj ciezko, oszczedzaj sie.
    Anastacia oby z corczka bylo lepiej, trzymam kciuki.
    MamaAdasia 5,5 kg to i tak niewiele:-) nie ma sie co przejmowac. Wazne ze synek rosnie.
    Mysle ze mi tez przbyko okolo 2 kg od ostatniej wizyty. Czyli tez 2 tyg. No ale prawda ze tez pofolgowalam z cukierkami czekoladowymi.
    Zobacze jak bedzie na wizycie 12 grudnia.

Ja juz z zalozonym holterem. Nie wiem jak z tym bede spac:-) dynda na szyi torebeczka i ten mankiet ktory pompuje sie co chwile. Bo i spanie na lewym boku dzis odpada. Jutro od rana wizyty... Laboratorium, internista, sciaganie holtera i na koniec kardiolog. W donu bede poznym wieczorem. Mam nadzieje ze Mloda da tatusiowi zyc do jutra:-) bo ja noc zostaje w wawie. Przynajmniej wyrwe sie na przejazdzke po sklepach. Odpoczne:-)
    No i dzis zarobilam mandat 200, tak z gorszych wiesci wrrrr a byloby na komplet bielizny nowej:-(

MamaAdasia, Niunia86, Madzik82, noa8, kasss lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Gosiaczek , zakupy bez dziecka to jest to ! Korzystaj :D

gosiaczek31, Madzik82 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafilo mi sie jak slepej kurze ziarno:-) pod pretekstem holtera na 24h mam wolne do jutra:-) poza domem. Dla mnie to wielkie swieto:-) mozliwosc polazenia po sklepach bez dziecka i pospiechu. Szkoda tylko ze tak zimno. A mala dzis wyjatkowo ruchliwa. Chyba czuje ze jest "u siebie":-) tak jak ja:-) mimo ze wyprowadzilam sie z wawy we wrzesniu jak tu przyjezdzam to ze tak powiem lapie oddech i szczerze lubie to miasto.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wkoncu przelali ci pieniazki z zusu i tak.sie naczekalas. Wazne ze nie przyczepili sie o nic.
    Czekaja, ja grochoweczke mialam wczoraj jakos przezylam:-)
    Slodka mysle ze wanienka 85 cm ci wystarczy w zupelnosci. Szegolnie jesli macie male mieszkanie. Ja mam wieksza i zaluje bo zajmuje bardzo duzo miejsca i wlasciwie nie jest potrzebna duza bo jak tylko mala siedziala to kapam ja w naszej wannie.

sylwia85, czekaja, slodka100 lubią tę wiadomość

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Parę dni temu pytałam jakie są przedziały dla wyników badań dla FT4 bo moje były niższe niż są normalnie podane przedziały, ale odebrałam dzisiaj wyniki z laboratorium i odetchnęłam z ulgą bo mam podane przedziały dla kobiet w ciąży i dlatego pisze bo może komuś się to jeszcze przyda :) i nie będzie tak panikować jak ja

FT4 kobiety ciężarne
    I trymestr 0,9 - 1,5
    II trymestr 0,8 - 1,3
    II trymestr 0,7 - 1,2

gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia gratuluję wizyty :) naprawdę przytyłaś bardzo mało. Myślę, że niejedna z nas zazdrości i Tobie i Madzik :)

Kass poradziłaś sobie, że Smykiem? u mnie to już automatycznie tak się wybiera bo mam dość blisko do Empkiu i często w nim bywam więc nie chcę płacić za przesyłkę. A i dzięki z cynk :) właśnie zamówiłam jeden komplecik i 4 czapeczki :)

MartaM dzięki za informacje o ręczniczkach. A gdzie je kupowałaś?

Gosiaczek a nie myślałaś, żeby spróbować się wymigać z mandatu na brzuch? :) mi ostatnio się udało :)

Co do ZUSu to zwykle są w godzinach urzędowych ale wiem, że w Krakowie kiedyś mieli jaką akcje i sprawdzali chyba nawet koło 18stej dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:25

Madzik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet nie uda sie bo to poczta przyszlo z fotoradaru:-) ale w szoku jestem bo nie widzialam tego radaru a to jakis przenosny musial byc bo na stale tam zaden nie stoi. I wyjatkowo szybko przyslali bo juz po 1,5 tyg. Coz za szybko jezdze i tyle:-) trzeba placic za glupote. A 200 stowki az mi zal. Bylby prezent na mikolaja:-)

Ale kiedys wymigalam sie chrzcinami Oli:-) zatrzymali mnie ale jak przez szybe policjant zobaczyl ze wioze tort na chrzciny to darowal mi: w prezencie od policji dla Aleksandry:-) tak podsumowal z usmiechem:-) milo z jego strony. Zalzy na kogo sie trafi. Czasem zaden argument nie przejdzie.

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarlet tak dzieki chcialam odebrac w galeri krakowskiej ale nie wiem czemu nie ma tam punktu odbioru ale juz sobie poradzilam
    Gosiaczek fajnie ze masz chwile dla siebie szkoda tylko tego mandatu bo corci bys cos kupila albo sobie ale co zrobic
    A w smyku dosc spore promocje warto zobaczyc ja juz bralam wieksze rozmiary bo malych mam duzo
    Anastacia daj znać jak córcia?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)
    Cieszę się z Waszych dobrych wyników gluzkozy i trzymam kciuki za kolejne. Ja na szczęście mam to za sobą i też jest ok.
    Kupiłyście już prezenty na Mikołaja? Ja walczyłam z tym dzisiaj od 14 i na szczęście syn wydukał z siebie co by chciał dostac. Allegro jest niezawodne, więc nigdzie nie musiałam chodzic:D

Aha dzisiaj moja 100 dniówka. Z tego co pamiętam to Pocahontas też ją dzisiaj ma:)))

Niunia86, kasss, Scarlett2014, madziutek 23, gosiaczek31, Madzik82, kaczamila, sylwia85, Emca lubią tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ