X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za koszmar. Nie minął miesiąc od poprzedniej sensacji, a dziś znów powtórka. Grypa żołądkowa zaatakowała. Na szczęście słabiej, ale dłużej. O córcię się nie martwię, bo czuję jak wariuje. Pani doktor już postraszyła. Że jak powtórzy się grypa w ciągu miesiąca to zawitać mam do szpitala, bo do lekarza już się nie dostanę. Wszak koniec roku za pasem. Nie mam sił, a głodna jak wilk jestem.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wspołczuje strasznie ..;/ i co zamierzasz iść do szpitala?

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak się trzeci raz powtórzy ... pani doktor coś mówiła o wrzodach, zapaleniu żołądka. Bardziej przestraszyła niż pomogła. Nie wiem co myśleć o tym. Podczas tej ciąży jestem częściej chora niż w przeciągu ostatnich kilku lat. Ciągłe przeziębienia, wysoki cukier, żołądek, zawroty głowy, nerki i mocz. Mam już dość.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha biedactwo, trzymaj sie zycze zeby to juz ostatni raz zaatakowalo i zebys miala z glowy chorob do konca ciazy. Ewela dobrze ze szpital rozwial watpliwosci.
    Loszcz no widzisz co Ci sluzy:-) odpoczynek.
    Anastacia duza dawka euthyroxu ale najwazniejsze zeby pomoglo. Corcia mam nadzieje ze szybko wyjdzie z infekcji.
    Ja juz leze, zmeczona:-) chodzenie po sklepach mnie wykonczylo:-)

loszcz lubi tę wiadomość

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha a miałaś wcześniej(przed ciążą) problemy z żołądkiem?

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha niedobrze;/;/ oby to szybko przeszło..

ja idę spać bo dziś tez się jakoś kiepsko czuje..;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi - ja też dziś jakaś padnięta jestem i zaraz idę spać, chociaż nie wiem czy usnę, bo jutro glukoza mnie czeka i chyba się stresuję już... miłej nocki

Kasha - wracaj szybko do zdrówka, oby to nic złego nie było, jutro na glukozie będę miała dużo czasu na to, by trzymać kciuki za twoje zdrówko

Loszcz - odpoczywaj!!! Na moje dolegliwości też najlepszym lekiem okazuje sie zawsze odpoczynek :)

Ewelaa - dobrze, że już w domku, unikaj stresu i odpoczywaj:)

A ja pochwalę się tym co upolowałam w tesco :) przyszła mi też mikołajkowa kosmetyczka (albo raczej studniówkowa dzisiaj) no i zdj mojego brzuuuchoooolaaaa :D

4b0fc5fa8c1e3322med.jpg

96383d116c67f287med.jpg

Krysti, Emartea, SunSun, gosiaczek31, Emca, loszcz, madziutek 23, noa8, bella82, Niunia86, kasss, czekaja, patryśka83, sylwia85, Madzik82, kaczamila, Emrica, MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie do czasu ciąży byłam zdriwa jak rybka. A przeziębienie łapało w okresach przejściowych jak z zimy na wiosnę i z lata na jesień. Żołądek raz, ale za dzieciaka. Oby do marca. Najważniejsze że córcia daje znaki że wszystko ok u niej. Też idę spać. Dziewczynki trzymajcie się ciepło i zdrowo.

Fajny brzuś i ciuszki. U mnie są jakieś też przeceny ciuszków do 50%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:56

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Jeszcze w piątek przylatuje do nas kuzyn mojego P z rodziną ( w sumie 3osoby).Nie znam ich a muszę coś do jedzenia przygotować i w ogóle chałupe ogarnąć
    Nawet sobie nie pogadamy bo oni są z Milanu i ani po polsku ani po angielsku nie mówią.zapowiada się ciekawe ...
    No to na migi bedziesz rozmawiać :D jakoś się dogadacie

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie Wygladasz :) promieniująco
    Fajna ta kosmetyczka super i te bodziaki extra :)

:****
    A ja pochwalę się tym co upolowałam w tesco :) przyszła mi też mikołajkowa kosmetyczka (albo raczej studniówkowa dzisiaj) no i zdj mojego brzuuuchoooolaaaa :D

4b0fc5fa8c1e3322med.jpg

96383d116c67f287med.jpg[/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 23:00

Pocahontas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas slicznie i wcale nie duzy brzus jak na bliznieta:-) a bodziaki urocze. Kosmetyczka tez super.
    Ja dzis ogladalam koszule do szpitala ale chyba powariowali w sklepach. 80 zl. Wg mnie przesada. Wiec kupie na allegro. Ale za to pani w sklepie dala mi komplement ze ladnie na buzi wygladam:-) bo ona to zapuchnieta byla i wygladala jak pijaczka bedac w ciazy i plakala jak widziala sie w lustrze. heheh troche sie usmialam bo ja to akurat zmeczona sie czuje wizualnie. A w tesco mialam plan cos kupic ale szczerze nic ciekawego nie widzialam a przecenione tylko zwykle body i koszulki na krotki rekaw. A specjalnie pojechalam do takiego z duzym dzialem ciuchowym. I nic... Predzej faktycznie w smyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 23:53

Pocahontas lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ocahontas skad zamawialas kosmetyczke? Btly inne kolory?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha zdrowiej....lez jak trzeba.

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny

kesha zdrowka my rowniez zyczymy dla was ;*

pocahontas ale super wygladasz;* cala waga w maluchy poszla ;)

a u mnie rozpoczal sie sezon na kopanie po zebrach ;) wczoraj moj malutki wieczor 3 razy z rzedu zasadzil kopniaka ;D dziwne uczucie ;)
    dzis juz tez ok 2/3 razy ale delikatniej....
    az sie maz smial bo podskoczylam na lozku bo sie zdziwilam co to bylo ;)

no i nowy tydzien u nas... jeszcze 2 tygodnie i 3 z przodu ;))

gosiaczek31, bella82, kaczamila, Pocahontas lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz nie spie bo u nas masakra na drodze... mieszkamy naa duzej gorze i w rowie od rana juz autobus lezy, 2 osobowe i jedno dostawcze auto... szklanka jakby ktos woda polal i lodowisko zrobil...

i sie stresuje bo moj maz pojechal do roboty a ma jakies 60 km tam gdzie te4az pracuja... i prawdopodobnie firma od przyszlego tyg wynajmie im tam mieszkanie i zostane sama..;( bo robote ma tam na 2 lata... a dojezdzaja firmowym 60 km rano o 5 i wieczor o 19 wracaja...
    to niby lepiej dla nich ale na najgorsze zostane sama ;(

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) Dzień Dobry .

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a ja juz nie spie bo u nas masakra na drodze... mieszkamy naa duzej gorze i w rowie od rana juz autobus lezy, 2 osobowe i jedno dostawcze auto... szklanka jakby ktos woda polal i lodowisko zrobil...

i sie stresuje bo moj maz pojechal do roboty a ma jakies 60 km tam gdzie te4az pracuja... i prawdopodobnie firma od przyszlego tyg wynajmie im tam mieszkanie i zostane sama..;( bo robote ma tam na 2 lata... a dojezdzaja firmowym 60 km rano o 5 i wieczor o 19 wracaja...
    to niby lepiej dla nich ale na najgorsze zostane sama ;(
    W Polsce zimnica juz mróz :/ tu w Szkocji nie tak zle jeszcze ale powoli zaczyna być tez u mnie mrozno .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze tez spać nie mozecie ,ja się budze w nocy czasem zasnąc nie mogę organizm nas przyzwyczaja do wstawania w nocy jak dzidzia bedzie natura robi swoje :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już na nogach. Odwiozłam M do głównej drogi i pojechał ze znajomymi na warsztaty wokalne.. 500km od domku będzie aż do soboty a ja zostałam sama z psem i moją Malutką,która nie daje mi ostatnio spać bo jak tylko odrobine przekręcę się na brzuch,żeby bok odciążyć to zaczyna się rozpychać..

Pocieszam się tym,że za 2 dni wizyta u lekarza i zobaczę córeczkę :)

Kładę sie jeszcze bo mi smutno...
    Miłego dnia :)

Ps. Kolejny tydzień zawitał u nas. Belly pokazuje siódmy miesiąc... WOW ! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 08:33

madziutek 23, SunSun, Krysti, sylwia85, loszcz lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia moj maly to samo... jak tylko sie bardziej na bok poloze to tak wierci ze musze zmienic ulozenie... ;)

Niunia86, Emartea lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ