X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za koszmar. Nie minął miesiąc od poprzedniej sensacji, a dziś znów powtórka. Grypa żołądkowa zaatakowała. Na szczęście słabiej, ale dłużej. O córcię się nie martwię, bo czuję jak wariuje. Pani doktor już postraszyła. Że jak powtórzy się grypa w ciągu miesiąca to zawitać mam do szpitala, bo do lekarza już się nie dostanę. Wszak koniec roku za pasem. Nie mam sił, a głodna jak wilk jestem.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wspołczuje strasznie ..;/ i co zamierzasz iść do szpitala?

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak się trzeci raz powtórzy ... pani doktor coś mówiła o wrzodach, zapaleniu żołądka. Bardziej przestraszyła niż pomogła. Nie wiem co myśleć o tym. Podczas tej ciąży jestem częściej chora niż w przeciągu ostatnich kilku lat. Ciągłe przeziębienia, wysoki cukier, żołądek, zawroty głowy, nerki i mocz. Mam już dość.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha biedactwo, trzymaj sie zycze zeby to juz ostatni raz zaatakowalo i zebys miala z glowy chorob do konca ciazy. Ewela dobrze ze szpital rozwial watpliwosci.
    Loszcz no widzisz co Ci sluzy:-) odpoczynek.
    Anastacia duza dawka euthyroxu ale najwazniejsze zeby pomoglo. Corcia mam nadzieje ze szybko wyjdzie z infekcji.
    Ja juz leze, zmeczona:-) chodzenie po sklepach mnie wykonczylo:-)

loszcz lubi tę wiadomość

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha a miałaś wcześniej(przed ciążą) problemy z żołądkiem?

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha niedobrze;/;/ oby to szybko przeszło..

ja idę spać bo dziś tez się jakoś kiepsko czuje..;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi - ja też dziś jakaś padnięta jestem i zaraz idę spać, chociaż nie wiem czy usnę, bo jutro glukoza mnie czeka i chyba się stresuję już... miłej nocki

Kasha - wracaj szybko do zdrówka, oby to nic złego nie było, jutro na glukozie będę miała dużo czasu na to, by trzymać kciuki za twoje zdrówko

Loszcz - odpoczywaj!!! Na moje dolegliwości też najlepszym lekiem okazuje sie zawsze odpoczynek :)

Ewelaa - dobrze, że już w domku, unikaj stresu i odpoczywaj:)

A ja pochwalę się tym co upolowałam w tesco :) przyszła mi też mikołajkowa kosmetyczka (albo raczej studniówkowa dzisiaj) no i zdj mojego brzuuuchoooolaaaa :D

4b0fc5fa8c1e3322med.jpg

96383d116c67f287med.jpg

nick nieaktualny, Emartea, SunSun, nick nieaktualny, Emca, loszcz, madziutek 23, noa8, bella82, Niunia86, kasss, czekaja, patryśka83, sylwia85, Madzik82, nick nieaktualny, Emrica, MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie do czasu ciąży byłam zdriwa jak rybka. A przeziębienie łapało w okresach przejściowych jak z zimy na wiosnę i z lata na jesień. Żołądek raz, ale za dzieciaka. Oby do marca. Najważniejsze że córcia daje znaki że wszystko ok u niej. Też idę spać. Dziewczynki trzymajcie się ciepło i zdrowo.

Fajny brzuś i ciuszki. U mnie są jakieś też przeceny ciuszków do 50%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:56

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Jeszcze w piątek przylatuje do nas kuzyn mojego P z rodziną ( w sumie 3osoby).Nie znam ich a muszę coś do jedzenia przygotować i w ogóle chałupe ogarnąć
    Nawet sobie nie pogadamy bo oni są z Milanu i ani po polsku ani po angielsku nie mówią.zapowiada się ciekawe ...
    No to na migi bedziesz rozmawiać :D jakoś się dogadacie

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie Wygladasz :) promieniująco
    Fajna ta kosmetyczka super i te bodziaki extra :)

:****
    A ja pochwalę się tym co upolowałam w tesco :) przyszła mi też mikołajkowa kosmetyczka (albo raczej studniówkowa dzisiaj) no i zdj mojego brzuuuchoooolaaaa :D

4b0fc5fa8c1e3322med.jpg

96383d116c67f287med.jpg[/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 23:00

Pocahontas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas slicznie i wcale nie duzy brzus jak na bliznieta:-) a bodziaki urocze. Kosmetyczka tez super.
    Ja dzis ogladalam koszule do szpitala ale chyba powariowali w sklepach. 80 zl. Wg mnie przesada. Wiec kupie na allegro. Ale za to pani w sklepie dala mi komplement ze ladnie na buzi wygladam:-) bo ona to zapuchnieta byla i wygladala jak pijaczka bedac w ciazy i plakala jak widziala sie w lustrze. heheh troche sie usmialam bo ja to akurat zmeczona sie czuje wizualnie. A w tesco mialam plan cos kupic ale szczerze nic ciekawego nie widzialam a przecenione tylko zwykle body i koszulki na krotki rekaw. A specjalnie pojechalam do takiego z duzym dzialem ciuchowym. I nic... Predzej faktycznie w smyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 23:53

Pocahontas lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ocahontas skad zamawialas kosmetyczke? Btly inne kolory?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha zdrowiej....lez jak trzeba.

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny

kesha zdrowka my rowniez zyczymy dla was ;*

pocahontas ale super wygladasz;* cala waga w maluchy poszla ;)

a u mnie rozpoczal sie sezon na kopanie po zebrach ;) wczoraj moj malutki wieczor 3 razy z rzedu zasadzil kopniaka ;D dziwne uczucie ;)
    dzis juz tez ok 2/3 razy ale delikatniej....
    az sie maz smial bo podskoczylam na lozku bo sie zdziwilam co to bylo ;)

no i nowy tydzien u nas... jeszcze 2 tygodnie i 3 z przodu ;))

nick nieaktualny, bella82, nick nieaktualny, Pocahontas lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz nie spie bo u nas masakra na drodze... mieszkamy naa duzej gorze i w rowie od rana juz autobus lezy, 2 osobowe i jedno dostawcze auto... szklanka jakby ktos woda polal i lodowisko zrobil...

i sie stresuje bo moj maz pojechal do roboty a ma jakies 60 km tam gdzie te4az pracuja... i prawdopodobnie firma od przyszlego tyg wynajmie im tam mieszkanie i zostane sama..;( bo robote ma tam na 2 lata... a dojezdzaja firmowym 60 km rano o 5 i wieczor o 19 wracaja...
    to niby lepiej dla nich ale na najgorsze zostane sama ;(

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) Dzień Dobry .

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a ja juz nie spie bo u nas masakra na drodze... mieszkamy naa duzej gorze i w rowie od rana juz autobus lezy, 2 osobowe i jedno dostawcze auto... szklanka jakby ktos woda polal i lodowisko zrobil...

i sie stresuje bo moj maz pojechal do roboty a ma jakies 60 km tam gdzie te4az pracuja... i prawdopodobnie firma od przyszlego tyg wynajmie im tam mieszkanie i zostane sama..;( bo robote ma tam na 2 lata... a dojezdzaja firmowym 60 km rano o 5 i wieczor o 19 wracaja...
    to niby lepiej dla nich ale na najgorsze zostane sama ;(
    W Polsce zimnica juz mróz :/ tu w Szkocji nie tak zle jeszcze ale powoli zaczyna być tez u mnie mrozno .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze tez spać nie mozecie ,ja się budze w nocy czasem zasnąc nie mogę organizm nas przyzwyczaja do wstawania w nocy jak dzidzia bedzie natura robi swoje :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już na nogach. Odwiozłam M do głównej drogi i pojechał ze znajomymi na warsztaty wokalne.. 500km od domku będzie aż do soboty a ja zostałam sama z psem i moją Malutką,która nie daje mi ostatnio spać bo jak tylko odrobine przekręcę się na brzuch,żeby bok odciążyć to zaczyna się rozpychać..

Pocieszam się tym,że za 2 dni wizyta u lekarza i zobaczę córeczkę :)

Kładę sie jeszcze bo mi smutno...
    Miłego dnia :)

Ps. Kolejny tydzień zawitał u nas. Belly pokazuje siódmy miesiąc... WOW ! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 08:33

madziutek 23, SunSun, nick nieaktualny, sylwia85, loszcz lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia moj maly to samo... jak tylko sie bardziej na bok poloze to tak wierci ze musze zmienic ulozenie... ;)

Niunia86, Emartea lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ