X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Brzuszki
    Niunia piękny brzuszek:)
    Loszcz ranyyy uważaj na was:D
    Limcia -nie ma jak w domu!!!
    Rubi myślę że to na pewno hormony -mi też się robi smutno bez powodu a czasem jak M wyjdzie do pracy to za nim tęsknie-NIGDY NIIIIIGDYYYYYY tak nie miałam:P A dziś mi zrobił niespodzianke urodzinowa i się popłakałam hehe
    Kurcze ja też jestem chora od kilku dni -jakiś wysyp wirusów jest.I mogę polecić na gardło -płukanie wodą utleniona gardła-naprawdę mi pomogło. Troszkę tylko czuję się osłabiona.
    Aha bo rozmawiałyście o łożeczkach-ja takie coś znalazłam
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-gpk-baldachim-18el-i4713786782.html
    Też chce białe z szufladą :D
    No i...dziś zaczynam nowy tydzień-fotki nie będzie bo przez chorobę wyglądam po prostu MASAKRYCZNIE:D aha no i ptrzyłam już łącznie 9 kg ale zmieniłam diete tak jak Czekają i czuję się rewelacyjnie.Przestałam mieć takie "cofki",zgage mam też delikatniejszą i czuję się...szczupło.Ciążowo ale szczupło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:00

czekaja, loszcz, Niunia86, noa8, MamaAdasia, kasss lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica kurcze to trzymam kciuki za ciebie.Ale dla pocieszenia ci powiem że żona mojego kuzyna też miała małowodzie bo ogólnie coś miała z macicą(za mała itp).No i zaczeła tą wodę wprost na chama pić i małego urodziła w 39 tc zdrowiutkiego a też był źle ułożony.Ważył tylko mniej bo 2400 ale szybko nadrobił.Teraz ma 1,5 roczku i jest taki kochaaaaany i super się im chowa :)

Emrica lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia i emrica cieszę się bardzo, że wyszłyście ze szpitala, trzymam kciuki by dalej wszystko układało się wyłącznie dobrze!
    na gardło stosowałam też płukanki z soli emskiej, jakoś przeszło chociaż nie wiem na ile pomocna jest ta metoda

Emrica, limcia lubią tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun sun to dla Ciebie! sto lat:)

tort-wieczki-kieliszki-urodzinowy.jpeg

Emrica dobrze piszesz!!! pozytwnie trzeba mysle. zobaczysz maluszek urodzi sie zdrowiutki:) bedzie dobrze:)

limcia zdrowka rowniez dla Was:)

Niunia brzuszki chyba wielkosciowo mamy podobne:) pieknie!!!

wlasnie przyszedl moj parowar:) ciekawe jak bedzie mi smakowalo jedzenie z niego:) jutro wyprobuje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:15

SunSun, Emrica, Niunia86, limcia lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny witam się z rana :) ja wcinam sałatkę z tortelini i Was podczytuje.
    Zdrowiejcie dziewczyny bo coś przeziębienie do nas zagląda, nie dajmy się :)
    madziutek ja od rana słucham radia bielsko i chyba w całym mieście wcześniej rano był jeden wielki karambol. praktycznie na każdej większej drodze w bielsku... mąż powiedział że zabierze mi kluczyki z auta żebym nigdzie nie jechała, ale mi i tak nie bardzo się chce wyciągać nosa z pod kołdry a co dopiero z domku :)

kaczamila slyszalas o tym wypadku w Miedzybrodziu? do rowu wpadl autobus i zaczelo slizgac dostawcze auto i k8erowca wyskoczyl i chcial podlozyc kamien pod kola i zmiazdzylo go miedzy dostawczakiem a autobusem...;(

gosciu mial 38 lat i 2 dzieci... a wszystko dzialo sie ok 7 rano 200m od mojego domu!!!

taka slizgawka ,sam lod ze strazacy po 4/5 m na butach zjezdzali...

oczywiscie ja nawet nosa za drzwi nie mam zamiaru wystawic bo strach wyjsc z domu...

jeszcze oprocz tego chyba 3 auta do rowow powpadaly...

a ja dalej mam letnie opony ;/

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun!! to wszystkiego najlepszego kochana...Życzę Tobie i Twojemu maluszkowi duuużo zdrówka no i szczęśliwego przyjścia na świat ;)

Emrica musisz na siebie uważać...będzie wszystko dobrze nie martw się na zapas...długo Cię trzymali w szpitalu..ale dobrze że już wyszłaś..

SunSun lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sun sun chcialam wstawic zdjecie torrtu ale nie umiem:) sto lat tak czy inaczej i latwego porodu:)

SunSun lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Emrica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Emrica kurcze to trzymam kciuki za ciebie.Ale dla pocieszenia ci powiem że żona mojego kuzyna też miała małowodzie bo ogólnie coś miała z macicą(za mała itp).No i zaczeła tą wodę wprost na chama pić i małego urodziła w 39 tc zdrowiutkiego a też był źle ułożony.Ważył tylko mniej bo 2400 ale szybko nadrobił.Teraz ma 1,5 roczku i jest taki kochaaaaany i super się im chowa :)
    SunSun dzięki za wsparcie, staram się nie nakręcać bo trochę czytam w necie o tym i jest różnie, ale takie informację o pozytywnych zakończeniach dają mi dużo pozytywnej energii.

SunSun lubi tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    SunSun!! to wszystkiego najlepszego kochana...Życzę Tobie i Twojemu maluszkowi duuużo zdrówka no i szczęśliwego przyjścia na świat ;)

Emrica musisz na siebie uważać...będzie wszystko dobrze nie martw się na zapas...długo Cię trzymali w szpitalu..ale dobrze że już wyszłaś..

Długo trzymali bo chcieli mieć pewność że te wody mi nie wyciekają, bo tak to były duży problem, ale nie jest ich po prostu troszkę mało, w szpitalu była dziewczyn z wielowodziem i lekarz stwierdził że jak by nas podłączyć rurkami do siebie to by było idealnie, by u niej i u mnie się wyrównało. :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszę się,że już wróciłyście do domków ze szpitalnych łóżek i trzymam kciuki,żeby następna wizyta w szpitalu była dopiero na porodówce :)

SunSun 1oo lat i wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Maleństwa :) Zdrówka przede wszystkim :D

A ja ponieważ zostałam sama do weekendu to,żeby nie myśleć i nie tęsknić za moim Misiem biorę się za sprzątanie a później lece ugotować Tacie żarełko do pracy bo też został sam- Mama do 22 grudnia w sanatorium :(

Trzymajcie się ciepło Dziewczynki :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • KASIAB Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja z kwietniowek ale na macierzyńskie pójdę juz końce marca i chce zapytać czy są tu mamusie na swojej działalności gospodarczej lub takie które znają się na wyliczaniu zasilku macierzyńskiego?

f2w3rjjgui4xt8ts.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia ja dzisiaj plukalam gardlo ciepla woda z sola ogplnie jest poprawa ale caly czas mnie drapie , wogole taka rozbita sie czuje a ostatnio tak sie cieszylam ze nie choruje a tu prosze ;p Damy rade!
    Noc mialam okropna bo bez meza , w ciazy mam tak jak wy ze lubie miec go przy sobie ;-)

aa jak przeczytalam ze mierzycie obwody brzuszka to i ja zmierzylam moj ma ok 101 cm ;p
    Niunia piekny brzuś ;-)
    Emrica dobrze ze juz jestescie w domku;-) bedzie dobrze urodzisz zdrowego dzidziusia;-)
    SunSun najlepszego zdrówka dla Was;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 14:33

SunSun, Niunia86, limcia lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrówka życzę :)
    Sun wszystkiego dobrego :)

SunSun, noa8 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za życzenia :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas, Niunia piękne brzuszki!
    SunSun wszystkiego, co najlepsze! Ja też jestem z grudnia, w sobotę (w Mikołajki) będę świętować ćwierćwiecze :P
    Dziewczyny uważajcie i dbajcie o siebie. Dużo zdrówka :)

My choinkę w domu będziemy mieli w przyszłym roku, jak już będzie z nami Mała. Wigilię, jak z resztą całe święta, spędzamy u rodziców, wiec w domu robię tylko stroiki.

A teraz chwalę się zakupami.

Sukienki ze smyka.
    14mzviv.jpg

Dzisiejsze łowy z tesco (wszystko -50%).
    2rz9fnc.jpg

A z tym wróciłam ostatnio z pepco.
    21oc8is.jpg

Nince powoli tworzy się niezła garderoba :)

Madzik82, Justyska89, kasss, Pocahontas, czekaja, madziutek 23, SunSun, Scarlett2014, Niunia86, bella82, Anastacia33, limcia, slodka100 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi - ta kosmetyczka ma mi starczyć na pół życia:):) z takiego wychodzę założenia, a pozatym wybrałam to jako prezent mikołajkowy, jedna duża wygodna - najbardziej mi teraz potrzebna :) a rajstopy to od dawna tylko ciążowe, bo takie jak nawet brałam pod brzuch gumkę to za bardzo mnie uciskały, zazwyczaj w rossmannie są w promocji np za 10zł te grubsze 60 lub 100den, akurat na jesienno-zimową pogodę, jak by były po 60zl -a takie i droższe też widziałam, to bym chodziła w spodniach lub legginsach:)

madziutek, niunia - ja też tak mam od dawna, że jak bardziej bok do łóżka docisnę to maluchy strasznie kopią, chyba im nie wygodnie? co myślicie? Może wtedy za ciasno im się robi?
    Anastacia33 wrote:
    pOcahontas skad zamawialas kosmetyczke? Btly inne kolory?

http://allegro.pl/show_item.php?item=4769970732
    Z tej strony z allegro zamawiałam, miałam w gratisie tą małą kosmetyczkę i cień do powiek, cena z dostawą taniej niż w sklepie - w drogeriach natura można je sobie obejrzeć, po 139zł chyba są, a ja 110 zapłaciłam, dostawa za darmo i do tego upominki.
    A i są też inne wzory/kolory.

noa8 -ja też lubię mieć wcześniej ubraną, ale w tym roku zdecydowaliśmy, że będzie prawdziwa, więc będę musiała trochę poczekać:)

madzik92 - szczupła byłam przed ciążą to mi się te kilogramy rozlewają chyba po całym ciele - takie pyzy jak teraz to ostatnio chyba w gimnazjum miałam:D

loszcz -ja 106cm miałam w 24 tygodniu, teraz nawet nie mierze, żeby się nie nakręcać negatywnie, bo i tak nie potrafię nic zrobić z moją szybko rosnącą wagą, najchętniej już do końca ciąży w ogóle nie stawałabym na wadze, bo mnie to tylko wprawia w zły nastrój...

Rubi, Madzik82 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

SunSun wszystkiego najlepszego łatwego porodu i pociechy z dzieciaczka

MartaM śliczne ubranka w sukienkach się zakochałam kupiłaś przez internet czy w sklepie bo chyba w weekend zawitam w smyku

Ciesze się ze juz w domu jesteście . W szpitalu chyba jeszcze tylko jedna z nas jest. Oby jak nanajmniej szpitali :)

SunSun, limcia lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Niunia, piękny brzuszek :)

SunSun- najlepszego, dużo uśmiechu i zdrówka ;)

Ja też się zmierzyłam, mam ok 101 cm ( mierzyłam wokół pępka), u mnie w biodra poszło :D

Emrica, Limcia, ważne ze już w domu :)

MartaM- piękne ciuszki , będzie mała modnisia ;)

SunSun, noa8, Niunia86, Rubi, limcia lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Pocahontas, ślicznie wyglądasz , wcale nie widać, że będą bliźniaki :)

Pocahontas lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Witam wszystkich po długiej nieobecności, byłam w szpitalu aż 11 dni, wczoraj mnie wypuścili
    Ale muszę być dobrej myśli, bo dobre nastawienie pomaga dziecku w prawidłowym rozwoju.
    Pozdrawiam :)
    Dobrze, że już w domku, oby maluszek jak najszybciej zmienił pozycję i pokazał całą cudowną nóżeczkę, a ty pij jak najwięcej, ja wiem jakie to trudne, bo mi się czasami nie udaje 1,5l wody na dzień wypić:(
    O małowodziu wiem jak na razie tylko z serialu na dobre i na złe, tam jedna z pielęgniarek, chyba marta miała to małowodzie właśnie z bliźniakami - w filmie wszystko skończyło się dobrze i wierzę, że u cb też tak będzie

niunia - brzuszek coraz piękniejszy:)
    loszcz - czekam na obiecane zdjęcie :)

sunsun - 100 lat i spokojnego macierzyństwa:)
    MartaM - śliczne ubranka, czasami chciałabym mieć parkę, żeby wybierać i dla dziewczynki i dla chłopca coś:)

aha i ja dziś po glukozie, nie było najgorzej, dałam radę , jupii

MamaAdasia, SunSun, Niunia86, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ