Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Brzuszki
Niunia piękny brzuszek:)
Loszcz ranyyy uważaj na was:D
Limcia -nie ma jak w domu!!!
Rubi myślę że to na pewno hormony -mi też się robi smutno bez powodu a czasem jak M wyjdzie do pracy to za nim tęsknie-NIGDY NIIIIIGDYYYYYY tak nie miałam:P A dziś mi zrobił niespodzianke urodzinowa i się popłakałam hehe
Kurcze ja też jestem chora od kilku dni -jakiś wysyp wirusów jest.I mogę polecić na gardło -płukanie wodą utleniona gardła-naprawdę mi pomogło. Troszkę tylko czuję się osłabiona.
Aha bo rozmawiałyście o łożeczkach-ja takie coś znalazłam
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-gpk-baldachim-18el-i4713786782.html
Też chce białe z szufladą
No i...dziś zaczynam nowy tydzień-fotki nie będzie bo przez chorobę wyglądam po prostu MASAKRYCZNIE:D aha no i ptrzyłam już łącznie 9 kg ale zmieniłam diete tak jak Czekają i czuję się rewelacyjnie.Przestałam mieć takie "cofki",zgage mam też delikatniejszą i czuję się...szczupło.Ciążowo ale szczupłoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:00
czekaja, loszcz, Niunia86, noa8, MamaAdasia, kasss lubią tę wiadomość
-
Emrica kurcze to trzymam kciuki za ciebie.Ale dla pocieszenia ci powiem że żona mojego kuzyna też miała małowodzie bo ogólnie coś miała z macicą(za mała itp).No i zaczeła tą wodę wprost na chama pić i małego urodziła w 39 tc zdrowiutkiego a też był źle ułożony.Ważył tylko mniej bo 2400 ale szybko nadrobił.Teraz ma 1,5 roczku i jest taki kochaaaaany i super się im chowa
Emrica lubi tę wiadomość
-
limcia i emrica cieszę się bardzo, że wyszłyście ze szpitala, trzymam kciuki by dalej wszystko układało się wyłącznie dobrze!
na gardło stosowałam też płukanki z soli emskiej, jakoś przeszło chociaż nie wiem na ile pomocna jest ta metodaEmrica, limcia lubią tę wiadomość
-
Sun sun to dla Ciebie! sto lat:)
Emrica dobrze piszesz!!! pozytwnie trzeba mysle. zobaczysz maluszek urodzi sie zdrowiutki:) bedzie dobrze:)
limcia zdrowka rowniez dla Was:)
Niunia brzuszki chyba wielkosciowo mamy podobne:) pieknie!!!
wlasnie przyszedl moj parowar:) ciekawe jak bedzie mi smakowalo jedzenie z niego:) jutro wyprobuje:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 13:15
SunSun, Emrica, Niunia86, limcia lubią tę wiadomość
-
kaczamila wrote:Hej dziewczyny witam się z rana
ja wcinam sałatkę z tortelini i Was podczytuje.
Zdrowiejcie dziewczyny bo coś przeziębienie do nas zagląda, nie dajmy się
madziutek ja od rana słucham radia bielsko i chyba w całym mieście wcześniej rano był jeden wielki karambol. praktycznie na każdej większej drodze w bielsku... mąż powiedział że zabierze mi kluczyki z auta żebym nigdzie nie jechała, ale mi i tak nie bardzo się chce wyciągać nosa z pod kołdry a co dopiero z domku
kaczamila slyszalas o tym wypadku w Miedzybrodziu? do rowu wpadl autobus i zaczelo slizgac dostawcze auto i k8erowca wyskoczyl i chcial podlozyc kamien pod kola i zmiazdzylo go miedzy dostawczakiem a autobusem...;(
gosciu mial 38 lat i 2 dzieci... a wszystko dzialo sie ok 7 rano 200m od mojego domu!!!
taka slizgawka ,sam lod ze strazacy po 4/5 m na butach zjezdzali...
oczywiscie ja nawet nosa za drzwi nie mam zamiaru wystawic bo strach wyjsc z domu...
jeszcze oprocz tego chyba 3 auta do rowow powpadaly...
a ja dalej mam letnie opony ;/ -
SunSun!! to wszystkiego najlepszego kochana...Życzę Tobie i Twojemu maluszkowi duuużo zdrówka no i szczęśliwego przyjścia na świat
Emrica musisz na siebie uważać...będzie wszystko dobrze nie martw się na zapas...długo Cię trzymali w szpitalu..ale dobrze że już wyszłaś..SunSun lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
SunSun wrote:Emrica kurcze to trzymam kciuki za ciebie.Ale dla pocieszenia ci powiem że żona mojego kuzyna też miała małowodzie bo ogólnie coś miała z macicą(za mała itp).No i zaczeła tą wodę wprost na chama pić i małego urodziła w 39 tc zdrowiutkiego a też był źle ułożony.Ważył tylko mniej bo 2400 ale szybko nadrobił.Teraz ma 1,5 roczku i jest taki kochaaaaany i super się im chowa
SunSun lubi tę wiadomość
-
Rubi wrote:SunSun!! to wszystkiego najlepszego kochana...Życzę Tobie i Twojemu maluszkowi duuużo zdrówka no i szczęśliwego przyjścia na świat
Emrica musisz na siebie uważać...będzie wszystko dobrze nie martw się na zapas...długo Cię trzymali w szpitalu..ale dobrze że już wyszłaś..
Długo trzymali bo chcieli mieć pewność że te wody mi nie wyciekają, bo tak to były duży problem, ale nie jest ich po prostu troszkę mało, w szpitalu była dziewczyn z wielowodziem i lekarz stwierdził że jak by nas podłączyć rurkami do siebie to by było idealnie, by u niej i u mnie się wyrównało. -
Dziewczyny cieszę się,że już wróciłyście do domków ze szpitalnych łóżek i trzymam kciuki,żeby następna wizyta w szpitalu była dopiero na porodówce
SunSun 1oo lat i wszystkiego najlepszego dla Ciebie i MaleństwaZdrówka przede wszystkim
A ja ponieważ zostałam sama do weekendu to,żeby nie myśleć i nie tęsknić za moim Misiem biorę się za sprzątanie a później lece ugotować Tacie żarełko do pracy bo też został sam- Mama do 22 grudnia w sanatorium
Trzymajcie się ciepło Dziewczynki
-
Limcia ja dzisiaj plukalam gardlo ciepla woda z sola ogplnie jest poprawa ale caly czas mnie drapie , wogole taka rozbita sie czuje a ostatnio tak sie cieszylam ze nie choruje a tu prosze ;p Damy rade!
Noc mialam okropna bo bez meza , w ciazy mam tak jak wy ze lubie miec go przy sobie
aa jak przeczytalam ze mierzycie obwody brzuszka to i ja zmierzylam moj ma ok 101 cm ;p
Niunia piekny brzuś
Emrica dobrze ze juz jestescie w domku;-) bedzie dobrze urodzisz zdrowego dzidziusia;-)
SunSun najlepszego zdrówka dla Was;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 14:33
SunSun, Niunia86, limcia lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Pocahontas, Niunia piękne brzuszki!
SunSun wszystkiego, co najlepsze! Ja też jestem z grudnia, w sobotę (w Mikołajki) będę świętować ćwierćwiecze
Dziewczyny uważajcie i dbajcie o siebie. Dużo zdrówka
My choinkę w domu będziemy mieli w przyszłym roku, jak już będzie z nami Mała. Wigilię, jak z resztą całe święta, spędzamy u rodziców, wiec w domu robię tylko stroiki.
A teraz chwalę się zakupami.
Sukienki ze smyka.
Dzisiejsze łowy z tesco (wszystko -50%).
A z tym wróciłam ostatnio z pepco.
Nince powoli tworzy się niezła garderoba
Madzik82, Justyska89, kasss, Pocahontas, czekaja, madziutek 23, SunSun, Scarlett2014, Niunia86, bella82, Anastacia33, limcia, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Rubi - ta kosmetyczka ma mi starczyć na pół życia:)
z takiego wychodzę założenia, a pozatym wybrałam to jako prezent mikołajkowy, jedna duża wygodna - najbardziej mi teraz potrzebna
a rajstopy to od dawna tylko ciążowe, bo takie jak nawet brałam pod brzuch gumkę to za bardzo mnie uciskały, zazwyczaj w rossmannie są w promocji np za 10zł te grubsze 60 lub 100den, akurat na jesienno-zimową pogodę, jak by były po 60zl -a takie i droższe też widziałam, to bym chodziła w spodniach lub legginsach:)
madziutek, niunia - ja też tak mam od dawna, że jak bardziej bok do łóżka docisnę to maluchy strasznie kopią, chyba im nie wygodnie? co myślicie? Może wtedy za ciasno im się robi?Anastacia33 wrote:pOcahontas skad zamawialas kosmetyczke? Btly inne kolory?
http://allegro.pl/show_item.php?item=4769970732
Z tej strony z allegro zamawiałam, miałam w gratisie tą małą kosmetyczkę i cień do powiek, cena z dostawą taniej niż w sklepie - w drogeriach natura można je sobie obejrzeć, po 139zł chyba są, a ja 110 zapłaciłam, dostawa za darmo i do tego upominki.
A i są też inne wzory/kolory.
noa8 -ja też lubię mieć wcześniej ubraną, ale w tym roku zdecydowaliśmy, że będzie prawdziwa, więc będę musiała trochę poczekać
madzik92 - szczupła byłam przed ciążą to mi się te kilogramy rozlewają chyba po całym ciele - takie pyzy jak teraz to ostatnio chyba w gimnazjum miałam:D
loszcz -ja 106cm miałam w 24 tygodniu, teraz nawet nie mierze, żeby się nie nakręcać negatywnie, bo i tak nie potrafię nic zrobić z moją szybko rosnącą wagą, najchętniej już do końca ciąży w ogóle nie stawałabym na wadze, bo mnie to tylko wprawia w zły nastrój...Rubi, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
SunSun wszystkiego najlepszego łatwego porodu i pociechy z dzieciaczka
MartaM śliczne ubranka w sukienkach się zakochałam kupiłaś przez internet czy w sklepie bo chyba w weekend zawitam w smyku
Ciesze się ze juz w domu jesteście . W szpitalu chyba jeszcze tylko jedna z nas jest. Oby jak nanajmniej szpitaliSunSun, limcia lubią tę wiadomość
-
Witam,
Niunia, piękny brzuszek
SunSun- najlepszego, dużo uśmiechu i zdrówka
Ja też się zmierzyłam, mam ok 101 cm ( mierzyłam wokół pępka), u mnie w biodra poszło
Emrica, Limcia, ważne ze już w domu
MartaM- piękne ciuszki , będzie mała modnisia
SunSun, noa8, Niunia86, Rubi, limcia lubią tę wiadomość
-
Emrica wrote:Witam wszystkich po długiej nieobecności, byłam w szpitalu aż 11 dni, wczoraj mnie wypuścili
Ale muszę być dobrej myśli, bo dobre nastawienie pomaga dziecku w prawidłowym rozwoju.
Pozdrawiam
O małowodziu wiem jak na razie tylko z serialu na dobre i na złe, tam jedna z pielęgniarek, chyba marta miała to małowodzie właśnie z bliźniakami - w filmie wszystko skończyło się dobrze i wierzę, że u cb też tak będzie
niunia - brzuszek coraz piękniejszy:)
loszcz - czekam na obiecane zdjęcie
sunsun - 100 lat i spokojnego macierzyństwa:)
MartaM - śliczne ubranka, czasami chciałabym mieć parkę, żeby wybierać i dla dziewczynki i dla chłopca coś
aha i ja dziś po glukozie, nie było najgorzej, dałam radę , jupiiMamaAdasia, SunSun, Niunia86, Scarlett2014 lubią tę wiadomość