Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamuśki ja też juz nie śpię jesteśmy z mężem teraz sami szkoda tylko ze przez tydz ale jest super nikt nie chodzi nie robi bałaganu i nie wtraca się
kasha wracaj do zdrowia trzymam kciuki;-)
Pocahontas ślicznie wyglądasz i te ubranka dwa takie same super widok;-)
Madziutek to kawałek ma żeby dojechać niby najważniejsze ze ma prace ale nie fajnie tak samemu w domu
Trzymam kciuki za glukozę ja dziś odbieram swoje wyniki;-)
Zaczynamy nowy tydz a jutro nowy 7 miesiąc choć belly pokazuje ze juz dzis;-)madziutek 23, SunSun, sylwia85, loszcz, Pocahontas, MamaAdasia lubią tę wiadomość
[/url]
-
dzień dobry wszystkim
ja też dziś zaczynam 3 trymestr wg belly
my dziś po zakupach mąż sie ubrał ja kupiłam tylko bluzke na oko bo nie chciało mi sie przymierzać i igusi spódniczkę na święta
dziewczyny kiedy ubieracie choinkę? bo mojego męża już korci żeby w niedziele ubraćloszcz, patryśka83, patryśka83, SunSun, noa8, kasss, Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
A ja przeziebiona leze , rozlozylo mnie ;/ pije wlasnie cieple mleko i troche lepiej, a wszystko przez to ze w sobote piłam mega zimna cole ;/
Hmm choineczke ubierzemy jakos po 6 grudniazawsze lubie wczesniej , wiem ze wiekszosc ubiera w wigilie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 10:28
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
cześc dziewczyny:)
gratuluję nowych tygodni
Sylwia ja ubieram w ostatnim tygodniu przed świętami, także jeszcze chwila:)
Mierzyłyście w obwodzie swoje brzuchy?
Moja mama wczoraj powiedziała do mnie że jak mam taki w tym czasie to ona sobie mnie nie może wyobrazic za 2 m-ce:) a ja ciągle patrzę w lustro i myślę że on ciągle taki mały.Rano wzięłam ten metr i zmierzyłam. Wyszło mi 99cm.Podobno teraz rośnie około 1 cm na tydzień, więc mi jeszcze dojdzie jakieś 14cm. Będę mieć więcej niż mój tata!
A tak w ogóle to wczoraj pomyślałam, że właśnie zaczynają grudniowe mamy rodzic, jeszcze styczniówki, mamy z lutego i MY:))) Obawiam się że ja i tak na luty się załapię.Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Pocahontas gdzie sa te Twoje kikogramy?! Wygladasz super i w zyciu bym nie powiedziala, ze masz blizniaki. Brzuszek jak na jedynaka!
loszcz, MamaAdasia, Pocahontas lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Witam dziewczyny.Dziś mam wizytę u położnej
Co prawda USG nie będzie ale choć sobie serduszka posłucham.
Muszę jechać na zakupy(mojego "nowym" samochodem bo mój jest u mechanika) ,obiad ugotować i do pracy więc długi dzień się zapowiada.Nie wiem jak mam jechać bo to wielkie automatyczne terenowe auto a nie mój mały wypierdek hihi.jak mu cos zarysuje to nawet ciąża mnie nie uratuje przed wojną domowąNiunia86, Krysti lubią tę wiadomość
-
noa8 wrote:A ja przeziebiona leze , rozlozylo mnie ;/ pije wlasnie cieple mleko i troche lepiej, a wszystko przez to ze w sobote piłam mega zimna cole ;/
Hmm choineczke ubierzemy jakos po 6 grudniazawsze lubie wczesniej , wiem ze wiekszosc ubiera w wigilie..
noa8 lubi tę wiadomość
-
Muszę wstawić zdjęcia brzuchola.nie uwierzycie jak mocno mi się powiększył w 2 tygodnie.zmierzylam się i mam 110 cm !!!
Tyle że zaczynałam ciążę z nadwagą więc brzuch i tak już spory był.
Zepsuł mi się laptop a nie lubię zdjęć telefonem dodawać ale postaram się fotkę wrzucićWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 10:41
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się z rana
ja wcinam sałatkę z tortelini i Was podczytuje.
Zdrowiejcie dziewczyny bo coś przeziębienie do nas zagląda, nie dajmy się
madziutek ja od rana słucham radia bielsko i chyba w całym mieście wcześniej rano był jeden wielki karambol. praktycznie na każdej większej drodze w bielsku... mąż powiedział że zabierze mi kluczyki z auta żebym nigdzie nie jechała, ale mi i tak nie bardzo się chce wyciągać nosa z pod kołdry a co dopiero z domku -
witamy się i my po małej przerwie od forum
na przeziębienie też herbatkę z miodem i cytryną polecam, a na nos parówki, ja jakiś czas temu robiłam z amolem, a jak nie pomoże no to chyba niestety trzeba będzie zasięgnąć porady lekarza
my wczoraj byliśmy na kolejnym spotkaniu w szkole rodzenia, gdzie poruszano temat nacinani krocza do porodu, nie wiem czemu, ale jakoś mocno stresuje mnie ten temat, ale podobno lepiej naciąć niż żeby samo zbyt mocno pękło...
podczas zajęć dowiedziałam się też o żelu porodowym Natalis, podobno daje poślizg i pomaga podczas porodu, minimalizuje otarcia, może któraś z mam już rodzących zna ten specyfik? zastanawiam się czy warto go kupić, bo to kosztuje ok. 150 zł -
no cenka jest, dlatego zastanawiam się czy warto inwestować pieniążki w ten preparat, czy może przeznaczyć je na coś bardziej przydatnego... podobno kilka lat temu był jeszcze inny żel tego rodzaju, tylko kosztować 3x tyle!
22 marzec to bardzo ładna dataciekawe tylko czy nasze dzieciaki będą miały w planie wyjść wcześniej czy później
loszcz lubi tę wiadomość
-
I ja się witam z Wami mamusie
Pocahontas, a rajstopy nosisz ciążowe, czy zwykłe? bo mnie zwykłe uciskają
super ta kosmetyczka, ale szkoda mi dać tyle kasymoże też zamówię u mężulka
niunia włącz sobie jakiś fajny film...upiecz jakieś ciachoteż nie lubię jak mnie mąż opuszcza na dłużej niż czas jego pracy...kiedyś tak za nim nie tęskniłam nie wiem co jest grane
mnie się wczoraj płakać chciało bez powodu...byłam smutna i nie było żadnego powodu...tak po prostu...podczepiłam to pod "objawy ciąży" bo inaczej nie umiem sobie tego wytłumaczyć...
Gratuluje nowych tygodni i 7 miesiąca...Życzę też udanych wizyt a Tobie Loszcz dojechania do celu tym wielkim autem
My choinkę ubieramy 2 lub dzień przed wigilią...jak już w domku porządeczek i wszystko zrobione...kupujemy 3 żywe od razu, bo rodzice moi nie są mobilni, a teście też przy okazji składają zamówienie na świeże drzewkoNiunia86, SunSun, loszcz, Pocahontas lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
A to My i nasze skończone 26 tygodni
KOOOOCHAMWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 12:21
patryśka83, Rubi, SunSun, Madzik82, Scarlett2014, madziutek 23, kasss, loszcz, bella82, noa8, Emartea, jasmin, MartaM, MamaAdasia, Pocahontas, Juusti69, kaczamila, Krysti, Emca, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni i miesięcy:)
Ja też wróciłam już ze szpitala, leżałam 9 dni. Nie zdziałali nic z tym wysokim ciśnieniem, porobili kilka badań i tyle. Mam dalej kontrolować w domu. Ale dobrze, że już wyszłam, prawie cały czas 9 osób na sali i tylko 1 noc tak naprawdę przespana. Miałam już dość... Na szczęście nie odesłali mnie do następnego. Z maluchami wszystko w porządku. Rosną
Ale teraz jak wróciłam też nabawiłam się mocnego bólu gardła i w sumie nigdzie za bardzo nie wychodziłam. W aptece powiedziała, ze najlepiej tantum verde, ale mi nic to nie pomaga. Robię też mleko+miód/czosnek, herbatę+cytrynę i miód. Czytałam, że może jeszcze płukanki z szałwii albo rumianku, wody z solą. Słyszałyście coś o tym, czy można w ciąży? Obawiam się, ze to może być zapalenie gardła i skończy się na antybiotyku. Oby nie.
Loszcz, justwol też mam ten sam dzieńale z moimi bliźniakami to raczej wątpliwe żeby chciały czekać do tego dnia:)
loszcz, Emca lubią tę wiadomość