X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss poloz sie i zrelaksuj.
    to prawda niesmaczny widok. ale nie wiem jak mozna nie myc zebow przez rok??????????????

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Malutka waży 850g a mi przez m-c szyjka się skróciła 1cm wiec następna wizyta za 2 tyg a ja w tym czasie mam leżeć... No cóż. Jak mus to mus. Mam nadzieje,że po leżeniu będzie dobrze. Niby tragedii nie ma bo 31mm a lekarz mówił,że poniżej 20mm jest źle ale lepiej dmuchać ma zimne.

Strasznie się martwię :-(

madziutek 23, gosiaczek31, Madzik82, Rubi, slodka100 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia to do wyrka i lezec, wszystko bedzie dobrze :-*

Niunia86 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia juz koncowka ciazy i dasz rade ;*

ja nie mam pojecia ile ma moja szyjka. moj gin tylko mowi ze jest dluga i zamknieta..i to mi wystarcza ;D
    nie dopytuje bo sie bede pozniej stresowac ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia lez lez i sie nie zamartwiaj. Bedzie ok. Musi byc.
    Mojs tesciowa na poczatku jak wrocilam z mala do domu przylazila co chwile i pytala, a czemu tak karmisz, a czemu ja tak nosisz, a czemu z nia spisz, a czemu ona placze nie rob tak i siak bo jej corka to inaczej robila. Szlag mnie trafial. Nawet wyspac sie nie moglam bo przychodzila i mnie budzila. No i przez to tez mialam pierwszy tydzien problem karmieniem i plakalam codziennie. Az moja mama wyczula przez telefon ze cos nie tak i przyjechala po 1,5 tyg. Chyba zeby jak to powiedziala odciagnac troche tesciowa:-) to i troche mi pomogla ugotowac cos itp. Zebym miala chwile dla siebie. Tylko to mnie uratowalo przed deprecha.
    A z pracy przyszli mi w odwiedziny nastepnego dnia do szpitala. I nawet delikatne sugerowanie ze nie czuje sie na wizyty nic nie daly. Wiec teraz nie deliatnie a stanowczo odmowie w razie co. Choc tez nie jestem taka zeby odmawiac ale nie ce drugi raz przechodzic takich stresow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 17:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem.ile ma szyjka... Moja gin nie mierzy bo nie ma usg w gabinecie a badajac recznie mowi tylko ze twarda i zamknieta. Wiec zyje w nieswiadomosci

• kasss Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia zrób jak lekarz mowi lez i odpoczywaj kaczamili się poprawiła szyjka jak leżała dobrze ze wesela się skończyły będziesz miała trochę spokoju;-)
    Gosiaczek to nie fajnie miałaś z tesciowa z mama trochę łatwiej bo ja często ja opieprzam i mowie żeby się nie wtracala teściowej bala bym się tak powiedzieć

Niunia86, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss kupiłam ten kombinezonik w ciucholandzie jest nowiutkima nawet jeszcze metke z cena

niunia dużo leż odpoczywaj i dbaj o siebie na pewno wszystko będzie dobrze i urodzisz w terminie zdrową córeczkę

gosiaczek ja mam taką samą sytuacje mój ginekolog też bada mi szyjkę recznie i mówi że jest twarda i zamknięta wiec muszę mu zaufać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    AAA !!!! Emartea sliczny brzus ;* jak z reklamy idealnie okraglutki ;) ja mam bardzo wysoko i wydaje mi sie ze jest spiczasty troche ;D
    ale i tak dla mnie jest najcudowniejszy na swiecie ;* ;)

Kaczamila a to chyba Ty pisalas kiedys o tym CRP wysokim i chyba przegapilam jak sie to skoczylo??

Kazała powtórzyć CRP w poniedziałek bo zaglądała zaglądała i zadnej infekcji ani zapalenia nie miałam, mówiłam że zatoki czuje i to mogło być od tego, jeżeli bedzie w poniedziałek dalej powyżej 5 to mam wykupić antybiotyk i go zażywać

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie wydawalo ze CRP pokazuje tez stany zapalne np zeba czy w innych miejscach a nie tylko tam na dole. bo kazde zapalenie w ciazy moze byc grozne...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Mam nadzieję,że Malutka nie zrobi mi psikusa i nie zacznie się rodzić za wcześnie. Postaram się z całych sił jak najwięcej leżeć. Mam zakaz chodzenia po schodach bo ponoć to najbardziej nadwyręża szyjkę... Dobrze,że M wraca w sobote bo nawet jak z pieskiem wychodze to mam wyrzuty sumienia..

Obym wytrzymała chociaż do lutego... :(

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dzieci.pl/kat,1024251,title,Zmarl-noworodek-zarazony-opryszczka,wid,17078964,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=613eba

nie chce siac paniki ani Was denerwowac ale wydaje mi sie, ze warto wiedziec

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zastanawiam sie czy jak sie ma opryszczke mozna karmic piersia... bo ja oprzyszczke mam 3/4 razy w roku;/

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to zapomniałam Wam napisać,że jak tylko pan dr chciał zrobić zdjęcie małej to w jednej chwili odwróciła się pupą a na obrazie 3D pokazał ucho... Niedobra :)

A ja od początku ciąży przytyłam 4,5kg :)

gosiaczek31, madziutek 23, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a zastanawiam sie czy jak sie ma opryszczke mozna karmic piersia... bo ja oprzyszczke mam 3/4 razy w roku;/

ja jak zobaczylam ten artykul to sie przerazil, siedze i normalnie plakac mi sie chce :-( zwlaszcza, ze wlasnie mam zimno na ustach :-( tak straszie sie boje :-(

• kasss Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę czytać nie chce sie nakrecac i tak nie mam wpywu na opryszczkę zarazi bo też często mi wuchodzi
    Madziutek wydaje mi się ze można wiem ze nie wolno całować maluszka pi porodzie bo moze sie zarazic

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam często opryszczkę... Raz to miałam 3 na raz i wyglądałam jak po spierniczonym botoksie...

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella tak jak pisaly dziewczyny opryszczka jest niebezpieczna w ciazy jak sie robi pierwszy raz...

ja w ciazy juz tez mialam 2 razy i bylam akurat u gina i ja widzial i nic nie mowil ...

no strasznie przykre to jest ;(

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a mi sie wydawalo ze CRP pokazuje tez stany zapalne np zeba czy w innych miejscach a nie tylko tam na dole. bo kazde zapalenie w ciazy moze byc grozne...

tak tak każdy stan zapalny w organiźmie, ale od razu badanie robiła i sprawdzała czy nie ma stanu zapalnego tam na dole i nie było i powiedziała że mogą być to zatoki bo mnie "bolały", dlatego mam się leczyć domowymi sposobami na przeziębienie i w pon powtórzyć badanie i jak będzie wysokie to zażyć antybiotyk bo tak jak piszesz każdy stan zapalny może być groźny :)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuinia leż dużo, tak jak pisze kass ja leżałam i pięknie się szyjka podniosła i stwardniała. Będzie dobrze :)

Niunia86, Madzik82 lubią tę wiadomość

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ