X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to najgorzej jest dla dziecka jak ma się opryszczkę narządów rodnych. Podobno wirusa opryszczki (zwykłej) ma każdy tylko u niektórych przez całe życie jest nieaktywny. Jeśli nie zarazisz dziecka to może nigdy nie mieć tego świństwa. Np. u mnie w rodzinie moja mama miewa opryszczkę, ja i mój brat też, a siostra nigdy nie miała. Niestety ja mam dosyć często i mój M też, więc jest podwójne zagrożenie, że dziecko też będzie się z tym męczyć.

madziutek 23 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia oszczędzaj się. Trzymam kciuki.

Niunia86 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    rubi ja tez caly dzien mam wlaczone na TVN STYLE, TLC albo POLSAT CAFE ;)

Ale o takich otylych nie lubie ogladac ale za to leci moj ukochany "slodki biznes" na TLC ;D
    Te same kanały oglądam. Na przemian:D

1usa3e5edaup0yxb.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Ja już po wizycie. Malutka waży 850g a mi przez m-c szyjka się skróciła 1cm wiec następna wizyta za 2 tyg a ja w tym czasie mam leżeć... No cóż. Jak mus to mus. Mam nadzieje,że po leżeniu będzie dobrze. Niby tragedii nie ma bo 31mm a lekarz mówił,że poniżej 20mm jest źle ale lepiej dmuchać ma zimne.

Strasznie się martwię :-(
    Niunia dużo odpoczywaj. Mi się skróciła o 1,5cm a teraz dużo leżę i póki co jest taka sama:)

gosiaczek31, Niunia86 lubią tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

madziutek 23, gosiaczek31, Niunia86, loszcz, kaczamila, Kasha, Krysti, Pocahontas, patryśka83, kasss, slodka100 lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    Te same kanały oglądam. Na przemian:D

no bo to takie babskie...;D

ogladalam na poczatku duzo slizgaczy typu DLACZEGO JA , TRUDNE SPRAWY ITD ale jakies 3 mce temu siostra mi powiedziala ze wyczytala gdzies ze to oglupiacze ktore obnizaja poziom inteligencji ! od tego czasu nie obejrzalam ani jednego !! (a bylam uzalezniona) ;)

heh i tak szukalam, szukalam i to wlasnie moi faworyci ;) ine kanaly teraz dla mnie nie istnieja !! ;D

patryśka83, patryśka83 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2n0mut4.jpg
    Kosmetyki dla Fabianka i mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 19:41

gosiaczek31, madziutek 23, Niunia86, slodka100, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie....szyjka dluga i zamknięta, maluch na chwile obecna Ułożony jest poprzecznie.waga 1034g

Madzik82, Scarlett2014, Niunia86, loszcz, gosiaczek31, kaczamila, patryśka83, Emartea, slodka100, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia a tak wogole to Fabian przesliczne imie ;* bardzo mi sie podoba ALE...za bardzo kojarzy mi sie z Fabianem w ktorym sie kochalam cale gimnazjum i dluzej ;D byl boski ;* hehehe

Anastacia33, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Anastacia a tak wogole to Fabian przesliczne imie ;* bardzo mi sie podoba ALE...za bardzo kojarzy mi sie z Fabianem w ktorym sie kochalam cale gimnazjum i dluzej ;D byl boski ;* hehehe
    Mój Fabianek tez bedzie boski he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:01

SunSun, madziutek 23, gosiaczek31, Rubi, Emartea, Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mój Fabianek tez bedzie boski he he

no raczej ;D tylko zeby nie lamal damskich serc ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale naskrobalyscie heh jak mnie nie ma to piszecie jak szalone a jak jestem to pustki tu. proszę trzymajcie juto kciuki za mnie i glukozę moja bo niewiem jAK dam sobie radę. jutro w nagrodę jak mi dobrze z glukoza pójdzie pójdę na kebaba heh ale mam dzisiaj zachciewajki heh słodycze kebaby

ta zgaga mnie zamęczy heh masakra codziennie noc przez to zarwana do 3 spać nie mogę :(

widziałam dzisiaj bombki fioletowe i wymyśliłam ze w tym roku moja pierwsza choinka będzie fioletowo srebrna albo fioletowo biala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 20:48

gosiaczek31, madziutek 23, Niunia86, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska dasz rade:-) powodzenia.
    Anastacia spory synus juz:-) ja nie znam zadnego Fabiana chyba, dosc oryginalne imie ale ladne i meskie:-)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    ale naskrobalyscie heh jak mnie nie ma to piszecie jak szalone a jak jestem to pustki tu. proszę trzymajcie juto kciuki za mnie i glukozę moja bo niewiem jAK dam sobie radę. jutro w nagrodę jak mi dobrze z glukoza pójdzie pójdę na kebaba heh ale mam dzisiaj zachciewajki heh słodycze kebaby

ta zgaga mnie zamęczy heh masakra codziennie noc przez to zarwana do 3 spać nie mogę :(

widziałam dzisiaj bombki fioletowe i wymyśliłam ze w tym roku moja pierwsza choinka będzie fioletowo srebrna albo fioletowo biala
    my mamy fioletowo srebrna,robi wrazenie ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt dzisiejszych. Nie mogę się doczekać swojej wizyty. Dopiero za 2 tygodnie. Niestety znów będę musiała wziąć skierowanie na glukozę, bo pierwsza nie wyszła, no i zrobić badanie tarczycy.
    A tak na poprawę humorku szukałam wózka. Zbliża się wypłata, to trzeba już zaplanować wydatek :) I znalazłam. Używany, ale bardzo ładny w dobrym stanie dla dziewczynki, 3 w 1. I wcale nie drogo.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b9c90ce9732.jpg

Niunia86, gosiaczek31, kasss, SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rano pisałam wam o moim nocnym lekkim krwawieniu i wizycie u gina. Niestety, popołudniu dostałam tel z przychodni, że lekarz jednak mnie nie przyjmie (pojęcia nie mam dlaczego?!) i że mam jechać na IP. To dzwonie do męża kiedy wróci z pracy bo do szpitala musimy jechać. Zajechaliśmy, odczekaliśmy swoje i wkońcu przyjął mnie pan dr na konsultacje. Zrąbał mnie, że bzdury gadam bo w środku nie ma śladu po krwawieniu i że on wie lepiej! W sumie to od drzwi najchętniej odesłał by mnie do domu co by mu dupy nie zawracać swoją osobą. Udobruchałam go trochę miłym słowem (chociaż chętnie użyła bym innych, bardziej adekwatnych) i zrobił jeszcze usg. Stwierdził - czysto, a krew - może z dróg moczowych? Odesłana do domu, problem z głowy. Przed powrotem do domu wjechaliśmy na późny obiad i do mojego taty. Minęło więc trochę czasu nim ponownie skorzystałam z łazienki, a tu niespodzianka - krew na bieliźnie i jakiś brudny śluz na papierze.... załamana jestem, chyba czeka mnie kolejna nerwowa i nieprzespana noc. Mam jednak nadzieję, że to kolejne krwawienie pojawiło się w wyniku przeprowadzonego przez lekarza badania, a rano nie będzie po nim śladu. W innym wypadku mają mnie jutro na głowie...

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już nawet nie wiem co Ci poradzić...ręce opadają justwol...konowały pieprzone;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 22:11

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz zalozyl Ci wziernik? Mnie babka na,IP tak chamsko zbadala, ze jeszcze na,drugi dzien plamilam. Lekarz prowadzacy powiedzial, ze to norma jak jest wziernik i niedelikatne rece.
    ale jezeli Ci usg zrobil i jest ok to pewnie naczynko z szyjki
    ja juz kilka razy mialam podbarwiony sluz po toalecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 22:17

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włożył wziernik dlatego mam nadzieję, że to krwawienie właśnie przez to badanie wystąpiło, nie z innej przyczyny. Usg zrobił, ale powiedział tylko, że wygląda wszystko ok i że dziecko waży jakieś 700g. Tyle informacji z całej 10 może 15 minutowej konsultacji.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol - ci lekarze są chyba niepoważni, po co miałabyś wymyślać, że krwawisz/czy plamisz? ehh brak słów

mi imię Fabian się bardzo podoba, ale męża nie przekonałam...

co do glukozy to dziś miałam wyniki i wyszła w normie:) ja jestem jakaś inna dzień wcześniej zjadłam dwa batoniki do południa, a pare godzin po badaniu jak byliśmy na zakupach to zachciało mi się lodów z mc'donaldsa z polewą toffi, więc na długo mnie od słodyczy nie odepchnęło. Jestem słodyczoholiczką jak nic! Chociaż nie powiem, bo badanie do najprzyjemniejszych nie należy.

Dziś dostałam skierowanie do szpitala na sterydoterapię, idę we wtorek na dwa dni (jak wszystko będzie dobrze)- to tak na wypadek jak by maluchy za szybko pchały się na świat.

AAAAAaaaa i jak położna szukała tętna, to troszkę trwało, jak już znalazła dwa to odetchnęła i powiedziała - "noo wyczuli, że stara babka chce ich zbadać, to się w ciuciu-babkę zaczęli bawić" :D cudowna jest:)

Niunia86, gosiaczek31, Scarlett2014, madziutek 23, kaczamila lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ